Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen doet zweetband om en pakt besluit Koeman en Memphis Depay aan

Laatste update:

Johan Derksen vindt dat Ronald Koeman harder had op moeten treden tegen de keuze van Memphis Depay om een zweetband om het hoofd te dragen tijdens het oefenduel met Canada. De analyticus, die zelf cynisch genoeg besluit een zweetband te dragen, laat voor de camera van PowNed weten de actie van de Oranje-spits onnodig te vinden.

Memphis maakte de nodige tongen los door afgelopen donderdag met een zweetband op het veld te verschijnen tegen Canada. Ook tegen IJsland speelde de aanvaller weer met de beruchte zweetband om.

Koeman wist donderdag na het duel met Canada (4-0) nog niet o goed wat hij van de zweetband moest vinden. Zondag gaf de keuzeheer aan dat hij onaangenaam verrast werd, omdat hij pas vlak voor de aftrap wist dat Memphis met een zweetband om zou spelen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De zweetband maakte ook bij analytici en journalisten de nodige tongen los. Zo bedacht Pierre van Hooijdonk de bijnaam 'Memphis Kyrgios', verwijzend naar toptennisser Nick Kyrgios, en liet Valentijn Driessen van De Telegraaf weten dat 'je toch op de één of andere manier moet opvallen als het als speler niet lukt'. Driessen beaamde vervolgens overigens wel dat Memphis een prima pot speelde tegen Canada.

Derksen laat op zijn beurt weten niets te zien in de keuze van Memphis. “Ik vind het wel een belachelijk zweetbandje, hoor. Het past precies bij Memphis, die heeft altijd wat bijzonders.”

“Ik begrijp niet dat Koeman het toegestaan heeft, want hij heeft geen lang haar. Vroeger had je spelers met lang haar. Die hadden zo'n band, want anders ging het haar voor hun ogen hangen.”

Vervolgens besluit Derksen om op aandringen van presentator Mark Baanders een vergelijkbare band om te doen. “Met mijn haar heb ik zo'n bandje nodig”, besluit de analyticus lachend. “Anders vallen van ergernis alle haren voor mijn ogen als Wilfred Genee wat vraagt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb minder dan niks met Memphis als persoon, maar ik vind die zweetband eigenlijk wel lachen. Dat je daarover kan vallen zegt eigenlijk meer over de persoon die erover valt.

10 juni 2024 om 21:33

Ik snap ook niet wat het probleem. Iedereen is nu stuk voor stuk aan het vertellen dat ze de zweetband belachelijk vinden.... Uhm, nou en? Als je het zo gek vindt, waarom moet je dit dan continue gaan zeggen? Krijg je toch juist het tegenovergestelde effect

10 juni 2024 om 21:38

Toch geweldig hoe Memphis het voor elkaar krijgt dat zoveel volwassenen zich genoodzaakt voelen hier iets over te zeggen

11 juni 2024 om 10:47

Zo wordt de zweetband weer populair en een musthave, zeker als Depay straks die cup omhoog tilt met zweetband op zijn hoofd.

10 juni 2024 om 21:39

Heb ik ook. Juist door alle bagger en dat zoveel mensen zich er druk om maken krijg ik steeds mee sympathie voor die jongen. Ik vind het inmiddels ook lachen zoals ie op het veld rond dartelt met die band om. Al die ergernis en hij maakt zich nergens druk om. Hij zit gezien zijn spel en houding wel lekker in zijn vel.

10 juni 2024 om 21:44

Zegt wel genoeg als hij nu al lekker in zijn vel zit. Jaren bijna niks gepresteerd bij zijn clubs en hij vindt zelf wel dat het lekker gaat. Precies de reden dat Oranje kansloos is op zulke toernooien.

10 juni 2024 om 22:20

Moeilijk te bepalen of hij vind dat het lekker gaat. In deze fase van zijn carrière en gezien zijn verleden zou je kunnen voorstellen dat de honger en gretigheid groot bij hem is. De kans voor het Nederlands elftal op het wk hangt denk ik niet alleen van Memphis af. Daar zou je hem weer te groot maken. Al die ergernis en negativiteit nog voordat het toernooi is begonnen lijkt me heel erg voor sommige toeschouwers. Ik ga er lekker van genieten.

10 juni 2024 om 21:39

Wat boeit het dat die jongen een band om zijn hoofd heeft, knettergek zijn we geworden. Ik vind het wel wat hebben, Memphis McEnroe! Laten we het alsjeblieft over voetbal hebben.

Ik zou het wel een mooi iets vinden wanneer tegen Polen de gehele selectie een oranje zweetband draagt. Gewoon als support aan Memphis.

10 juni 2024 om 21:35

De zweetband is volledig de bedoeling van Memphis. Het is briljant. Het haalt alle eventuele negatieve aandacht van de ploeg weg. Hij kan het inmiddels wel aan, het nodeloze en oeverloze gezeik.

10 juni 2024 om 21:36

Depay moet natuurlijk gewoon een zweetband kunnen dragen, in andere sporten is dit geheel gebruikelijk. Hoe wij in Nederland hierop reageren is ronduit belachelijk. Het is een zweetband en wij doen alsog het een haarband is. Maar om nou een statement te maken als gehele selectie vind ik net zo bijzonder als hoe Nederland reageert op het dragen reageert, niet alles hoeft een podium te verdienen en uitgesproken te worden door een groep mensen. Dit hele onderwerp hoeft geen aandacht te hebben.

11 juni 2024 om 15:51

De reactie is denk ik vooral omdat het iets aanstellerigs heeft om met zon band rond te lopen. Tuurlijk boeit het niet voor prestaties dat snapt iedereen wel.

Wat is eigenlijk precies het probleem. Want dat snap ik dus niet zo

10 juni 2024 om 21:36

Mensen hebben te veel de tijd en niets beters te doen. Dat er serieus een discussie over een hoofdband ontstaat. Hier zou je je toch voor moeten schamen?

11 juni 2024 om 11:01

Een tennisser gaat toch ook niet met voetbalschoenen de baan op.

11 juni 2024 om 12:46

Scheve vergelijking

11 juni 2024 om 17:41

@danny correlje

Je zou helemaal gelijk hebben, als een zweetband niet gewoon voor sporters is, niet specifiek tennissers.

Wist je dat heel veel voetballers zweerbandjes om hun polsen dragen? Bel de FBI.

Mensen wat maakt iedereen zich druk over een zweetband.. niemand heeft er toch last van? Dit is puur omdat het Depay is.

10 juni 2024 om 21:35

Nouja dit is gewoon behoorlijk aandacht zoeken en kinderachtig gedrag van Depay. Want dat bandje is echt totaal niet nodig. Hij is nota bene een wisselspeler bij zijn club waar hij dit niet durft te flikken en mag blij zijn dat wij geen fatsoenlijke aanvallers hebben anders was hij gewoon wissel. Misschien dat hij dit gedrag dan ging aanpassen. Koeman moet hem gewoon aanpakken net als SAF bij Beckham deed toen hij zijn kop kaal moest scheren. En wij verwachten een eindtoernooi te winnen terwijl onze spits op zijn 30e nog steeds meer bezig is met zijn uiterlijk. Ja dan ben je mentaal niet heel stabiel.

10 juni 2024 om 21:42

Hij heeft zijn haren ingevlochten. Dan is er zweetband wel handig. Mensen maken echt heisa om niks.

10 juni 2024 om 21:57

Bandje gebruikte die bij atletico anders niet met dezelfde kapsel. Dit is gewoon bij het Nederlands elftal aandacht zoeken omdat hij eerder kritiek heeft gehad. Dit kunnen we allemaal wel zien.. Maargoed wie weet speelt depay de sterren van de hemel met dat bandje op . Laat mij graag verassen

10 juni 2024 om 22:55

Je kan het ook omdraaien, oranjefans mogen blij zijn dat Memphis voor ons speelt. Welke andere spits zou zo veel goals en assits maken? Hij is notabene bijna all time topscorer

11 juni 2024 om 12:47

xGro wat maak je je druk om een haarband.

Volwassen mensen die zich druk maken over een speler met een haarband. Ongelooflijk triest

Een conservatieve (oude sentimentele) man die iets nieuws maar niks vindt en vindt dat alles 'gewoon normaal net als vroeger' moet zijn. Je verwacht het niet.

Ach de bril van Davids, de (medische) helm van Cech of de paarse lightsaber van Samual L Jackson zodat hij zichzelf makkelijker kan terugvinden op het scherm: als het voor het spelbeeld niks uitmaakt, wat maak jeje dan druk? Ik kan me voorstellen dat met zn nieuwe kapsel een bandje wel lekker zit. Ik vind persoonlijk dat die dingen altijd knellen en ik krijg het veel te warm. Maar voor Depay werkt het. Als dit onze problemen zijn dit EK, gaan we voor goud

De enige die hier voor aap staat is Derksen met zijn zweetband ondersteboven.

Heerlijk hoe al die oude middeleeuwse mannen zitten te janken om een haarband. Ik heb helemaal niks met Memphis, maar ik begin toch wel een lichte vorm van sympathie te krijgen voor hem. 😁

Haha, natuurlijk heeft de man die bij afwezigheid van Jan Slagter de titel van opperboomer mag voeren hier een mening over. Zo ongelooflijk zonde dat mensen hier hun tijd aan verspillen.

Gezeik over die zweetband. Ik vraag me af of het in andere landen nou ook zo gaat.
Ik vind het juist cool, lekker eigenzinnig. Zoveel sporters in het verleden die iets aparts hadden.

Jeetje wat een gezeur om een zweetband zeg.
Daar wordt nu al een hele week over geschreven en zelfs op tv over gepraat pfff.
Het gaat toch om het voetballen toch niet om een zweetband.
Zo belachelijk dit .

Een ding vraag ik me nog wel af, Depay is nu al 30 en heeft nooit met zo'n zweetband gelopen, waarom nu dan wel? Ik ben bekend met voortschrijdend inzicht maar daar heb in hier sterk mijn twijfels bij. Volgens mij leidt dit alleen maar af van het voetbal en als je een belangrijke speler bent in een team zou je daar beter over na moeten denken.

11 juni 2024 om 15:11

Puur voor de aandacht natuurlijk, daar is depay altijd naar opzoek.

11 juni 2024 om 15:38

Een zweetband leidt af van het voetbal? Hoe zit het dan met tennissers die met een zweetband om hun hoofd en armen spelen? Is onmogelijk om met zoveel afleiding te tennissen toch?

Echt zo'n band kan alleen maar in nederland zo'n hot topic zijn. Dat dit zo word uitgemolken door powned en co is toch ook geen verrassing meer die kicken hierop.

Wat ontzettend treurig dat dit nog een platform krijgt. Maar ach… helaas zoals wij Nederland kennen. Ik hoop dat er deze zomer veel jongen(tje)s met een zweetband op straat en de sportvelden te vinden zijn. En natuurlijk meisjes ook. En alles wat er tussenin zit. Voordat ik uiteraard de woke community over mij heen krijg. Morgen draag ik in ieder geval een zweetband tijdens het padellen. En stiekem hoop ik dat de Albert Heijn heel snel 17 miljoen oranje zweetbandjes laat maken…… 🦁

We weten allemaal dat Memphis die band om heeft om op te vallen en in de schijnwerpers te staan.

Is dat erg? Wat mij betreft niet. Lekker doen als hij dat graag wil.

Waarom vallen mensen erover? Omdat ze zelf wat nuchterder zijn wss en denken: doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg.

Memphis doet nooit gewoon naar de maatstaven van nuchtere mensen, maar de kritiek komt omdat die mensen t zelf niet zouden doen. Niet omdat Memphis een bepaalde huidskleur heeft.

Ik word er een beetje moe van dat bepaalde figuren alles op racisme gooien. Als Flekken een zweetband om z’n hoofd zou doen, zou Derksen en de rest van NL er ook wat over gezegd hebben. Gewoon, omdat zij zich niet kunnen voorstellen dat ze t zelf zouden doen. Is dat zo raar?

Als mijn vrouw vind dat een zweetband bij mij ook heel goed staat en zij vind dat sexy , dan draag ik een zweetband . Daarnaast heeft iedereen er wel een mening over, zoals Mephis al zelf zegt , who cares....of het moet zijn dat hij een bal naast kopt , dan krijg je natuurlijk weer reacties op die zweetband.

Ik snap echt niet waarom mensen kritiek hebben op een spits vanwege een haarband? Niet scoren, een bal niet afgeven terwijl het 100% een goal zou zijn, penalties missen, te laat komen dat zijn redenen om kritisch naar een spits te kijken. Wat boeit het of hij een haarband heeft???
Zo'n regenboog captains band is toch ook alleen maar opvallen maar dan voor een bepaalde zaak. Laat die man lekker dragen wat hij wilt, vroeger had je het gezeik over niet zwarte schoenen en nu is het een haarband, moet niet gekker worden . Whats next, een speler die een zweetbandje om zijn pols heeft in té opvallende kleuren?

Waar maken we ons in dit land toch in hemelsnaam druk om. Laat die jongen lekker, boeit het hoe hij eruit ziet als hij maar fatsoenlijk speelt

Gaat hij nu hier serieus op in dat Koeman dit had moeten aanpakken?

Leuke manier om onnodig ruzie met je selectie te krijgen.

Het is persoonlijke smaak, je staat vol in je recht deze haarband totaal niets of geweldig te vinden. Maar meer is het ook niet.

Als Depay er per se bij wil lopen als een figurant uit een Micheal Jackson video circa 1985 is dat helemaal aan hem.

Ach, doe toch normaal. Als die jongen een zweetband wil dragen, laat hem lekker. Zoals we eigenlijk al wel wisten is hij gewoon met grote afstand onze beste aanvaller. Dat liet hij tegen Canada en Ijsland weer eens heel duidelijk zien. Daarnaast doen voetballers wel gekkere dingen dan het dragen van een zweetband. Zo raar vind ik het niet eens.

Laat men maar satieren met die zweetband. Memphis speelt er vooralsnog uitmuntend mee. Heel benieuwd naar hem op het toernooi. Hij is toch wel onze beste aanvalsleider. Dat laat hij ook zien. Dus, dragen maar die zweetband!

Ik ben van mening dat je, zeker bij een nationaal elftal, eenheid van tenue hebt. Dit is een accessoire die niets toevoegt.
Aan de andere kant doet het niemand kwaad.

Lastige discussie, maar nogmaals, het is een team van de nationale voetbalbond.

Het gaat negens over. Wanneer gaat deze zure snor met pensioen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren