Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Degradatiezorgen Heracles nemen toe door treffer goudhaantje Cambuur

Laatste update:

Heracles Almelo beleeft een slecht weekend. Terwijl hekkensluiter FC Dordrecht vrijdag won van Go Ahead Eagles en NAC Breda gelijkspeelde tegen FC Twente, ging Heracles zaterdag met 1-0 onderuit bij SC Cambuur, dat in dit kalenderjaar pas vier punten had verzameld. De degradatiespanning neemt daardoor weer wat toe voor John Stegeman en zijn mannen. Bij Cambuur was Sander van de Streek, twee weken geleden nog goed voor twee goals tegen sc Heerenveen, de matchwinner.

/

De Friezen lijken zich niet meer druk te hoeven maken over afglijding naar de Jupiler League en verdiende de zege op Heracles absoluut. Vooral in de eerste helft was Cambuur veel sterker en het eerste gevaarlijke moment kwam op naam van Lucas Bijker, maar zijn poeier kon worden gekeerd door Bram Castro. De keeper had even later geluk dat een van richting veranderd schot op de paal belandde en Castro greep goed in toen Furdjel Narsingh probeerde te scoren met een schot met buitenkant rechts. Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van Heracles, dat wel erg weinig liet zien in Leeuwarden, en de openingstreffer van Cambuur kon dan ook niet uitblijven.

Na twintig minuten spelen kwam de thuisploeg op zijn verdiende voorsprong. Etiënne Reijnen begon aan een rush en bediende Van de Streek, die aan de rand van het strafschopgebied in een keer op doel schoot en Castro kansloos liet. Cambuur dacht dat Heracles nu wel wat meer aan aanvallen zou gaan denken, maar daar was vreemd genoeg geen sprake van. De bezoekers bleven erg defensief spelen, al kregen zij nog wel een aardige mogelijkheid op de gelijkmaker: Thomas Bruns kwam bij een voorzet vanaf de flank goed voor zijn man, maar schoot vervolgens over.

/

Cambuur bleef de bovenliggende partij, maar was toch ook niet vol overgave op zoek naar de 2-0. Er kwamen wel mogelijkheden op deze tweede treffer, via Van de Streek, die eerst zag dat zijn kopbal gepakt werd door Castro en niet veel later een te slap schot produceerde. Kort voor het rustsignaal kreeg Van de Streek vervolgens zijn grootste kans op een tweede doelpunt, maar op aangeven van Narsingh schoot de middenvelder nu over, waardoor Cambuur met slechts een nipte voorsprong ging rusten en Heracles nog zeker niet kansloos was voor de tweede helft.

Stegeman was duidelijk niet tevreden over het eerste bedrijf en bracht na rust direct twee nieuwe spelers in het veld bij Heracles. Simon Cziommer en Iliass Bel Hassani kwamen in de ploeg en zij zagen Bryan Linssen tien minuten na rust bijna de gelijkmaker binnen koppen, maar Leonard Nienhuis kon net voor de doellijn redden. Linssen raakte bij deze actie overigens geblesseerd aan zijn schouder en moest vervangen worden. Hij ging direct de catacomben in en miste daardoor dat Cziommer de bal nog bijna in de kruising kopte, terwijl hij even later in de handen van Nienhuis schoot. Ook Denni Avdic zorgde nog voor gevaar, maar Cambuur hield stand en is weer terug in het linkerrijtje van de ranglijst.

Denk je dat Heracles Almelo dit seizoen gaat degraderen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima overwinning van Cambuur! De Friese derby is er volgend seizoen ook weer! Leuk!

1 maart 2015 om 09:46

Juist. Revanche volgend jaar.

1 maart 2015 om 15:20

We hebben verleden jaar 3 punten gepakt tegen jullie dit seizoen 4 punten voor volgende jaar zullen we 6 punten pakken tegen jullie.

Door steun van de gemeente hebben jullie ons ingehaald maar de slapende reus is wakker en we zullen over jullie heen stijgen.

2 maart 2015 om 14:33

Groots praat. Maar jullie gaan echt Heerenveen niet voorbij hoor. Steun van de gemeente? Volgens mij bestaan jullie door steun van de gemeente nog. Anders waren jullie faliekant failliet gegaan. Jullie zullen proberen te stijgen om vervolgens hard neer te klappen.

2 maart 2015 om 22:28

Hij doelt op de provinciale steun voor sportstad waar jouw club erg van mee heeft genoten. Daarnaast zeg nooi nooit. Cambuur was immers al eens de grote broer.

Mooi 3 puntjes, maar die blessures dat is vervelend.

Is er al meer bekend over de ernst van blessures bij El Makrini (Cambuur) en Linssen (Heracles). Zagen er beide slecht uit!

28 februari 2015 om 23:41

Blessures lijken mee te vallen. Beide waarschijnlijk kneuzingen!

28 februari 2015 om 23:46

Oké, laten we het hopen. En afwachten dus.

28 februari 2015 om 23:41

Kneuzing onder de knie van El Makrini heb ik begrepen.

Verschrikkelijke tweede helft. Wat slecht voetbal. Alleen Reijnen haalde een voldoende.

Scheidsrechter was ook bar slecht. Snap nu de kritieken op hem wel.

Heracles is veel te wisselvallig. Kost ze teveel punten. Ik hoop op een beetje vernieuwing in de Eredivisie, dus van mij mogen ze eruit.

1 maart 2015 om 02:54

Heracles zit al zolang in de eredivisie zou zonde zijn als ze er uit gingen haalt het niveau van de eredivisie niet bepaald omhoog als er weer een club als Dordrecht in zou komen

1 maart 2015 om 17:42

NEC ( 100% zeker ), Roda, Sparta? Dat zijn niet bepaald ''clubs als Dordrecht''.

Vd streek valt me vaak op als ik cambuur kijk, goede speler is dat.

Eerste helft was sterk . 2e helft was cambuur er wisselvallig en kan heracles dreigender over . 1-0 winst ouderweds billenknijpen

1 maart 2015 om 09:55

Viel wel mee eigenlijk. had niet het idee dat die nog zou vallen. Alleen bij die vrije trap van Cziommer even.

1 maart 2015 om 14:33

Heracles had 2e helft ook niet veel te zeggen, vond dat we 2e helft ook wel aan het laatste eind trokken.

Ik zie Heracles niet direct degraderen maar ze moeten wel vrezen voor nacompetitie

Mijn club kan zich nu richten op Europa League, 1e helft veel beter dan Heracles, 2e helft wisselvallig. Heracles meer dreiging, wij sterker. Verdiende overwinning, alleen mochten er wel wat meer ballen in

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren