Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Go Ahead sleept zege tegen onmachtig Utrecht voor poorten van de hel weg

Laatste update:

Go Ahead Eagles heeft zaterdagmiddag in extremis een overwinning in de Eredivisie geboekt. De ploeg van trainer René Hake leek op bezoek bij FC Utrecht genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, echter zorgde Willum Thór Willumsson in de 94ste minuut voor de winnende treffer: 1-2. Go Ahead staat door de zege elfde met 29 punten, terwijl Utrecht blijft steken op een zevende plaats.

Utrecht moest het stellen zonder Bas Dost, die nog niet helemaal was hersteld van een ijsbeentje dat hij kreeg in het uitduel met NEC (2-2). Mark van der Maarel ontbrak daarnaast vanwege een schorsing, terwijl smaakmaker Taylor Booth na blessureleed juist terugkeerde op de bank. Hake had bij Go Ahead geen verrassingen in zijn basiself in petto. Voor aanvang van het duel vond er een indrukwekkende minuut stilte plaats voor de slachtoffers van de tramaanslag in Utrecht, zaterdag precies vier jaar geleden. Daarbij kwamen destijds vier mensen om het leven.

De thuisploeg deelde in de openingsfase een eerste speldenprik uit via Anthony Descotte, die na een counter op de vuisten van doelman Jeffrey de Lange schoot. Veel meer spektakel viel er in het eerste bedrijf lange tijd niet meer te beleven. Vijf minuten voor rust brandde het duel echter toch los, nadat Anastasios Douvikas de diepte in werd gestuurd door Nick Viergever. De Griek bleef oog in oog met De Lange koel: 1-0. Voor de topscorer van de Eredivisie was het alweer zijn dertiende treffer van het seizoen.

Utrecht kwam vervolgens goed weg. De VAR had scheidsrechter Alex Bos naar de kant geroepen nadat een bal tegen de arm van de slidende Ramon Hendriks was aangekomen. De arbiter van dienst vond het echter geen penalty. Go Ahead wist de stand toch voor rust nog in evenwicht te brengen. Oliver Edvardsen dook op achter de defensie van Utrecht na een gesmoord schot, waarna hij de 1-1 tegen de touwen kon glijden.

Ook in de tweede helft slaagden beide ploegen er nauwelijks in om uitgespeelde mogelijkheden te creëren. Michael Silberbauer poogde het spelbeeld tevergeefs te veranderen met het inbrengen van Booth, Bart Ramselaar en Amin Younes, terwijl ook Hake namens de bezoekers enkele wissels doorvoerde. Sander van der Streek was nog het dichtst bij de 2-1, maar hij moest toezien hoe zijn kopbal via De Lange op de paal belandde. In extremis sleepte Go Ahead tegen alle verwachtingen in toch een overwinning uit het vuur. Viergever en Hendriks gingen onder een voorzet door, waarna Willumsson simpel kon binnenschieten: 1-2.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3026317881
2Feyenoord3022625472
3FC Twente3018662660
4AZ3016772455
5Ajax301398748
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3011910542
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3010614-636
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3071211-1833
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3051015-2025
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Typisch Utrecht. Gelijkspelen tegen AZ, Psv en Feyenoord en dan verliezen van de Eagles. Geen peil op te trekken

Lekker jongens nog 3a4 puntjes en we mogen weer een seizoen op het hoogste niveau

18 maart 2023 om 18:49

Dat dacht Heracles afgelopen seizoen ook met 34 punten en een veel beter doelsaldo na 31 wedstrijden. Maar het ziet er heel goed uit. Hoop in ieder geval wel dat jullie het redden. Een van de mooiere clubs uit de Eredivisie als je het mij vraagt.

19 maart 2023 om 01:36

Onzinnige vergelijking. Het gat naar onderen is al vele malen groter dan dat het vorig jaar was. En was het veel spannender onderin. Gat met de nr 16 is nu al 9 punten. Gezien de programma's van de onderste ploegen (die ook nog tegen elkaar moeten) en het programma van Go ahead moet het toch nog wel heel gek lopen willen ze in de problemen komen. Ligt niet echt in de lijn der verwachting gezien het spel en het gehele seizoen. Thuis erg sterk en pakken geregeld uit ook punten. Ook het doelsaldo is verre weg het beste van iedereen.
Voor mij is het geen kwestie van hoop, maar meer een kwestie van tijd.

Ik heb een leuke wedstrijd gezien. 2 ploegen die deze wedstrijd zeer gelijkwaardig waren. Utrecht de eerste helft een beetje beter, Go Ahead groeit er in de tweede helft in. Het is de eerste keer dit seizoen dat we een achterstand winnen afsluiten, en nog in een uitwedstrijd ook. Maar wat is dat toch met ons en penalty momenten deze tweede seizoenshelft. 2 tegen ADO, tegen Sparta, tegen Twente (niet in ons voordeel, maar toch), Emmen en tegen Utrecht. Nog een paar punten en we kunnen er nog een jaar eredivisie aanplakken.

19 maart 2023 om 09:04

Vergeet Rkc uit niet. Na de penaltymoment daar viel de 1-0 aan de overkant

Utrecht zit echt diep in de shit, Silberbauer is het dus ook echt niet. Bizar interview ook vorige week nadat hij zo tevreden was met een gelijkspel bij NEC.

Het is al jaren hetzelfde. Goede periodes afwisselend met super slechte periodes en elke keer komt er een nieuwe coach. Misschien moeten we inzien dat het niet aan de coach maar aan de inkoop ligt en sturen ze Zuidam is de laan uit. Leuk dat hij goede winsten maakt maar hij kan geen goede selectie samenstellen

18 maart 2023 om 18:52

De club is ziek bovenin is het alleen maar vriendjes politiek dus er zal nooit wat veranderen. Utrecht zal nooit de top3 aanvallen maar ze zullen ook nooit een top5 club worden. Zielig voor Frans maar aan de andere kant had juist hij de juiste mensen op de juiste plek moeten zetten ipv zijn vriendjes.

18 maart 2023 om 20:16

Precies dit we zijn Frans heel veel schuldig maar Frans had zelf ook beter kunnen ingrijpen en waarschijnlijk waren dan zijn miljoenen ook beter gebruikt

18 maart 2023 om 19:03

Maar dit is toch gewoon het niveau van een middenmotor zoals Utrecht? Kan je wel iedereen wegsturen telkens nieuwe mensen neerzetten, maar al zet je Guardiola er neer, dan blijf je hetzelfde resultaat houden.

18 maart 2023 om 20:16

Ik snap je punt maar het gaat er meer om dat er best leuke spelers bij Utrecht lopen maar dat we ook gewoon bepaalde posities missen. We hebben geen echte linksback (Viergever , Maarel & Hendriks zijn allemaal geen echte linksbacks) en we hebben geen 6(een balafpakker) en dat mag Zuidam aangerekend worden. We hebben 5 of 6 spelers die op 10 kunnen spelen terwijl dat nu buitenspelers worden er klopt echt helemaal niks van en dat mag je best Zuidam aanrekenen.

18 maart 2023 om 20:19

Niet perse mee eens als je kijkt naar achterban/verzorgingsgebied is Utrecht niet minder dan az. maar az heeft veel beter beleid en is daarom een echte uitdager van de top 3. Met de juiste mensen op de juiste plek zou dat voor ons of bijvoorbeeld een club als Groningen of Vitesse ook mogelijk zijn

19 maart 2023 om 04:39

Jullie selectie is ook gewoon eigenlijk helemaal niet zo goed toch? Het terughalen van Klaiber was een slechte zet.
Vd Maarel kan ook al jaren niet meer. Vd Hoorn heeft nog nooit een goede wedstrijd gespeeld.

Vd Streek is leuk voor een club als Cambuur.

Ja dit is voor Go Ahead en de fans natuurlijk een feestje, terwijl Renè Hake in z'n vuistje kan lachen, voor zover hij daar de persoon voor is.
En Fc Utrecht? Ik kan er met de pet niet bij, als ik zie wat de club voor een selectie heeft, op papier, buiten de jongens die er vandaag niet bij waren.
Qua niveau gehalte zou deze ploeg moeiteloos van de tegenstander van vandaag moeten kunnen winnen, met alle respect voor de ploeg uit Deventer, die dik verdiend hebben gewonnen.
Vooral bij die tweede goal van Go Ahead , waar Willumsun rustig kon aannemen en inschoot, had ik sterk de indruk dat de verdediging van Utrecht een middagdutje deed, zo, zo zwak.
Nogmaals, ik vind dat Utrecht een fijne selectie heeft, waar menig eredivisionist jaloers op kan zijn, en veel beter kan, dan de laatste paar wedstrijden.
Waar ligt dat aan, de trainer, spelers?
We zullen het nooit weten hoe de stand van zaken er voor zou staan, als bijvoorbeeld Fraser er nog zou zijn geweest.
Ik hoop voor Utrecht en z.n fans dat het snel goed komt.

Het bestormen van de top gaat lekker. Klote voor de U supporters

Weet iemand waarom de Utrecht fans zo blij waren dat die Booth inviel? Die gast bakt er niks van.

18 maart 2023 om 19:30

Omdat het een van de weinigen is die nog aantoont uberhaupt te willen winnen, wat creativiteit heeft, drang naar voren.

De rest loopt erbij alsof ze verplicht zijn om mee te doen, stralen geen moment uit dat ze willen of erin geloven. Lamlendig ellendig team is het.

Hoe kon die scheids in hemelsnaam zelfs na het zien van de beelden geen penalty geven? Ben geen Eagles fan, maar die scheids begaat me daar een blunder van jewelste....

18 maart 2023 om 20:19

Misschien bekeek ik het teveel door een rood witte bril maar Hendriks kan ze armen er moeilijk afhakken toch? Hij raakt zijn handen en het is hands maar ik had niet het idee dat hij daar op uit was hij wil zich voor die bal gooien en de bal raakt zijn hand hij gaat niet met zijn handen naar de bal.

18 maart 2023 om 21:50

Als hij die arm meer achter zich had gehouden (meer achter zijn lichaam) was het minder een probleem. Maar hij gooit zijn arm vooruit en de andere arm gaat vervolgens dezelfde kant op. Daardoor blokkeert hij meer de bal dan dat hij zichzelf ondersteund.

Misschien geen opzet, maar hij maakt absoluut niet de beweging met zijn arm waarbij het een per ongelukje is - hij neemt veel te veel risico met hoe hij zijn armen plaatst.

19 maart 2023 om 01:41

Door daar op de grond te gaan liggen neemt die speler bewust een risico. Dit is een 100 procent penalty. Wat de scheids vervolgens NA de wedstrijd ook toegeeft. Wat op zich zelf dan weer vreemd is aangezien hij een paar minuten naar dat moment heeft zitten kijken tijdens de wedstrijd.

18 maart 2023 om 20:59

Is het niet omdat het de ondersteuningsarm is?

18 maart 2023 om 21:48

In andere gevallen zou ik zeggen ja, maar in dit geval werpt hij zichzelf vooruit met de arm ook rechtstreeks in het schot - hij houdt die arm niet echt 'bij zich' als je begrijpt wat ik bedoel.

18 maart 2023 om 21:49

@Jarl. Dat is zijn onderste arm ja, maar met die ander raakt hij de bal ook. Scheids heeft ook toegegeven fout te zitten.

18 maart 2023 om 22:12

Je kunt het tijdens het spel verkeerd zien, alle begrip voor. Maar als je na het zien van de beelden dit nog niet beoordeeld als hands dan is dat gewoon onkunde en ben je niet geschikt als scheidsrechter. Deze scheidsrechter moet je gewoon ontslaan dat gebeurd ook in andere beroepsgroepen waarbij mensen niet capabel zijn om hun taken juist uit te voeren.

Er kan wel een complicatie filmpje gemaakt worden van zekere penalty momenten die gegeven hadden moeten worden voor de Eagles dit seizoen. Echt ongelooflijk.

Eigenlijk als je gaat kijken heeft Utrecht ook echt een slechte selectie. Je hebt geen enkele speler die echt een wedstrijd naar zich toe kan trekken of kan beheersen zoals een Maher dat kon. Of een speciale actie zoals Kerk.

Wel mooi dat Hendriks basis stond, goede ontwikkeling voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren