Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Den Bosch FC countert: ‘Was dit gebeurd als het een blanke speler was? Ja’

Laatste update:

Den Bosch FC, de supportersvereniging van FC Den Bosch, ontkent racistisch te zijn. De vereniging betreurt het dat Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira, zo schrijft men in een statement op Facebook, maar benadrukt dat liederen die werden gezongen niet aan hem of aan een andere speler op het veld gericht waren. "Als dit het geval zou zijn zouden wij ook onze eigen spelers treffen", aldus de supportersvereniging.

Het statement begint met de definitie van 'racisme' in de Van Dale: 1) theorie die de superioriteit van een bepaald ras verkondigt en 2) discriminatie op grond van iemands ras. Daarna stipt Den Bosch FC aan dat de selectie van de club zeven verschillende nationaliteiten kent, 'van Nederlanders tot Finnen, van Marokkanen tot Somaliërs'. "Dat is het elftal waar wij achter staan, negentig minuten lang. Wie is wij? Wij zijn de mannen en dames van de M-side. Ook daar waar verschillende nationaliteiten en religies samen komen. Van Turken, Marokkanen en Duitsers. Kun je dan zeggen dat we racisten zijn? Nee!"

"Dan zouden we racisten met willekeur zijn", luidt het statement. Den Bosch gaf zelf aan dat er sprake was van 'kraaiengeluiden', die nog dateren van de tijd dat Hans Kraay junior in Den Bosch speelde en die regelmatig richting buitenspelers van de tegenstander worden gemaakt. "Dat zijn geluiden om de speler die het dichtste bij onze tribune is uit het spel te halen", maakt de supportersvereniging duidelijk. "Kan dit overkomen als oerwoudgeluiden? Ja, misschien wel. Was dit gebeurd als het een blanke speler was? Ook ja. De geluiden werden niet met de intentie geuit als ‘oerwoudgeluid'."

"Als laatste de vermeende Nazi-groet die geuit zou zijn. Het is makkelijk om een beeld zo stop te zetten wanneer iemand zijn hand opsteekt en dit aan te merken als Nazi-groet. Mocht het gebaar toch als nazi-groet bedoeld zijn nemen wij hier natuurlijk afstand van", aldus Den Bosch FC. "De media zijn er als de kippen bij als de M-Side iets fout doet. Dat zijn we gewend. Maar ons aanmerken als racisten is niet juist." Den Bosch heeft zelf een onderzoek aangekondigd naar wat zich precies op de tribune heeft afgespeeld. De KNVB heeft aangegeven samen met de club te bekijken 'hoe de daders kunnen worden opgespoord en aangepakt'.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha wauwwwww.. dat dit soort mensen zich kunnen en mogen voortplanten, en sommige al hebben gedaan. Bewijst maar weer in wat voor een bekrompen wereld wij leven. Wat ik al eerder heb gezegd. De KNVB moet maar eens heel hard optreden. Punten mindering en rest van het seizoen geen supporters. Kijken of ze daar blij van worden.

Die lui worden met de minuut dommer.
Niemand zegt dat den bosch of iedereen daar racist is er liepen er alleen een aantal tussen en daar moet je vanaf

17 november 2019 om 23:07

Natuurlijk is het niet de club die dit als beleid heeft, natuurlijk zal een meerderheid van de Den Bosch supporters er niet zo over denken. Maar ja, als je het gaat opnemen voor het groepje binnen de harde kern wat daadwerkelijk het probleem is en hiervoor verantwoordelijk ... tja dan is het ook een kwestie van tijd voordat de club en overige supporters alsnog dit naar zich toegeworpen krijgen.

blijven wrijven in die inktvlek. Kansloos volk en dat mag een supportersvereniging besturen ...

Mijn hemel... en deze mensen hebben gewoon vol stemrecht he? Als je dan bedenkt dat dit uit de pen van de vertegenwoordiger van de supporters van FC Den Bosch komt, hoe ontoerekeningsvatbaar zijn die andere idioten dan? Dit is werkelijk bij het zwakzinnige af! Juist het bagatelliseren of zelfs ontkennen van racisme zou nog bepalender in de strafmaat moeten zijn dan het racisme zelf. Helemaal wanneer dat door gezagdragende types als de trainer van de club gedaan wordt. Echt ongelooflijk dat we het hier over een Nederlands team hebben en niet over een team uit Italie, Roemenie, Bulgarije, Hongarije, ergens op de Balkan of welk achterlijk oord dan ook. Met onze geschiedenis en opvattingen had ik gehoopt dat we wel wat verder waren dan dit zeg!

Ze gaan voor de Hellas Verona verdediging, eerst de trainer, dan de voorzitter en nu de supportersvereniging, meen dat zelfs de volgorde hetzelfde is als bij Hellas. En dan niet in de gaten hebben dat je de schade alleen maar vergroot.

17 november 2019 om 22:53

Hellas heeft tenminste de ultra leider geschorst voor 10 jaar, een voor buitenstaanders milde straf voor een heel vak dat racistsiche uitingen schreeuwde maar binnen de ultra cultuur is dit best heftig als een club de leider durft aan te pakken.

Lalalala niks aan de hand mensen jullie hebben het allemaal gewoon verkeerd begrepen. Wat een achtelijk statement zeg, doen alsof er geen probleem is met racisitische opvattingen binnen de harde kern van FC Den Bosch. Vooral zo door gaan supporterverenging, dan staat morgen heel Stormfront in de rij om lid te worden.

Hahaha, och och och... Als de ouders van zwarte spelers ook maar een greintje eergevoel hebben, halen ze hun kinderen daar heel snel weg.

Laat de knvb en de openbaar aanklager maar oordelen over alles. Denk wel dat het beter werkt om individuen te straffen (hard) ipv clubs, zoals bij Rondo vanavond werd geopperd.

18 november 2019 om 08:09

Ik vind in dit geval dat de club ook mag worden gestraft. Iedereen die het loopt te ontkennen daar, wat een trieste bedoeling.

18 november 2019 om 09:46

Dan mag het wel uiteraard. Maar als het alleen individuen in het publiek zijn, vind ik het gek als een club wordt bestraft. Zo ga je straks nog krijgen dat er 'fans' van een andere club naar jouw club komen om rotzooi te trappen en jouw club schade aanricht. Gewoon in alle stadions camera's ophangen en iedereen die zich misdraagt aanpakken. Wat mij betreft mag dan ook het massaal 'toezingen' van spelers met ziektes of families net zo hard aanpakken.

Goh, heel vroeger had Den Bosch zo'n legendarisch stadion waar 25000 man in kon. Vervolgens werd het zo troosteloos. Het stadion werd gesloopt en werd er begonnen aan een nieuw stadion. De tribunes aan de lange zijden bleven staan en de atletiekbaan verdween. Aan de korte zijden kwamen twee dijken te liggen met grassprietjes erop. Elk grassprietje had meer intellect dan het hele Mvakje nu samen. Vroeger was alles beter.

Er is dus niets gebeurt en er is weer ten onrechte de racismekaart getrokken. Een heel circus om niets. Volgend onderwerp

17 november 2019 om 23:21

Er is dus niet ''niets gebeurd'' anders hadden we deze ophef niet. Het lijkt meer op een gevalletje van een supportersvereniging die in de ontkenningsfase zit. Wel zo makkelijk, want als niks gebeurd is hoef je ook niks op te lossen.

17 november 2019 om 23:35

Lekker blijven ontkennen en dit probleem in stand houden. Goed bezig man.

18 november 2019 om 08:11

Dus wanneer de daders zeggen dat het niet zo is, dan is het ook echt niet zo? Haha, dat is een goede, daarmee kan ik dus een bank overvallen.

18 november 2019 om 09:22

Het feit is dat niemand iets heeft meegekregen, behalve dan die liedjes over zwarte piet maar die hoor je overal.
Als er daadwerkelijk racistische uitlatingen zijn gedaan is dat onacceptabel en dient er keihard opgetreden te worden maar heel vreemd dat niemand daar iets van heeft meegekregen, behalve de hoofdpersoon zelf. Ik vind niet dat we massaal 1 kant van het verhaal moeten geloven zonder dat er enig bewijs voor is.
Je kan niet een hele supportersgroep veroordelen zonder overtuigend bewijs, 1 persoon die zegt iets te hebben gehoord vind ik geen overtuigend bewijs.

Echt hard aanpakken, al vind ik wel dat het overige gescheld, speekkoren en beledigingen ook wel mag worden aangepakt. Enkel als er racisme in het spel is dan is de media er terecht mee bezig, maar spelers die spreekkoren tegen zich krijgen vanwege een overleden familielid of met de ergste ziektes wordt er niet zo'n probleem van gemaakt. Gewoon dat tokkie gedrag eens veel harder aanpakken in alle stadions.

Misselijk makend dit. Ik loop de hele dag met stijgende verbazing en steeds grotere walging te lezen hoe ze daaro proberen dit recht te praten. Ongelofelijk zeg.

Nee joh, die Moreira zuigt het allemaal uit zijn duim wat hij naar zijn hoofd krijgt geslingerd. Geloof je het zelf? Wat een kansloos volk zit daar toch ook, verschrikkelijk. Het feit dat zowel de selectie als de M-side zelf bestaat uit diverse achtergronden maakt het alleen maar triester. Veroordeel dit gewoon keihard als club en als M-side en zorg dat je er alles aan doet dit tot op de bodem uit te zoeken en de schuldige te straffen. Zo moeilijk is dat toch niet? Er zit toch al bijna niemand daar. De gasten die dit doen kun je missen als kiespijn. Maar nee, een serie van halve ontkenningen volgt, beschamend gewoon. Die trainer die Moreira nog een boodschap meegeeft waar je nekharen van overeind gaan staan. Bizar gewoon. Kan er gewoon met mijn verstand niet bij.

Ik weet niet wat ik daarnet gelezen heb, maar als deze mensen serieus waren... Ongelofelijk, hoe kan je nou zo reageren. Het half goedpraten als ‘ja, dat was om hem uit zijn spel te halen’ of ‘het zou selectief zijn als we dat deden’. Racisme IS bij voorbaat selectief, tegen een bepaalde groep die een etnische minderheid vormt. Ook nog zo bijdehand de officiële definitie erbij citeren, walgelijk. Schaam je diep. Gelukkig eindigen ze met dat ze de daders op gaan sporen, maar wat vind ik dit erg zeg.

De mensen die aan deze club gelinkt zijn zetten zichzelf wel echt hard voor lul. Eerst die gekke trainer en nu deze simpele zielen. Bah bah bah, afstraffen die hap KNVB

Ik wilde eerst nog zeggen dat het geen zin heeft de club te straffen , maar je de individuen moet opsporen en straffen . Maar begin langzaam te geloven dat deze club ze intens ziek is in zijn geheel dat de allerzwaarste straf , een divisie terugzetten toch een serieuze overweging wordt .

Wow, die mensen op de FB pagina van Den Bosch FC hebben ook gewoon stemrecht? Da's best een verontrustende gedachte. Wat een reacties daar zeg. Komt erop neer dat het slachtoffer ronduit staat te liegen..

Dus blanke spelers worden ook iitgemaakt voor k-zwarte, k-neger en dergelijke. En vervolgens begroet met een Hotler groet? Ik was gister van mening dat je de individuen op de tribube moet straffeb en niet de club, naar wanneer de club het zo hard ontkend terwijl het overduidelijk is, mag de club zelf ook wel een straf krijgen. Trieste bedoeling daar.

Slachtoffergedrag van de supportersvereniging... Steeds op het moment dat je denkt dat FC Den Bosch niet dieper kan zinken komt er iemand met een opmerking die het tegendeel bewijst. Die Nazigroet was ook op de bewegende beelden duidelijk een Nazigroet en er is k-neger geroepen. Leuk dat ze ook kraaiengeluiden maken bij FC Den Bosch maar dat is duidelijk het probleem niet...

Als "advocaat van de duivel" zou ik graag eens beelden zien waarop te horen is dat er discriminerende zaken zijn geroepen, deze heb ik namelijk nog niet gezien. Volgens mij is het ook zo dat niemand het gehoord heeft alleen het slachtoffer. Dus ik kan niet anders zeggen als dat Den Bosch volledig vrij gesproken wordt. Het is hun woord tegen dat van Mendes Moreira. Die zaak ga je nooit winnen zonder bewijs.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren