Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen: ‘Het is een beetje een vreemde jongen. En niet van het niveau-Ajax’

Laatste update:

Johan Derksen heeft geen enkel vertrouwen in Jay Gorter als doelman van Ajax. Volgens de analist van Vandaag Inside is Gorter 'een beetje een vreemde jongen' en beschikt de keeper in ieder geval niet over het gewenste niveau. "Het is een beetje een vreemde jongen in de omgang", aldus Derksen.

Gorter krijgt door de zware blessure van eerste doelman Gerónimo Rulli de kans van Maurice Steijn. Tegen Excelsior (2-2) maakte Gorter dat volgens Derksen geenszins waar. Met name het openingsdoelpunt van Siebe Horemans wordt Gorter aangerekend. "Er wordt een bal in de hoek geschoten en die keeper gaat met zijn voeten ernaartoe... Als hij met zijn handen gaat, dan heeft-ie hem gewoon. Dan denk ik: dan ben je toch een slechte keeper? Een echte keeper maakt geen sliding."

"Het is een beetje een vreemde jongen", vindt Derksen. "Bij Go Ahead Eagles hebben ze ook wat problemen met hem gehad. Het is een beetje een vreemde jongen in de omgang. Maar niet het niveau-Ajax." René van der Gijp vindt dat ook het tweede tegendoelpunt deels op het conto van Gorter geschreven kan worden. Daarbij verspeelde Ajax-verdediger Jakov Medic de bal in het strafschopgebied, waarna Nikolas Agrafiotis scoorde.

"Ik vind dat de keeper hier net zo goed de fout in gaat als die jongen (Medic, red.)", aldus Van der Gijp. "Die kan er echt niks aan doen, want die kan op deze manier niet opendraaien." De oud-rechtsbuiten bedoelt dat rechtsback Devyne Rensch werd afgeschermd door het pressende Excelsior, waardoor die afspeelmogelijkheid verviel. "Die jongen (Medic, red.) moet dus naar zijn verkeerde been toe en moet daarna met zijn verkeerde been zien uit te verdedigen. Dan is hij het kwijt. Maar het is een voorstopper! Het was zo'n slechte bal (van Gorter, red.). Ik vind het zo slecht van die keeper." Derksen is desalniettemin kritisch op Medic: "Dit soort spelers voegen toch niks aan Ajax toe?"

Is Jay Gorter van het niveau-Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Meeste keepers zijn vreemde vogels toch. Zolang ze de bal er maar uit houden is het prima.

21 augustus 2023 om 23:43

Ja al vind ik dat er een verschil zit tussen ‘vreemde vogel’ en snus live op camera tijdens een wedstrijd onder je lip wegstoppen, je teamgenoot (Tadic uit bij Volendam) belachelijk maken als ie coacht, etc. Vind Gorter ook maar een vervelende kerel, los van dat zijn keepende kwaliteiten imo ook niet goed genoeg zijn voor Ajax.

21 augustus 2023 om 23:58

Het mooie is dat bij Ajax geen twijfels zijn over zijn kwaliteiten, met name zijn mentale deel lijkt niet helemaal zoals je zou willen. Via verschillende kanten heb ik deze verhalen ook te horen gekregen, veel extremer nog dan Derksen schetst. Schijnt dat veel medespelers zich ook helemaal niet prettig bij hem voelen.

22 augustus 2023 om 00:13

Nou precies KouweArie. Je kan best wat anders dan de rest zijn, of een beetje macho zijn, maar als de rest vd groep zich eraan gaat irriteren oid wordt het al snel vervelend. Mag wat mij betreft vertrekken, hoe goed ik hem bij Eagles ook vond.

22 augustus 2023 om 01:53

Niets mis met snus. Dus ook geen probleem. Is ook totaal niet relevant, het gaat erom hoe hij zijn doel leeg kan houden.

22 augustus 2023 om 04:02

Behalve dat snus verboden is in Nederland

22 augustus 2023 om 05:53

Als het zo strafbaar is, zou de knvb wel een onderzoek instellen. Dat doen ze namelijk ook voor het symbolisch ontkurken van een champagnefles.

22 augustus 2023 om 07:16

@ajaxv10
Gorter moet wel erg goed zijn gezien het feit dat die dure jongen uit Frankfuhrt op de bank zit

Ander feit is inderdaad dat hij Ajax nog niks heeft opgeleverd

22 augustus 2023 om 07:36

Boven een bepaalde hoeveelheid is snus gewoon verboden. Daar verandert wel of geen onderzoek van de KNVB niks aan. Dat ze Kramer zijn actie wel onderzoeken gaat naar mijn mening ook wat ver, maar dat gebeurde tijdens een wedstrijd. Gorter had snus bij zich in zijn vrije tijd. Daar heeft de KNVB weinig mee te maken lijkt me.

22 augustus 2023 om 08:39

Eh nee, er geldt alleen een verbod op nicotinezakjes met 0,035 of meer milligram nicotine per zakje.

22 augustus 2023 om 09:57

Dat Ajax geen twijfels zou hebben over Gorter zegt meer over Ajax dan over Derksen. Want ik heb ook weinig vertrouwen in Gorter. En nog een stuk of 6 basis spelers, dus hij is in een groot gezelschap;-)))

22 augustus 2023 om 06:07

Ja en zelfs dat doet Gorter niet

Keepers zijn wel vaker vreemde jongens. Ik had er toen hij noodgedwongen inviel helemaal geen vertrouwen in tegen Heracles, maar juist toen vond ik hem zeer veel vertrouwen uitstralen ondanks zijn minder zekere verleden. De keuze is nu voor hem gemaakt, dus laat Gorter dan ook even een wedstrijdje of 10 minimaal staan.

22 augustus 2023 om 00:05

Vind je het erg dat ik hoop dat Steijn de “3e” keeper gaat proberen na een blundertje of 2? Op voorhand een keeper 10 wedstrijden laten staan lijkt me geen deal,

22 augustus 2023 om 00:25

Vind ik niet erg, maar ik ga er vanuit dat Gorter de komende 8 potjes geen blunders maakt.

22 augustus 2023 om 01:51

Welke 2 blunders?

22 augustus 2023 om 06:08

Hij was tegen Excelsior dan weer niet sterk

22 augustus 2023 om 07:15

Welke had die tegen Excelsior moeten hebben dan?

22 augustus 2023 om 08:18

Hij had die bal op Medic niet moeten geven, dat is nou echt je eigen spelers in de problemen brengen. Tevens gaat hij een beetje als een veldspeler naar die 1e goal heen, je zou denken dat keepers met hun armen meer kans maken bij zo'n bal.

22 augustus 2023 om 06:46

Minimaal 10 wedstrijden? Als hij aantoont het niveau niet te hebben, dan is het ook wisselen en kan Ramaj erin.

Vreemde jongen maakt niet veel uit natuurlijk als hij de ballen pakt. Vind het wel opvallend dat je een 2e keeper haalt voor 5 miljoen en dan Gorter laat spelen trouwens. 🤔

21 augustus 2023 om 23:47

5 Miljoen Los Blancos, 5 Miljoen

21 augustus 2023 om 23:49

5 miljoen.

Maar wel eens. Voordat Rulli geblesseerd raakte mocht hij verhuurd worden en nu ineens 1e keep. Ik begrijp deze niet zo.

21 augustus 2023 om 23:54

Bedankt voor de correctie mannen, dacht 8 miljoen gelezen te hebben maar mijn punt blijft verder hetzelfde

21 augustus 2023 om 23:55

Ik vind de uitleg van Steijn hierover opzich prima te billijken. Gorter zou verhuurd mogen worden omdat ze hem veel minuten willen laten maken, nu met de blessure van Rulli kan hij bij Ajax zelf minuten maken (wellicht is een verhuur in de winterstop nog altijd aan de orde). Ramaj is net een blauwe maandag bij de groep en mede daarom geeft Steijn voor nu nog de voorkeur aan Gorter, die er al langer bij zit. Er is nog niks definitief ook zover ik weet, als Ramaj op de training laat zien dat hij beter is dan Gorter zal hij gewoon onder de lat plaatsnemen.

22 augustus 2023 om 00:46

Ik ben wel benieuwd hoe lang het duurt voordat de nieuwe centrale verdediger op zijn minuten moet wachten. Krijgt Medic dan ook de voorkeur omdat hij er al langer zit of geldt deze reden dan niet meer ? Ik denk namelijk het laatste.

22 augustus 2023 om 07:36

Misschien moet je dan wat beter lezen voortaan. Steijn zegt namelijk dat ze elkaar weinig ontlopen en daarom kiest voor Gorter, die er al wat langer speelt en vertrouwd is met de spelers en speelwijze. Dus als Ramaj duidelijk beter was geweest had hij gespeeld. Dat betekent dus dat als Sutalo aantoonbaar beter is, hij gewoon gaat spelen.

21 augustus 2023 om 23:52

Wauw dat foutieve transferbedrag van Ramaj is echt een eigen leven gaan leiden he hahaha. Nog altijd een hoop mensen die 8 (of zelfs 10) miljoen noemen terwijl dit niet het geval is. Ajax had een dergelijk hoge transfersom ook direct moeten melden omdat ze beursgenoteerd zijn en dat is niet gebeurd, dus het was eigenlijk al direct duidelijk dat deze geruchten niet klopten.

21 augustus 2023 om 23:55

Zelfs als je het nu op zoekt staat er 8 miljoen wat zelfs kan oplopen tot 12 miljoen dus vandaar mijn verwarring

22 augustus 2023 om 00:04

Klopt inderdaad, dat bedoelde ik ook met "eigen leven gaan leiden". Veel (oude) foutieve nieuwsberichten rondom deze transfer, maar het gaat toch echt om een som van 5 miljoen euro naar het schijnt. Nog altijd niet bepaald spotgoedkoop ofzo voor een reservedoelman met zijn staat van dienst, maar dat terzijde!

22 augustus 2023 om 07:08

@sanderr vanaf welk bedrag moeten zij dit melden? Ik dacht 10% van de begroting? En is het niet het woord van het AD tegenover dat van Kicker? Of zijn er meerdere bronnen die los van elkaar die 4/5 miljoen hebben aangegeven?

22 augustus 2023 om 09:54

Waar komt die 5mln ineens vandaan dan?
Want ik lees letterlijk overal 8.

Welk bedrag het ook is trouwens, blijf het vreemd vinden dat je een keeper wilt verhuren en een ander koopt (voor veel geld) en vervolgens bij een blessure van je 1e keeper, degene die eigenlijk weg mocht 1e keeper maakt.

22 augustus 2023 om 10:34

Juist, wat Master zegt, pas bij 10% vd begroting of meer dient de club het transferbedrag openbaar te maken. Volgens ESPN werkt Ajax dit seizoen met een begroting van 140 milj dus zullen ze pas bij transfers van 14 milj of meer de transferbedragen openbaar maken, dat gebeurde ook bij Sutalo, Forbs en Akpom, bij de andere aankopen niet.

22 augustus 2023 om 12:54

Bullshit. Ajax maakte bij de transfer van Rulli bekend dat ze hem voor 8 (excl. bonussen) hadden gekocht. Het bedrag ligt dus veel lager dan 10% van de begroting.

22 augustus 2023 om 00:07

Helemaal niet zo gek. Een keeper die alle spelers kent en al even bij de selectie zit, vs. een keeper die vanaf 0 moet wennen… toch een bijzondere positie waarbij dat nóg belangrijker is!

22 augustus 2023 om 01:01

Heb je niet helemaal goed opgelet naar de uitleg van stein en mislintat. Die 2e keeper is gehaald in eerste instantie om achter rulli te wennen aan ajax en het systeem. Nu rulli er noodgedwongen uitligt zoals stein het zei kiest hij op dit moment voor gorter omdat die de meeste jongens uit de verdedeging al kende en de speel wijze en dergelijke. Maar je heb zomaar de kans dat die 2e doelman er zo staat als hij snel went

22 augustus 2023 om 10:37

Nou ja, als straks een Gaaei, Sutalo en Avila er zijn en in de basis staan, is het argument van de spelers voor zich beter kennen ook wel verdwenen. Hato kwam er ook pas echt bij nadat Gorter verhuurd was, dus ook die kent Gorter maar een maandje langer dan Ramaj. Dat argument komt straks dus wel te vervallen. Dan zullen we zien wie Steijns zijn vertrouwen heeft..

Neemt niet weg dat zijn uitleg voor afgelopen weekend natuurlijk heel logisch en duidelijk was. Prima argumenten.

22 augustus 2023 om 06:10

Als je dat opvallend vind zou je de duidelijke uitleg van Steijn eens moeten luisteren. Dat heeft hier namelijk al tig keer gestaan dus zo opvallend zou het niet moeten zijn.

Ben dan wel benieuwd waarom die hem dan een vreemde jongen vind. Laten we Gorter gewoon de kans geven en niet bij elk klein momentje lullen dat hij er niks van kan…

22 augustus 2023 om 09:44

Derksen was vroeger iemand die een heel vrije geest was. tegenwoordig vindt hij iedereen die anders is maar raar. Hij is echt 180 graden gedraaid. Van een liberaal naar een oerconservatieve brompot die mensen beoordeeld op of ze wel normaal doen. Het kan verkeren

Snap nog steeds niet dat Gorter nu eerste doelman is van AJAX ivm dat Rulli nu geblesseerd..

22 augustus 2023 om 00:19

Dat heeft Steijn toch uitgelegd? Nogmaals, Gorter moest minuten maken, de planning was dit bij een andere club te laten doen. Zodat de aankoop dus 2e keeper zou worden. Nu valt Rulli uit, en kan Gorter dus bij Ajax zn minuten maken.

22 augustus 2023 om 06:12

Waarom luister je dan niet naar de uitleg van Steijn. Mensen blijven maar roepen dat ze het niet snappen maar Steijn is toch duidelijk geweest? Het is ook niet mijn keuze maar zijn uitleg snap ik wel.

22 augustus 2023 om 07:28

Je mag het toch oneens zijn met de uitleg van Steijn. Andere aankopen worden ook meteen opgesteld. Dat geweldige talent en potentiële wereldtopper kan toch niet veel minder zijn dan Gorter die op de nominatie stond om te worden verhuurd omdat hij kennelijk nog niet klaar was voor Ajax 1.

22 augustus 2023 om 10:41

Was hij niet klaar voor Ajax 1 of was Rulli gewoon nog wat beter? Dat zijn wel 2 verschillende dingen. Misschien was hij er wel klaar voor, maar zat Rulli gewoon in de weg. Nu is de situatie plots heel anders met de blessure van Rulli.

Is het nieuw dat VZ voetbaltermen uitlegd? Ik vind term 'opendraaien', dan wel veel moeilijker uitgelegd dan nodig is. En volgens mij klopt het ook niet, want dan zou Excelsior druk moeten zetten op Medic ipv Rensch.



Die jongen krijgt nu eens de kans.en ze beginnen al meteen te zeiken.paar weken laten staan en dan beoordelen.

22 augustus 2023 om 00:09

Zo is dat. Als je nieuw werk doet moet je daar even aan wennen. Betekent niet dat je er niets van kan! Komt goed, die gast gaat knallen.

Gorter is een goede lijnkeeper, heeft ook wel uitstraling en kan in de toekomst best goed worden. Maar ik vind hem vooral niet intelligent. Geeft gisteren ook weer een veel te snelle lange bal terwijl alleen Klaassen en 2 Excelsior verdedigers voorin staan. Nou, lekker kansrijk zo'n situatie. En zo zijn er wel meer dingen.

Die sliding viel mij ook al op en ik vond het erg vreemd. Met zijn handen had hij meer kans, maargoed.

Ik heb niet veel vertrouwen in Gorter, niet zozeer door zijn spel maar ik zie hem geen verdediging neerzetten. Maar hij verdient een kans, aan hem om die te pakken. Zolang hij het maar niet met een sliding doet..

Volgensmij zijn ze in dat programma nooit positief over welke keeper dan ook.

22 augustus 2023 om 01:56

Echt wel, er loopt namelijk bij een club in Nederland de allerbeste van de wereld. Die 100% eerste keeper bij oranje moet zijn. Echt een talent die maar 1x in de 200 jaar voorkomt. Dus ja ze zijn wel eens positief, ookal hebben ze het dan helemaal niet goed.

Wie is dan niet een beetje vreemd, en wel van het niveau Ajax?

Gejank over Medic van iedereen....

Nee het is geen grote jongen die ajax beter gaat maken.
Medic is puur gehaald als reserve speler, 2miljoen is niks. Ajax verkoopt deze speler voor minmaal weer 2mil als ze eenmaal weer plaatsen voor de champions league.
Dus voor nu een prima back up verdediger, want als je dat met Aertsen moest gaan oplossen dan had je nu nog 0 punten ipv de huidige 4

Van der sar begon ook met fouten om maar niet over onana te spreken... geef die jongen even de tijd zeg...

Als Gorter niet het gewenste niveau heeft waarom stelt Ajax dan niet de derde keeper op die ze voor veel geld hebben gekocht? Een geweldig talent en potentiële wereldtoppper volgens Mislintat.

22 augustus 2023 om 08:42

Welke club heeft wel een tweede keeper op het niveau van het eerste elftal? Ik ken Feyenoord maar verder?

Wie keept er bij Heerenveen als Noppert geblesseerd is? Een keeper van hetzelfde niveau?

Is van Crooy of Schoonderwalt bij Sparta van hetzelfde niveau als Plij?

Ajax is bezig de derde keeper te laten wennen aan zijn nieuwe medespelers en omgeving. Hij zal op een gegeven moment vanzelf gebracht worden maar men gaat er voorzichtig mee om.

22 augustus 2023 om 09:00

Utrecht haha. Sorry, moest m even maken.

Ah ja... je moet iets roepen he. Een rare jongen.. ok alsof de gasten die in het programma zitten, samen met Derksen voor op, niet raar zijn. Lekker belangrijk? Inhoudelijke informatie is deze mannen vreemd, en zo op de man spelen is best wel laag maar ja wat kun je verwachten van dit sensatie programmatje. Al ben ik persoonlijk zelf wel van mening dat Ramaj gewoon de kans had moeten krijgen en Gorter als 2de keeper daarachter. Ik vind Steijn over het algemeen vrij duidelijk maar in deze vind ik de keuze een beetje apart om het zo maar te noemen.



Die eerste opmerking is al oerdom. Als je er heen duikt met je handen ben je minder snel bij de grond en duik je over de bal heen. Gorter zag goed dat die bal laag zou worden ingeschoten, ik vond deze oplossing te begrijpen. Überhaupt idioot om die tegengoal aan hem te wijten, terwijl het hele elftal loopt te schutteren. Maar goed, de Snor heeft weer een pispaaltje gevonden ben ik bang.

22 augustus 2023 om 09:41

Onana deed dit soort dingen ook vaak met zijn benen. Net als een Ederson. En dan zijn er vast nog wel een paar.

Niet goed genoeg? Hij houdt de nieuwe Ter Stegen anders mooi op de bank. Dan moet je wel wat kunnen.

Gorter de schuld geven van de 2 tegengoals is krankzinnig.

Ik heb de uitzending niet gezien, maar sluit mij volledig bij de woorden van Gijp aan. Toen ik die 2-1 zag dacht ik exact hetzelfde.. Ik hoop dat die nieuwe keeper snel inzetbaar is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren