Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen ergert zich kapot: ‘Hij had nieuw contract en loonsverhoging verdiend!’

Laatste update:

Johan Derksen begrijpt helemaal niets van de beslissing van AZ om Pascal Jansen te ontslaan, zo vertelt De Snor woensdagavond bij Vandaag Inside. De vijftigjarige oefenmeester werd na 162 wedstrijden in Alkmaarse dienst de laan uitgestuurd, maar daarmee slaat de clubleiding de plank volledig mis, aldus Derksen. “Hij had een contractverlenging en loonsverhoging verdiend.”

“Ik heb me kapot geërgerd”, begint Derksen zijn betoog. “Het liep een paar weken geleden niet goed bij AZ en toen gingen die capuchonnetjes – die zich daar structureel misdragen, ook met die vechtpartijen – met witte zakdoekjes zwaaien. Dat hadden ze natuurlijk ergens op tv gezien, die domoren.”

“Dan denk ik: hoe haal je het in je hoofd? Die man doet het hartstikke goed, is beschaafd en laat AZ goed voetballen”, vervolgt Derksen. “Zijn beste spelers worden ieder jaar verkocht en de directie van AZ maakt daar goede sier mee. Dan mag Jansen het daarna met een jeugdspeler opvullen.”

AZ staat op de vierde plaats in de Eredivisie, op vier punten afstand van nummer drie FC Twente. De Alkmaarders hadden het dinsdagavond heel zwaar met Quick Boys in de TOTO KNVB Beker en hadden een penaltyserie nodig om de kwartfinale te bereiken. “Dan verliest hij een keer en heb je een incidentje tegen zo’n semi-profclubje (Quick Boys, red.) en dan sta je op straat”, gaat Derksen verder.

“Ik vind het onbeschaafd. Maar ja, ze hebben daar zo’n honkballer (Robert Eenhoorn, red.) als directeur. In Amerika werken ze met statistische gegevens, dus hij zal wel even de lijsten nagekeken hebben.” Derksen, die vindt dat de statistieken van Jansen helemaal niet slecht zijn, heeft sowieso geen hoge pet op van de directeur van AZ. “Die Eenhoorn is wel een heel eigenwijs baasje, hoor. Die directeur van Ajax (Alex Kroes, red.) tegenhouden en Arne Slot moest ook meteen weg toen bekend werd dat hij met Feyenoord sprak...”

“Het is een beetje een klein tirannetje, een honkbal-tirannetje”, is de oud-journalist stellig. “Ik vind dat hij nu hopeloos faalt. Ik kan geen enkel argument bedenken waarom Jansen ontslagen had moeten worden. Hij had een contractverlenging en loonsverhoging verdiend.” René van der Gijp mengt zich in de discussie. “Zo’n clubje draait altijd op vijf goede spelers en die hadden ze ook altijd.”

“Maar de beste gaat ieder jaar weg”, reageert Derksen. Gijp: “Het kan ook een keer gebeuren dat je niet zo gelukkig inkoopt. Maar dan kan je daar moeilijk de trainer de schuld van geven. Zonde, man. Dat was een hele beschaafde man, joh. Jansen was een voorbeeld voor veel andere trainers, zoals hij zich gedraagt.” Derksen verwacht niet dat Jansen lang zonder werk zal zitten. “Ik denk dat heel veel clubs die een trainer nodig hebben direct aan hem denken. Het is een heel representatieve vent. Hij is altijd rustig en beheerst.”

Vind jij het ontslag van Jansen bij AZ terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou ja AZ heeft natuurlijk wel een jasje uitgedaan. Dus dat helpt niet echt mee. Maar naar zo slecht hoort het echt niet te lopen. Dus begrijp wel waarom ze doorschakelen naar een andere trainer. Verliezen in de CL van een halve amateur ploeg. 2 keer bijna uitgeschakeld in de KNVB door amateurs.
In de competitie vaak met de hak over de sloot. Logische beslissing van de directie van AZ.

18 januari 2024 om 00:07

Ik moet nog maar zien dat de nieuwe trainer het beter gaat doen. AZ had vorig jaar echt een paar goede spelers, dit jaar enkel de spits. En die zal deze zomer ook weg gaan.

18 januari 2024 om 11:24

Az doet elk jaar een jasje uit en het is elk jaar de vraag of nieuwe spelers de gaten kunnen vullen. Vaak pakt het goed uit. Nu wat minder.

Misschien speelt er iets heel anders
Zou Jansen hebben duidelijk gemaakt dat hij wil vertrekken en dat pikt Eenhoren niet. Slot is ook ontslagen om niets.
Je loopt niet weg bij ons. Wij ontslaan je. wij zijn een grote club zoiets misschien?

18 januari 2024 om 00:21

Slot is destijds weggestuurd omdat hij al had getekend bij Feyenoord. Als ik morgen zou tekenen bij een concurrerend kantoor verwacht ik ook dat ik de komende 4 weken niet achter m'n bureau hoef te zitten.

18 januari 2024 om 00:31

Slot is weggestuurd omdat hij een informeel gesprek had met Arnesen die Slot polste of hij interesse had in een overstap naar Feyenoord.

Zou Pascal zo’n informeel gesprek hebben gehad met Te Lange?

18 januari 2024 om 08:46

Informeel gesprek dekt de lading niet, ik weet niet beter dan dat Slot akkoord was met Feyenoord. Achteraf gezien een prima besluit voor Slot en Feyenoord. Maar AZ heeft naar mijn inziens niet onredelijk gehandeld door hem destijds op non actief te zetten.

Ik denk niet dan Jansen met andere partijen in gesprek was. Ik denk wel dat Jansen en AZ na een ruime 3 jaar op zoek waren naar iets nieuws.

18 januari 2024 om 03:14

Hahah je hebt echt nog nooit een AZ wedstrijd gezien hé🤣

18 januari 2024 om 07:41

AZ heeft al jaren een te grote broek aan. Hebben mazzel gehad met een paar goede aankopen en een goede jeugd. Een andere trainer zal waarschijnlijk niet beter presteren. Ik heb een afkeer van Derksen maar in deze heeft hij wel gelijk, op die loonsverhoging na.

18 januari 2024 om 07:48

AZ heeft een goede scouting en jeugdopleiding, daar is niks mazzel aan. Als je daadwerkelijk wedstrijden van AZ kijkt en ook de resultaten in de Eredivisie terugkijkt sinds november zie je gewoon de ene flater na de andere met ideeloos spel. Ik weet zeker dat Derksen (en met hem vele anderen) nooit wedstrijden van AZ kijkt

18 januari 2024 om 14:44

Ah ja, vandaar dat zijn contract laatst nog is verlengd. Omdat Jansen graag weg wilde en hij dacht een betere positie te hebben met een langer contract. De reden is dat je tot 2x toe bijna wordt uitgeschakeld door amateurs in de beker en het spel en de resultaten al maanden nergens op lijken. Lijkt me niet heel moeilijk toch? Steijn is ook niet vertrokken omdat hij graag naar een andere club wilde, hij was ook gewoon niet goed genoeg.

18 januari 2024 om 15:19



Hij gunde zijn club een afkoopsom. Doen veel voetballers ook. Er zal vast en zeker iets tegenover hebben gestaan.

Ik hoor in mijn vriendenkring met supporters van Az dat hij gesproken heeft met mensen van Ajax en daarom weg moet

18 januari 2024 om 16:57

Hij moest weg omdat de resultaten en het voetbal vreselijk waren, Ajax heeft er niks mee te maken. En dat zeg ik als AZ supporter met veel mede supporters in mijn vriendenkring.

Ik vraag me vooral af wat de voor doelen ze gesteld hebben.
Bij de huidige selectie is er één topspeler, Pavlidis.
Voor de rest zijn Sugawara en Ryan prima voetballers voor een club als AZ (persoonlijk vind ik Moller Wolfe ook best een goede aankoop).

Voor de rest is het vooral veel middelmaat, spelers waar de 'echte' topclubs niet naar omkeken zoals Clasie, Bazoer, Dani de Wit, Odgaard en Bruno-Martins Indi.
Gecomplementeerd door jonge spelers die niet echt uit de verf lijken te komen; Lahdo, van Bomme, van Brederode om er maar een paar te noemen.

Voor Karlsson, Kerkez en Reijnders heb je geen fatsoenlijke vervangers gehaald.

Het is geen team waarvan je zou verwachten dat het met de topteams kan concurreren. Desondanks sta je na 17 wedstrijden op 32 punten, wat gewoon best prima is.

18 januari 2024 om 07:54

Ik vind Clasie echt underrated. Heb zelf het idee dat het verdedigend bij AZ ook nog wel aardig voor elkaar is met Penetra en Sugawara onder andere. Het is alleen de nummer 10 positie en de algehele voorhoede waarin ze tekort schieten ten opzichte van directe concurrenten. Bijvoorbeeld Sem Steijn, Rots en Vlap zijn op dit moment gewoon een stuk beter dan al die buitenspelers van AZ en Dani de Wit.

Qua voorhoede heb je alleen Pavlidis, schakel die uit, en AZ scoort niet.

18 januari 2024 om 08:52

Het klopt dat AZ elk jaar al hun kwaliteit bijna lijkt te verkopen, zonder daar veel voor terug te halen. Ze teren wel op een geweldige jeugdopleiding. Ik denk dat het probleem tweezijdig is. De club lijkt de financiële middelen niet te hebben om alles op te vangen (wat gek is gezien de transferinkomsten), maar Jansen is ook een hele middelmatige trainer. Ik kijk sporadisch wedstrijden van AZ, en situaties zoals die bij Mostar komen toch één keer in de zoveel tijd voor. Je ziet het dan misgaan, je ziet dat er als cpach ingegrepen moet worden en Pascal blijft dan als een deer in headlights staan en niks doen. Hij lijkt nooit een plan b te hebben.

18 januari 2024 om 14:47

Stond Jansen dan maar als een deer in headlights. Als het niet gaat zoals het moet zit hij gewoon in alle rust op de bank toe te kijken. Normale trainers die schreeuwen dan wat af om ervoor te zorgen dat het weer gaat lopen, alleen Jansen leek het altijd wel best te vinden en de spelers hun gang maar te laten gaan.

18 januari 2024 om 14:45

Clasie is voor dit team net zo belangrijk als Pavlidis. Je ziet dat Pavlidis geen bal meer krijgt als Clasie z'n dag niet heeft. Hele middenveld draait om hem en zonder hem is de hele balans zoek.

De slechte resultaten zijn uiteraard nooit alleen aan de trainer te danken. Maar, de manager dient wel verantwoordelijkheid te nemen en dat is nu gebeurt.

18 januari 2024 om 07:43

Dan had diezelfde manager (eekhoorn) eerst in de spiegel moeten kijken en misschien ontslag voor zichzelf moeten aanvragen.

Is het heel raar als ik hem volgend jaar graag bij Ajax zou zien? Een trainer met een goede visie op het spelletje die ook Europees een en ander heeft laten zien en veel talenten (Rijnders,kerkez o.a.) super snel doorontwikkelde en oude garde zoals klasie een tweede jeugd gaf.. verder ieder jaar moest dealen met de verkoop van zijn beste spelers die vaak werden vervangen door doorstromers uit de jeugd iets wat Ajax in de regel ook allemaal doet. Goede heldere verhalen voor de camera heeft en nooit vreemde dingen zegt… eigenlijk vind ik hem als trainer Ajax dna hebben. Zal hij misschien al een verkennend gesprek hebben gehad waarna Eenhoorn er lucht van kreeg en hem eruit kegelde… pffff vind dit misschien nog belangrijker dan binnen hengelen Henderson.

18 januari 2024 om 06:29

Ja dat is raar. Dan heb je niet het beste met Ajax voor als je hem bij Ajax wil zien.

18 januari 2024 om 14:52

Denk dat @hoogdrukzetten stiekem Feyenoorder is. Kan me geen andere reden bedenken waarom hij dat graag zou willen. Ik als AZer ben in ieder geval voor! Kunnen al die Ajacieden die alleen naar de ranglijst kijken en het op basis daarvan een goede coach vinden zelf ondervinden waarom menig AZer al jaren om zijn vertrek roept.

18 januari 2024 om 06:47

Alsjeblieft niet zeg, volgens mij is 90% van de Az supporters blij met zijn vertrek.

Ajax heeft denk ik een meer doorgewinterde trainer nodig dan Pascal.

18 januari 2024 om 08:07

Hoe kan je nou waarde hechten aan “de AZ supporter” die met witte zakdoekjes is gaan zwaaien terwijl ze vorig jaar de polonaise liepen en toen het eindigde in de conference league zich zo misdragen hebben dat het schaamrood op onze Nederlandse kaken stond? Pascal z’n team werd onder zijn ogen heel erg verzwakt en nog staat hij “gewoon” 4e hem ontslaan is getuige van slechte visie, ze hebben hem z’n middelen ontnomen en nog presteert hij maximaal! Die “supporters” maken AZ kapot.

18 januari 2024 om 08:40

Omdat AZ supporters hem wekelijks 90 minuten zien missch en niet alleen naar ranglijst kijken. Doet me denken aan Schreuder destijds bij onze club. Kreeg ontslag en v alle kanten werd 'waarom' geschreeuwd. Wij wisten beter en dat zal voor az supporters niet anders zijn tov de rest vh land

18 januari 2024 om 09:19

Klopt helemaal Twenteov. Was al jaren niet om aan te gluren op de tribune en de resultaten verbloemden dat. Vaak hakken over de sloot en altijd billen knijpen bij een voorsprong. Het brokkelde langzaam steeds verder af en dat houdt gewoon een keer op.

18 januari 2024 om 09:53

Ga maar eens kijken op het AZ-forum. Al vanaf de eerste maand was er kritiek op zijn functioneren en hoe hij het elftal liet voetballen, of beter niet voetballen.

Vorig seizoen had hij een geweldige selectie en eindigde hij slechts vierde. Had toen veel meer ingezeten. Dat is dus onderpresteren, en daarom moet hij weg.

18 januari 2024 om 13:15

@hoogdrukzetten oprechte vraag, kijk je weleens wedstrijden van AZ? Vindt jij verliezen/gelijkspelen tegen Mostar, Quick Boys, HHC, NEC, Heracles, Excelsior etc. het maximale eruit halen? Ik kijk elke wedstrijd en we zien het wekelijks slechter worden, we staan 4de puur alleen omdat Ajax het nog slechter doet. Het spel is ideeloos en initiatiefloos.

18 januari 2024 om 14:50

Ah ja, laten we vooral alle AZsupporters over één kam scheren. Ik ken toevallig een hoop mede AZsupporters die zich niet zo debiel gedroegen en ook al een jaar om zijn ontslag roepen. Het argument dat het team is verzwakt slaat ook nergens op, vorig jaar was het voetbal ook al om droevig van te worden, alleen pegelde Karlsson er nog af en toe één in van een meter of 20. Die hielp de coach vooral, niet andersom. Als je nauwelijks tot geen AZ kijkt kan je beter niet reageren, want je reactie slaat nergens op.

18 januari 2024 om 08:45

Reijnders moest in een gesprek met de directie en technische staf minuten eisen voor hij eindelijk een kans kreeg. Die is helemaal niet door Jansen doorontwikkeld maar juist enorm tegengehouden en zelfs bijna vertrokken voor zijn uiteindelijke doorbraak.

Ik vind dit echt de meest overschatte trainer op de velden. Dit seizoen heeft hij geen geweldig elftal, dus je kan hem wat vergeven. Maar als je ziet hoe slecht er in de Conference League is gepresteerd tegen clubs als Zrjinski. Je weet in de KNVB beker twee keer niet binnen 90 minuten af te rekenen met clubs als Hardenberg en Quick Boys. In de Eredivisie is het slecht. Als Ajax naast Henderson misschien nog even iemand haalt ben je als AZ "favoriet" voor plek vijf.

Vorig seizoen had je best een prima knock-out fase in de Conference League. Maar wat je in die groepsfase zag tegen clubs als Vaduz (tweede niveau Zwitserland), Apollon Limassol en Dnipro. Dat was werkelijk schandalig.

Ook had je met het aanmodderen van PSV en Ajax in de competitie, met de selectie van vorig seizoen die echt goed was. Minimaal tweede moeten worden, en eigenlijk een gooi naar het kampioenschap moeten doen. In plaats daarvan eindig je nog vierde..

En als het voetbal dan nog eens goed is, maar dat valt ook vies tegen.. Er waren nog wel jaren dat AZ leuk was om te zien, maar tenzij je supporter bent kijk je tegenwoordig voor je plezier ook niet naar de wedstrijden.

Eigenlijk je enige hoogtepuntje het laatste anderhalve seizoen was dat je onverwacht Lazio versloeg in de knock-out fase. Maar voor de rest heb je werkelijk op ieder vlak onder gepresteerd. Als daar dan geen pluspunten tegenover staan, of iets om je aan vast te houden zoals in ieder geval leuk voetbal - of keer CL of EL groepsfase. Dan houd het een keer op.

AZ is op deze manier de vijfde club van Nederland, al voorbijgestreefd door Twente, en modderen een beetje aan in de Conference league met afwisselende resultaten. Dan mag je je als club best afvragen of je dat genoeg vind. En naar mijn mening zijn ze daar terecht niet tevreden mee.

18 januari 2024 om 07:48

Dat bedoel ik nou met een te grote broek.

18 januari 2024 om 14:53

Dat je als AZer niet mag verwachten ploegen als HHC, Quick Boys, Zrinsjki en Vadus van de mat te tikken? Of dat je met één goed tweeluik in drie jaar tijd tevreden moet zijn? Leg uit svp.

18 januari 2024 om 08:11

Hoe hoog kun je het in de bol hebben. Vraag me al drie jaar af wat de kritiek op Jansen eigenlijk is, want AZ eindigt gewoon daar waar ze horen. Slot was een klasse apart met een geweldig elftal, een team dat sindsdien beetje bij beetje is afgebrokkeld en niet echt is vervangen dit seizoen. Maakt AZ echt geen sympathiekere club

18 januari 2024 om 09:50

Al vanaf dag één dat Jansen aan het roer stond, ging het bergafwaarts met AZ. De resultaten bleven nog redelijk maar het spel was veel te voorzichtig en defensief. Daardoor stokte ook de ontwikkeling van de spelers en dat heeft uiteindelijk financiële gevolgen.

Het gros van de supporters was klaar met hem. Op alle social media was er enorm veel kritiek, ook heel vaak inhoudelijk en niet zomaar wat geroep.

En de selectie is inderdaad uitgekleed maar dan nog moet je met dit materiaal mee kunnen doen voor de tweede plaats. Er zit heus wel talent in deze groep maar momenteel halen ze het niveau van RKC.

18 januari 2024 om 14:57

De kritiek op Jansen is dat er zaalvoetbal wordt gespeeld. Dat kan best tegen Ajax, Feyenoord en PSV, maar dat gebeurt ook tegen Almere, Excelsior en RKC. Is dan ook niet erg, als je maar blijft winnen. Als je dan vervolgens ook nog eens nonstop punten laat liggen en tot 2x toe bijna wordt uitgeschakeld door amateurs in de beker, nadat je al door Bosnische subtoppers bent uitgeschakeld in Europa, valt er best wat kritiek te bedenken. Zelfs al zou de selectie van niveau PEC zijn, zou je meet mogen verwachten tegen Zrinsjki, HHC en Quick Boys en de selectie is echt wel beter dan dat. Sterker nog, de selectie is qua waarde nog altijd gewoon de 4e van Nederland, dus waarom menig VZer hier voor laat komen alsof de selectie 3x niks is snap ik ook niet helemaal.

Johan, en ze hadden jou een schop moeten geven vanaf afgelopen zomer. Elke dag komt er meer en meer onzin uit je waffel. Ga lekker genieten van je pension maar stop met je mening te geven.
Het ging niet meer tussen Pascal en Az., dan moet je afscheid nemen van elkaar.

18 januari 2024 om 11:58

Johan heeft geen live wedstrijden gezien. Dat zegt hij met deze woorden. Johan is dan oolk geen AZ supporter + heeft hij nu allerlei andere dingen te doen.

Wat loopt Derksen hier nu stoer te doen mer z'n uitspraken over incidentje etc...
Az speelt al weken/maanden onherkenbaar, de spelers worden slechter ipv beter en de lijn van de ambitie word slecht nageleefd.
Europees had je zeker kunnen en moeten overwinteren en ook in dit competitie jaar had je met dit materiaal, en dat is zeker voor eredivisie begrippen erg goed, er tot op heden meer kunnen uithalen als je weet wat er te halen valt dit jaar.
Tegen Twente,Feyenoord en Psv geen enkele inbreng hebben is gewoon erg ondermaats, Az onwaardig.
1 ding ben ik wel met de snor eens en dat is dat Pascal ieder jaar opnieuw moet beginnen, maar dat is bekend en hij krijgt zat mogelijkheden tot zijn beschikking.
Kampioen worden is nooit een issue geweest, maar dit jaar een 3e plaats of iig vechten voor due plek is niet teveel gevraagd.

18 januari 2024 om 08:02

Twente, Feyenoord en PSV hebben toch een veel betere selectie dan AZ?

AZ heeft echt een heel matig middenveld, alleen Clasie komt in de buurt van niveau Steijn, Veerman, en Timber. Voor de rest is het gewoon erg weinig, al weet ik dat Dani erg geliefd is bij AZ supporters.

Ook qua voorhoede mis ik kwaliteit bij AZ, die buitenspelers komen allemaal nog net tekort. Je hebt ook geen reservespits als je wat wil forceren. Qua dat zijn Feyenoord en PSV echt veel verder en Twente is aanvallen ook beter (al is het verschil daar minder groot).

Dus dat je tegen een Feyenoord en PSV niets in te brengen hebt vond ik wel in de lijn der verwachtingen liggen en tegen Twente had je wel kunnen winnen en is 2-1 uit verliezen geen schande.

Ik vind dat je Pascal dus niet kan ontslaan op basis van de resultaten in de eredivisie. Maar meer op basis van de conference league dit jaar, waarin hij heeft gefaald. En het vertoonde spel, onder Slot stond AZ altijd voor leuk aanvallend voetbal waar ze ook erg trots op waren. Dat is onder Pascal echt achteruit gegaan. Het was heel erg saai om naar te kijken.

18 januari 2024 om 09:43

Dani is helemaal niet geliefd bij de supporters. Iedereen vindt hem een onbouwen idioot die niet kan voetballen en alleen maar hard kan rennen en jaarlijks meer kaarten heeft dan assists. Ze noemen hem bouwvakker of stukadoor en nu hij blijkbaar naar Lecce kan, gaat de vlag uit.

18 januari 2024 om 12:03

Bij AZ - PSV werd hij enorm toegezongen en gejuicht toen hij erin kwam. Verder dacht ik dat de kritiek op Pascal was toegenomen toen hij Dani de Wit naar de bank verhuisde. Verder ben ik het helemaal met je analyse over Dani de wit eens, echt een asociale speler die denkt dat die wat is want zie mijn over mijn lijk mentaliteit. Ging tegen PSV echt heel grof spelen uit frustatie.

Maar ik ken verder weinig Azers dus ik wist niet dat hij niet geliefd was dan rectificeer ik mijn uitspraak.

18 januari 2024 om 15:00

In wat heeft Twente een veel betere selectie dan AZ? Als iedereen fit is heeft Twente een iets betere verdediging (al zou ik betwijfelen of dat ook zo zou zijn als Jansen Goes gewoon wat minuten had laten maken, maar dat zullen we nooit weten), is het middenveld van AZ imo sterker en is ook de aanval onder leiding van Pavldis gewoon beter en zelfs al geef je die aan Twente, maakt het die selectie nog niet veel sterker.

18 januari 2024 om 15:02

Dani is een jongen die altijd voorop gaat in de strijd en de beste band van alle spelers heeft met de harde kern. Verder is het gewoon één van de minste voetballers die we hebben. Maakt altijd idiote overtredingen, kan geen pass over meer dan 10 meter geven en een mooie dribbel heb ik al helemaal nooit gezien. Het is gewoon een mindere versie van Klaassen/Til/VdBeek. Qua persoonlijkheid dus geliefd, maar qua voetballende kwaliteiten absoluut niet.

18 januari 2024 om 08:25

Als dat de redenen van ontslag was, waarom dan halverwege januari wanneer de voorbereiding op de 2e helft net geweest is?

18 januari 2024 om 15:04

Omdat hij het ook bijna verzaakt in de beker. Als je nu al tot 2x toe bijna verliest van amateurs is het wachten tot je met 3-0 eraf gaat tegen een Cambuur. Combineer dat met de uitschakeling door het verliezen tegen semi-profs uit Bosnië en er zijn redenen genoeg. Ook lijkt het voetbal al jaren nergens op en vallen de resultaten in de Eredivisie de afgelopen maanden ook enorm tegen.

Derksen kijkt volgens mij al jaren geen wedstrijden meer en roept vooral dingen van niveau Aadje Afkoopsom. Ook nu is dat weer zo, 'laat AZ goed voetballen" is voldoende bewijs dat Derksen al een tijdje geen AZ gezien heeft. Sinds de aanstelling van Jansen is er het aantal wedstrijden met goed voetbal op 1 hand te tellen. Het tweeluik met Lazio en misschien de bekerwedstrijd tegen Twente met nota bene Witry als centrale verdediger.

Twee keer vroegtijdig uit de beker, Europees uitgeschakeld door Rijeka en Bodo, kantje boord tegen Santa Coloma, Brann en kansloos uit de poule met een rechtsback als buitenspeler en een blamage in Bosnië. In een kwartier voor lul gezet door PSV, 2 keer in de 16 van Feyenoord geweest, tegen Twente cijfers van een degradant en als klap op de vuurpijl twee keer kantje boord tegen amateurs. Vijfde en vierde geworden in twee jaar met een zwakke eredivisietop. De 'snel vergeten" en "het moet beter" stapelden zich op maar beter werd het niet.

Niemand verwacht dat Martens opeens wonderen verricht maar onder Jansen was er ook geen licht aan het eind van de tunnel meer zichtbaar, dan is het tijd om uit elkaar te gaan voor het te laat is.

Grappig dat dit soort clowns altijd met verkleinwoorden begint om hun punt te maken. Clubje, incidentje. Ondertussen geen wedstrijd van AZ gezien. Althans dat hoop ik, want als dat wel het geval is dan toont dat pas echt aan dat ze er echt geen mallemoer verstand van hebben. Ik kijk iedere wedstrijd van mijn club, vaak nog in het stadion ook, en Pascal Jansen bakte er dit seizoen geen moer van. Daar kan je lang of kort over praten maar AZ heeft hem lang genoeg de hand boven het hoofd gehouden.

Ik vind dat Derksen hier wel gelijk heeft. Pascal Jansen heeft als een totale nobody Arne Slot doen vergeten bij AZ en ook Europees uitstekende prestaties geleverd. Dat vind ik ontzettend knap en daar heb ik respect voor. Misschien dat ze bij AZ verwacht hadden om dit seizoen om het kampioenschap mee te doen, maar dat is in mijn ogen niet realistisch.

18 januari 2024 om 15:06

Uhh, bij AZ is niemand Slot vergeten hoor. Week in week uit verlangen de fans weer terug naar het voetbal onder Slot. Waarom denk jij dat AZers door Jansen Slot heeft doen vergeten?

Bij AZ denken ze serieus de top 3 te kunnen aanvallen dus dan vallen de huidige prestaties rouw op hun dak. Als ze gewoon beseffen dat ze structureel top 5 halen en het dan prima gedaan hebben is er toch niets mis mee? Incidenteel kan je pieken en boven je kunnen presteren. Maar ze hebben volgens mij de illusie dat ze op een gegeven moment een soort vaste titelkandidaat kunnen worden.

18 januari 2024 om 12:00

Ajax staat onder hen, dus top3 met mooi voetbal is dit seizoen gewoon te halen.
Tevens is AZ structureel minimaal 4e plek en dus ook wel eens hoger geëindigd de afgelopen jaren.

18 januari 2024 om 13:06

Kijk je wedstrijden van AZ? Het lijkt nergens op, er zit geen initiatief of idee in. Niemand bij AZ denkt dat we titel kandidaat zijn, maar we verwachten wel gewoon van Quick Boys, HHC, Mostar, Excelsior, NEC, Legia etc te winnen en zelfs dat lukt niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren