Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen: ‘Hij is toch niet beter dan de drie die er nu stonden bij Oranje?’

Laatste update:

Donny van de Beek heeft bij zowel Manchester United als het Nederlands elftal geen vaste plaats op het middenveld. Johan Derksen snapt wel waarom bondscoach Frank de Boer voor andere mensen kiest op het middenveld van Oranje. Hij vindt het dan ook niet nodig om één van de huidige drie middenvelders, Davy Klaassen, Frenkie de Jong of Georginio Wijnaldum, in te ruilen voor Van de Beek.

"Donny van de Beek is toch niet beter dan de drie middenvelders die er nu stonden?", vraagt Derksen zich maandagavond hardop af in Veronica Inside. "Dat is toch heel duidelijk uit te leggen? Het is een hartstikke goede vervanger als er één geblesseerd raakt. Maar ik zou Donny van de Beek nu niet de voorkeur geven boven één van die drie middenvelders." Collega-analist René van der Gijp denkt dat de middenvelder eerst maar eens op clubniveau moet gaan presteren. "Hij moet zich concentreren op een vaste plaats bij Manchester United, dan kan hij pas babbels hebben."

‘Man United gaat ondanks komst Van de Beek alsnog voor topmiddenvelder'

Er lijkt nu al discussie te zijn over de positie van de Nederlander bij Manchester United.Lees artikel

Tafelgenoot Hans Kraay junior is het eens met de analyse van Derksen. "Met voetballers hoef je niet zo snel medelijden te hebben, hoor. Die hebben ook geen medelijden met andere voetballers als ze een keer geslachtofferd worden", aldus de analist annex verslaggever. "Maar het is natuurlijk wel zo dat hij (Van de Beek, red.) in de laatste twee interlands, tegen Italië en Spanje, het was niet tegen San Marino en tegen Gibraltar, twee heel belangrijke goals maakt."

"Dan is het een moeilijke beslissing voor de bondscoach. Maargoed, Frank de Boer is net als elke andere trainer. Die stelt gewoon zijn elf beste spelers op. En of het nou Donny van de Beek het slachoffer is of straks zijn schoonzoon (Calvin Stengs, red.). En zijn schoonzoon kunnen we vergeten, want die behandelt hij gewoon net als ieder ander", zo besluit Kraay junior.

Vind jij dat Donny van de Beek een basisplaats verdient bij Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Intrinsiek natuurlijk beter dan Klaassen maar als Van de beek heel het seizoen op de bank zit bij Man U weet ik niet of hij onbetwist basisspeler moet zijn in het Nederlands elftal.

16 november 2020 om 22:12

Ook al wordt basisspeler bij MU dan zie ik hem liever niet spelen. Ik vind nog steeds (wordt ook steeds bevestigd) dat of hij of Wijnaldum moet spelen, en Wijnaldum is gewoon veel verder dan dat hij is, dus is mijn keuze snel gemaakt. Beide spelers zij op hun best op de 10 positie en zijn op de ander middenveld posities echt minder.

17 november 2020 om 12:45

Dat dachten we wel allemaal, maar is hij wel zoveel beter? Klaassen heeft meer scorend vermogen en voegt ook meer toe aan het spel. Momenteel vind ik Klaassen toch een betere indruk maken. Van De Beek is in potentie wellicht een betere speler, maar dat zal moeten blijken de komende jaren. Hij is natuurlijk wel bijna 4 jaar jonger dan Klaassen.

Wat vd Beek kan kunnen Wijnaldum, Klaassen ook prima. Voordeel is dat de laatst twee genoemde spelers meer toevoegen aan het elftal zoals meer voetballende vermogen en verdedigende vermogen en meer ervaren. Vd Beek kan alleen maar diepte omdat hij weet dat hij niet meer dan dat kan. Daarnaast moet vd Beek meer werken aan verdedigende positie en conditie. Vd Beek is een soort 'aanvuller' van het elftal, dus erg afhankelijk van zijn medespelers.

Ik heb donny altijd een mindere versie van Klaassen gevonden,maar als je dat riep op voetbalzone werd je door vele voor gek verklaard...

17 november 2020 om 00:25

Nog niet helemaal het moment ook om te roepen dat jij altijd al vond dat Donny minder is dan Klaassen. Donny is misschien op dit moment minder en speelt te weinig maar wat Donny op zijn 21e deed in de CL heb ik Klaassen nog nooit zien doen.

17 november 2020 om 07:49

Maar Donny had een beter team om zich heen dan Klaassen. Als je puur naar Donny in oranje kijkt dan speelt hij verstoppertje en veel te vaak veel te diep, waardoor het middenveld uit balans is. Wijnaldum kiest juist momenten en is daardoor ook nog gevaarlijker. En Klaassen vind ik op de positie erachter juist een uitvinding. Speelde prima

17 november 2020 om 12:48

Klaassen heeft die kans natuurlijk ook nooit echt gehad. Het Ajax waarin hij speelde was niet zo goed als het Ajax van twee jaar geleden. Verder beoordeel ik een speler liever op wat hij over een langere periode laat zien en niet op slechts een CL-campagne van inmiddels twee jaar geleden waarin hij maar in een paar wedstrijden echt opviel. Van De Beek is in potentie een betere speler, maar op dit moment zal hij progressie moeten boeken. Dat kan natuurlijk. Hij is nota bene bijna 4 jaar jonger dan Klaassen. Het komt waarschijnlijk wel goed met Van De Beek, maar dat heeft tijd nodig met zijn manier van spelen.

Ohhh, dus nu moet Klaassen inbde basis blijven bij Oranje, Johan? Ik dacht dat jij zo hard riep dat hij veelste te kort kwam voor het huidige Ajax en voetballend te matig is, dit is Johan vast alweer vergeten ..

16 november 2020 om 22:32

Als je objectief kijkt naar zijn prestaties, doet hij het gewoon goed. Denk niet dat Johan als enige vraagtekens had bij Klaassen, maar hij heeft gewoon het tegendeel bewezen en laten zien dat hij wel degelijk van toegevoegde waarde is. Niks mis mee om dan je mening bij te stellen, of moet Johan dan nog steeds eigenwijs blijven roepen dat Klaassen er niks van kan?

16 november 2020 om 23:06

Klaassen kan bij een dominante ploeg als Ajax in de Eredivisie het goed doen maar op een eind toernooi of tegen de grote jongens gaat hij het verschil niet maken voor je.

16 november 2020 om 23:29

Toch is hii elke keer de beste in de champions league tegen ploegen als Atalanta en Liverpool en bewees hij in de Europa League ook echt wat te kunnen. Nee het is geen De Bruyne maar zo vee jongens zijn geen wereldtop.

17 november 2020 om 12:46

Daarvoor staat hij ook niet op het veld. Niet elke speler hoeft het verschil te maken. Ik vind het een betere speler dan die De Roon.

Volgens mij roept ook helemaal niemand dat vdBeek erin zou moeten ipv deze 3. Alleen enkelen die vinden dat vdBeek de positie van Wijnaldum had ingepikt en er absoluut niet geschoven mag worden met Wijnaldum, wat ik dan weer onzin vind. Leuk dat Wijnaldum 2 goals maakt vanaf 10, maar dat deed vdBeek ook de wedstrijden daarvoor. Overigens prima zoals het gisteren stond, maar wat mij betreft vdBeek uitstekende back-up voor deze 3 en sommige wedstrijden ook best ipv 1 van deze 3. Alles liever dan bijv de Roon.

Klaassen heeft bij Everton in de Premier League kei hard gefaald, bij Werder Bremen in de Bundesliga was hij een grijze muis maar sinds z'n transfer naar Ajax is hij 1 van de topspelers en hoort hij hoe dan ook in de basis. Zo snel kan het gaan.

16 november 2020 om 23:12

Bij werder was hij toch wel eentje die als een van de eerste op het wedstrijdformulier gezet werd.. helaas speelde werder degradatievoetbal waardoor het niet zo opviel.

16 november 2020 om 23:39

Zegt miss wel meer over het soort voetbal wat ze bij werder en everton willen/kunnen spelen dan over klaassen. Echt een onwijze klasbak positioneel gezien en bij everton en Bremen werd hij misbruikt door hem alleen maar te laten lopen. Ook door Ronald Koeman, die zal zichzelf ook nog wel even voor zn kop slaan dat ie klaassen gwn anderhalfjaar heeft thuisgelaten als international en vervolgens wel de toon opstellen en strootman meenemen.

Donny is een prima voetballer. Echter speelt hijzelf meer als tweede spits dan iemand die er komt. Vaak staat hij daardoor veel te diep en neemt hij geen deel aan het spel. Verdedigend is hij niet zo sterk op het middenveld. Hij loopt wel veel maar grijpt niet in. De ervaring bij Manchester zal hem beter maken mits hij regelmatig aan spelen toekomt. De andere drie middenvelders hebben gewoonweg meer ervaring of zijn beter op dit moment. Hij moet eerst maar zorgen dat hij bij zijn club meer aan spelen toekomt.

Wat een luxe bij het NL elftal. 4 middenvelders van topniveau en dan komen gravenberch en ihataren er nog aan ook. Vd beek zou naar mijn mening best op 10 kunnen spelen met Frenkie en klaassen achter hem, maar wijnaldum passeren is uiteraard geen optie. Dan is het vrij logisch om hem op de bank te zetten denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren