Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Degradatie dichterbij: FC Twente verliest kort geding

Laatste update:

FC Twente is vrijdag door de rechter in het ongelijk gesteld in het kort geding tegen de KNVB. Degradatie voor de club uit Enschede is zodoende weer een stap dichterbij gekomen. Er is nog wel beroep mogelijk. De beroepscommissie van de KNVB buigt zich ook nog over de straf en die uitspraak wordt maandag verwacht.

/

Door financiële wanorde en wanbeleid van oud-bestuurders is het al geruime tijd onrustig bij FC Twente. Op 15 december 2015 werd de licentie van de club voorwaardelijk ingetrokken door de KNVB en de bond maakte destijds aan aantal afspraken met de Tukkers. Als FC Twente aan een aantal voorwaarden zou voldoen, zoals een crediteurenakkoord met oud-bestuurders en een garantstelling van de gemeente, zou de club de licentie mogen behouden. Die afspraak bleek echter niet haalbaar, omdat de licentiecommissie concludeerde dat er slechts twee strafmogelijkheden waren: een boete van 45.250 euro of het intrekken van de licentie.

De licentiecommissie koos ervoor de licentie in te trekken, maar gaf direct een nieuwe proflicentie. Dat gebeurde wegens de goede stappen die het nieuwe bestuur gezet heeft. De nieuwe licentie houdt wel in dat FC Twente in moet stromen in de Jupiler League, het laagste profniveau. De Tukkers waren het desondanks niet eens met de gang van zaken, omdat zij vonden dat ze voldaan hadden aan de in december 2015 gestelde eisen van de KNVB. De rechter gaat er echter niet in mee en degradatie is daardoor weer een stuk dichterbij voor de club uit Enschede.

Bij FC Twente heeft men al meerdere keren gezegd dat het voorbestaan van de club op het spel staat bij degradatie naar de Jupiler League, al zei men eerder nog dat er een schaduwbegroting opgesteld zou worden. De zaak rond FC Twente heeft ook grote gevolgen voor De Graafschap. De Doetinchemmers degradeerden uit de Eredivisie, maar blijven bij een degradatie van FC Twente toch actief op het hoogste niveau.

Het is terecht dat FC Twente degradeert

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
10 juni 2016 om 14:05

Het is uiteraard terecht, het is ook jammer dat Twente dit allemaal gaat aanvechten terwijl iedereen behalve een Rotterdammer in dienst bij FC Twente ziet het anders en die zorgt er voor dat een collega club; de Graafschap nog altijd aan het wachten is.

Pak je verlies, kruip in je schulp en stop met dit kinderachtige gedrag( oost tegen west, iedereen is tegen ons, de Knvb heeft hier lol in).

10 juni 2016 om 14:12

Het zou mij verbazen dat twente dit aan gaat vechten .Ze zullen nog wel t beroep van de beroepscommisie afwachten maar ik kan me niet voorstellen dan hun mening anders is. Twente moet zich nu gewoon focussen op een tijd in de jl. Als ze in beroep gaan wil dat ook voor Twente zeggen dat ze niets kunnen met betrekking tot koop en verkoop van spelers enz

10 juni 2016 om 15:50

"pak je verlies"

Je klinkt alsof je vindt dat Twente niet moet zeuren. We hebben het hier echter niet over de schorsing van een speler of iets dergelijks, maar over naar alle waarschijnlijkheid het faillissement van de club. Een bestuurder die de grote gevolgen (denk ook aan werkgelegenheid) negeert omdat hij 'zijn verlies' wil pakken is geen knip voor de neus waard.

10 juni 2016 om 16:09

Ze moeten zeker hun verlies pakken. Dat zou men in Nederland ook schreeuwen als het Ajax was want O wee ooo wee...knjb

Zelfde geld ook voor het stoer doen over Ziyech, alles is nu een sportieve verbetering. Dus laten zij de prijs van 10 Miljoen maar vast blijven houden. Die spant van zelf wel een kort geding aan en kan de clubs het laten uitvechten.

10 juni 2016 om 16:31

FC Twente moet ook niet zeuren en verder gaan. De straf is terecht en als je het zo bekijkt mag FC Twente blij zijn dat het überhaupt nog betaald voetbal mag spelen. Focus leggen op het nieuwe seizoen, selectie op orde brengen en kampioen worden.

10 juni 2016 om 22:10

Jullie zouden allemaal eens verder moeten kijken dan jullie neus lang is. Dit heeft naast financiële ook sportieve gevolgen voor de ED. Het feit dat een club met respectievelijk 20.000 minder thuis supporters de plaats in neemt van Twente kost je gewoon internationale sponsorinkomsten. Daarnaast heeft een club met een begroting van 30 miljoen Euro, wat voor Nederlandse begrippen een hoge begroting is, een grotere kans van behalen van Europese punten dan een club met een mindere begroting. Maar dat neemt de gemiddelde Nederlander maar even niet mee in zijn oordeel. Bekrompen noem ik dat. Beste voorbeeld is Bayern die Dortmund tegemoet schiet met vele miljoenen euro's in zware tijden. Denk je dat dit gedaan is omdat ze Dortmund zo 1 leuk clubje vinden? Nee, ze hebben belang bij een hoog niveau nationale competitie. Maar lekker zo doorgaan, over 3 jaar speelt de kampioen van NL VCL. Ps. Dit betoog had ik overigens ook gehouden als een pakembeet AZ was ingeruild voor de graafschap.

11 juni 2016 om 00:54

Er is gewoon nog een club in Twente hoor, krijgt Kesler toch nog gelijk na al die jaren. Er is naar plaats voor 1 profclub in Twente.

11 juni 2016 om 01:06

Je doelt op Heracles met een begroting van 12 miljoen? Sorry maar denk dat 70/80% van het Twente publiek geen seizoenskaart van Heracles zal gaan kopen. Niks te nadele van Heracles want gun ze het beste!

10 juni 2016 om 14:06

Als je kijkt naar de feiten moet Twente in principe blij zijn dat er een degradantie (polder model) geboden wordt. Je hebt 2 straffen die in reglement Knvb staan of 45K boete of licentie kwijt. De overtredingen waren te groot voor 45K boete dan blijft licentie kwijt over maar ze geven nu wel gelijk een nieuwe licentie voor Jupiler League.... dat hoeven ze niet te doen. Had ook tweede divsisie of helemaal niets kunnen zijn

10 juni 2016 om 14:54

Overigens kun je het tegelijkertijd ook vanuit het andere perspectief bekijken. Als je vindt dat ze te weinig overtredingen hebben begaan, of te klein waren voor de licentie ontneming blijft er ook maar een straf over. Dat zou de 45k boete zijn. Overigens vind ik niet dat de licentieontneming onterecht is. Het enige wat ik me af vraag is, waarom nu pas, terwijl Twente zo ver ik weet juist deze keer zich wel aan de afspraken met de licentiecommissie heeft gehouden.

10 juni 2016 om 15:40

@krentenbollen Het lijkt er ook een beetje weg van te hebben dat de Knvb de competitie niet heeft willen 'beïnvloeden' door het wegvallen van Twente eerder in te zetten. Het zou voor veel verwarring zorgen (niet dat het nu niet het geval is) tijdens de competitie. Nu is het uiteraard ook een beetje een zooitje.. maar wel buiten het seizoen om!

10 juni 2016 om 17:11

mmmm Ja weetje kijk ik snap jullie dat heel Nederland vind dat Twente blij moet zijn dat hun licentie niet werd afgepakt! En dat we blij moeten zijn met een nieuwe licentie!

Dat zal ik persoonlijk ook denk ik vinden als het bij een andere club in Nederland was geweest! Maar gewoon als je supporter van die club bent zie je het toch een beetje anders! en voelt dit als een tussenweg waar je niet mee kan leven Dat was toen zo!

Maar nu zijn er weken voorbij en opzich ik heb me er al bij neergelegd ik heb helemaal geen zin meer om mij te verdedigen ben dat helemaal zat :P haha

Nu krijg je ook niet meer het geklaag van andere supporters dat Twente te licht is gestraft! Gewoon proberen nu zo snel mogelijk weer na de Eredivsie! hoop dat het voglend jaar al is want twente mag niet kapot

10 juni 2016 om 17:35

Het financiële aspect van degradatie is inderdaad erg vervelend, maar in de winterstop stond Twente 17e dus helemaal geen rekening houden met degradatie zou wel erg dwaas geweest zijn. Het verhaal van de verloren tv-gelden is inmiddels ook al ontzenuwd door het compromis wat hierbij inmiddels aangeboden is. Rest dat Twente de zaak bewust zwaarder heeft aangezet om deze straf te ontlopen, anders kan ik het niet verklaren gezien de achterban die men stelt te bezitten. Ze hebben zich gewoon te vroeg rijk gerekend. De schuld (mede) bij de Knvb neerleggen vind ik persoonlijk wel erg Calimero. En supporters die het nota bene uitleggen dat de topclubs (lees Knvb) Twente juist willen pakken omdat ze Twente als een bedreiging zien slaan weer door totaal door richting de andere kant. Een of twee jaartjes Jupiler League zijn denk ik best leuk en verfrissend. Tevens kun je een nieuw soort supporterschap creëren, zoals dat in 1983 in het Diekman ook was.

10 juni 2016 om 17:47

Compromis was als ze niet naar de rechter zouden gaan, dit is dus nu niet meer van toepassing.

Had ik eigenlijk niet verwacht. Knvb had wel een punt maar die advocaat wist het niet echt overtuigend te brengen..

10 juni 2016 om 14:22

Mee eens, maar het gaat natuurlijk om de feiten en niet om het charisma van een advocaat.

10 juni 2016 om 15:07

Uiteindelijk draait het toch om feiten, hoe mooi je hetnkan verwoorden maakt niet uit.

10 juni 2016 om 17:41

Het blijft jammer dat Twente misschien toch degradeert.
En wat je weergeeft in je reactie,
Uiteindelijk draait het toch om feiten, En dat is zo.

Ik denk niet dat je nog in beroep moet willen gaan...

Toch benieuwd op welke punten de rechter het beroep van Twente heeft afgewezen, de Knvb gaf mij namelijk niet de allerbeste indruk tijdens de rechtzaak

10 juni 2016 om 14:05

Wat ik tot nu toe begrepen heb heeft de rechter geoordeeld dat Twente de afspraken die bij voorwaardelijke intrekking zijn gemaakt, niet als een vrijbrief had mogen zien en dat de Knvb anderzijds gerechtigd was om aan de uitkomsten van het verdere onderzoek naar Twente consequenties te verbinden.

10 juni 2016 om 14:13

Ahh okee, blijft toch raar dat wanneer je aan de vereisten voldoet om ergens 'onder uit te komen' maar toch nog de straf blijft houden. Neemt niet weg dat de straf niet geheel onterecht is, maar het blijft toch een vaag punt vanuit de Knvb voor mij

10 juni 2016 om 14:20

Ja aan de ene kant wel, maar aan de andere kant zijn juist door dat onderzoek grotere feiten naar boven gekomen waarbij de Knvb al aangegeven heeft de licentie onvoorwaardelijk in te trekken wanneer deze al eerder boven water waren geweest. Dus in die zin wel weer te begrijpen.

Het is te hopen dat er snel een streep onder gezet kan worden en dat iedereen voor de volle 100% duidelijkheid heeft hoe er nu verder gegaan moet worden.

10 juni 2016 om 15:40

Eens. Maar die vereisten zijn opgesteld op basis van onvolledige informatie.

10 juni 2016 om 14:13

Persoonlijk denk ik dat de straf terecht is, maar als Twente echt denk dat degradatie een faillissement betekend lijkt het me logisch dat ze dat aanvechten. En gelukkig leven we niet in Amerika, hier zijn de wet en regels nog altijd belangrijker dan de spreekkunsten van een advocaat.

Knvb dus gewoon in het gelijk gesteld!! Had ook niet anders verwacht. Jammer voor de supporters. Succes in JL.

10 juni 2016 om 14:09

Dankjewel! ik had dit wel zien aankomen maar het is toch extra zuur. Twente verdedigde zich zeer sterk een aantal weken geleden in de rechtbank, maarja het mocht niet baten.

Hopen dat Twente niet nog eens in beroep gaat, dan duurt dit gedoe alleen maar langer. Hopen op een goede wederopbouw plan waarbij ze financieel sowieso de komende 2 a 3 jaar kunnen overbruggen mits ze niet kunnen promoveren (wat ik heel moeilijk acht).

Hopen op de grote achterban in Enschede. Hopen op de ondernemers, hopen op de gemeente Enschede en anders hopen dat meneertje Wessels op z'n oude dag nog iets met z'n miljarden bankrekening wil doen. Bless us!

10 juni 2016 om 14:14

Sportieve reactie!

10 juni 2016 om 14:19

Ben er bang voor. Tenzij er (een) geldschieter(s) is/zijn die de tekorten kan aanvullen tot de club weer is gepromoveerd, zie ik geen enkele mogelijkheid om te overleven. Het is niet moeilijk te berekenen dat FC Twente nu inkomsten van buitenaf nodig heeft en dan is het nog te hopen dat de akkoorden van kracht blijven. Persoonlijk denk ik dat dit de doodsteek is. Dit was te verwachten, maar niet minder pijnlijk.

10 juni 2016 om 14:43

Een hoger beroep zou alleen nog kunnen zorgen voor genoegdoening achteraf, de competitie zal immers starten voor daar een uitspraak van verwacht kan worden..

Maar we hebben de beroepscommissie nog, hoewel het me hoogst zou verbazen dat die iets anders besluiten met deze uitspraak in hun achterhoofd..

Als dit niet de doodsteek voor de club is, duurt het nog wel een jaar of 15 voor we weer terug zijn op het huidige niveau..



10 juni 2016 om 15:59

Denk dat nu eerst miljoenensteun v gemeente op losse schroeven staat... Kan wel s verkeerd gaan maar dan moet je maar niet afhankelijk zijn v overheid

10 juni 2016 om 17:39

@moustro
Dat laatste kan best meevallen heeft de geschiedenis bij andere clubs geleerd, mits men met beide benen op de grond blijft staan.

10 juni 2016 om 17:59

@falcao
Welke club in de geschiedenis is met een schuld van 32 mln in de eerste divisie terecht gekomen dan? Tel er daar nog maar eens 10-15 bij omdat de kosten minder snel dalen dan de inkomsten... Promoveer je direct weer, dan kun je vanaf dat moment weer gaan bouwen. Lukt dat niet, dan zal de schuld in eerste instantie nog meer toenemen, dus voor je het weet zitten we met een club met een begroting van 8-10 mln, en een schuld van 60 mln.. Je hoeft geen expert te zijn om te zien of dat haalbaar is...

Dan liever met echt een schone lei en een paar goede sponsoren naar de amateurs en zorgen dat we over een jaar of 10 weer eredivisie spelen...

10 juni 2016 om 18:34

Met alle respect, voor die schuld is enkel en alleen Twente zelf verantwoordelijk door jarenlang achter een luchtfietser aan te lopen. Dat kun je andere clubs of de KNVB op geen enkele wijze verwijten.

10 juni 2016 om 19:57

Met alle respect, maar zie je me dat ergens doen dan?

Ik onderbouw waarom Twente het waarschijnlijk niet gaat redden in de JL, en dan schets ik nog een Herk positief beeld dat er vanuit gaat dat de akkoorden die er nu liggen, blijven bestaan bij degradatie...

Jammer voor de supporters, maar vrees dat dit automatisch het einde van FC Twente gaat betekenen. Alle spelers zullen vertrekken en er is geen begroting voor de JL. Klasse gedaan Jopie en Aldo.

10 juni 2016 om 15:09

Ik denk niet dat dit automatisch het einde van FC Twente betekent. Als alles goed gaat dan zitten ze over een jaar alweer in de eredivsie. Het was niet voor niets dat alle JL-clubs aangaven niet te willen dat FC Twente in de Jupiler League kwam. Ik denk wel dat het financieel een heel zwaar jaar gaat worden voor FC Twente, maar Ziyech zullen ze wel dikke winst op halen.

Jammer voor de supporters ook inderdaad en jammer voor de club. Zowel club als supporters vind ik sympathiek en dit gun je ze gewoon niet. Tegelijkertijd is het in mijn ogen niet meer dan redelijk, deze straf. FC Twente heeft een hoop dingen fout gedaan, dat kan je simpelweg niet onbestraft laten.

Wat ik wel vreemd vind is dat er zo'n beperkt spectrum aan straffen is. Of het is 45.000,- boete of het is licentie intrekken. Dat zijn wel twee uitersten.

10 juni 2016 om 15:19

Het nadeel is dat ze Ziyech wel zullen moeten verkopen, omdat je met zo'n begroting niet meer een salaris van meer dan een miljoen kan ophoesten. Het bedrag zal dus veel lager liggen dan gepland. Daarbij komt ook nog eens dat er 30% van het transferbedrag naar Heerenveen gaat.

Kortom het gaat gewoon heel moeilijk worden, want volgens mij moet Twente de komende tijd weer in pot 2 komen, anders is het sowieso gedaan met de pret.

Een overwinning voor het voetbal. Jarenlang de boel bedriegen en vals spelen moet gewoon bestraft worden.

10 juni 2016 om 14:17

Een overwinning voor het voetbal of een overwinning tegen de bedriegers? Dit hele gedoe was al een heel lange tijd een verlies voor het voetbal als je het mij vraagt. De Knvb wordt er niet beter van, de eredivisie wordt er niet beter van en heel Twente wordt er niet beter van. Ik zie meer verliezers.

10 juni 2016 om 14:20

Nou er zij er een heleboel waar nu de vlag uitgaat alsik deze reactie s zo een lees.

10 juni 2016 om 14:30

@simonsays

Er zijn inderdaad veel verliezers, maar FC Twente is de terechte verliezer. Begrijp me niet verkeerd, ik gun Twente het beste maar het werd hoog tijd dat Twente daadwerkelijk verloor. Jarenlang verkeerd beleid gevoerd, ja dan hoor je toch eens te verliezen. Dat de Knvb er niet beter van wordt is logisch, maar de Knvb wil ook (net als ik en vele anderen) dat de regels nageleefd worden. En hoeverre Eredivisie verliezer is, betwijfel ik ook. Je wilt toch niet een club in je competitie hebben waar alles, maar dan ook alles verkeerd gaat? Laat je die club er wel in, dan verlies je alleen maar aan geloofwaardigheid. Nee, ik ben blij dat Twente gestraft wordt, regels zijn er om nageleefd te worden (anders wordt het een zootje, en daar weet Twente nu alles van )

10 juni 2016 om 14:42

Ben het op dat punt met je eens en dat is ook niet wat ik bedoel. Ik vindt gewoon niet dat je kunt zeggen dat dit een overwinning voor het voetbal is. Een paar bewindslieden die het te hoog in hun bol kregen hebben het hele voetbal vergald en daar zijn meerdere partijen nu de dupe van.

Waarom zou de eredivisie nu Twente niet in de eredivisie willen hebben dan? Er ging of er gaat alles fout? Een verschil lijkt.

Begrijp me niet verkeerd hoor, ik snap deze straf, anders is het einde zoek wat betreft corruptie en schandalen. Ik zou alleen graag willen dat andere clubs en supporters nadenken over de gevolgen van het verdwijnen (al dan niet voor korte tijd) van een top 5 club uit de eredivisie.

10 juni 2016 om 14:23

Is ook zo.
Toch had ik nog een klein beetje hoop op een goede uitkomst voor ons.

Of het aanblijven in de Eredivisie nu wel- of niet terecht zou zijn, daar had/heb ik als Twente supporter dan maar even lak aan, zolang als we er maar in bleven. Helaas voor mij en medesupporters heeft het niet zo mogen zijn en hebben de hoge heren op kantoor in het verleden ons in het heden goed gepakt en geruïneerd. Kielhalen die bende!

10 juni 2016 om 14:31

De straf is gezien de feiten terecht. Alleen vergeet je gemakshalve dat FC Twente niet de eerste club is die fraude gepleegd heeft.

Je vergeet dat een club in Nederland jaarrekeningen vervalst heeft en een niet bewezen fraude van een transfer. Die club kwam eraf met een boete van 2 miljoen euro terwijl we het toch over meervoud hebben, niet 1 jaarrekening.

Dan hebben we nog een andere club die tussen 1984 en 1989 gefraudeerd heeft met zwart geld. Zoals je dus leest, zijn beide gevallen ook gewoon structureel en hadden net zo bestraft moeten worden. Andere tijden, dat klopt. Maar dat heeft de Knvb niet meegenomen in zijn oordeel. Een cliche excuus, maar absoluut niet minder waar.

Een overwinning voor het voetbal is het natuurlijk niet. Zoals Simonsays erg goed verwoord: "de Knvb wordt er niet beter van, de eredivisie wordt er niet beter van en heel Twente wordt er niet beter van".

Mocht de club failliet gaan, verwacht ik dat zowel de Fiod als FC Twente achter het oude bestuur aan gaat met extreme strafeisen en geldcompensaties.

10 juni 2016 om 15:09

Je haalt weliswaar strafzaken uit het verleden aan maar toen was de regelgeving compleet anders.
Het hele licentie en strafzaken systeem is door de jaren heen compleet veranderd tov de "vorige" eeuw.

Je kan dit dus helemaal niet met elkaar vergelijken.

10 juni 2016 om 15:14

Dat klopt, maar dat wordt ook niet meegenomen in het besluit terwijl het toch een belangrijk gegeven is. Echter maakt het niet uit, want de Knvb zal toch niet bijdraaien en FC Twente gaat enerzijds terecht de JL in, anderzijds zijn andere clubs minimaal bestraft voor net zo ernstige vergrijpen. Bovendien was dat ook meer bedoeld tegen de reactie van El Fenomeno. Als je het over "jaren lang" hebt, is dat een logisch antwoord.

Even voor de duidelijkheid:

Je hoort mij niet zeuren over het oordeel of de beslissing van de Knvb, alleen over de manier waarop alles is gecommuniceerd en de fouten die zijn gemaakt bij zowel FC Twente als de Knvb.

10 juni 2016 om 14:33

Alsof het voetbal hier nu mee geholpen is dat Twente verdwijnt. Ik zie die overwinning voor het voetbal niet zo.

10 juni 2016 om 15:01

het is gewoon kut dat Twente verdwijnt was met AZ toch een goede subtopper en nu staat alleen AZ nog overeind want Heerenveen en Groningen en zeker Pec komen gewoon te kort voor de Europa league.

Dus is alle hoop komende jaren gevestigd op Ajax AZ Feyenoord en Psv. in de Europa league en champions league

Maar haal niet steeds oude koeien uit de sloot of het zijn gemotioneerde FC Twente supporters die dit roepen of Psv supporters die het leuk vinden om Ajax naar beneden halen.

Hoe gewoon je mond als je iets wil vertellen wat niet relevant meer is.

gewoon triest.

11 juni 2016 om 00:56

Er is gewoon nog een club in Twente hoor, krijgt Kesler toch nog gelijk na al die jaren. Er is naar plaats voor 1 profclub in Twente.

Was te verwachten natuurlijk. Twente kon hier niet mee weg komen. Al blijft t een mooie club uiteraard

En terecht. Het wanbeleid van FC Twente dient bestraft te worden. Een degradatie ipv het intrekken van de licentie is misschien nog wel een 'verzachting'.

10 juni 2016 om 14:03

Ja het oude bestuur moest gestrafd worden. Nieuwe bestuur heeft schoon schip gemaakt en KNVB had beloofd dan de licentie niet in te trekken. Niet aan de afspraken gehouden.

10 juni 2016 om 14:06

Als Twente zich aan de afspraken had gehouden was dit nooit gebeurd. Niet aan de afspraken gehouden verdient een straf.

10 juni 2016 om 14:06

Na die gemaakte afspraken zijn er NOG meer lijken uit de kast komen vallen.

En als nieuw bestuur ben je nog steeds verantwoordelijk voor dingen die in het verleden zijn gebeurd.

Terechte straf.

10 juni 2016 om 14:07

Schijnbaar heeft de Knvb dat niet beloofd, want anders had de rechter dat wel geoordeeld.

10 juni 2016 om 14:07

Nadat de afspraken waren genomen in december kwamen er nog meer lijken uit de kast. En wat maakt het oude/nieuwe bestuur uit? Dat er niemand was die optrad tegen het oude bestuur zegt ook genoeg.

Erg makkelijk om zo onder je criminele toestanden uit te komen:'ja, maar er zit nu nieuw bestuur en hun doen er alles aan'. Boeiend. Dit soort fraudes moeten keihard aangepakt worden.

Jammer voor de supporters. Maar zo is het nou eenmaal.

10 juni 2016 om 14:10

Twente beloofde ook dingen op tijd in te leveren. Nou is er andersom 1 foutje dat kan dan ook gebeuren in zo een unieke situatie. Je zal het met deze situatie moeten doen s6 ermee.

10 juni 2016 om 14:11

Ja en toen kwamen er nog meer lijken uit de kast waardoor de commissie niet anders kon. En die zeikerds die heel naïef reageren dat dit bestuur er niets aan kan doen? Hmmm nee. Dus een bedrijf dat jarenlang de boel kan lopen flessen en dan wordt vervangen door een nieuwe eigenaar kan ook niet aansprakelijk worden gesteld ? Succes in de JL.

10 juni 2016 om 14:15

Stop je niet in de slachtoffer rol. Twent is en was fout. Niet de Knvb. Het is gewoon proberen onder de staf uit te komen met een onzin argument nieuw bestuur. Dus als een bedrijf falliet gaat en ze naar de rechter stappen ja hallow we zijn niet falliet we hebben een nieuw bestuur lacht de rechter je gewoon keihard uit. Je mag blij zijn met dat je profvoetbal houdt!

10 juni 2016 om 14:16

In een club en in bedrijven heb je afdelingen met een besturende functie en afdelingen met een controlerende functie, die het bestuur in de gaten moet houden. De Fc Twente supporters geven nu telkens Munsterman en Van der Laan de schuld van alle problemen, maar als je als club je controlerende functie niet uitvoert kun je vervolgens niet alleen de bestuurders de schuld geven van alle problemen.
Het is inderdaad erg makkelijk om dat wel te doen, vind dit een volledig terechte (misschien wel lichte) straf.

10 juni 2016 om 14:41

Dat vind ik grote onzin
Ten eerste is Twente niet te vergelijken met een bedrijf. De supporters verdienen er niet hun geld
Munsterman deed de controle zelf.zelfs de Knvb heeft jaren lang niets in de gaten gehad terwijl die ook een controlerende taak hebben.als je toch schuldigen wilt aanwijzen zou ik de rest van t bestuur aanwijzen.je kunt van de Twente supporters zeggen dat ze naief zijn geweest.dat mag.maar ik vind niet dat je de supporters van Twente dit kunt aanrekenen.zij hebben geen invloed op t gevoerde beleid gehad,niet voor niets willen de supporters nu inspraak op t te voeren beleid

10 juni 2016 om 15:01

Er bestaat ook zoiets als een raad van commissarissen, leden raad en andere belangrijke managers en bestuurders. Tuurlijk is Twente wel te vergelijken met een bedrijf, het kan net als een bedrijf failliet gaan en net als binnen een bedrijf moet je ervoor zorgen dat niet alle bestuurlijke macht bij 1 of 2 personen komt te liggen. Verder moet het bestuur goed gecontroleerd worden net als binnen elk ander bedrijf van dit formaat.

10 juni 2016 om 15:01

Dus toen hadden de alarmbellen moeten afgaan. Laat nooit een slager zijn eigen vlees keuren.

10 juni 2016 om 16:03

Gemeente heeft opknap meerdere keren geld gegeven en controlemaatregelen ingesteld, laatste keer niet zo lang geleden?
Zonder die garantstelling was er al lang geen Twente meer..

10 juni 2016 om 16:11

Als ze schoon schip hebben gemaakt, dan is er nu ook geen probleem met het budget als ze naar de JL gaan. Schoon schip wil zeggen dat je als professionele voetbalclub je voortbestaan veilig hebt gesteld. Daar hoort ook degradatie bij. Aangezien zoiets altijd mogelijk is. Twente zonder haar beste spelers zou volgend seizoen ook zomaar kunnen degraderen. Dan hadden ze volgend jaar in de problemen gezeten.. Als ik alles zo lees wat er de laaste weken voorbij is gekomen (zowel van supporters als van Insiders) komen een heel aantal van de overeenkomsten te vervallen bij degradatie. Dan voldoe je niet aan de voorwaarde en is de licentie inname terecht.

Hopelijk is de zaak nu ook snel klaar, lijkt me voor iedereen het beste...

10 juni 2016 om 14:18

Nou ik gun het de Graafschap wel Een hoop van mn collega s zijn de Graafschap fan en ben met hun meegeweest naar de Graafschap Twente. Maar het is jammer dat t zo gaat (misschien wel terecht)

10 juni 2016 om 14:19

ik als graafschap supporter weet niet hoe we ooit in de eredivisie kunnen blijven volgend jaar. er gaan veel spelers vertrekken en de selectie is dan gewoon jupiler waardig.

Sterkte Twente Fans !

Jammer dat er mensen zijn die blij reageren met dit besluit..

10 juni 2016 om 14:05

Ik denk dat het eerder andersom gesteld kan worden. Degenen met hersenen beseffen dat je niet de boel kan belazeren om vervolgens zielig te gaan doen in de rechtbank. Hoe zou jij trouwens gereageerd hebben als het om Ajax ging?

10 juni 2016 om 14:08

Wat kunnen de fans eraan doen dan ? Niks toch ? Hoe denk jij dat ik mij over Ado voelt , met zo een bagger chinees ? Het is gewoon triest dat een bestuur de supporters jaren hebt bedonderd en die moeten nu ongelofelijk hard op de blaren zitten.

En als het om Ajax ging ? Laat ik duidelijk zijn, ik ben een die hard voetbal supporter en houd van het spelletje. Ik doe niet mee aan de achterlijke rivaliteit, dus ik gun het ajax ook niet.

10 juni 2016 om 14:25

De straf is wel terecht
Het is alleen jammer dat de verkeerden de dupe ervan worden.mensen die geen inspraak hebben gehad in de noodlottige beslissingen van t bestuur destijds.ik snap de roep om straf echt wel maar men moet zich ook een s indenken wat het betekend voor jan de modale supporter als zich zoiets bij je club voordoet .
Degene die verantwoordelijk zijn merken niet zoveel van deze straf
Ik hoop alleen dat Twente dit overleeft . Anders zijn de druiven wel heel zuur voor ons.ik wil best een jaat jl voetbal kijken maar ik hoop niet dat dit t einde is

10 juni 2016 om 14:46

Tuurlijk, het is super jammer voor de supporters, dat begrijp ik. Alleen moet je wel concluderen dat het gewoon niet eerlijk is ten opzichte van andere clubs hoe twente de afgelopen jaren gehandeld heeft. Nogmaals, de supporters gun ik dit ook niet, maar er moet wel een lijn getrokken worden.

10 juni 2016 om 14:54

Dat het niet eerlijk is tegenover andere clubs ben ik het mee eens. Maar Twente is al deze club´s financieel tegemoet gekomen tot maximaal 2 miljoen..


10 juni 2016 om 15:03

De Knvb is in mijn ogen gewoon niet eerlijk geweest. Die wisten allang dat het nieuwe bestuur niet alles gelijk op het rechte pad kon brengen. Maar er wordt wel valse hoop gegeven.. Als de Knvb ballen had gehad, hadden ze het nieuwe bestuur moeten steunen, en mijn inziens het oude bestuur voor de rechter kunnen slepen ivm verduistering, vervalsing enz enz. en niet je licentie intrekken en vervolgens weer een nieuwe verstrekken voor in de JP. Twente gaat het nooit financieel redden in de JP dus ik ben bang dat het over en uit is.

10 juni 2016 om 15:25

Maar die 2 miljoen is toch gewoon indekken van Twente geweest. Ze hoopten de sympathie van de clubs daarmee te wekken. Jarenlang lak hebben aan alle regels, en vervolgens klagen over een in mijn ogen niet zware straf. In het buitenland gebeurt dit te pas en te onpas.

10 juni 2016 om 14:12

Vroeger zaten er maximaal 5 duizend mensen in het stadion, door onrechtmatig handelen heeft Twente opeens een enorme achterban, maar nog geen 15 jaar geleden interesseerde maar weinig mensen zich in Enschede in FC Twente. Ze hebben door wanbeleid mensen aangetrokken die eigenlijk helemaal geen supporter waren, ze hebben succes gekocht en andere clubs armer gemaakt.

Ik zeg; accepteer het gewoon. Ja, ik vind Twente met haar stadion en met een normaal beleid een aanwinst voor de eredivisie maar ze hebben het zelf verpest en je kunt niet de op de oude bestuurders gooien, ten eerste handelden zij in naam van de club en ten tweede hebben de huidige bestuurders ook materiaal moedwillig achter gehouden om licentie niet in gevaar te brengen.

Knvb doet er goed aan om ze te laten verdwijnen naar de JL en als ze dat niet redden een mooie kans voor een herstart met een nieuwe passendere naam.

10 juni 2016 om 14:25

maximaal 5 duizend? Ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt maar dat is dikke bullshit. En we hoeven geen nieuwe passende naam in de JL. Waar slaat dat op?

10 juni 2016 om 14:26

Vroeger? Ben jij 12 of zo? In de 70er jaren tijdens de speelden ze thuis voor 13.000 man, de Uefa cup finale en waren ze geduchte kandidaten voor de titel!

10 juni 2016 om 14:26

Pardon, een stadion zoals het diekman aan de J.j. van Deinselaan was nou niet een stadion waar je graag als voetbalsupporter heen ging. Ik had er geen probleem mee. En die andere 5 duizend zoals jij stelt ook niet. Bij de verhuizing naar het nieuwe Arke stadion kwamen wel veel mensen naar stadion toe. En was het jaren ook uitverkocht en zelfs een wachtlijst. Ondanks we ondertussen nog eens failliet gingen. Bleven mensen komen. Met de komst van Munsterman en Johan Plageman werd met goedkope spelers een beleid naar boven gezet. Fred Ruten was de architect van het succes dat uitmondde in een uiteindelijk kampioenschap in 2010. Vind je het vreemd dat je mensen trekt, doet Psv, Feyenoord en Ajax toch ook. Wat denk je als het daar tegenzit hoe vol het stadion dan zit.

10 juni 2016 om 14:30

In het arke stadion zaten er toen al 12 a 14 duizend en in 2003 was er zelfs een wachtrij voor seizoenkaarten. Dus die 5000 wat je zegt klopt denk ik niet

10 juni 2016 om 14:35

zooman

Houd op met zeveren. .

Twente heeft al jaren een solide achterban, ook voor de frauduleuze zaken. Ten tijde van het Arkestadion met een capaciteit van 13.000, van voor de verbouwing (toen er niet gefraudeerd werd) en Twente rond plek 4-10 speelde, was er steevast een wachtlijst en zat het dus toen al vol.
Daarbij heeft Twente in de Jaren 70 ook goed gepresteerd, ook toen werd er niet gefraudeerd.
Doe niet net alsof je mijn club en haar geschiedenis kent. 15 jaar geleden was Twente ook populair in de regio en had het een veel grotere achterban dan 5.000.
Ik feliciteer je met vandaag, dit zal je dag wel maken.

En een passender naam? Daar ga ik niet eens op in.

10 juni 2016 om 14:39

Dat heb je niet helemaal goed, want in de jaren dat er gefraudeerd is, werd er absoluut niet gepresteerd. We hebben het over een verloop van 3 jaar, niet 15 jaar. Jouw informatie over de achterban slaat kant nog wal. Dat de club het zelf verpest heeft, staat buiten discussie. Daar geef ik jou gelijk in.

10 juni 2016 om 15:10

Gedurende de jaren '90 zaten er gemiddeld slechts 6000 tot 7000 man in het Diekman. Zoek maar op want er zijn genoeg bronnen te vinden. Pas na de verhuizing naar het huidige stadion kwamen jullie voor het eerst weer boven de 10.000 uit.

10 juni 2016 om 15:55

Het zegt heel veel dit, ik heb een jaar een seizoenskaart gehad in het Diekman omdat ik daar voor een paar gulden kon staan. Ik zeg het je: ik stond daar meestal tussen de 5 en 7 duizend toeschouwers maar er waren wedstrijden waar je voor 3900 mensen stond te voetballen....ga mij niet vertellen het verschil tussen toen en nu...hou eens op.

10 juni 2016 om 14:30

Ik ben bij dat de misdaden bestraft worden, maar ik ben niet blij dat Twente volgend jaar niet meer in de ED zit. Is maar hoe je het bekijkt, want de 1 gaat helaas niet zonder de ander.

Denk dat degradatie nu een feit is .het lijkt me sterk dat twente hier nog tegen in beroep gaat.nu ja accepteren dan maar en hopen dat twente een jaar in de jl kan overleven.
Misschien vragen ze ook wel het faillietsement aan .blijft dus nog spannend voor ons
Kan de straf wel begrijpen maar had toch gehoopt op winst voor Twente.

Zijn we nu eindelijk klaar met FC Twente, of maar weer in beroep?
Wees nu eens een grote meneer en accepteer de zeer lichte straf.....

10 juni 2016 om 14:19

Dit is wel een lichte straf ze mogen terug naar de JL maar ze hadden ook volgend seizoen in de 5e klasse kunnen spelen ze mogen hun handen dicht knijpen en als ze failliet gaan zou ik geen medeleiden tonen.

10 juni 2016 om 14:29

We hoeven je medelijden niet, vind je het vreemd dat een club vecht voor haar voort bestaan. Jij had het gewoon geaccepteerd.

10 juni 2016 om 14:38

Wat is het verschil tussen 5de klassen en de JL voor Twente? In beide gevallen verdwijnt Twente.

10 juni 2016 om 15:22

Hoezo failliet? Daar schermt FC Twente de hele tijd mee.
Ze gaan heus niet failliet vanwege een jaartje Jupiler League!
Alleen nu even een kleinere broek aantrekken, en als je
weer groeit kan de grote (eredivisie) broek weer aan.
Kijk naar Rangers, hebben het in de Schotse competitie
toch ook gerooid? En die moesten van veel verder komen!
Dus ophouden met dat Calimero gedrag. Ja, de vorige
bestuurders zijn de grootste boosdoeners, maar wel uit naam
van ditzelfde FC Twente. En dat nekt de beter willende nieuwe
bestuurders en fans. Dat is jammer, maar desalniettemin een
logisch gevolg. Dus 1 stap achteruit en daarna 2 (?) vooruit...

10 juni 2016 om 16:06

Heerenveen moest Ziyech gewoon verkopen door financiële situatie. Twente koopt m doodleuk met een nog minder financiële situatie???
Beetje klaar mee

Zal me benieuwen hoeveel tijd ze krijgen om dit aan te vechten weer. Een keer moet je ook zelf verder

10 juni 2016 om 14:06

4 weken al mag ik hopen dat ze dat niet doen.
Dan begint de competitie pas rond oktober....

Eerst jullie straf aanvaarden voordat je over het "nieuwe" FC Twente gaat praten. Honderd procent terechte straf.

Niet meer dan terecht goed nieuws voor de Graafschap.

10 juni 2016 om 14:20

ja tis eredivisie maar het beleid is al afgestemd op de jupiler league. bepalende spelers zijn alvertrokken

10 juni 2016 om 14:43

De straf is terecht, dat de Graafschap in de Eredivisie blijft niet. Dan moet je alle playoff-kandidaten de kans geven om erin te blijven. De Graafschap heeft net als Vvv, NAC en de rest gewoon de playoffs verloren. Het is een prachtige club, maar hoort ook gewoon JL te voetballen aankomend seizoen.

Jammer voor de supporters, maar toch terecht. Hopelijk zijn ze snel weer terug

Nu maar hopen dat er een plan komt om te overleven of opnieuw te beginnen. Als Twente in beroep gaat moeten we lang wachten tot de competitie begint. Dat zal ze niet in dank worden afgenomen.

Voor de liefhebber: de uitspraak is te vinden via rechtspraak.nl Zoek dan op het volgende "ecli:nl:rbmne:2016:3107"

Sneu voor de goedwillenden bij Twente zoals de supporters, maar dit was de enige echte mogelijkheid, anders schep je een precedent voor de toekomst, dan wordt het onmogelijk een club te straffen bij misdragingen.
Nu hopen dat ze gewoon netjes met een plan komen om dit te overleven en uiteindelijk terug te keren naar de ere-divisie. Het zullen wel een aantal armoedige jaartjes worden.

Enige andere mogelijkheid was het definitief afnemen van de licentie.

10 juni 2016 om 14:59

Nu schept de Knvb het precedent dat als je niet aan de regels voldoet je toch weer een nieuwe licentie krijgt.

10 juni 2016 om 15:22

Of dat je nadat fraude in je club gepleegd is je open kaart speelt met de KNVB om te voorkomen dat je je licentie verliest, die je misschien met doofpotbeleid behouden had....

Wel terecht. Neem aan dat de gestes die aan FC Twente zijn gedaan, maar afgewezen door de Tukkers niet meer gelden en dat ze ook onderaan de ladder voor televisiegelden belanden en er geen twee ploegen direct promoveren in de JL.

10 juni 2016 om 14:07

De televisie gelden kan Twente naar fluiten, echter als ik me niet vergis was die andere geste niet voor Twente maar voor de andere JL clubs, dus die zal wel blijven.

10 juni 2016 om 14:19

Ik vind dat dit bestuur nu een enorm grote gok genomen heeft. Ze hadden de keuze: Of degraderen en tv-gelden houden, of ze konden degraderen en onder aan de ladder beginnen, en er was een kleine kans dat ze een boete van pakweg 50.000 euro krijgen. Als je dan de voors en tegens afweegt lijkt het aanbod van de andere clubs mij toch het beste?

10 juni 2016 om 14:34

Je hebt afspraken gemaakt met je schuldeisers en die gelden voor de eredivisie en niet voor de Jupiler league. Dus Twente zal wederom om tafel moeten. De inkomsten van sponsoren en supporters zullen terug vallen. Denk niet dat supporters hetzelfde bedrag gaan betalen voor de Jupiler League. Maar de schulden blijven hetzelfde. En wie zegt dat supporters blijven en sponsoren, allemaal factoren die meewegen in het voortbestaan van FC Twente.

10 juni 2016 om 14:41

Dat is achteraf gelul.
Dacht zelf dat er nog wel een redelijk kans van slagen was.
Het is wel een gok natuurlijk, maar als je er van overtuigt bent dat je de JL niet overleeft dan is het je enige uit weg.

10 juni 2016 om 14:45

Hoezo achteraf gelul? Je wist van te voren dat de kans miniem was dat je in de ED kon blijven, wat ik dan zou proberen is om toch zoveel mogelijk geld bij elkaar te schrapen. Het is een onverantwoord groot risico wat het bestuur heeft genomen. Sponsoren hebben meestal contracten voor meerdere jaren, en ik denk niet dat er een degradatieclausule in is opgenomen. Die zullen dus hetzelfde blijven. En ik denk dat de fans van Twente echt wel begrijpen dat de club het geld nodig heeft, en dat ze daarom dezelfde prijzen blijven houden. Het is niet zo dat de prijzen omhoog gaan en de club 200 miljoen op de bank heeft, zoals bij mijn club, Arsenal, aan de hand is.

10 juni 2016 om 15:01

Zat ik ook al te denken Stravven, FCT mocht de opgebouwde mediagelden behouden in de Juup. Tenminste, dat was het bod van de andere clubs en Knvb welke is afgewezen door Jacobs. Want, zo was het argument, ze hadden niet genoeg tijd. Nou, dan maak je maar tijd lijkt me.... Ik twijfel of deze vlieger nog steeds opgaat en dan zou het een gevalletje gegokt en verloren zijn.

10 juni 2016 om 15:03

Je kunt van supporters toch niet gaan verlangen dat die ED prijzen gaan betalen om naar een minder elftal tegen Fortuna te mogen kijken?
In sponsorcontracten staan wellicht geen clausules voor bij degradatie maar er zullen wel andere ontbindende voorwaarden in staan. Contracten worden voor de ED afgesloten, niet de JL. Goede kans dat er de nodige contracten ontbonden of verlaagd gaan worden.

10 juni 2016 om 16:21

Daar zit hem dan toch de fout? Een van de eisen was dat Twente een regeling met de schuldeisers moest treffen. Nie dat Twente een regeling met de schuldeisers moest treffen als ze in de eredivisie voetballen. Degradatie was dit seizoen en is volgend seizoen een reele kans voor FC Twente en als profclub moet je daar financieel op voorbereid zijn. Daarin hebben ze verzaakt, dus staat de licentiecommissie in hun recht. Blijft jammer dat deze club dit lot heeft ondergaan, maar het zat er al een jaar of 5 aan te komen.

10 juni 2016 om 14:08

Dat lijkt mij ook. Ik had begrepen dat dat aanbod alleen van toepassing zou zijn wanneer ze niet naar de rechter zouden stappen. Op die gestes hebben zij in mijn ogen dan ook totaal geen recht meer op.

10 juni 2016 om 14:11

dat hangt af van maandag. die uitspraak zal twente wel accepteren denk ik. zal wel worden terugzetten met behoud van licentie.

10 juni 2016 om 14:29

Twente komt om 15 30 met een reactie

in 1 jaar terug? hoe gaan ze dat doen met enkel jeugdspelers

Terechte uitspraak.. en Twente overleefd een jaartje JL echt wel...

10 juni 2016 om 15:04

Dat is niet gezegd, het reddingsplan met garantstelling was op ED en televisiegelden gebaseerd. De televisiegelden vallen weg.

Lijkt mij een terechte beslissing. Zuur voor de supporters maar ze mogen hun handen dichtknijpen dat Twente in de JL en niet in de 5e klasse gaat voetballen. Volgens de wet heeft Twente het recht om nog een keer in beroep te gaan. Maar ik denk niet dat je dit moet willen. De kans dat je die wint lijkt me zeer klein en heel Nederland, inclusief jezelf, is er de dupe van.

Pfff nou dit gaat dus eerste divisie worden. Vrijdagavond naar Velsen. Altijd nog een keer heen gewild maar niet op deze manier. We will be back!

10 juni 2016 om 14:11

Ik gun het de supporters van harte wanneer dat lukt. Ondanks dat ik de straf voor de club zelf wel terecht vind, kan ik me de ontreddering bij de supporters voorstellen. Sterkte!

10 juni 2016 om 14:41

Sterkte Karel, en alle FC Twente fans natuurlijk. Als AZ supporter weet ik hoe het voelt om je club aan een draadje te zien hangen. Ik zou zeggen, kijk hoe het AZ erna is vergaan, het kan (hopelijk) wel.

OK, nu maar hopen dat ze niet in beroep gaan en de beroepscommissie hetzelfde oordel velt, dan weet iedereen waar ze aan toe zijn.


M.i. de enig mogelijke straf.
Hopelijk gaan ze niet in hoger beroep. Dit maakt dat de soap eindelijk eens ophoudt.

Poeh had deze uitspraak niet verwacht. Jammer maar helaas voor FC Twente. Aankomende jaar JL om daarna weer opnieuw te beginnen in de ED

Welke stappen kan Twente nu nog nemen eigenlijk om te zorgen dat ze niet degraderen? Ben wel een beetje klaar met het verhaal namelijk.

10 juni 2016 om 14:16

Ze kunnen nog beroep aantekenen. Dan wordt het een langdurige kwestie die waarschijnlijk niet eens voor t begin van t nieuwe seizoen afgehandelt is

10 juni 2016 om 14:25

Twente kan nog een bodemprocedure aanvragen, maar heel dit traject kost al snel een jaar, en of je dat moet willen?

10 juni 2016 om 14:30

Ik wilt niet niet eens als Twente fan. De straf is er nu accepeteren on opnieuw opbouwen

10 juni 2016 om 14:31

Maar hoe zit het met die garantstelling van de gemeente? Want die zal nu ook wel onder druk komen staan denk ik.

10 juni 2016 om 14:45

Dat weet ik wel zeker. Tja Ik weet nu ook niet hoe t verder gaat.twente kan dus beroep aantekenen vof men moet met iedereen opnieuw om tafel

10 juni 2016 om 14:46

En er is ook de kans dat dat allebei moet, als het beroep verloren wordt moeten ze denk ik ook weer met de andere partijen om de tafel. Dit gaat nog wel even duren ben ik bang.

Het is nog verre van klaar. Twente gaat waarschijnlijk in beroep. Maar daar wordt hun zaak niet sterker van. Benieuwd of Twente nu wel in de Jupiler League wil spelen.

Ze zullen weinig andere keus hebben. Het is wel de uitspraak die ik verwacht had, en ook meedere keren hier posten.

10 juni 2016 om 14:18

Bij een hoger beroep komt de Knvb zwaar onder druk.
Niet zo zeer om het goed of fout zitten, maar dan moet de start van de competitie uit gesteld worden tot het helemaal duidelijk is. Dit zal dan aanzienlijk later zijn.

Mag toch hopen dat Twente dit niet doet. De clubs willen van Twente af maar het grotere deel van de fans van de clubs willen wel dat Twente blijft voort bestaan(zo te zien). Als Twente dit zal doen wenst iedereen ons wel het einde.

10 juni 2016 om 14:27

Tenzij die degradatie echt het einde van Twente is. Dan hebben ze weinig keus.

Gaat nu dat akkoord met de gemeente en met de schuldeisers nog door?
Kunnen ze een jaar Jupiler league overleven?

10 juni 2016 om 14:30

Als de supporters er niks aan kunnen doen zou ik ze het nooit gunnen die kunnen er niks aan doen. De bestuurders dus de club dan wel. Maar daar kunnen wij toch niks aan doen. Sterkte

10 juni 2016 om 14:43

Laurens E heb je al naar de poll uitslagen gekeken? Volgens mij niet..

FC Twente en haar supporters maken de club veel groter dan dat het in werkelijkheid is. De neutrale supporters zijn allang klaar met FC Twente. Je hebt de boel belazerd en probeert nu de slachtofferrol in te kruipen. Belachelijk als je het mij vraagt.

Na duizenden stemmen heeft bijna 80% (op dit moment) ja gestemd op terechte degradatie (en geloof mij een aanzienlijk gedeelte daarvan zou licentie afnemen ook terecht vinden na deze kort geding).

10 juni 2016 om 14:45

Ik heb geen idee, het zal veel inspanning kosten om daar in zo'n beroerde situatie tot een goed einde te komen. Het zal dus nog even wachten worden voor ons supporters. In elk geval weet de Eredivisie waar het aan toe is voor nu.

10 juni 2016 om 14:50

@scrumpti0uz
Ow maar ik zeg toch ook niet dat ze niet willen dat Twente degradeerde? Ik zeg alleen dat ze niet dat Twente ophoud te bestaan. Was volgens mij een enquête van de telegraaf of zo, weet zo niet meer waar ik het las.

10 juni 2016 om 15:55

scrumptiouz

Fijn dat jij weet hoe de neutrale supporters denken, en dat je jouw meninkje baseert op een poll op vz. Wauw.

Wellicht heb je gelijk (ik hoor echter ook andere geluiden), maar dan nog kun je die conclusie niet trekken op een poll hier.
De conclusie dat een aanzienlijk gedeelte de licentie ook af willen nemen gaat dan ook weer nergens over, dus dat hoef je niet te benadrukken met "en geloof mij..."

Eerlijk gezegd vind ik de JL best een terechte straf, maar als het even kon had het me niets kunnen verrotten als we onterecht in de ED waren gebleven. Verder hoop ik dat we overleven in de JL en dat we snel terug zijn.

Zeer terechte uitspraak. Ik zou zeggen Twente accepteer je verlies als een grote vent, uithuilen en opnieuw beginnen.

Ik begrijp Twente sowieso niet. Kan iemand mij dit uitleggen: Als Twente deze zaak had gewonnen of alsnog wint dan wordt er toch weer een nieuwe uitspraak gedaan door de KNVB. Er konden 2dingen volgens mij, boete of licentie intrekken. Dan zouden ze bijna zeker tot dat 2e komen. Dat is toch veel erger dan wat nu gebeurd???

10 juni 2016 om 14:16

Twente hoopte er met enkel de boete vanaf te komen.

En zelfs nu Twente de licentie niet kwijtraakt kan het die alsnog binnenkort kwijtraken als ze nog in categorie 1 blijven zitten, want daar zitten ze, als ze er komende periode nog inzitten, te lang in.

10 juni 2016 om 14:21

sterker nog, ook al zouden ze in september in cat 2 komen, dan mogen ze de komende 6 periodes ook niet meer terugvallen want dan is het alsnog einde oefening. Er hoeft dus ik de komende 3 jaar maar 1 financiele tegenvaller te zijn om het doek te laten vallen. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de Knvb ze een nieuwe licentie heeft gegeven. Mogen ze weer 8 keer in cat 1 blijven.

10 juni 2016 om 14:21

De licentie is wel ingetrokken, ze kunnen een nieuwe krijgen

10 juni 2016 om 14:20

Licentie is ingetrokken, kunnen eventueel een nieuwe krijgen, verwacht dat Twente nu zelf het faillissement gaat aanvragen, de uitgaven van Twente zijn veel te hoog voor in de JL dus of Twente vraagt het nu zelf aan of binnen 3 maanden zal een van de schuldeisers het doen

10 juni 2016 om 14:26

Welke hoge uitgaven, behalve de spelers, hebben ze dan? En ik kan me niet voorstellen dat de topverdieners bij Twente blijven, spelers als Gutierez en Mokotjo kosten al zo'n 400.000 euro per jaar en dat kan Twente denk ik niet blijven betalen.

10 juni 2016 om 14:32

dat zou inderdaad wel het beste zijn, maar wat gebeurd er dan met de spelerscontracten? Volgens mij is ieder speler dan transfervrij. Als je nu probeert een akkoord te sluiten met je crediteuren kun je sterspelers nog verkopen en krijgt iedereen in ieder geval nog een beetje terug. Vraag me ook af of ze na een faillissement zomaar weer een licentie voor de JL zullen krijgen...

10 juni 2016 om 14:34

Volgens mij kost de hypotheek op die stadion ook een aardig zakcentje..

10 juni 2016 om 14:35

Ik meen dat de Hypotheek voor t stadion ook als een molensteen om de nek van twente hing

10 juni 2016 om 14:42

Dat is inderdaad gelijk een grote hap.

En Jomario, als Twente failliet is houdt het feitelijk op te bestaan, en zijn alle contracten ontbonden. Als Twente enkel de licentie kwijtraakt staan de spelers nog wel onder contract en kan Twente die verkopen, maar dat scenario is nu niet aan de orde.

10 juni 2016 om 14:30

Als Twente gewonnen had, dan mocht de Knvb de licensie niet intrekken en had Twente eredivisie mogen spelen.

10 juni 2016 om 14:34

Uhmm beroeps commissie telt zwaarder dan knvb rechter wanneer twente dit won. Dan maakte die hele rechtzaak van de knvb niks meer uit wat daar de uitslag van was

Terecht. Was ook wel te verwachtten in mijn ogen. Ik snap alleen al dat 'leedvermaak' en die hatelijke reacties richting Twente niet. Ik leef wel een beetje mee met de Tukkers, ondanks dat ik de uitspraak niet meer dan logisch vind.

Alle supporters die getroffen zijn door dit hele gebeuren, veel sterke en succes volgend seizoen en alles wat daarop volgt. Hopelijk knokken jullie terug. Het is niet te hopen dat Twente voorgoed verdwijnt.

10 juni 2016 om 14:23

Sportieve reactie, waarvoor dank.

10 juni 2016 om 15:05

Waar zie jij leedvermaak of hatelijke reacties? Ik heb hier niet alle reacties gelezen, maar de reacties die ik lees zie ik alleen zeggen dat de straf te recht is. Het is ook terecht, Twente heeft de boel bedonderd. Het is sneu voor de fans van Twente, maar daar hebben de overige Eredivsie clubs niks aan. Twente komt er wel weer bovenop.

10 juni 2016 om 15:27

Misschien moet je even naar de Tubantia website gaan. De Heracles supporters gaan daar wel los op het forum. Niet dat ik ze daar geen gelijk in geef, aangezien Twente jarenlang minachtend deed uit dat clubje uit Almelo, dat aankomend jaar met een fatsoenlijk beleid Europees speelt!

10 juni 2016 om 23:03

@Ternos,

Waar zie jij HIER staan dat ik heb gezegd dat ik die reacties op vz lees? Ik weet niet of je facabook hebt, maar je moet er voor de aardigheid eens opkijken. Het staat vol met 'vreugde' vanwege het degraderen van Twente, wat ik dan weer in een soort van 'leedvermaak' vertaal. Bovendien stonden hier toen ik dit bericht las wel deglijk berichten als; "doei twente", "lekker voor jullie". En dat is dan nog vrij mild. Maar over het internet versprijd zie je toch wel meer dingen.

Fijne dag nog.

Niet meer dan een terechte straf voor jarenlang iedereen een rad voor de ogen draaien. Nou weet ik niet wat er gaat gebeuren met de club zelf in de Jupiler League, maar ik zou er niet heel erg rouwig om zijn als FCT nooit meer terugkeert in de Eredivisie.

10 juni 2016 om 15:20

sportief hoor vent !

10 juni 2016 om 15:58

Dacht je er ook zo over toen die lieve aardige goudeerlijke Dirk Scheringa heel Nederland belazerde, en daarmee jouw cluppie financierde?

10 juni 2016 om 16:11

Dat was een bedrijf, een sponsor, en niet de club zelf.

10 juni 2016 om 16:32

@waagplein
Dat is niet waar want Scheringa, DSB en AZ waren zeer Close met elkaar. Het Stadion van AZ was zelfs onderpand voor leningen die DSB Beheer had uitstaan bij banken en AZ NV was ook onderdeel van DSB Beheer waar DSB Bank ook in zat. Natuurlijk is het hele gedonder bij DSB Bank begonnen Maar het afdoen als een Sponsor is echt veel Maar dan ook veel te kort door de bocht

Enige hoop voor Twente is dat de beroepscommissie maandag anders besluit, maar dat verwacht ik eigenlijk niet meer..

Is het niet ook wanbeleid van de Knvb dat je na afspraken te maken pas achter je eigen regels komt? Diep triest voor het nieuwe bestuur van Twente om zo misleid te worden!

Gegokt en verloren zullen we maar zeggen want na deze uitspraak van de rechter is het nog niet afgelopen voor Twente, er loopt nog een beroepszaak en dan kan het zomaar gebeuren dat ze helemaal uit het betaald voetbal zullen gaan verdwijnen.

Als het zo is als de bewindvoerder van Twente schetst op degradatie faillissement gaat volgen dan zou ik kost wat kost doorknokken en elke beroepsmogelijkheid tot het eind uitvechten. Twente heeft in die situatie alleen maar iets te winnen.
Persoonlijk denk ik dat ze bij Twente graag pokeren, speculeren en gokken. Met dit verloren kort-geding voor het eerst ( of laatst ) verkeerd gegokt!

10 juni 2016 om 14:29

koste wat kost doorprocederen heeft weinig zin. Bodemprocedure kan wel jaren duren en met dit tempo is Twente volgende maand als failliet. Lopen ze de hele competitie aanloop te frustreren terwijl ze daar zelf aan kapot gaan en alleen maar andere clubs mee zullen sleuren in haar val. Ze hebben al niet zo heel veel good-will over bij de rest van Nederland en hiermee maak je het er niet beter op. Zullen de laatste sponsors die ze nog hebben ook niet op zitten te wachten.

Of FC Twente in hoger beroep zal gaan is afhankelijk van de nog lopende zaak bij de beroepscommissie van de Knvb. De uitspraak hiervan wordt aanstaande maandag verwacht. Mocht de beroepscommissie beslissen in het voordeel van FC Twente, dan is er niets aan de handen blijft de huidige licentie behouden. Beslist de beroepscommissie in het voordeel van de Knvb dan zal FC Twente overwegen in beroep te gaan tegen de uitspraak van rechter Heinemann, met alle gevolgen van dien.

Dit stukje heb ik even gekopieerd van Twente Inside

10 juni 2016 om 14:32

Denk je nu echt dat de Beroepscommissie van de Knvb deze beslissing anders beoordeeld.
Nee, dan komt v. Oostveen wel weer met een beschuldigende vinger.
Een pot nat die hele Knvb. Heten niet voor niets Bobo's, zitten overal maar verstand van voetbal, ho maar.

10 juni 2016 om 14:43

Jouw omschrijving van een Bobo komt aardig overeen met het het gedrag van Joop en Aldo...

Nou kom op Twente! Accepteren en proberen in 1 jaar terug te komen. Zo erg is de JL nu ook weer niet. Laat maar zien dat jullie te goed zijn.

Natuurlijk gaan we in hoger beroep. Doen we dat niet, dan is het sowieso over en uit.
Twente kan gezien de financiele huishouding gewoon niet in de JL voetballen.

Accepteren is failliet, dus elke laatste strohalm zal gegrepen worden. Ondanks alle ellende wat dit voor
de rest van de competitie met zich mee brengt.

10 juni 2016 om 14:39

Dan heeft de Knvb een heel groot probleem, dan kunnen ze geen competitie programma maken. Maar mocht Twente daadwerkelijk failliet gaan, dan zou ik deze laatste strohalm pakken. Al is dat het laatste wat we doen.

Als Twentefan vind ik het jammer.
Het is zonde maar objectief gezien begrijp ik het wel.

Of het handig is om nog in beroep te gaan is nu een goede vraag. Ze hebben recht op beroep, of je er veel mee gaat bereiken en of de competitie er daardoor later begint...

10 juni 2016 om 14:28

Ik zou het laten rusten en weer vooruit kijken. Misschien is het wel ff goed om rustig schoon schip te maken al begrijp ik dat het financieel minder is. Alhoewel als de sponsors en supporters nu echt goodwill tonen hoeft het niet eens heel veel te schelen. Alleen tv-gelden.

Juventus en Glasgow Rangers hebben het ook al meegemaakt en zijn ook weer terug. Succes lig!

10 juni 2016 om 14:42

Glasgow Rangers is failliet gegaan, die zijn weer terug als Rangers FC. Juventus is verplicht gedegradeerd, maar doordat veel topspelers de club trouw bleven. Waren ze snel weer terug. Dus die vergelijken gaan bij ons niet op. En in Italië zijn de regels ook anders dan hier bij ons.

10 juni 2016 om 15:31

klopt ook wat je zegt dat is bij ons niet het geval ! maar ene kant is als je in de jl kan overleven zou ik het gewoon doen je speelt dan(hopelijk) voor het kampioenschap als ze in de ED waren gebleven had je ook 34 demonstratie wedstrijden gehad je speelt nergens om ! hopelijk houden we de kop boven water blijft fc twente bestaan dat is toch het belangrijkste !

Kunnen ze nog naar het CAS gaan of kan dat in dit geval niet?

Voor degenen die niet snappen waarom we niet even een jaar JL kunnen voetballen:

De garantstelling van de gemeente Enschede aan FC Twente zou vervallen als de club degradeert naar de Jupiler League. Dat heeft interim-directeur Onno Jacobs vanmiddag verteld op een persconferentie in de Grolsch Veste.

De gemeente Enschede staat voor 32 miljoen euro garant voor de club, als Twente aan een lijst van opgestelde voorwaarden voldoet. Deze garantstelling vervalt echter, als het risicoprofiel van FC Twente verslechtert.

En de financiële positie van de club, is met een degradatie flink in het geding. Dat komt onder meer door een flink lagere opbrengst van tv-gelden.

Met andere woorden: net zo lang als mogelijk / zinvol is in hoger beroep gaan, anders is het over en uit

10 juni 2016 om 14:27

Dus Twente gaat voor een bodemprocedure? Die duurt minimal 9 maanden en kan soms zelfs een aantal jaar duren...

10 juni 2016 om 14:30

Jij gaat er vanuit dat de garantstelling definitief vervalt. Hij zal inderdaad wel vervallen, maar dat betekent niet dat er geen nieuw plan voor terug kan komen.
Enschede zal DC Twente niet zondermeer laten vallen.

Financieel positie verslechtert inderdaad enorm, en dat betekent dus dat je de organisatie en selectie daarop aan moet passen. Dus hele grote stappen terug.
Ik verwacht dat er uiteindelijk gewoon een nieuw plan uit de kast zal komen maar Twente zal weer helemaal opnieuw moeten bouwen.

10 juni 2016 om 14:30

Ik heb eigenlijk het idee dat Dik ons wel wil helpen, maar omdat hij niet onnodig geld wil verspillen wilde hij dat Twente een rechtszaak aanspande. Ik weet alleen niet of dat idee van mij gebaseerd is op hoop of realiteit..

10 juni 2016 om 14:31

voor 20 miljoen spelers verkopen en de gemeente voor een kleiner bedrag garant laten staan. Denk je nou echt dat Twente ophoudt met bestaan. Natuurlijk zegt Onno Jacobs dat, die haalt sentiment erbij in de hoop mensen op een andere gedachte te brengen.

10 juni 2016 om 14:38

Hoe wil je aan 20 miljoen komen door te verkopen? Want een Ziyech gaat nu veel minder opbrengen, andere clubs weten nu ook dat Twente niet in een positive is om een bod van pakweg 8 miljoen te weigeren, terwijl Twente dat vorig jaar in principe wel kon. En wie hebben er verder een serieuze transferwaarde? Mokotjo en Gutierez, en dan?

Ik denk dat het belangrijker is dat ze de te dure spelers zoals Borven, Ebecilio, Eghan en Ede zien kwijt te raken, en dat is ervanuitgaande dat Ziyech, Mokotjo en Gutierez allemaal ook weggaan.

10 juni 2016 om 14:39

Voor mijn part gaan ze 3 jaar lang in beroep. Als er geen dick Wissels o.i.d. opstaat is het in mijn beleving gewoon over en uit.

10 juni 2016 om 14:45

Clubs gaan nu wachten wat Twente gaat doen. Als de club failliet gaat, zijn ze gratis op te halen. Dus ik zou als club nog even wachten

10 juni 2016 om 14:52

Hoezo gaat Ziyech minder opleveren? Blijft toch een kwestie van vraag en aanbod. Als er veel vraag naar hem zal zijn, dan zal er ook een hoger bod komen.
12 miljoen blijft ene koopje voor rijke clubs voor zon speler.

10 juni 2016 om 14:56

Omdat Twente niet in een positive is om een bod van 8 miljoen af te slaan, dat kan Twente momenteel niet. Stel dat Twente financieel wel goed zou zijn op het moment kunnen ze met gemak 15 miljoen vangen, maar onder deze omstandigheden niet.

10 juni 2016 om 15:51

Als er veel clubs zijn die Ziyech willen kopen dan maakt de positie van Twente toch niet uit?
Hij gaat nog steeds weg voor het hoogste bod.

10 juni 2016 om 14:37

Denk niet dat de gemeente Twente zal laten vallen. Volgens mij hadden ze al iets van 17 miljoen geleend aan Twente en als ze garantstelling intrekken en Twente failliet gaat zijn ze dat geld zeker kwijt. Onder druk wordt alles vloeibaar dus de gemeente blijft Twente echt wel steunen in de JL. Kan me alleen wel vaag herinneren dat de Knvb de nieuwe licentie voor de JL als eenmalig aanbod had gedaan en als Twente zou gaan procederen dat het aanbod zou vervallen. Weet iemand hoe dat precies zat?

10 juni 2016 om 16:12

Hmm antwoord op eerdere vraag van mij.
32 miljoen garant en eerder 17 miljoen gegeven??
Dan is Twente feitelijk allang failliet natuurlijk...

Niet te beschijven hoe kut dit is. Ben er echt ziek van! Kan me trouwens niks boeien of je nu wil gaan zeggen dat het terecht is gaat me ene oor in andere uit

10 juni 2016 om 14:40

i feel you

Nu Twente "te zwaar" gestraft is, is het de beurt om in Zeist ook schoon schip te maken.
De "onafhankelijke" licentiecommissie die zich "onafhankelijk" heeft laten adviseren door Bert v. Oostveen, die een gigantische wrok heeft tegen het voormalige bestuur, moet tezamen met het gehele bestuur oprotten.
Zo dat ook de licentiecommissie Echt onafhankelijk wordt en met mensen die zich niet laten manipuleren door de Knvb.

Maar ja, waar vinden we deze??

10 juni 2016 om 14:37

Je kunt ook eens accepteren dat Twente vaak gelogen heeft tegen de licentiecommissie (dit om de licentie niet in gevaar te brengen). Hier is men nu achter gekomen en heeft men de enige juiste daad verricht: het intrekken van de licentie.

Deze straf heeft twente aan haar eigen bestuur te danken. Niet aan welke commissie of rechtbank dan ook. Alleen had deze beslissing al veel eerder genomen moeten worden.

erg sneu voor de twente fans maar niet meer dan terecht er moest gewoon hard gestraft worden anders gaan alle clubs sjoemelen als er toch geen straf volgt

Helaas maar het is niet anders nu gewoon je verlies pakken! We hebben gedaan wat we konden

En hoop zo snel mogelijk weer na de eredivisie deze club mag niet kapot

Graafschap gefeliciteerd! En jongens misschien tot volgend jaar in de eredivisie hahaha

Blijft een belachelijke straf. Als je de ene straf te zwaar vindt dan ga je niet een andere verzinnen. Er zijn van te voren reglementen opgesteld met bijbehorende sanctiemogelijkheden. Als je daarvan afwijkt ben je onbetrouwbaar. De uitspraak van de commissie en alle uitspraken die er de afgelopen tijd in de media zijn gedaan door betrokkenen en iedereen met een mening rieken naar een volksgericht, een lynchpartij en daar kun je geen beleid op voeren. Dat is een nuance die de meesten ontgaat maar die pas in volle omvang duidelijk wordt als het je eigen club betreft. Al diegenen die andere clubs steunen hebben tonnen boter op hun hoofd want er zijn heel veel meer clubs in het betaald voetbal die een schaduwboekhouding voeren.
Twente heeft in de laatste 6 maanden zelf zaken aan het licht gebracht en wordt oa daarvoor gestraft. Als ik het Twentebestuur was zou ik een boekenonderzoek van alle transfers in de Eredivisie van de afgelopen 10 jaar eisen. Dan houden we hoogstwaarschijnlijk slechts een kleine Divisie over.

10 juni 2016 om 14:49

Natuurlijk doe je dat wel. Als je 30 kilometer te hard rijdt op de snelweg en er is volgens de wet de keuze tussen een boete van 5 euro of een jaar gevangenis ga je toch als politie ook kijken of er geen middenweg is?

10 juni 2016 om 15:08

Ze hebben geen andere straf verzonnen. Ze hebben 'gewoon' de zwaarste straf van de twee gekozen, namelijk ontnemen van de licentie. En vervolgens hebben ze FC Twente gematst door ze gelijk weer een nieuwe licentie te geven zodat ze toch in ieder geval betaald voetbal kunnen blijven spelen, al is dat dan in de Jupiler League.

ik snap het wel, en het is misschien wel terecht, maar voor de supporters en de medewerkers (vele wisten van niks) is het natuurlijk erg vervelend. Ik begrijp dan ook niet die vervelende opmerkingen over : nooit meer terug keren, vlag kan uit enz. Helaas kan het elke club overkomen als er een gek wordt aangesteld welke blijkbaar niet te controleren valt..

Hier onder heb ik een deel van de uitspraak staan:

De Knvb mocht de licentie van de Eredivisie van FC Twente intrekken. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland vrijdag beslist. FC Twente vocht de intrekking van de licentie aan in een kort geding.

In december 2015 heeft de Knvb een besluit genomen tot voorwaardelijke intrekking van de licentie van de Eredivisie. Tussen de Knvb en FC Twente zijn vervolgens afspraken gemaakt over nader onderzoek. De club dacht dat zij niet gestraft zou worden als zij misstanden uit het verleden voor 1 mei 2016 zou melden. Volgens de rechter had FC Twente het Decemberbesluit niet als een vrijbrief mogen opvatten. De licentiecommissie mocht consequenties verbinden aan de uitkomsten van het onderzoek.

Volgens FC Twente mag de Knvb als straf een club niet terugzetten naar de Jupiler League. De rechter oordeelt dat de Knvb dat in dit geval wel mag doen. De Knvb vindt de intrekking van de licentie voor de Eredivisie een passende straf, maar het zou ook het faillissement van FC Twente kunnen betekenen. De Knvb heeft daarom besloten de club terug te zetten naar de Jupiler League. De Knvb heeft bij haar beslissing rekening gehouden met de inspanningen van FC Twente voor een nieuwe toekomst en de belangen van de medewerkers, financiers en supporters. De rechter oordeelt dat de Knvb in redelijkheid tot deze maatregel heeft kunnen komen.

De Knvb stelde ter zitting dat FC Twente niet ontvankelijk in haar vordering verklaard moet worden omdat zij eerst de procedure bij de beroepscommissie moet afwachten voordat zij bij de voorzieningenrechter aanklopt. De rechter oordeelt dat FC Twente wel ontvankelijk is omdat er een spoedeisend belang is.

Een van de punten die Twente heeft aangedragen was de onzekerheid voor hen en hun fans. Die onzekerheid kunnen ze nu wegnemen door dit vonnis te aanvaarden en niet in hoger beroep te gaan.

Knvb controleer dan ook even de laatjes van andere eredivisieclubs.
Dan denk ik dat sommigen hier niet meer lachen. Dit is een belachelijk besluit
Twente had gewoon eredivisie moeten spelen met op het begin 10 punten in mindering, dan heb je het eerlijk. Hebben Jupiler leagues hier ook voordeel mee.
Opnieuw punten in mindering mag niet, maar zomaar een nieuwe regel bedenken mag wel?

10 juni 2016 om 14:48

Je wil het gewoon niet zien he? De Knvb heeft geen nieuwe strafmaatregel verzonnen. De Knvb heeft een straf opgelegd die in de reglementen staat: Intrekken licentie. Vervolgens heeft ze Twente een nieuwe licentie aangeboden. En bij een nieuwe licentie begin je in de JL. Die hoef je niet te accepteren. Je mag ook weigeren. En dan begin je in de 5 de klasse.

10 juni 2016 om 14:52

Dammie had hier pas een geweldig voorbeeld over:

Als er iemand een paar sokken jat in de Hema komt er toch ook geen huiszoeking bij jou omdat je toevallig ook bij diezelfde Hema was?

En Tim, volgens de rechter mag het dus.

Volgens FC Twente mag de Knvb als straf een club niet terugzetten naar de Jupiler League. De rechter oordeelt dat de Knvb dat in dit geval wel mag doen. De Knvb vindt de intrekking van de licentie voor de Eredivisie een passende straf, maar het zou ook het faillissement van FC Twente kunnen betekenen. De Knvb heeft daarom besloten de club terug te zetten naar de Jupiler League. De Knvb heeft bij haar beslissing rekening gehouden met de inspanningen van FC Twente voor een nieuwe toekomst en de belangen van de medewerkers, financiers en supporters. De rechter oordeelt dat de Knvb in redelijkheid tot deze maatregel heeft kunnen komen.

De Knvb heeft pas nadat Twente de rechtszaak aanspande even snel het beroep bij de licentiecommissie mogelijk gemaakt.

De rechter heeft zich erover gebogen en geeft de Knvb op vrijwel alle fronten gelijk. Blijkbaar heeft de straf juridische grond, zo zie je maar hoe weinig feitelijke kennis uiteindelijk tot je komt via de media.

Ik hoop dat Twente overleven kan in de Jupiler league.

Zo, dat hebben wij ook weer achter de rug. Of niet? Je weet het maar nooit welke weg Twente nu weer wil gaan bewandelen. Het zijn net kleine kinderen waarvan men een zak knikkers heeft afgepakt. En maar dreinen en dreinen.

Twente, neem jullie verdiende verlies, recht jullie rug en accepteer de beslissingen van de Licentiecommissie en de Knvb en bestudeer julllie speelprogramma in de JL .

Knvb en wat nu met de indelingen en de promotie- en degradatie regelingen voor de 'ere' en de JL?
Wat hangt de clubs van de JL nu weer boven het hoofd of komt er een rechtende regeling voor alle JL-clubs? Het zal toch wel??

Een advies: voor het seizoen 2016/17 3 clubs uit de 'ere' laten degraderen en 2 clubs uit de JL automatisch laten promoveren en 3 periode winnaars + de nummer 16 van de 'ere' in de nacompetitie om de 3e plaats in de 'ere' laten spelen.

10 juni 2016 om 14:54

Het huidige scenario is niet eerlijk voor de JL, dat klopt, maar het scenario wat jij schetst is weer niet eerlijk voor de teams in de ED. Of dat moet nu de standaard worden, maar dan zou ik het Duitse model overnemen, 2 direct degraderen en 1 nacompetitie, in plaats van het Engelse (2 direct promoveren, 3 direct degraderen en playoffs tussen de nummers 3-6)

10 juni 2016 om 16:03

Het scenario, wat ik schetste, komt toch -wat de hoogste afdeling betreft- overeen met dat van de Duitse competitie?!
Voorts promoveren de eerste 2 clubs uit de 2e Bundesliga naar de 1e Bundesliga en speelt nr. 3 van de 2e BL tegen de nr. 16 van de 1e BL.
Wat mij betreft zou men dit ook in NL moeten doorvoeren. En niet uitsluitend voor het komende seizoen!

Ik denk overigens dat het duidelijk is dat de Knvb zich t.a.v. de JL-clubs zeer discriminerend heeft opgesteld.
Denk eens terug aan de twee finale-poules. Een poule van Willem II met NAC Breda en de tweede pole van Go Ahead Eagles met De Graafschap. Willem II krijgt voorafgaand aan de te spelen wedstrijden te horen dat zij sowieso in de 'ere' zullen blijven. Willem II wint op doelsaldo (+1) van NAC en blijft terecht in de 'ere'. De Graafschap heeft te horen kregen, ook voorafgaand aan de te spelen wedstrijden, dat zij ook in de 'ere' kunnen blijven als Willem II van NAC wint. GAE won het tweegevecht met De Graafschap en promoveerde en De Gr. gaat ook terg naar de 'ere'.
Was het niet rechtvaardiger geweest om De Graafschap en NAC op neutraal terrein een beslissingswedstrijd te laten spelen?? Immers men praat toch over voetbal en niet over een bezoek aan een casino?!

10 juni 2016 om 14:56

Je advies omtrent promotie/degradatie is een goede maar de stelling dat men bij Twente net een stel kleine kinderen is daar word ik inmiddels wel zo spuugzat van: het gaat verdomme wel om het voortbestaan van een voetbalclub en de passie van 30.000 supporters dus om dat kinderachtig te noemen vind ik pas infantiel.

10 juni 2016 om 16:10

Sorry dat ik jou op jouw tenen heb getrapt. Bekijk het hele scenario ook eens uit de hoek van de JL-clubs.Immers Twente (de club!) heeft het allemaal over zichzelf afgeroepen. De JL-clubs zijn in principe de kinderen van de rekening geworden. En dat vergeten veel mensen maar even!

Al met al hoop ik voor de supporters van Twente dat hun club snel weer een belangrijke rol in het NL voetbal zal gaan spelen. 30.000 supporters?

Ik begrijp niet zo goed waarom zo'n beetje 90% van de bezoekers hier, Twente zo graag zo hard gestraft ziet worden. Ik ben geen Twente supporter en heb ook niets met de club ( er ook niets op tegen trouwens) , maar wat ik wel gemeen heb met de Twente supporters, is dat ik ook supporter ben. Als bij mijn club gefraudeerd zou worden en er door enkele megalomanen de boel jaren voorgelogen, zou ik me als supporter keihard gestraft voelen, voor iets waar ik niets aan kon doen, of waar ik geen overzicht op had. Terug zetting naar de JL betekent waarschijnlijk het doodvonnis voor Twente. Terwijl het hele verhaal maar aan enkele mensen te wijten is. Straf die lui, sluit ze op of stuur ze voor mijn part naar het Kalifaat, maar straf niet een complete aanhang. Twente ( de nieuwe bestuurders) heeft alles geprobeerd om zaken op te lossen en ook financiële compensatie aangeboden. Ja er zijn criminele dingen gebeurd en er zijn meerdere clubs het dupe van, maar zo tref je juist degenen die er niets aan kunnen doen. Geef ze een straf waar ze iets mee kunnen, maar hang niet de strop klaar.

Twente supporters veel sterkte, voor jullie hoop ik dat er alsnog een passende oplossing komt.

10 juni 2016 om 16:31

Duh ik snap dat wel, als wanbeleid gaat lonen is het einde zoek. En terugzetten, let wel, naar de JL is een cadeau wat ze met beide handen moet aanpakken ipv in beroep gaan en vervolgens geen licentie meer krijgen dus terug naar de amateurs, dan ben je namelijk wel klaar.

Een zeer zwaar verlies voor de Eredivisie. Als Roda JC supporter weet ik hoe machteloos het voelt wanneer je club in de problemen zit door bestuurders. Veel sterkte en houd de moed erin Twente fans.

zakelijk gezien is een faillisement het meest handige voor Twente zelf. Dit geeft wel heel veel verliezers. En de vraag is waar die dan gaan verhalen?

10 juni 2016 om 15:20

Dat ligt eraan. Als FC Twente direct weer promoveert en dit jaar wel kan overleven in de JL, is het zakelijk gewoon handig van FC Twente om door te gaan met puinruimen en doen waar ze nu al een aantal maanden mee bezig zijn, een frisse start maken.

Flikker lekker het complete Nl voetbal maar in de vuilnisbak en het rechtsysteem idem. Want hier is geen recht, maar krom gesproken. Afgaande op de feiten die op tafel lagen. Maar goed nou die blaaskaak van een Ernie van Westturf maar eens gaan bekijken. Zal wel vol trots en fier zijn praatje klaar hebben. Nou andere clubs in NL hoeven ook nooit meer E'de aan te kloppen voor hulp oid, want die krijgen jullie niet. En als we dat bordje pakken in de Jupiler dan graag een lekker wijf sturen ipv iemand van de Knvb, daar hebben de gasten op het veld ook meer oog voor.

Had nog een vraag aan de Ajax fans
Zou door de intrekking van de licentie tijdens het lopende seizoen van twente Ajax nog een poging doen om de landstitel binnen te halen. Ik snap wel dat je zo geen kampioen wil worden maar t gaat ook nog om veel geld.
Hoe groot achten jullie deze kans ?

10 juni 2016 om 18:51

Ik acht die kans niet groot. Omdat je als club ook aan je naam moet denken. De club waarschijnlijk alles al in gang heeft gezet voor komend seizoen en ze hebben het zelf laten liggen. Daar kan je ook geen beleid op voeren . Kijk maar naar de Graafschap en de ellende die hun er van hebben. En die paar miljoen waren ze al misgelopen. En wat dacht je van al die andere clubs die iets gaan eisen stel dat Ajax dat zou winnen. Dan is het geen zooitje meer maar een afvalberg. Sjoerd Mossou had daar een goede column over tijdje terug.

Nou maar eens afwachten wat het wordt, faillisement of jupiler league. Mocht Twente in de jupiler league doorgaan ben ik er elke wedstrijd weer bij. Mocht Twente failliet gaan is het nederlandse voetbal een gesloten boek voor mij, want de eredivisie of lager zonder Twente heeft voor mij geen meerwaarde

Waar blijft het commentaar van de KNVB?????????
Ze weten toch alles beter en mogen regels gewoon aanpassen. Zal mij benieuwen wat v. Oostveen nu weer voor excuus heeft en of hij trots is op hetgene hij Twente heeft aangedaan. Kan hij eindelijjk die chagrijnige blik van zijn snuit inruilen voor een lach. Misselijk mannetje

10 juni 2016 om 16:00

Waarom zou de Knvb commentaar geven en waarom zouden ze met een excuus komen voor wat Twente 'is aangedaan'. De Knvb heeft volgens de rechter gewoon juist gehandeld en een passende straf gegeven.

Als ze nu nog durven te denken aan een beroepszaak hebben ze wel ballen. Ze zijn een hand toegereikt door de Knvb met een nieuwe licentie, de eigen zaak bij de civiele rechter is ook verloren. Als je in beroep gaat dan dupeer je heel de eredivisie én jupiler league, dan gaan er maanden overheen en weet niemand (vooral De Graafschap) waar ze aan toe zijn. Bovendien kunnen de competities dan niet eens starten.

Slik je verlies en kijk hoever je komt. Het moet afgelopen zijn met die slachtofferrol. Kijk vooruit. Met een nieuw team en de verkoop van alle toppers krijg je wel weer sponsoren achter je voor een leuk regionaal team.

10 juni 2016 om 16:31

Een hand toegereikt ? We zijn tot in onze nek in de stront beland (door Joop en Aldo) maar de Knvb drukt ons op bijzonder creatieve manier helemaal kopje onder.

Denk dat het uiteindelijk terecht is, maar ik vind het echt heel zuur voor de supporters. Dit gun je niemand.

Hoop dat het twente lukt om in de jl league kansen te zien ipv onmogelijkheden.

Zouden er bijvoorbeeld geen goede bestuurders zijn die op vrijwillige basis willen werken? Is het zoeken waard. Besparen waar je kunt besparen. Creatief zijn.

1 woord... terecht
heb het wel met de supporters te doen, jaren lang zijn ze voor de gek gehouden.

Volgens Fardau Wagenaar wil Jacobs het begin van de competitie niet in gevaar brengen Dat zou betekenen dat ze geen beroep aantekenen

10 juni 2016 om 16:07

Probleem is ook dat Twente op korte termijn zelf duidelijkheid wil hebben waar het aan toe is. Je kan wel alle beroepsprocedures af gaan lopen Maar als dat nog maanden duurt levert dat voor Twente misschien nog wel de meeste Problemen op. Hoe hard de klap misschien ook aankomt, Twente zal door moeten en aan de toekomst moeten gaan werken. Eventueel zou men nog gewoon in de JL kunnen starten en ondertussen beroep aan kunnen tekenen Maar ik weet ook niet of dat nu echt wat oplost.

Tsss de Knvb bedenkt een niet bestaande straf.. en de rechter vindt het nog prima ook...
Tijdens de ALV van de Knvb is de "degradatiestraf" toegevoegd aan de sancties van het licentiereglement, ingaande per 1 juli 2016. Maar wij hebben hem nu al aan de broek hangen. Kan iemand dat uitleggen ? Los van het feit dat er veel mis is gegaan (maar anderzijds ook veel gestraft is) is het echt treurig dat het juist de Knvb is die Twente nu moedwillig een trap na geeft.

10 juni 2016 om 16:38

Je bekijkt het met een verkeerde invalshoek wat mij (en dus ook de rechter) betreft. De Knvb heeft Twente een straf opgelegd die wel binnen de regels was, namelijk het intrekken van de licentie. Echter als gebaar (hetgeen niet had gehoeven), heeft twente een licentie voor de JL gekregen. Is het een gekunstelde oplossing die vooruitloopt op de nieuwe regels? Ja dat denk ik wel. Maar het is geen straf die strijdig is met de regels en de Knvb had er ook voor kunnen Kiezen die JL licentie niet te geven.

Allereerst v.oostveen.alleen daarom zou de steun aan Twente groter moeten zijn/
Je mag toch hopen dat die een proces aan z'n broek krijgt i.v.m.ongenuanceerde uitlatingen,die de boel en ook de commissie beinvloed hebben.
Verder valt het op dat zo velen die nu in de handen klappen dat op een tijdstip doen waarop anderen nog druk aan het werk zijn.
Ik zou zeggen:laat ze eens wapperen zodat ik niet altijd het gevoel heb nog drie passagiers op de achterbank te hebben.

Dit is een bittere pil voor de spelers en supporters van twente en allemaal door het financieel wanbeleid van oud-bestuurders.
Die zouden een rechtszaak aan hun broek moeten hebben en financieel tot op het bot toe moeten worden ontleed
Payback time

Of het nou eerlijk/redelijk is of niet, blijft slecht voor de eredivisie dit:
Denk dat de competitie een stuk interessanter is met FC Twente (met minder middelen dan nu) dan met de graafschap. Hoewel ik geen twentefan ben heb ik de laatste seizoenen regelmatig een wedstrijd van twente aan staan, maar de graafschap staat alleen aan als ze tegen een topper spelen.

Snap niet dat mensen hier serieus blij mee zijn. Betekent dus dat de knvb zomaar elke zelfbedachte straf uit de hoge hoed kan toveren terwijl een club zich aan de gemaakt afspraken houdt. Naar mijns inziens ook zonder rode bril een veel te zware straf voor een club die zich uit de naad werkt om schoon schip te maken.

10 juni 2016 om 19:35

Ze hebben zich ook uit de naad gewerkt met die andere praktijken.. Dus wat je zegt gaat niet op.. Ze hebben iedereen voor de gek gehouden. Wat moet je dan als KNVB.. Foei Twente dit mag niet weer..

Jaren lang iedereen voor de gek gehouden zelfs met het kampioenschap.. Toen was het ook al
aan de gang..

Moet wel zeggen als voetballiefhebber dat dit een verlies is voor het Nederlandse voetbal. Maar denk dat dit het beste oplossing is en dan na een jaar schoon schip weer terug komen alhoewel dit nog jaren lang word achtervolgt

10 juni 2016 om 22:30

Het kampioenschap is met een sluitende exploitatie begroting gehaald, dus geen onzin vertellen. De ellende is na 2012 begonnen, dat heeft zelfs Jan van Halst verteld in Ziggo Sport.

Alle sponsors in de regio dus achter Heracles scharen die nu de grote broer zijn geworden.

Sneue bestuursleden. Steek je energie in overleven in JL. Niet blijven procederen. want dat levert je echt niks op.

10 juni 2016 om 22:27

Twente heeft een te dure huishouding om te overleven in de Jupiler league, dit zal het einde van Twente betekenen. Waar andere clubs degradatieclausules heeft, heeft Twente dat niet. Nieuwe licentie betekent ook geen inkomsten uit televisie gelden. Dus einde verhaal.

11 juni 2016 om 00:51

Dan zijn ze dus mooi dom...

Kan iemand mij vertellen hoe het nu zit met de spelers van Twente? Staan die niet onder contract van het "oude Twente" voor ze hun licentie verloren waardoor ze nu transfervrij mogen vertrekken en de club dus niks opbrengen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren