Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Depay zet handtekening en is officieel speler van Lyon

Laatste update:

De wegen van Memphis Depay en Manchester United scheiden. De aanvaller heeft vrijdag getekend bij Olympique Lyon, dat met succes een formeel bod van minimaal 18,5 miljoen euro uitbracht. Depay, die onder José Mourinho geen toekomst op Old Trafford meer had, heeft zich tot medio 2021 aan de Ligue 1-club verbonden. Vrijdagmiddag wordt hij officeel gepresenteerd.

/

De transfersom kan nog tot in totaal 25 miljoen euro oplopen, indien Depay en/of Olympique Lyon aan bepaalde sportieve doelstellingen voldoen. Manchester United zou volgens diverse Engelse en Franse media een terugkoopclausule én een doorverkooppercentage in het contract van les Gones met de Oranje-international hebben laten opnemen, al is niet duidelijk om wat voor bedragen het gaat.

Manchester United sloeg eerder twee biedingen van Olympique Lyon op Depay af. De Premier League-club wilde het verlies op de vleugelaanvaller beperken. In de zomer van 2015 kwam Depay immers voor meer dan dertig miljoen euro over van PSV. Het werd echter niet de samenwerking die beide partijen voor ogen hadden. In zijn eerste maanden, onder Louis van Gaal, liet de aanvaller een enigszins positieve indruk achter, maar het aantal speelminuten ging vanaf januari 2016 flink omlaag.

Het zomerse vertrek van Van Gaal, en de komst van José Mourinho, bood nieuwe kansen voor Depay, die echter ook niet in de plannen van de Portugees voorkwam. De aanvaller stond deze voetbaljaargang slechts acht keer binnen de lijnen, waarvan slechts tweemaal langer dan 45 minuten. Zijn laatste treffer als Mancunian dateert van 25 februari 2016, in het Europa League-duel met FC Midtjylland.

DONE DEAL! Memphis Depay heeft getekend bij Olympique Lyon en gaat spelen met rugnummer 9! #lyon #depay #mufc #lyon

A photo posted by Voetbalzone (@instavoetbalzone) on

Denk jij dat Memphis Depay via Olympique Lyon ooit weer bij een Europese topclub terechtkomt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Rugnummer 9. Niet onaardig, veel succes bij Lyon. Ik gun het hem wel, en ik weet zeker dat hij het in zich heeft.

20 januari 2017 om 13:48

Vooral dat laatste; Hij heeft het in zich.
Hopelijk blijft hij daar voor de komende min drie jaar en wordt hij echt een vaste kracht.

20 januari 2017 om 14:33

Het is een jonge knul met wat overdreven of rare fratsen buiten de lijnen. Maar het blijft een enorme atleet die, indien goed gebruikt, heel goed kan zijn. Kijk maar naar het WK 2014.

20 januari 2017 om 15:36

Wat voor overdreven of rare fratsen dan? Daar ben ik serieus naar benieuwd namelijk. Zijn kledingstijl of zijn er dingen die ik gemist heb?

20 januari 2017 om 22:16

Komt die welbekende opmerking weer. Dat is een mening die jij verkondigt als feit, niet de bedoeling he. Ik vind het namelijk reuze meevallen en vind dat hij op voetballend gebied gewoon tekort komt op dit moment voor Manchester United, en dan met name zijn handelingssnelheid. Dat hij swaghoedjes draagt in zijn vrije tijd of in een roze bolide rijdt laat mij verder volkomen koud. Je hoort voetballers op hun voetbalkwaliteiten te beoordelen, althans dat is hoe ik erover denk.

Beter nu dan later, want hij is ''pas'' 22. Hopelijk heeft hij geleerd van zijn periode bij United en kan hij de weg omhoog weer vinden. De stap was destijds simpelweg te groot. Nieuwe start, nieuwe kansen! Ik geloof nog steeds in hem.

Prima stap van Depay, een niveau lager in een toch betere competitie dan de Eredivisie. Hopelijk herpakt hij zich en ontwikkelt zich de komende drie jaar tot een topspeler.

20 januari 2017 om 14:07

Dat we weer kunnen genieten bij het NL elftal

Daar spreekt vertrouwen uit, een flinke som voor Lyon! Ik wens hem het allerbeste en hoop dat hij zijn vorm terug gaat vinden. Dan zal hij ook weer belangrijk kunnen worden voor het Nederlands elftal.

20 januari 2017 om 15:42

Ik ben een stuk sceptischer dan de meesten hier op vz. Hij heeft de gave om uitstekende wedstrijden af te wisselen met een reeks hele slechte wedstrijden. In de eredivisie vallen deze potjes niet zo op, want PSV won gewoon zijn wedstrijden en gaf de jeugd de kans. In het buitenland is je krediet niet onbeperkt en verwacht men een bepaalde ondergrens. Ik weet niet of Memphis hier structureel boven kan blijven. Daarnaast vind ik dat hij te fysiek is geworden voor een buitenspeler. Dit gaat ten kostte van zijn handelingssnelheid, het flegmatieke.

Desalniettemin gun ik hem het beste. Heeft geen gemakkelijke periode gehad als 'flop van de eeuw'.

Leuke stap voor hem. Lyon is echter ook zeker geen verkeerd niveau en als hij daar zo slordig blijft spelen zoals hij bij PSV en United deed, zal hij ook daar gewoon op de bank kunnen komen. Hij moet zich geen grote meneer gaan voelen omdat hij van United komt, hij zal zich echt nog erg moeten ontwikkelen wil hij een vaste waarde voor Lyon kunnen worden. Laten we hopen dat hij dat in zich heeft.

20 januari 2017 om 13:23

Ik neem aan dat hij het na zijn periode bij United nu wel echt gevoeld heeft. Dit is in die zin zijn laatste kans op eerherstel. Verpest je het hier, dan kom je nog lager terecht en kun je net zo goed naar China. de zandbak of terug naar de ED gaan.

20 januari 2017 om 13:28

Klopt. Memphis werkt er hard voor maar al die bekendheid is hem zeker wel naar het hoofd gestegen. Als ik zijn filmpjes op Snapchat kijk krijg ik plaatsvervangende schaamte. Hopelijk kan hij bij Lyon wat meer in de luwte spelen en volwassener worden in zijn spel maar ook zeker in zijn persoonlijkheid.

20 januari 2017 om 14:27

Bwa naar het hoofd gestegen. Ik zou niet denken 'ik kom van United, kijk mij'. Ik zou eerder een gevoel hebben van 'ik ben gefaald bij united'. Lijkt me logischer als hij iets bescheidener uit de hoek zal komen. Hopelijk komt hij daar niet meteen aan in zijn Rolls, want dat zou verkeerd kunnen uitpakken bij zijn teamgenoten. Tenzij hij natuurlijk vanaf minuut 1 vlamt. Dan is er niks aan de hand.

20 januari 2017 om 15:13

Zijn filmpjes op snapchat? Hij post bijna nooit iets op snapchat het meeste wat hij post is als hij in de sportschool zit.

20 januari 2017 om 13:30

Krijg wel het idee dat er nu wordt gezegd dat hij bij PSV niet beter was dan de rest. Was hij niet toe aan een stap hogerop na het kampioenschap met 22 goals als buitenspeler?

20 januari 2017 om 13:33

Wel een stap hoger op, maar zijn goals en aangemeten status verhulde dat United gewoon een stapje te ver was. En dat is geen schande. Grotere voetballers kregen het niet aan de praat bij United, waar de concurrentie moordend is en spelers als Martial niet verzekert zijn van een basisplek. Het is niet alsof hij gefaald heeft bij Swansea.

Mooi rugnummer, ik hoop dan ook dat hij mag spelen navenant zijn nummer.

Mooie stap! Als hij het bij Lyon goed doet kan hij ook weer terugkeren in het Nederlands elftal

Ik geloof dat hij het daar goed kan gaan doen. Het is in ieder geval belangrijk dat hij aan minuten gaat komen. En het zou natuurlijk helpen als menig mens zijn mening over hem bijschaaft, want dat die jongen kan voetballen moge duidelijk zijn. Maar het zal niet altijd opgeblazen moeten worden, want als je in de hoek ligt waar de klappen vallen, moet je er gewoon weggetrokken worden. Hopelijk is dat nu het geval en kan hij in alle rust werken aan zijn prestaties op het veld zonder dat vaderlands - in zijn geval moederland - media hem opzoekt en alles om hem heen uitvergroot. Veel succes aan hem gewenst en hopelijk komt zijn ware potentieel via Lyon naar boven en uiteindelijk ook weer in het Nederlands elftal.

Jammer voor Memphis Depay dat hij het niet heeft weten te maken bij Manchester United, maar Olympique Lyon is nu wel een goede stap en hopelijk leeft hij weer op bij United, om vervolgens in de toekomst (na ongeveer zo'n 3 jaar, misschien) weer een stap omhoog te maken.

Manchester United is wel goed bezig wat betreft overbodige spelers verkopen, deze transferperiode. Depay, Morgan Schneiderlin, misschien dat ze ook nog Bastian Schweinsteiger kunnen lozen

20 januari 2017 om 14:40

Ik weet niet als wanneer hij het goed doet bij Lyon, dat hij dan terugkeert bij United. Het is geen vergelijkbare situatie met Pogba of David Luiz bij Chelsea, want het was geen gewaardeerde kracht of enorme talent bij United, tenminste, dat heeft hij niet laten zien, dus hij verlaat United toch met een bittere nasmaak.

20 januari 2017 om 16:12

@ Fcgrun050,

Ik bedoel niet zozeer dat als hij zich de aankomende jaren goed ontwikkeld, dan terug moet keren bij United, maar ook gewoon andere clubs. Want als Depay 'n paar jaar goed presteert bij Lyon, dan zal hij vast wel weer inbeeld komen bij andere grote clubs en United heeft dan wel (blijkbaar) een terugkoopoptie, maar dan zal Depay verder in z'n ontwikkeling zijn en dan is de kans ook groter dat hij kan slagen als hij een stap omhoog maakt, naar bijvoorbeeld Arsenal of Chelsea.

Maarja, eerst maar eens afwachten hoe Depay daadwerkelijk zal presteren bij Lyon. Hopelijk ontwikkeld hij zich echt door.

Speelt Valbuena niet op links bij Lyon?

20 januari 2017 om 13:54

En Valbuena is o zo goed wil je zeggen dat valt echt wel mee Memphis in vorm speelt hem eruit.

20 januari 2017 om 14:18

1. een valbuena in vorm is beter dan memphis,
2. memphis is al bijna 2 jaar niet meer in vorm

20 januari 2017 om 15:14

Valbuena is 32 is van naturen meer een rechtervleugelspeler..

20 januari 2017 om 14:52

Valbuena speelt inderdaad meestal op links maar is toch ook al 32 jaar. Al denk ik dat Valbuena naar de rechterkant verhuist en Depay op links komt te staan met daarachter Fekir en in de spits Lacazette.

Cornet zal dan vermoedelijk naar de bank gaan of rouleren met Valbuena. Al zie ik in Cornet toch meer een centrumspits.

Alleen maar pluspunten. Zowel voor united, memphis en het nederlands elftal. Hoop dat die het laat zien

Hopelijk maakt hij net zo een stormchtige ontwikkeling door als Lacazette eerder deed. Lyon bied hem hier zeker een kans voor.

Ik geloof nog steeds in Memphis en weet ook zeker dat hij het nog gaat maken leuk nummer trouwens!

Aan de hoge transfersom en rugnummer kunnen we vaststellen dat er verwachtingen zijn waar hij aan zal moeten voldoen. Lyon neemt een enorme risico om zoveel geld neer te leggen voor een speler die maar weinig heeft gespeeld. Het is aan hem om nu zijn kwaliteiten te laten zien en het waar te maken.

Het is toch te hopen dat hij het weer op de rit krijgt, want we kunnen bij Oranje wel wat kwaliteit voorin gebruiken. Er is bij Lyon in ieder geval minder druk en meer kansen om je te laten zien.

Hopen dat hij zichzelf weer kan herpakken. De stap naar de Pl en United was gewoon te groot. De Ligue 1 is evengoed nog een prima competitie en Lyon is natuurlijk een prachtige club. Ik hoop ook dat hij de tijd neemt en niet teveel wil gaan forceren.

Ik ben benieuwd. Als hij het hier verpest, zal hij een Lens 2.0 worden. Mocht hij het hier aardig doen dan zal hij een transfer naar een subtopper in een topcompetitie kunnen overwegen, wat volgens mij ook gelijk zijn top zou zijn.

Beetje jammer dat hij in een zeer slecht United terecht kwam. Kreeg ook te veel kritiek dat nergens op sloeg. Klopt dat hij het niet goed heeft gedaan, maar echte kansen heeft hij nooit gehad. Komt ook natuurlijk dat er (op dit moment) betere talenten voor hem stonden. United had hem beter kunnen uitlenen. Maar hopelijk maakt hij zijn belofte uiteindelijk wel waar en gaan we kunnen genieten van zijn spel. Want ik ben van mening dat er wel iets gebeurd als hij het op zijn heupen krijgt.

Mooie stap voor Memphis en een goede aankoop voor Lyon lijkt me. Die aanval van Lyon is vooral genieten. Memphis-Lacazette-Fekir is toch wel een aanvalslinie wat kan groeien naar Europese top denk ik

Eindelijk is het rond, op m'n verjaardag nota bene. Prachtig cadeau haha.

Ben nog steeds overtuigd van zijn kwaliteiten en dat is Genesio ook. Mensen vergeten dat hij nog steeds 'maar' 22 jaar is. Hij heeft genoeg kwaliteiten om te slagen bij Lyon en in de Ligue 1 en hopelijk zien we dan ook snel de oude Depay terug. Hopelijk kan hij zondag al plaatsnemen op de bank en misschien al wel een rol van betekenis gaan spelen in de wedstrijd tegen Marseille.

Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen bij Lyon. Ondanks zijn mindere periode bij United blijft het gewoon een speler met een enorme werklust en gezonde dosis talent.

Wel zet ik mijn vraagtekens bij de terugkoopclausule. Alle contracten moeten langs de organisatie van de Ligue 1, de Lfp, en die erkennen geen terugkoopclausules. Evenmin kunnen clubs in de problemen komen als ze toch een terugkoopprijs hanteren terwijl er een hoger bod van een andere club ligt.

Nieuwe ronde niuwe kansen. Er geen schaamte hoor, er zijn meer voetballers die niet slagen bij een topclub om zon jonge leeftijd! Het was ook niet makkelijk, hij kwam niet bepaald in een gespreid bedje terecht. Nu 200 miljoen euro verder is United nog geen titelkandidaat.....

Good luck Depay

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren