Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen vernietigend: 'Nu een Duitse Willy Wortel, volgend jaar 2 Eskimo's?'

Laatste update:

Bij Vitesse staat met ingang van volgend seizoen Thomas Letsch voor de groep. In een eerder stadium werd Johannes Spors al gepresenteerd als nieuwe technisch directeur. Johan Derksen snapt niet zo goed waarom de clubleiding van Vitesse opeens op de Duitse toer gaat, terwijl er volgens de analist voldoende geschikte kandidaten rondlopen in Nederland.

"Ik kan er met mijn verstand niet bij", stelt Derksen maandagavond in Veronica Inside vraagtekens bij de keuze van Vitesse voor Letsch en Spors. "Vitesse heeft een redelijke spelersgroep. Niet top, maar ook niet slecht. De subtop is het doel. En dan gaan ze een plan maken, iets bedenken. En zegt waarschijnlijk een van die Russen: ‘Er is een Russische trainer ontslagen in Engeland (Leonid Slutsky bij Hull City, red.), dat is wel wat. Dat blijkt dan een idioot die de klompendans beheerst, maar wel leuk is op televisie. Die komt daar dan met een geheel Russische staf, maar hij heeft er niets van gebakken, ondanks het goede materiaal", oordeelt Derksen hard over de eind vorig jaar bij Vitesse vertrokken Slutsky.

"Nu komt er een Duitse Willy Wortel (Spors, red.), die heel goed op de laptop is en nooit zelf gevoetbald heeft", vervolgt Derksen zijn vlijmscherpe analyse over Vitesse. "Die haalt vervolgens een Duitse trainer (Letsch, red.) die ook nooit gevoetbald heeft. Dat kan dus nooit wat worden. En dan vraag ik me af: volgend jaar twee Eskimo’s bij Vitesse?" Presentator Wilfred Genee vindt vervolgens dat Derksen wel erg hard is in zijn oordeel over de technisch eindverantwoordelijken in Arnhem.

Derksen is echter niet van plan om zijn mening over Spors en Letsch te wijzigen. "Kijk eens naar de trainerscursus in Nederland. Daar zitten allemaal ex-internationals op, al is niet iedere ex-international geschikt als trainer. Er zullen er ook wel een paar mislukken. Maar er zitten ook vijf jongens tussen die uitstekend als trainer kunnen werken. En die hebben wat betekend in dit land, die hebben status in het Nederlandse voetbal. En dan komen er twee uitvinders uit Duitsland en die gaan ons dan uitleggen hoe het in elkaar zit. Ik vind het heel gek dat Vitesse aan zulke avonturen begint", zo besluit Derksen zijn relaas.

Ben jij het eens met Johan Derksen over Thomas Letsch en Johannes Spors?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gevoetbald hebben op (top)niveau is nu eens echt geen enkele graadmeter voor het worden van een goede trainer. Dus dat hele gedeelte is niet serieus te nemen.

8 juni 2020 om 21:37

Een goed paard maakt nog geen goede ruiter. Blijft een mooie quote. Maar het is natuurlijk wel een teken aan de wand dat de beste man zelf zegt verbaasd te zijn een aanbieding te krijgen van een club van dit niveau.

8 juni 2020 om 21:39

Hahaha die Co toch. En dan stel ik me voor dat LVG dit even aan de Engelse media verklaart; “ a good horse does not make a good jockey “

Nee daar heb je volledig gelijk in.

8 juni 2020 om 21:45

Haha, zover gaat zijn engels niet. Jockey zal wel router worden.....

8 juni 2020 om 21:39

Dat werkt inderdaad een kant op, maar de meeste toptrainers hebben wel in de top gevoetbald of op zijn minst gevoetbald ...

8 juni 2020 om 21:45

Een (steeds) meer achterhaald concept aan het worden met Mourinho als boegbeeld.

8 juni 2020 om 21:49

Ons kent ons natuurlijk. Probeer er maar eens in het voetbalwereldje te geraken als ex-voetballer bij een amateurteam.

8 juni 2020 om 21:55

Church, daarom "de meeste".kijk verder eens wie de toptrainers van vandaag zijn en zie dat ze bijna allemaal in de top hebben gespeeld.

8 juni 2020 om 22:01

Maar dat het zo is betekent toch nog niet meteen dat er een verband is tussen 1 specifieke oorzaak en dit specifieke gevolg? Vroeger dachten velen dat witte mensen intellectueel superieur waren omdat er amper mensen met een andere achtergrond naar de universiteiten gingen, uiteindelijk bleek natuurlijk dat er gewoon een gebrek aan kansen was voor mensen met een andere achtergrond. En dat lijkt me hier ook het geval.

8 juni 2020 om 22:07

@ Church89mourinho heeft gewoon een professionele voetbalcarrière gehad in tegenstelling tot deze nieuwe van Vitesse.

8 juni 2020 om 22:15

"Gewoon" is anders, de beste man ging op z'n 23e met volledig pension joh.

8 juni 2020 om 22:17

Nagelsmann is een van de beter trainers op dit moment, weet iemand of hij gevoetbald heeft?

8 juni 2020 om 22:18

iets met appels en peren, Lierse

8 juni 2020 om 22:20

Nagelsmann heeft tot z'n twintigste gevoetbald toen hij noodgedwongen moest stoppen wegens blessureleed.

8 juni 2020 om 22:25

Wat is het verschil dan @NJfromVOL? Het zijn natuurlijk twee compleet andere leefwerelden, maar het achterliggende concept blijft wel staan lijkt me. Voor zover ik weet is er alleszins geen aantoonbaar bewijs dat een voetballer geweest zijn een vereiste is voor een succesvolle trainerscarrière.

8 juni 2020 om 22:27

Kom op zeg....

8 juni 2020 om 22:28

Maar veruit de meeste oud-topspelers krijgen de functies werkelijk in de schoot geworpen. Guardiola had je bijvoorbeeld ook niet bij FC Twente willen zien op dit moment, terwijl elke gemiddelde coach prijzen pakt met Barcelona.

8 juni 2020 om 22:32

Als je zo zelfzeker bent van je standpunt moet het niet zo moeilijk zijn het te onderbouwen, lijkt me?

8 juni 2020 om 23:41

Ten eerste een een achterhaald racistische motivatie aanvoeren om een parallel te trekken vind ik zeer bijzonder en buiten proportie, maar je zal de tijdgeest van de laatste 10 dagen mee hebben en ten tweede "er is geen aantoonbaar bewijs dat een voetballer geweest zijn een vereiste is voor een succesvolle trainerscarrière" is nooit iets wat ik heb beweerd.beetje populistische reactie...

8 juni 2020 om 23:59

Het gaat me niet over het racistische gedachtegoed erachter. Het gaat erover dat een groep die niet tot de eigen groep behoort (in deze niet ex-voetballers) geen gelijke kansen krijgt in een systeem. En doordat er geen gelijke kansen zijn, zullen er mensen uit die minderheid uitblinken in het systeem. Als je dan daaruit gaat besluiten dat die minderheid minder bekwaam is om het uit te voeren, krijg je een post hoc ergo propter hoc redenatie. Wat ik er mee bedoel is dus dat het nogal nietszeggend is dat er meer succesvolle personen uit een bepaalde groep komen die gewoon een voordeel heeft. Dat voorbeeld van de universiteiten is gewoon een van de eerste voorbeelden die in me opkwam. Verder vind ik het wel opvallend dat je “populistisch” in de mond neemt aangezien de helft van je reacties onder dit topic bestaan uit oneliners.

9 juni 2020 om 00:09

Ik vind het een vrij kromme redenatie, vooral de opmerking "en doordat er geen gelijke kansen zijn, zullen er mensen uit die minderheid uitblinken in het systeem.". Dat is precies het tegengestelde wat je wilt bewijzen m.i.onder deze regel kan je overigens alle observaties verwerpen, omdat je van oordeel bent dat het een self fulfilling prophecy is.

9 juni 2020 om 00:18

In dit geval lijkt het me inderdaad een self fulfilling prophecy te zijn. Ik vind alleszins zeker niet dat het een argument is dat er veel ex-voetballers coaches worden. En dat gewoon omdat mensen die een carrière als speler gehad hebben een heel groot voordeel hebben op mensen zonder die geschiedenis. Zeker voor grote namen geldt dat, die krijgen vaak gewoon verkorte trajecten en dergelijke en zo goed als zeker een stageplek bij een mooi team.

9 juni 2020 om 00:22

@njfromvol, Lierse beoogt naar mijn mening niet om een 'racistische motivatie' te gebruiken, hij geeft simpelweg een langere uitleg bij correlatie staat niet gelijk aan causatie. Het feit dat je iets constateert en dat mensen een bepaalde achtergrond hebben (in dit geval voetballer geweest) betekent niet dat ze dan automatisch beter zijn dan degene die geen voetballer zijn geweest. Het aantal kansen (en de banen die ex-voetballers in de schoot krijgen geworpen) speelt hierin zonder meer mee. Want voor elke toptrainer die aangewezen kan worden die ex-voetballer is, kan je er 10 keer zoveel aanwijzen die er niks van kunnen (wat natuurlijk ook ermee te maken heeft dat de top maar beperkt is aan het aantal plaatsen wat het huist). Ik vind in dit geval het meest storende dat Derksen gewoon geen argument heeft. Hij haalt hetzelfde aan wat Stam ook met regelmaat deed wanneer het tegen zat met zijn 'waar heb jij op niveau gespeeld'. Je schiet er niks mee op maar misschien voelt hij zichzelf er beter onder? Al met al zou ik verder sowieso de mening van Derksen over Vitesse gewoon met een behoorlijke korrel zout nemen gezien hij zelden enig neutraal of positief woord over de club heeft gezegd. Op het moment dat de rest van het nieuws op is dan komt Driessen of Derksen naar voren en vinden ze zichzelf opeens inhoudelijk verstandig over wat er bij Vitesse gaande is, zonder enige bron te noemen en zonder enig argument wat enigszins onderbouwd is te gebruiken. Verder vind ik zijn mening over Slutsky ook typerend over hoe serieus je de rest van het verhaal moet nemen want ja hij is bij Vitesse niet geslaagd, maar heeft natuurlijk wel een heel behoorlijk palmares achter zijn naam staan met resultaten bij Cska Moskou en bondscoach van Rusland, een Hull City had niemand iets van gemaakt.

9 juni 2020 om 00:31

Even terug naar de initiële stelling. Jouw redenatie is m.i. een enkelvoudige implicatie (als goede voetballer dan niet (per se) een goede trainer). Ik leg hem de andere kant op en dat staat m.i. nog steeds.

We gaan het zien, verwacht er maar niet te veel van dan kan het alleen maar meevallen.

8 juni 2020 om 21:43

Wat een dooddoener... ook al ben ik het deels eens met Derksen wanneer hij zegt dat er in Nederland geschikte kandidaten rondlopen maar om nou voordat er ook maar 1 minuut gespeeld is hun af te branden tot de grond gaat mij wat ver... maar beleid?? Je moet toch niet alleen kaar blij zijn als het meevalt? Of ben je dat niet met me eens?? Ik wil weer dat de gelredome een onneembare vesting wordt

9 juni 2020 om 18:07

Ja ik wil ook dat het weer een onneembare vesting wordt alleen enkele contracten lopen af (Linssen, Matavz) en daar moet iets nieuws voor in de plaats komen maar daar is geen geld voor dus zal het wel een transfervrije 30er worden of een jeugdspeler met amber ervaring. Ja ik zie het een beetje somber in maar dit is ook gewoon de realiteit.

Voetbal hoort geen grenzen te kennen. Hij vind dat Vitesse maar liever een gok moet doen op een naam waar JD meer bekend mee is, dan een trainer die daadwerkelijk ervaring heeft opgedaan in Oostenrijk bij een (albeit) kleinere competitie, maar ervaring is ervaring. PSV kijkt ook over de grens, in Engeland wordt er ook buiten de grens gekeken, kennis van meerdere achtergronden verrijkt het voetbal, omarm het. Anders; wordt TD bij je cluppie Johan en doe het zelf?

9 juni 2020 om 00:25

Ach Church laten we wel zijn, als Vitesse een bekende van Derksen had aangenomen dan had hij in het komende jaar niks meer over de club gezegd behalve als zijn bekende ontslagen werd (over wat voor een slecht besluit het wel niet is). Hetzelfde gebeurde met Fraser, terwijl de beste man echt zaadvoetbal speelde met een heel behoorlijke selectie (wat Sturing ook vervolgens bewees met altijd hele leuke wedstrijden). Maar Fraser is dan het vriendje van Hans, Johan en Jan (en volgens mij heeft hij ook wel wat met Rene) dus is het opeens een heel slecht besluit.

Ik denk wel te snappen wat Johan bedoelt. Namelijk dat ze twee Duitsers halen, zonder ook maar enig staat van dienst in nederland of in eigen land. Zowel als voetballer, als trainer/td. Schmidt, van PSV, heeft nog een goede staat van dienst. Die professor van Heracles heeft ook een grote staat van dienst als opleider binnen Duitse bond. Dat zijn opties die uit te leggen zijn. Waar Vitesse die td vandaan heeft, joost mag t weten! Die trainer komt op zn conto. Zat deze td er niet, had niemand van vitesse ooit van deze nieuwe trainer gehoord.

8 juni 2020 om 21:42

Joost de Wit mag het inderdaad weten ;-)

Jij haalt op deze manier kennis binnen, verkrijgt inzicht in methoden en aanpakken die in het buitenland toegepast worden enzv. Daarom heb jij bijv. ook in Duitsland Nederlandse trainers rondlopen. Die Derksen zegt wel vaker rare dingen.

8 juni 2020 om 22:23

Daar heb je alleen wat aan als de desbetreffende mensen presteren.

8 juni 2020 om 23:13

Dat gaan wij dus zien. Een Roger Schmidt is ook geen garantie voor succes bij Psv, hoewel ik hem een zeer goede trainer vind. Die Letsch heeft nog niet veel bewezen, daarom denk ik niet dat Vitesse hem puur voor de naam haalt. Dus blijkbaar kon hij hen met zijn concept overtuigen. Verder kan ik het niet beoordelen, want ik volg de Oostenrijkse Bundesliga niet zo zeer en weet niet hoe hij zijn teams laat spelen.

het zou dan ook eens mooi zijn als Derksen eens wat namen noemt van Nederlandse trainers die hij dan wel geschikt vind en ook haalbaar zijn . Want zo maar iets roepen zonder man en paard te roepen is wel heel erg gemakkelijk , maar ja dat doet deze man wel vaker

8 juni 2020 om 21:56

Jans? Streppel? Steijn? Verbeek?

8 juni 2020 om 22:32

Zijn dat nou echt zulke goede trainers dan? Van dat rijtje is Jans waarschijnlijk nog de beste eraf, maar dat is ook geen "hoogvlieger". Als je dat rijtje voor je krijgt, snap ik wel dat je als club wat verder kijkt.

8 juni 2020 om 22:41

Je wil toch hopelijk niet beweren dat deze Letsch zich al wel heeft bewezen als hoogvlieger? Maar ja, hij komt uit Duitsland dus dan worden we al gauw wat minder kritisch.....

8 juni 2020 om 23:05

@blackpool Dat jij een rijtje trainers opnoemt , dat is allemaal goed en aardig. Het gaat er om dat die zo goede analist als.Derksen dat eens doet.En volgens mij heeft Derksen het over ex-internationals die de trainerscursus net hebben afgerond . Dus trainers zonder veel ervaring . Die traiers die jij noemt hebben deze cursus al een tijdje geleden gedaan. Verbeek is al weer toe aan een update 😑

8 juni 2020 om 23:06

Waar lees je in hemelsnaam dat ik deze Letsch wel een hoogvlieger vind dan? Ik schrijf nota bene dat de 4 namen van blackpool ook(!) geen hoogvliegers zijn. Daarmee impliceer ik indirect dat ik dat van Letsch ook niet vind.

Ik vraag me af welke Nederlandse coach Vitesse echt beter zou maken. De Nederlandse trainers die naar Vitesse willen hebben ook geen geweldige staat van dienst. Bovendien spelen veel van die coaches graag "lekker Nederlands" 433 met opbouw van achteruit. Dat is een systeem dat Europees volledig achterhaalt is dus wat dat betreft is het logisch om trainers te halen die opgeleid zijn in moderner voetbal. Het Duitse voetbal is momenteel wel dominant in Europa dus wat dat betreft is het totaal niet raar dat Vitesse daar naar kijkt. Ik vind dat Vitesse komend seizoen een eerlijke kans moet krijgen. Die nieuwe trainer nu al afschrijven omdat hij nooit zelf gevoetbald heeft is nogal onzinnig. Er zijn genoeg goede trainers die zelf nooit op hoog niveau hebben gespeeld.

9 juni 2020 om 14:37

Technisch gezien ligt de eredivisie in Europa. En je hoeft toch niet Europees te spelen om modern voetbal te spelen 😄

Dat is allemaal wel erg kort door de bocht. Het staat een club vrij om aan te nemen wie ze aan willen nemen. Clubs kunnen ook Nederlandse spelers halen, maar dat doen ze in een aantal gevallen ook niet. Dat is in het geval van trainers niet anders. Als we iets hebben gezien in de afgelopen jaren, is het dat de Nederlandse trainersschool vernieuwing nodig heeft. Neem bijvoorbeeld een Fred Grim die met de gedoodverfde degradatiekandidaat aanvallend voetbal wil gaan spelen. Waarom? "het is de Nederlandse school". Ik ken de beste man niet en heb dus geen idee of hij een goede trainer is, maar hem op voorhand zo afbranden zonder uberhaupt iets over de man te weten is weer typisch Johan Derksen. Die is echt de weg kwijt...

8 juni 2020 om 22:39

Als Fred Grim met RKC betonvoetbal was gaan spelen had het ook gewoon tegen degradatie gevoetbald. Dat de Nederlandse trainersschool vernieuwing nodig zou hebben is de laatste jaren niet gebleken, en al helemaal niet dat dat zou moeten komen van iemand die zelf nooit heeft gevoetbald en zichzelf ook als trainer nog nooit serieus heeft bewezen. Maar wij Nederlanders vinden wat uit het buitenland komt al gauw fantastisch.

8 juni 2020 om 23:05

Natuurlijk had RKC sowieso tegen degradatie gestreden, maar dan zet je de poort toch niet open? Dat is gewoon naief. Verder is er regelmatig kritiek op de Nederlandse trainersschool en vaak snijdt de kritiek wel hout. We leiden als voetballand nou niet bepaald toptrainers op de laatste jaren. Dat word nu een beetje verbloemd door de prestaties van Ten Hag en Bosz, maar de laatstgenoemde is inmiddels ook alweer 57 jaar en op papier zeer ervaren gezien het feit dat hij inmiddels al 18 jaar in het wereldje zit. Verder moet je me deze zin even uitleggen en vooral dat tweede gedeelte: "dat de Nederlandse trainersschool vernieuwing nodig zou hebben is de laatste jaren niet gebleken, en al helemaal niet dat dat zou moeten komen van iemand die zelf nooit heeft gevoetbald en zichzelf ook als trainer nog nooit serieus heeft bewezen."

Geef die gasten een kans. Die Duitsers zijn qua spelopvatting, trainingstechnieken, psychologies en voeding ver voor op NL. Maar voor Derksen is alles wat afwijkt van de jaren 70 voetbalgedachte onbekend en dus raar. Een oud Oranje international met een knvb cursus....lekker achterhaAld 4-3-3 spelen en niet te veel nadenken. Nou ik zie Liever die 2 Duitsers. Ben wel benieuwd wat ze gaan doen. Wat vernieuwing kan geen kwaad

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren