Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Defensie van Ieren lek als een mandje, Casillas en Torres in de boeken

Laatste update:

Italië plaatste zich maandagavond door een 2-0 zege op Ierland voor de kwartfinale van het EK in Polen en Oekraïne en de hoop op de eerste Europese titel sinds 1968 blijft dus in leven. La Squadra Azzurra is nu achtereenvolgens dertien competitieve wedstrijden onder bondscoach Cesare Prandelli ongeslagen, maar de overwinning op Ierland was toch speciaal. Italië had voor de clash met de Ieren al zes duels op een eindronde niet meer gewonnen, maar daar kwam in Poznán dus een einde aan.

/

In de eerste EK-wedstrijd ooit waarbij beide ploegen een gemiddelde leeftijd van minimaal dertig jaar hadden, maakten Antonio Cassano en Mario Balotelli het verschil met doelpunten uit hoekschoppen. Cassano mag zich Italiaans topscorer op EK-eindrondes noemen, met drie doelpunten. Geen enkele Italiaan maakte ooit meer dan twee goals op een EK.

Italië eindigde in Groep C als tweede, achter Spanje, dat won van Kroatië. De zege van de titelhouder kwam moeizaam tot stand, maar was niet verrassend: de Spanjaarden verloren immers nog nooit in het lichtblauwe shirt. Spanje haalde in de groepsfase zeven punten en het is pas de tweede keer dat dit aantal wordt bereikt: de eerste keer was vier jaar geleden en toen won Spanje het EK. Iker Casillas en Fernando Torres schreven Spaanse historie met hun elfde EK-duel: geen enkele Spanjaard speelde ooit meer wedstrijden op de Europese eindronde.

Ierland besluit het EK net als het Nederlands elftal puntloos. Damien Duff had wél wat te vieren, want de aanvaller speelde zijn honderdste interland en is daarmee de vijfde Ier die dat aantal heeft bereikt. Shay Given (125), Robbie Keane (120), Kevin Kilbane (110) en Steve Staunton (102) gingen hem voor. Ierland incasseerde dit EK negen doelpunten: alleen Joegoslavië kreeg erin in 1984 meer tegen (tien).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is zowel het probleem van Italie als van Spanje.. van Spanje al jaren.. maarja omdat ze zo dominant zijn verliezen ze weinig en is het niet nodig om veel doelpunten te maken. In de groepsfase kan dat je wel afmaken.. maar ze hebben het beiden overleefd.. jammer voor Kroatie.. in een andere poule hadden ze het denk ik wel overleefd. Ik verwacht zeer veel van zowel Spanje als Italie.. ik zie een finale tussen die 2 wel zitten.. alhoewel Duitsland nog met geen enkele tegenstander moeilijk heeft gehad.

18 juni 2012 om 23:13

Als Italie de volgende match gaan spelen zoals vandaag vliegen ze eruit. Veel te slordig en op een veel te laag niveau. Die 4312 met Motta achter twee aanvallers is dan ook om problemen vragen. Gewoon die 352 met De Rossi centraal achterin en Motta op het middenveld. Balzaretti sowieso houden op links en op rechts kiest hij maar wie hij wilt. Italie moet gewoon zoals tegen Spanje spelen, maar alsnog hebben ze een probleem. Veel te veel kansen nodig en soms willen ze precies de bal erin leggen. Niemand die eens van buiten de zestien serieus knalt op goal en echt veel te matig schieten op doel, precies alsof ze de doelman willen opwarmen. Ram die doelman met bal en al door de netten.

18 juni 2012 om 23:19

Dit was een fysiek zeer sterke ploeg die hele tijd kort op het middenveld zat.. daar had je een extra man op het middenveld inderdaad goed kunnen gebruiken en tegen zulke teams hebben spelers als Pirlo het ook moeilijk. Echter zijn er niet echt zulke tegenstanders meer.. tegen het middenveld van een Frankrijk of Engeland kunnen Pirlo,de Rossi en Marchisio makkelijker domineren zonder de hele tijd getrapt te worden...

Echt, het had gewoon met de tegenstander te maken.. maak je niet druk, Italie zit goed in haar vel.

Balzaretti(zoals iedereen in het begin al zei) moest er vanaf het begin al in. Balotelli mag ook naast Cassano blijven staan... Di Natale en Azzuri gaan gewoon niet samen blijkt weer...

Nog iets moois.. ik zag in de 68ste(?) minuut een goede voorzet van Abate

18 juni 2012 om 23:29

Helemaal mee eens. Gewoon de 3-5-2 behouden, met Balzaretti op links en Maggio gewoon op links. De Rossi gewoon achterin houden, daar vind ik hem misschien wel nog beter dan op het middenveld. Eerst maar eens kijken wanneer bekend word wat Chiellini heeft opgelopen. Cassano blijf ik ook altijd een twijfelgeval vinden. Hij scoort vandaag wel, maar vond hem weer redelijk matig. De voorgaande wedstrijden heeft hij mij ook nog niet echt kunnen overtuigen. Blijft natuurlijk zo jammer dat Rossi zo zwaar geblesseerd is. Prandelli gaat sowieso niet starten met Balotelli & Di Natale, maar dat is logisch. Cassano en Balo/di Natale.

3-5-2: Buffon, Barzagli, De Rossi, Chiellini/bonucci, Maggio, Marchisio, Pirlo, Motta, Balzaretti, Cassano, Balo/di Natale.

18 juni 2012 om 23:40

@catanzaro

Ik vond Cassano vandaag juist niet matig.. hij laat zich dan niet zo vaak zien maar de keren dat hij zich liet zien was gelijk doel gevaar. Hij is de 1e man van Prandelli voorin en dat zalik vind Di Natale juist tegenvallen.. die laat zoals altijd in het nationale elftal vrijwel niets zien. Hij moest vandaag scoren.

Of hij 3-5-2 of 4-3-1-2 speelt ligt aan de tegenstander... aan hun gedachte, opstelling etc. Ik vind het beide goede opstellingen maar dan moet je bij de 4-3-1-2 niet met Motta spelen maar met bijvoorbeeld Montolivo.

19 juni 2012 om 00:06

Cassano was veel te nonchalant man! Hij speelt in het shirt van Italie, dan moet hij niet allemaal mooie hakjes of truckjes willen uithalen, wat hij vandaag dus wel deed... Cassano is veel beter dan wat hij tot nu toe heeft laten zien. Hopelijk laat hij zich zien tegen Frankrijk/engeland..

19 juni 2012 om 00:08

Mwah, ik weet het niet. Vond hem weer niet erg sterk spelen, het hele toernooi nog niet echt. Hij heeft wel altijd veel dreiging, en hij moet ook wel altijd spelen want een Di Natale is echt niet beter. Maar ik hoop dat hij nog meer laat zien, dat zou fantastisch zijn. Di Natale is gewoon een invaller. Ik zeg niet dat Cassano eruit moet, maar hij moet alleen nog meer laten zien.

En 3-5-2 vind ik persoonlijk beter dan 4-3-3. Met Maggio en Balzaretti die de flanken bestrijken, dat is bijna niet te belopen voor de tegenstander. En 4-3-1-2 is wel goed, maar dan moet je met Montolivo spelen. En laat dat net degene zijn waarvan ik vind dat hij niet in de basis van Italië thuishoort. Dan misschien nog wel eerder Diamanti

19 juni 2012 om 00:09

Oekraïne kan ook nog door hé pipo, of is Engeland volgens jou onverslaanbaar?

19 juni 2012 om 00:35

Het ligt natuurlijk niet alleen aan Di Natale zelf dat hij amper iets laat zien in het italiaanse shirt, Het kan niet zo zijn dat hij al jaren lang bij udinese elke halve kans in de kruising ramt & dat hij er bij italie opeens niks meer van kan, Dit verhaal gaat ook een beetje op voor RvP er moet iets zijn waardoor deze jongen niet zo gevaarlijk zijn als bij hun club, Ik persoonlijk vind Di Natale een betere speler dan Cassano maar zoals je zelf al zegt is Cassano zijn nummer 1 spits en balotelli moet er ook gewoon in blijven naar mijn mening, Wat cassano wel heel erg heeft is dat hij altijd voorop in de strijd gaat & een echt mannetje is een echte winnaar, Tegen spanje vond ik hem ook wel aardig spelen hoor hij zorgde voor het meeste gevaar & het meeste paniek in de spaanse verdediging en daar is een spaanse spits toch wel voor.

Ik zou ook gewoon die 3-5-2 blijven spelen dat hebben ze toch meer dan aardig gedaan? Alleen als ik coach van italie was geweest zou ik het toch ietsje mooier opstellen ik zou Motta eruit halen & dan Giovinco achter de spitsen laten zwerven (Di Natale & Balotelli) Pirlo & Marchisio centraal op het middenveld & dan Balzaretti & Maggio op de flanken alleen ben ik bang dat ze dan op het middenveld worden overlopen omdat Giovinco niet de verdedigende power heeft van een motta en tevens ook niet de dicispline, Dat zou wel mijn droom opstelling zijn al is dit niet helemaal realistisch helemaal niet voor italianen.

19 juni 2012 om 00:25

Italie heeft anders toch net ietsje meer problemen met scoren op eindronde's dan spanje hoor, maar dat komt vooral door het cattenacio wat ze al decennia spelen, Ze lijken dat systeem nu een beetje van zich af te gooien ze spelen echt leuk mooi om te zien, Heb vandaag niet gekeken ik begrijp dat het niet al te best was maarja who care's ze zijn door.

Haha wat vond je van Super Mario die na zijn goal helemaal tekeer ging en richting prandelli schreeuwde van wissel me maar weer, Haha ik vond het namelijk geniaal.

Met de stand van 1-0 bij italie-ierland, en 0-0 spanje-kroatie, was italie degene die door zou gaan ipv kroatie.. Maar dat snapte ik niet?? Want als het zo zou blijven dan zouden italie, spanje en kroatie tegen elkaar allemaal gelijkgespeeld hebben en dus zelfde doelsaldo, dan heeft onderling resultaat dus geen zin.. Dus dan zou het toch moeten gaan om wie het meeste heeft gescoord tegen ierland? Dan zou italie 1-0 hebben gewonnen en kroatie 3-1.. dan heeft kroatie het toch beter gedaan? Waarom zou met die stand, als het gebleven was, dan kroatie niet door zijn en italie wel?

18 juni 2012 om 23:21

De commentator zei dat het dan via een heel ingewikkelde berekening zou gaan...

19 juni 2012 om 00:12

Haha, de doelpunten voor in het kwadraat gedeeld door het product van het aantal doelpunten tegen x10.

18 juni 2012 om 23:32

Italie Spanje 1-1

Italie Kroatie 1-1

Spanje Kroatie 0-0

Hierbij is Italie het "sterkste" gebleken in onderlig resultaat en is dan door... omdat ze meer doelpunten onderling hebben tegenover de tegenstanders die evenveel punten hebben.. die gaan dan sowieso door..

Spanje en Kroatie hebben "even goed" gepresteerd in onderlinge duels en dus moet het doelsaldo tegen Ierland voor hen er wel bij gepakt worden omdat ze onderling gelijk staan. Spanje heeft het daarin beter dan Kroatie gedaan.. Spanje heeft namelijk met 4 doelpunten verschil gewonnen en Kroatie 2. Dus: Eerst onderling resultaat daarna doelsaldo.. Ik hoop dat je het nu snapt.

18 juni 2012 om 23:39

Ik geloof je meteen hoor, dank voor je uitleg ;

Ik vind het alleen een raar systeem.. want italie heeft wel is waar 1 keer meer gescoort in onderlinge duels, maar ook 1 tegendoelpunt meer. Dus het is maar hoe je opvat wat beter is. In mijn ogen lijkt dit gewoon even goed en zou elk onderling gelijkspel even zwaar moeten wegen.

Maargoed, dit verzin jij of ik niet, de uefa gaat hierover.. ieder zo zijn mening.

18 juni 2012 om 23:46

Nou.. bij doelsaldo is een 1-1 altijd ook beter dan een 0-0 en een 2-2 beter dan een 1-1. Dat is altijd zo geweest in elke vorm van competities in het voetbal.

Mensen ik heb een vraag!

Pos Team Wed Winst Gelijk Verl. Voor Tegen /- Pnt.
1 Spanje 3 2 1 0 6 1 5 7
2 Italië 3 1 2 0 4 2 2 5
3 Kroatië 3 1 1 1 4 3 1 4
4 Ierland 3 0 0 3 1 9 -8 0

Nou stond het 0-0 bij Spanje en 1-0 bij Italië en lag Kroatië er op dat moment uit en moesten ze er nog 1 scoren. Dit snap ik alleen niet. Toen Spanje nog gelijk stond stonden ze op 5 punten, Kroatie op 5 en Italie op 5. Dan telt eerst onderling resultaat en dat is allemaal gelijk. Dan telt doelpunten voor en dat was toen dus Spanje 5-1, Kroatie 4-2 en Italie 4-2. Spanje is dus door, maar waarom lag Kroatie er op dat moment dan uit?

18 juni 2012 om 23:42

Haha, ik stelde de vraag al boven jou , kijk hierboven voor het antwoord.

Btw, het doelsaldo van italie in jouw voorbeeld zou 3-2 zijn.. oftewel kroatie 1 doelpunt meer... Wat het dus nog raarder maakt.

Maargoed, de uefa heeft dit verzonnen.

18 juni 2012 om 23:49

Haha ja ik las het net ook van jou

Oja wat dom ja, 3-2. Dan vind ik het echt een hele domme regel eerlijk gezegd..

18 juni 2012 om 23:56

Waarom is het een domme regel dan? Ik vind het juist een goede regel. Ik geef wel een aantal voorbeelden:

1. Ierland is al zeker dat ze niet door zijn.. bij veel teams is de motivatie dan zeer laag en verliezen ze dan met hoge cijfers en dan zou dat invloed hebben op het resultaat van de 3 anderen.. dat is niet eerlijk en in het voordeel van Italie.

2. Spanje,italie en Kroatie hebben bijvoorbeeld 5 punten en Ierland 0. Italie heeft het het best gedaan en als het om doelsaldo gaat beslist Ierland(het team dat sowieso al is uitgeschakeld) het in het nadeel van Italie( het land wat het beste heeft gepresteerd in topwedstrijden qua crijfers).

Ik kan nog een aantal voorbeelden geven.. maarja kortom: Ik vind niet dat het team met minder of meer punten invloed moet hebben op de teams die gelijk staan...

19 juni 2012 om 00:01

Nou omdat Spanje en Kroatië dusgewoon 2-2 hadden kunnen spelen en waren dan zowiezo allebei door, al won Italië met 10-0.

19 juni 2012 om 00:12

Zo kan je ook zeggen dat bij een doelsaldo Italie geld kan overmaken aan Ierland en ze dan een overeenkomst maken met een 3-0 winst voor Italie(ierland gaat toch niet door)... als er oneerlijk gespeeld word,,kan dat op elke manier.;

19 juni 2012 om 00:15

Nee 2-2 is een sportief dealtje i.p.v. een financieel dealtje, dat maakt ook nog verschil. De regels slaan gewoon nergens op. Ze moeten gewoon na elke wedstrijd penalty's nemen en dan die meenemen in de beslissing. Zo deden ze dat een paar jaar geleden (misschien nu ook nog wel) bij amateur clubs in de beker.

19 juni 2012 om 10:01

@ Ac_milan22

Wat een flauwekul zeg. Dat is hoe er in Nederland wellicht geredeneerd wordt, maar andere landen - en met name Ierland - geven alsnog alles voor hun land, ook al zijn ze uitgeschakeld. Zij gaan zichzelf niet opofferen, zodat een ander team op basis van doelsaldo door kan gaan.

Bovendien zijn de twee problemen die jij aangeeft, niet te wijten aan evt. 'doorgangs regels', maar eerder te wijten aan het probleem; poulsysteem.
Het kan inderdaad gebeuren dat er na twee wedstrijden 1 team uitligt en theoretisch gezien kan en mag dit team de laatste wedstrijd met 10-0 verliezen. Als je daar bang voor bent, dan moet je in de eerste twee wedstrijden maar tactisch spelen en Ierland wellicht een punt geven, zodat zij de laatste wedstrijd niet met 10-0 kunnen/willen verliezen!

In dit systeem is het dus kiezen; of punten, of afhankelijk kunnen zijn van evt. vroegtijdig uitgeschakelde teams.

18 juni 2012 om 23:48

zie hierboven

In de onderlingen ontmoetingen zou het doelsaldo zijn;

Iitalie 2-2
Spanje 1-1
Kroatie 1-1

Dan tellen de meeste goals voor tijden de onderlinge uitslagen en is Italie door,
en Spanje daarna vanwege doelsaldo in totale wedstrijden , dus incl. ierland

18 juni 2012 om 23:50

Weet je wat het gekste is... bij een 0-0 eindstand van Spanje-kroatie.. zou Italie 1e in de poule worden door onderling resultaat volgens mij

19 juni 2012 om 00:05

En bij een 1-1 en een 4-0 voor Italie dan?

19 juni 2012 om 00:09

Dan is de onderlinge resultaat van alle 3 de teams is gelijk en word de doelsaldo van Ierland er wel bijgehaald. Dan gaan Italie en Spanje dus door maar staan zei ook op doelsaldo precies gelijk. Dan word waarschijnlijk(weet het niet zeker) de Coefficienten lijst erbij gehaald en is Spanje 1e en Italie 2e.

Wel weet ik zeker dat bij die stand Italie en Spanje door zouden gaan.

Ik weet niet hoor maar Spanje had 4 jaar geleden toch echt 9 punten gehaald in de groepsfase. Rusland 4-1 (villa 3x Fabregas1x) Zweden 2-1 (torres 1x Villa 1x) Griekenland 2-1 (guïza1x de la Red 1x)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren