Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen lacht om crisis bij Eredivisie-club: ‘Ik heb me een leedvermaak’

Laatste update:

Johan Derksen vindt het een goede zaak dat Robert Eenhoorn na het huidige seizoen vertrekt als algemeen directeur van AZ, zo vertelt de analist maandagavond bij Vandaag Inside. Derksen is van mening dat Eenhoorn niet altijd even overtuigend te werk gaat en kan genieten van de huidige sportieve malaise bij in het AFAS Stadion.

"Ik vind het wel goed dat die directeur bij AZ opstapt", begint Derksen over het aftreden van Eenhoorn. De Alkmaarse club maakte maandagmiddag het aanstaande vertrek van zijn algemeen directeur wereldkundig.

"Zit je ook zo te kijken elke week, als ze weer geen punten pakken?", vraagt presentator Wilfred Genee aan zijn tafelgast. "Ik vind het heerlijk", reageert Derksen. "Ik heb me een leedvermaak."

"Ik vind dat die (Pascal, red.) Jansen zo'n onrecht is aangedaan", vervolgt de Snor. "En nu hoorden we van de week dat Jansen was benaderd door Ajax..."

"Maar die directeur (Eenhoorn, red.), die komt uit een andere sport (honkbal, red.). Hij is een beetje een baasje. Boze brieven opsturen naar de KNVB, waar hij niet mee kon opschieten."

Derksen haalt ook de overstap die Alex Kroes van AZ naar Ajax gaat maken aan. "Je weet, als Ajax voor zo'n directeur komt, dan gaat zo'n gozer naar Ajax. En Eenhoorn houdt hem bij AZ, terwijl Kroes helemaal niet meer met AZ bezig is."

"Ik denk dat het allemaal met zijn vertrek te maken heeft. Zo langzamerhand heeft Eenhoorn zoveel vijandjes gecreëerd..." Overigens gaf Eenhoorn zelf aan te stoppen vanwege vermoeidheid.

"Ik heb me in de afgelopen jaren met ziel en zaligheid ingezet voor de club en het verbeteren van de staat van het betaalde voetbal in het algemeen. Ik merkte bij mezelf echter een bepaalde metaalmoeheid z’n intrede doen en dan moet je conclusies trekken. Een club als AZ verdient de volle inzet en ik merkte dat die energie voor mijzelf steeds lastiger te vinden bleek", liet de vertrekkend directeur optekenen in een statement.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach ja het lek is alweer boven als Arno Vermeulen het stokje van Eenhoorn overneemt 😉

Ik word een beetje moe van mannen als Derksen die persoonlijke vetes vanuit hun publieke functie op live televisie gaan lopen uitvechten.

Nu dit weer omdat zijn maatje Pascal Jansen is ontslagen. En dat je dan gaat lopen verkondigen dat je zit te genieten op de bank omdat die club in crisis verkeert en punten verspeelt. Hoe kleinzielig ben je dan zeg.

Kanttekening dat ik de uitzending niet heb gezien en afga op dit artikel maar dit is wel erg treurig aan het worden allemaal.

13 februari 2024 om 00:26

Je weet hoe het gaat, het groepje Nederlandse ex-profs in de media is erg paranoide dat mensen “van buiten” hun baantjes dreigen over te nemen: buitenlandse trainers, bestuurders uit andere sporten, etc.

Dan zijn ineens de onderlinge vetes vergeten, en wordt de gemeenschappelijke vijand gezamenlijk bestreden totdat de rust weer terugkeert.

13 februari 2024 om 01:43

Ik vind het zo jammer om te zien dat Derksen is verworder tot hetgeen hij een jaar of vijftien geleden tegen ageerde, naar mijn beleving dan hé.

Ik was tot aan de overstap naar Talpa een trouwe kijker, in de aanloop naar die overstap toe kreeg ik steeds meer m'n bedenkingen. Nu schakel ik er niet eens meer voor in. Door de ontwikkeling van het programma door de jaren heen raak je meer bekend met het steeds populistischere concept, wat ik echt jammer vind. Je komt er al zappend langs, blijft even hangen, want je weet hoe het ooit begonnen is. Maar het is zo teleurstellend hoe weinig ingelezen een Derksen daadwerkelijk is over onderwerpen die ie zelf aankaart, of aangeraakt krijgt door Genee.

13 februari 2024 om 08:58

Helemaal met je eens, ik kijk al een jaar of 3 niet meer. Waar Derksen zich aan irriteerde, kapsones voetballertjes die in zij ogen teveel verdiende, dachten dat ze heel wat zijn... is hetgeen hij zelf is geworden...misschien nog wel erger want hij denkt ook nog eens zomaar alles te kunnen roepen. Maar goed blijkbaar kijken dus nog hele veel mensen naar deze spitting immage

13 februari 2024 om 03:54

Ik vind de heren van Vi ook niks meer, sinds hun zijn begonnen met mee praten over het nieuws in het algemeen.. vind ik hun inhoudend gewoon echt stuk minder (over voetbal) en heb je gevoel dat die niet meer zo bij de les zijn

En die Derksen begint ook steeds meer in zichzelf te geloven met zijn overdreven ordinaire grapjes, en Rene wat zichzelf ook heel leuk vind.. maar als het om inhoud gaat die gast ook onzin loopt te verkondigen

Doe mij de heren van Veronica offside. En dan vooral Kieft

13 februari 2024 om 07:33

@jtjevtt Ik ben het helemaal met je eens. Zo kreeg ik laatst toevallig een Louis van Gaal compilatie van VI in mijn afspeellijst op Youtube, dan zie je dus hoe een bejaarde, ietwat verwarde man, zich 2 uur lang alleen maar bezighoudt met pogingen Louis van Gaal met de grond gelijk te maken. Nu kwam ik laatst een vrij nieuwe podcast tegen van Gijp, Kieft Egmond en Jansen, dat was eigenlijk het VI format zoals het naar mijn idee ooit bedoeld was; inhoudelijk over voetbal praten met tussendoor een grap en een leuke anekdote.

13 februari 2024 om 09:55

Dan kijk je of reageer je toch niet?

Er zit duidelijk een boodschap achter zijn statement. AZ wilt telkens de top 3 binnen komen, alleen laten ze elk jaar de beste spelers gaan en vervolgens wil je met jeugdspelers goed inkopen en meedoen. Dat kan, als je goede vervangers hebt maar dat heb je niet ingekocht. Zeker als je Europees iets wilt betekenen moet je wat investeren. Slechte resultaten zijn niet volledig voor Jansen.

Ze willen daarnaast wel competitief zijn als er Staf vertrekt naar de top 3. Als je buiten de top 3 komt en je krijgt de kans om voor Ajax PSV of Feyenoord te werken dan doe je dat.

Enige is, Derksen zit er niet zo meer in om inhoudelijk veel te vertellen over voetbal.

13 februari 2024 om 12:03

Als je in een publieke functie in een praatprogramma je mening deelt is het wel normaal als daar reacties op komen toch? Ik kijk niet eens, dat zeg ik ook in mijn opmerking hierboven, dit is echter het zoveelste topic over nog weer een uitzending waarin Derksen zijn beklag doet over het ontslag van Jansen. Het doet me denken aan zo'n cd die vast blijft lopen. Als Derksen eenmaal een hekel heeft aan een persoon of club dan grijpt hij elke kans aan om dat eventjes weer op tafel te gooien (en dan is het ook vaak "ja ik heb van die gehoord dat hij zei dat jantje dit deed" het lijkt soms wel de voetbal versie van RTL boulevard als ik afga op de topics hier. )

Verder ben ik het gewoon met je eens over AZ hoor, ik had Jansen zeker laten zitten (ook bij gebrek aan beter op het moment).

Het gaat mij erom dat Derksen steeds minder en minder toevoegt in deze programma's. Het is steeds meer geroeptoeter en persoonlijke vetes en eigenlijk nauwelijks meer inhoud. Maar dat zal uiteindelijk ook wel uitgedrukt gaan worden in kijkcijfers, ik kijk in elk geval al een tijd niet meer en met mij volgens mij vele anderen.

13 februari 2024 om 18:24

Sowieso kijkt Derksen niet eens AZ wedstrijden, laat staan een willekeurige eredivisie wedstrijd. Dus niet luisteren naar deze zeursnor

Ik vind het ook een bizarre keuze om Jansen te ontslaan al geniet ik niet van de huidige malaise. Stonden 4e na het verlies van meerdere sterkhouders in de zomer en ja AZ fans klaagden veel over het spel maar als de resultaten er dan wel zijn begrijp ik deze beslissing niet. Nota bene de trainer die je nog geen jaar geleden naar de halve finale van een Europese competitie loodst en nu moet je nog maar zien wie er straks voor de groep staat.

13 februari 2024 om 01:14

Helemaal mee eens. Ben denk ik de enige az supporter die hier bleef roepen laat Jansen nou gewoon zitten. Geef hem in de winter 2 versterkingen en dan volgend seizoen Martens naar voren schuiven. Nou ik werd hier door mede az supporters …
Onder Jansen deden we nog mee om plek 3 en was het verschil heel klein. Zie nu .. het word met de week slechter.

13 februari 2024 om 18:27

De resultaten waren helemaal niet zo goed en het spel helemaal niet. De laatste overwinning was in december. En daarvoor was het wisselende resultaten.

Wat Derksen zegt klopt. We speelde AZ uit toen zag ik die Eenhoorn zich heel autoritair gedragen tegenover een medewerker.

13 februari 2024 om 00:14

Fijn dat jij één keer een moment hebt gezien wat jij hebt geïnterpreteerd, niet feitelijk hebt vastgesteld, als autoritair gedrag. En daarop het hele karakter van die man baseert..

13 februari 2024 om 00:23

Nou niet één moment hoor. Ik heb slechts één moment benoemt. Ik zit midden in de voetbalwereld dus ik hoor ook genoeg.

13 februari 2024 om 07:54

Je verhaal wordt er niet sterker op. Wie weet wat Martijn in de voetbalwereld doet.

Vooropgesteld, ik ken Eenhoorn niet persoonlijk. Maar als je bij een club als AZ al 10 jaar werkzaam bent in zijn rol dan mag je over het algemeen aannemen dat hij het heel goed doet/heeft gedaan. De huidige malaise bij AZ valt niet toe te schrijven aan 1 persoon.

13 februari 2024 om 07:21

Wat Derksen zegt klopt niet. We speelde AZ uit toen zag ik die Eenhoorn zich heel vriendelijk gedroeg tegenover een medewerker.

(excuus voor het gebrekkige Nederlands)

13 februari 2024 om 08:01

Ik neem aan dat je midden in de voetbalwereld zit?

13 februari 2024 om 18:28

Anonieme KKDer en jij dan wel?

Vraag me wel af, zou Eenhoorn nu ook een non-concurrentie beding hebben in zijn contract? Mag hij nu ook twee jaar niet tekenen bij een concurrent van AZ in Nederland of Europa?

En een jaar geleden zat hij ook zo te genieten van Az in Europa toen de ene na de andere club uitgeschakeld werd
Fijn om te lezen dat hij zo'n genieter blijkt te zijn, vooral van Az dus, zowel positief als negatief.
Kan iemand hier iers mee.....nope

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren