Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen fel na conclusie over Ajax: ‘Schei uit. Huis-tuin-en-keuken-voetballer’

Laatste update:

René van der Gijp is behoorlijk geschrokken van Ajax in de Conference League-wedstrijd tegen FK Bodo/Glimt. De vaste tafelgast van Vandaag Inside constateert dat er helemaal geen idee zit achter het voetbal van de Amsterdammers, die blij mochten zijn met het 2-2 gelijkspel tegen de Noorse ploeg.

"Als je nou die tegenstander ziet... Daar is mee gewerkt en die zetten iets neer. En bij Ajax is het nog steeds een zooitje", zag Van der Gijp donderdagavond een groot verschil tussen het spel van Ajax en Bodo/Glimt.

"Brobbey probeert de bal te onderscheppen, terwijl Henderson dan nog naast de voorstopper staat", zoomt de analist in op de fouten die door de spelers van Ajax werden gemaakt in de Europese ontmoeting. "En zeeën van ruimte."

"Maar weet je? Je kan van Peter Bosz zeggen wat je wil. Die had het wel heel snel voor elkaar bij PSV. Je gaat dus iets zoeken wat bij die spelers past. Maar je ziet bij Ajax totaal geen idee van wat ze willen."

Derksen


"Ik begrijp precies wat René zegt", haakt Johan Derksen in. "Aan die Noren zag je dat ze een goede trainer hadden. Het waren ook geen wereldvoetballers." Van der Gijp is het roerend eens met die conclusie. "Johan, dat is niveau-Go Ahead Eagles."

"Bij Ajax zie je helemaal geen lopende mensen. Het is gewoon niks, je zit naar niks te kijken", is Gijp onaangenaam verrast door de prestatie van donderdagavond. "Je hebt helemaal gelijk, maar ik vind het een beetje lullig", voegt Derksen toe.

"John van 't Schip is nooit een trainer geweest. Waar hij kwam ging het nooit beter. Dat zijn van die trainers die trainer zijn, maar ze voegen niks toe. En het is een ontzettende vriendelijke, aardige en fatsoenlijke jongen", aldus Derksen.

Henderson


Hélène Hendriks had veel meer verwacht van Jordan Henderson. "Schei uit. Dat is een huis-tuin-en-keuken-voetballer", werpt Derksen gelijk op. "Lieve schat, als je van Liverpool de woestijn ingaat, dan geef jij het voetbal op", voegt Van der Gijp daaraan toe.

"Koeman en De Jong gaan verdomme naar Wijnaldum toe, die heeft het ook al opgegeven", verwijst Van der Gijp naar het bezoek van de bondscoach en de KNVB-directeur aan de middenvelder, die tegenwoordig uitkomt voor Al-Ettifaq in de Saudi Pro League en al bijna een jaar niet meer uitkwam voor Oranje.

Van der Gijp trekt tot slot nog een voor Ajax behoorlijk pijnlijke conclusie. "Die Noren hebben twee maanden niet gevoetbald in hun eigen competitie. En ze spelen op hun dode akkertje een rondootje tegen Ajax."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Drop je voorspellingen ??
Reacties

Ik word hier zo moe van, die noren spelen al 3 jaar met hetzelfde team waarbij er per seizoen 1 of max. 2 weggaan. Logisch dat die veel beter staan.....

16 februari 2024 om 23:43

Ik weet niet of je de Noorae competitie volgt, maar die gasten hebben weken lang geen officiële wedstrijd gespeeld, omdat daar de compete nog niet is begonnen. Helemaal niet logisch dat die noren perse beter staan op dit moment.

17 februari 2024 om 05:36

Dat is precies mijn punt. Ze spelen al maanden niet en komen toch met goed voetbal op de proppen.

Dan moet ik er wel bijzeggen dat ajax ze daar alle gelegenheid voor geeft.

16 februari 2024 om 23:52

Bij ons team is nog nooit iemand verkocht, maar wij vallen bij de omschakeling alsnog totaal uitelkaar.

17 februari 2024 om 00:22

Ik neem aan (als je het hebt over voetbal in privé sfeer op een amateurvereniging) dat jullie niet 5 dagen in de week trainen? En de derde helft zal wel synchroon verlopen ; )?

17 februari 2024 om 01:23

Je weet toch ook wel dat zij extreem draaide. Op hun voorhoede. Vooral een pellegrino was extreem belangrijk voor bodo. Bodo is voetballend na hun kampioenschap echt 1 van de meest uitspringende teams in europa met hun wedstrijden tegen roma, en nu ajax. Echt een gevaarlijke ploeg onder deze trainer.

17 februari 2024 om 07:20

Hou toch op.
Roma is jaren geleden.
En nu tegen Ajax.....ja tegem dit Ajax kan ieder amateur team met beetje niveau winnen.
Ajax is zoooo slecht. Een wonder dat ze 5e staan. Zo slecht heb ik Ajax nog nooig gezien, in geen 40 jaar.
Het is bijna zielig. Nee en Schip voegt niets toe.

17 februari 2024 om 04:05

Het is toch een schande , Bodo glimt waar hebben we het over? Tegen Ajax grootste en succesvolste club van Nederland. Onze top 3 hebben allemaal een CL in de zak. Bodo Glimt komop! Je moet de vibe van Derksen echt begrijpen voordat je hem oordeelt over zn uitspraken. Als je het vanuit mijn oogpunt bekijkt dan zegt Derksen helemaal niks ergs maar gewoon logische dingen.

17 februari 2024 om 08:07

Bodo Glimt staat goed zeg je? Je bent Ajax, en speelt dramatisch tegen een Noorse tegenstander die al maanden geen officiële wedstrijd heeft gespeeld.
En dan is je onderbouwing dat ze al jaren samen spelen.

Deze deceptie gisteravond kunnen we toch ook wel een beetje op het conto van Schippie schrijven. De hele wereld, inclusief de spelers van Ajax, ziet dat deze ploeg het niet in zich heeft om deze ploeg (of eigenlijk welke ploeg dan ook) hoog onder druk te zetten. En dan hoor je na de wedstrijd Schip zeggen dat er best aardig druk werd gezet en dat Ajax de ploeg niet heeft om in te zakken en juist op de aanval moet spelen. Nou dat zie ik echt niet hoor. Heeft hij Henderson wel zien zwemmen als enige middenvelder?

We vinden misschien dat we het verplicht zijn om het spel te maken, ‘omdat we het altijd zo hebben gedaan’, maar ik ben liever inventief dan naïef, dus verzin alsjeblieft maar iets anders. Je gaat het voetbal er niet in krijgen zonder terug te gaan naar basisdisciplines.

Zorg eerst maar eens dat je de boel dicht kan houden en maak gebruik van de kwaliteiten die je hebt voor de uitbraak met bijvoorbeeld Brobbey, Hlynsson en (bij gebrek aan beter) Forbs. En een Henderson, Boomen en Berghuis die die jongens kunnen lanceren. Je kunt ook best attractief voetballen zonder rondjes te willen draaien om hun 16. Dat zie je ook aan hoe Bodo speelt.

Taylor staat de eerste helft in 10 minuten 3x tegen hun 16 geplakt om 3x weer met 7 collega’s 70m terug te rennen, terwijl er maar 4 jongens zijn van bodo die dan onze kant op komen rennen, de rest sluit wel wat aan, maar ze spelen je helemaal moe en je krijgt er geen enkele functionele pressie op. Je tuint er gewoon fantastisch in. Het is gewoon om te huilen. Dan kunnen we best (terecht) naar Taylor kijken, maar dan kunnen we ook kijken naar de staf.

Ook een bizar zwaktebod dat je na de rust weer op de proppen komt met die file op links bestaande uit Sosa en Forbs die zich willen vastplakken aan die zijlijn. Volgens mij zag iedereen tegen Heerenveen dat dat anders moest.

Alle respect naar van het Schip en ik neem hem niks kwalijk (hij kwam immers niet eens om hoofdtrainer te worden; die skills op het gewenste niveau heeft hij gewoon niet), maar kunnen we alsjeblieft zo snel mogelijk in gesprek met bijvoorbeeld die Knutsen? Ik dacht kort terug nog dat Schip alles is wat we in deze fase nodig hebben, maar ik vind dit verval wel reusachtig hoor. En dan vooral dat interview ook achteraf, daar put ik erg weinig vertrouwen uit. Ik wil voetbal zien met een plan, met disciplines en afspraken. Als ik dan Hato hoor zeggen dat het ‘plan’ was om met 2 spitsen hun cv’s onder druk te zetten om ze naar de zijkanten te dwingen…. Dat is een tactisch plan wat mijn ‘coach’ in de 4e klasse zaterdag ook meegeeft. Dat is toch geen tactisch plan?

Nee begin op die manier alsjeblieft niet aan druk zetten. Zak dan maar in. En ook tegen bijvoorbeeld een FC Twente en misschien zelfs wel komend weekend tegen NEC. En als dat dan niet is wat we gewend zijn van Ajax, dan gaan we maar ergens anders aan wennen. Want een defensie die structureel vaker wordt gepasseerd dan die van PEC, daar ga ik nooit aan kunnen wennen.

Mand.

17 februari 2024 om 00:15

Er wordt überhaupt weinig tot geen druk gezet. Alleen na de 2-1 deden ze dat. Ze staan wel hoog, maar zetten geen druk. Dan is het wel heel makkelijk voor de tegenstander. Als je zulke tegenstanders onder druk zet dan win je zo’n wedstrijd gewoon. Niet op 50% druk zetten zoals ze nu doen, als je zo hoog staat dan ook op 100%.

17 februari 2024 om 00:18

Dit is gewoon een prima mand. AZ zit op een totaal dood spoor, dus wordt je mogelijk nog vierde. Ajax heeft wat potjes gewonnen, omdat het vooral de goede kant op viel, niet omdat er onder Van 't Schip iets baanbrekend wordt gedaan. Je kunt in de Eredivisie nou eenmaal relatief veel punten verspelen en toch top 5 halen. Ik heb het idee dat men bij Ajax denkt dat het "toch wel goed komt", hetgeen dus vierde worden is. De noodzaak om ander voetbal te spelen is er dus niet zo.

17 februari 2024 om 00:33

Kattemand, of hondenmand?

17 februari 2024 om 00:34

Alle respect voor Schippie, maar laten ze volgend jaar aub iemand anders voor de groep zetten. Deze jongen word nu gerespecteerd en gewaardeerd wat hij nu doet. Als hij 4de word heeft hij het prima gedaan, maar hij komt tekort voor Ajax. Dan vertrekt hij straks met een staart tussen de benen en dat verdiend hij niet. De komende wedstrijden moet hij lekker 5-3-2 spelen, daarbueeftbhijbde backs voor en de pot dicht houden. Er is geen creativiteit en laat andere maar het spel maken. Nog 13’potjes en dan is het klaar. Volgend jaar Pascal Jansen voor de groep zetten, met Dave Vos als assistent en dan saneren en met goede aankopen weer meedoen om de bovenste plekken.

17 februari 2024 om 02:29

Volledig met jouw eens. Dit Ajax is totaal een ander Ajax, dan wat we gewend zijn. Zelfs de periode voordat de Boer kwam. Dat Ajax was ook slecht, maar daar zag je nog wel basis dingen. Toen de Boer kwam, wist hij al meteen dat inzakken het beste was voor dat team en werd 4x kampioen.

Maar dit is helaas ook Ajax, maar ik kijk met een geknepen billen. Ze hebben totaal geen idee. Al scoort Brobbey niet, toch brengt hij andere instelling en die hebben het voor het intikken.

De keer toen dit Ajax inzatke en op de counter speelde kreeg Akpom x op x de kans....ik ben die wedstrijd vergeten, maar Akpom scoorde 2x en was te gierig voor zijn 3e, want hij faalde. Maar goed, maar toen dacht ik..."hey, dit pas best bij deze ploeg". Vervolgens blijft van ''t Schip het maar proberen.

Bij PSV blijft Luc de Jong gewoon alleen voorin om door te koppen of aan te nemen.

Toen gisteren die verdediger geel kreeg op Brobbey, toen zakte Ajax ook even in, maar Ajax werd meteen gevaarlijk op de counter.


EredivisieAjax...ik ben het volledig met jouw eens. Inzakken 3 passers en 3 snelle aanvallers, daar kan je best een hoop punten mee pakken. Dan kan Taylor banken, hij maakt toch telkens de verkeerde keuzes.

17 februari 2024 om 05:20

Akpom bijna 3x was tegen Athene. Ik weet niet hoe het kwam, maar die wedstrijd wist Ajax de tegenstander echt te slopen

17 februari 2024 om 08:53

@EredivisieAjax
Natuurlijk een deceptie maar volgens mij totaal niet te verwijten aan Schip. Hij heeft deze onsamenhangende bende niet aangeschaft, hij heeft zichzelf niet aangesteld als verantwoordelijke bij ajax1. Hij is een manager of een bondscoach maar absoluut geen hoofdtrainer. Een trainer ziet wat de leerbaarheid van de individuele spelers zijn en gaat ze daarop trainen. Dit doet hij niet en hij stuurt evenmin veld trainers aan om dit te doen. Hij maakt net als de rest van trainingsstaf niemand beter, laat hier en daar sporadisch iemand beter spelen door hem vertrouwen te geven, maar dit maakt je geen betere speler.
En dit is dus Schip niet aan te rekenen want hij bezit die kwaliteiten niet.
Net zo goed dat er van Henderson voetbal verwacht wordt die gozer is geen voetballer, is heel bruikbaar om de tegenstander in de weg te lopen maar in bal bezit laat hij niemand beter spelen en is ook niet de man met de voetballende oplossing, geen versnelling in zijn spel en een sporadische splijtende pass.
En dan kan iedereen wel roepen van ja maar Schip heeft ons weer van p18 naar p5 gedirigeerd, flauwekul, mag het even met deze selectie in een competitie met Vitesse, Volendam, Heracles, RKC, Excelsior?
Beleidsbepalers en pluche geile zouden met z'n allen per direct op moeten stappen en Ajax terug geven aan het voetbal.

Misschien is een kinderhand snel gevuld, maar hier zeggen beide heren niets geks, of moet ik zeggen: ze hebben geen ongelijk. Ok, het is geen hoogdravend analyseren, maar er is ook niks mis met hun bijdrage.

Ik ga op de bank liggen met 2 paracetamol, want ik zal wel koorts hebben en ijlen ofzo.

16 februari 2024 om 23:54

Oh sorry, ik moet mezelf even corrigeren/nuanceren. Henderson is, althans voor zover ik weet en tot nu toe kan zien, geen "huis-tuin-en-keuken-voetballer", althans niet op de manier die Gijp bedoelt. Functioneel spelen, ja, dat maakt je misschien niet spectaculair, maar dat wil evenmin zeggen dat je een middelmatig kwalitatieve speler bent. Dus. Toch niet helemaal eens.

17 februari 2024 om 00:20

Alleen omdat het veld zo ontzettend groot is bij Ajax, had je beter een Kitolano of Matusiwa kunnen halen. Wil je Henderson zijn kwaliteiten kunnen benutten dan kun je a) zorgen dat het spel meer op de helft van de tegenstander te vinden is met een hoge laatste linie of b) inzakken.

17 februari 2024 om 00:27

Tilburg, Henderson was bij Liverpool een functionele speler. Fletcher was dat ook bij United. Een brama bij twente. Spelers die lekker dienend spelen in een goed team, maar niet dragend zijn. Henderson gaat bij Ajax ook weinig verandering brengen.

17 februari 2024 om 00:34

Oenie, je reageert op mijn genuanceerde post, waarin ik aangeef op welke manier Henderson een dragende speler voor Ajax zou kunnen/moeten zijn. Functioneel voetballen. Dat spreek je niet tegen. Vanwaar de laatste toevoeging, dat hij "weinig verandering" zal brengen? Verwacht je dan spectaculair ander voetbal? Of verwacht je (eindelijk) sober maar nuttig voetbal van een nummer 6 die de verdediging ondersteunt en tegelijk mede de opbouw verzorgt?

17 februari 2024 om 00:35

Functioneel ballen bij de tegenstander inleveren en terug sjokken, mwah das toch vrij middelmatig

17 februari 2024 om 00:35

Ik vond hem gisteren heel matig! Leverde een paar ballen simpel zonder druk van achteruit zomaar aan de verkeerde kleur waardoor er een omschakeling kwam. Henderson kan zeker een goede speler zijn voor Ajax maar dat laat hij nog niet zien. Of, hebben we met z'n allen een te hoog verwachtingspatroon geschept door die media hype rondom hem?

17 februari 2024 om 00:36

Henderson is door meningeen als de Messias binnen gehaald. Dat mag ook wel voor miljoenen per jaar. Echter is dat een totaal scheef beeld van de realiteit, in mijn ogen. Vooral paniekvoetbal om hem te halen, met het huidige elftal werd je ook wel 4de.

17 februari 2024 om 04:55

Een extra stukje nuance, dat Henderson eigenlijk geen verschil gaat maken tenzij er meer verandering komt. Komt erop neer dat ik het met je eens ben. Een 6 die sober voetbalt is prima, maar als de verdediging nog steeds slecht is en je medemiddenvelders grote gaten achter laten om in te zwemmen, gaat je impact op het spel nihil zijn.

17 februari 2024 om 09:01

@TilburgAjax
Henderson is tot op heden nog niet heel erg functioneel gebleken. Zelfs zijn middelmatige kwaliteiten komen niet boven drijven omdat hij veel te veel bezig moet zijn om de boel te organiseren wat hij overigens ook niet kan want de ruimtes tussen de linies lijken wel groter te worden. Daarnaast zijn de verwachtingen in bal bezit veel te hoog gesteld want hij is absoluut geen spelmaker.

Leuk hoor vh schip tot het einde vh seizoen. Maareh daarna weer n ajax-bikkel ervoor.

17 februari 2024 om 00:15

Heitinga, Schip zijn toch Ajax bikkels?

Denk dat je het vertrek van Ten Hag als begin punt moet nemen.
Toen kwam Schreuder. Deze man is hem gepeerd en beetje uit de wind gebleven.
Maar met Schreuder begon alle ellende.

Ajax voetbalde niet meer zoals Ajax.

Daar heb je je beginpunt van de ellende. Daarna kreeg je Heitinga die er alleen was om gewoon het seizoen af te maken, maar alle kritiek kreeg.
Dat was het beginpunt dat Ajax in de media werd afgemaakt.

Na Heitinga, waar je verwacht dat Ajax weer met een goede frisse start opnieuw gaat proberen om aan de top aan te haken.

Krijg je Mislintat. Die zorgt voor de ultieme tik binnen Ajax.

Dus ze hebben nog niet de puin van Schreuder kunnen herstellen, daar boven op de puin van Mislintat. Resultaat is dit.
Wat je nu ziet.

Enige wat je nu kan doen is om zoveel mogelijk mensen/spelers weg te sturen die er bij zijn geweest bij de ellende. En zo veel mogelijk winaars binnen te halen die buiten deze situatie staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren