Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Denemarken tankt vertrouwen na doelpunten van Poulsen en Eriksen

Laatste update:

Na een doelpuntloze remise tegen Zweden heeft Denemarken toch nog gewonnen in de oefencampagne voor het WK. Door doelpunten van Yussuf Poulsen en Christian Eriksen ontdeed het team van Age Hareide zich zaterdagavond van Mexico: 2-0. Voor beide landen was het de laatste ontmoeting voorafgaand aan de eindronde.

Ondanks dat er niet werd gescoord, waren de eerste 45 minuten in het Bröndbystadion onderhoudend. Mede door uitstekend keeperswerk van Guillermo Ochoa bleef Mexico voor rust op de been. De doelman redde op twee grote kansen van Thomas Delaney en ook Jens Stryger Larsen stuitte vlak voor rust op Ochoa. Collega-keeper Kasper Schmeichel werd niet serieus getest in het eerste bedrijf. Wel zorgde Jesús Manuel Corona voor dreiging: de buitenspeler van Mexico viel op met fraaie en behendige acties.

Corona was zeker niet de enige (ex-)Eredivisionist op het veld. Héctor Moreno en Andrés Guardado hadden een basisplaats en werden bij rust gewisseld; bij Denemarken stond Christian Eriksen in de basis en maakte Nicolai Jörgensen na 45 minuten plaats voor Kasper Dolberg. Na ruim een uur maakte ook Lasse Schöne zijn entree, als vervanger van Delaney. Even daarvoor was PSV'er Hirving Lozano bij Mexico binnen de lijnen gekomen.

In de laatste twintig minuten liep Denemarken weg bij Mexico. Poulsen zorgde voor de mooiste treffer van de avond: de aanvaller van RB Leipzig had aan de rechterflank een fraaie kapbeweging in huis, trok langs het strafschopgebied naar binnen en krulde de bal in de bovenhoek. De 2-0 kwam op naam van Eriksen. De aanvallende middenvelder mocht na een ingooi afstormen op Ochoa en mikte raak. In de slotfase verliet Poulsen het veld en viel Viktor Fischer in. Namens Mexico trof Javier Hernández nog de paal.

Wie komt verder op het WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi resultaat van Denemarken zo vlak voor het WK, ik denk dat ze beiden even ver komen op het WK. In de achtste finales gaat Denemarken (denk ik) spelen tegen Argentinië en Mexico tegen Brazilië. Op een goede dag hebben beide teams het wel in zich om te stunten maar normaal gesproken zullen Brazilië en Argentinië wel doorgaan.

Iemand een idee hoe Dolberg speelde?

10 juni 2018 om 00:34

Matig gewoon

10 juni 2018 om 03:37

Helemaal niet Schei toch uit man, heb je de wedstrijd wel gekeken?

Net als Joergensen had Dolberg een beetje moeite om zich in stelling te brengen, maar toch positioneerde hij zich sterk en kreeg hij een degelijke kans, hij deed ook goed mee met de opbouw in de aanval, oogde gevaarlijk met een actie in de benen. Room for improvement, maar de Deense media vinden dat hij in een veel betere vorm verkeert dan toen hij enkele weken geleden voor het eerst naar het trainingskamp kwam.

10 juni 2018 om 11:40

Bedankt FCKDanneborg. Hopelijk houdt hij deze stijgende lijn qua vorm vast voor Denemarken en de voorrondes van de CL.

Ik heb niks van de wedstrijd gezien maar ik denk dat Eriksson en co er klaar voor zijn. Weet iemand of Bendtner opgeroepen is? Denemarken zal ver kunne komen als de kopjes bijeen zijn.

10 juni 2018 om 00:55

Lord is helaas afwezig

10 juni 2018 om 09:43

Ja hij is geblesseerd afgehaakt helaas. Slecht voor het Mexicaanse vertrouwen dit, ik denk dat Denemarken wel beter is dan Zweden maar niet veel beter. Met de matige resultaten, onrust rond de selectie en eindeloze roulaties van Osorio zou het wel eens kunnen dat ze voor het eerst sinds 1982 de groepsfase niet uitkomen (ik reken 1990 niet mee want toen waren ze uitgeloten).

10 juni 2018 om 10:58

Duitsland zal die groep vrij gemakkelijk winnen. Plaats 2 is volledig open, zowel Mexico, Zweden maar ook zeker wel Zuid-Korea kunnen met Duitsland naar de 2e ronde. Kan alle kanten op!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren