Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Deense familie geterroriseerd in Engelse bus na halve finale

Laatste update:

Een groep supporters van Engeland wordt ervan verdacht een Deens gezin te hebben geterroriseerd na de halve finale van het EK van woensdagavond. De groep van ongeveer veertig man zag het gezin met shirts van Denemarken in een bus zitten, waarna meerdere Engelsen de bus betraden. Ze zouden de vader van het gezin in de maag hebben gestompt. De moeder van het gezin doet haar verhaal in gesprek met de Evening Standard.

Eva Greene, 43 jaar, vertelt dat ze aanvankelijk een mooie avond had, ondanks de nederlaag van Denemarken in de verlenging. Ze had leuke gesprekken met Engelse supporters in stadion Wembley en was trots op de prestatie van haar geboorteland. Met haar man en negenjarige zoontje Henry nam ze na de wedstrijd de bus richting hun huis in Dulwich. Het gezin woont inmiddels al zes jaar in Engeland. "We zaten in de bus, met een slapend kind, toen een groep mensen onze Deense shirts door de ramen zag. Ze begonnen te schreeuwen en te slaan op de ramen en de deuren."

"Ze begonnen ons te filmen", vertelt Eva. "Het was niet prettig. Het was vreemd, want we hadden geen moment contact met ze gehad. We wilden gewoon naar huis." De buschauffeur zou de deur hebben geopend, waardoor meerdere 'dronken en agressieve' supporters naar binnen kwamen. De Amerikaanse vader van het gezin, Lane, probeerde ze in het gangpad af te stoppen. "Mijn zoon was bang en ging naar boven", vervolgt de moeder. "Ik volgde hem. Terwijl ik me omdraaide, stompte een man mijn man in de maag. Een lieve passagier die ons probeerde te helpen kreeg een klap in het gezicht."

Eva reageerde boos en zei tegen de groep dat ze gewoon met haar zoontje naar huis wilde, maar de 'overgrote meerderheid' bleef schreeuwen, terwijl fans buiten op het raam bleven bonken waar de zoon zat. Fans bleven 'aftrekgebaren' maken met hun handen, aldus Eva. "We zijn een doodgewoon gezin dat onze ploeg wilde steunen. Waarom was het winnen van de wedstrijd niet genoeg voor ze? Mijn man, een Amerikaan, werd heel boos. Hij riep dat ze zich moeten schamen, dat ze de Engelse ploeg te schande maken. Engeland verdient betere fans."

De Metropolitan Police van Londen bevestigt onderzoek te doen naar een incident in het oosten van Dulwich, dat zich woensdagavond rond 23.50 uur afspeelde, waarbij een passagier geslagen zou zijn, terwijl een groep personen de weg geblokkeerd zou hebben. "Het slachtoffer heeft geen blijvend letsel overgehouden en hoefde niet naar het ziekenhuis", aldus de politie. Volgens de politie staat niet vast dat er nog een gewelddadig incident plaatsvond in de bus, ondanks de getuigenis van Eva dat een andere passagier eveneens geslagen werd. Eva hoopt dat Italiaanse fans zondag rond de finale betere bescherming krijgen. "Henry vroeg al: wie waarschuwt de Italiaanse kinderen?" Toch hoopt de moeder dat haar zoontje zondag juicht voor Engeland. "Eén nacht van idioterie wist zes jaar van prettige vrienden en buren niet uit."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Je blijft je verbazen, wat een mafkezen.. Hopelijk hier nu geen bagatellisering dat er altijd incidenten zijn, zo blijven we bezig.

Tja het blijven Engelsen. Daar zijn er een hoop van die een paar steekjes los hebben. Hopelijk pakken ze die gasten alsnog op een krijgen die een flinke straf.

9 juli 2021 om 17:03

Nou volgens mij gebeuren er niet alleen in Engeland gekke dingen. Hier is t geen haar beter

9 juli 2021 om 17:28

Met interlandvoetbal is het altijd bingo met dronken Engelse supporters. Wel degelijke een verschilletje met oranje supporters.

9 juli 2021 om 17:29

Inderdaad vooral wanneer mensen een slok teveel op hebben gaan alle normen en waarden overboord.

9 juli 2021 om 17:39

Oranje supporters zijn clowns, heeft niks met voetbal te maken.Van Rosmalen zei het goed. 😉 Heb trouwens 1000x echte fans in het stadion dan dat volk op de tribunes bij Oranje die vaak via sponsoren een dagje uit hebben.Dat wat er gebeurde met het Deense gezin hoort ook niet, dat zou niet gebeurt zijn bij het NL elftal, die hadden niet eens gezien dat het een shirt van Denemarken was.

9 juli 2021 om 20:03

Liever clowns dan zulke wannebee supporters zoals er helaas relatief veel bij de Engelsen zitten. Interland voetbal kijk je meestal niet voor het niveau, maar voor de sfeer. Daar past het legioen perfect bij

9 juli 2021 om 17:50

Typisch engelse dit, waarschijnlijk dikke gasten en met glas gooien ook nog? En dan zelf huilen als ze een keer door russische professionals worden aangepakt. En alleen al om prickford gun ik ze die winst al niet.

Incidentjuhhhhh! Goh, het gebruikelijke tokkietuig waar Engeland er (qua voetbal) disproportioneel veel van heeft gedraagt zich weer zoals we van ze gewend zijn. Bange kinderen en moeders, zelfs dát interesseert deze respectloze honden niks. Absolute troep

9 juli 2021 om 17:54

Engelsen met alcohol is in veel gevallen sowieso al geen geweldige combinatie gbleken. Niet in eigen land maar al helemaal niet buiten de grens. Hopen dat het enkel bij dit incident is gebleven, maar respectloos is dit volk zeker.

En dan vragen mijn Engelse collegas zich af waarom iedereen op werk hier Engeland niks gunt.... Het zijn echt die paar honden die het doen.

9 juli 2021 om 16:54

Vervelende dingen hebben ook wel eens plaats gevonden met supporters van Feyenoord, PSV en Ajax. Elke supportersgroep heeft er wel een zooitje van die rotte appels tussen zitten

9 juli 2021 om 17:02

En daarom gunnen mensen de Engelsen niks, omdat de supporters af en toe niet zo vriendelijk zijn. Maarja, de supporters van Italië zitten ook rotte appels tussen...

9 juli 2021 om 17:23

Nou. Toen Oranje tegen nota bene Noord-Macedonië won, ging het in een aantal dorpen en steden hier ook los. Misschien niet op die 2 Noord-Macedoniers die hier waren, maar wel tegen de politie en onschuldigen. Zulke idioten heb je nou eenmaal overal, alleen bij de één misschien iets meer dan bij de ander. Als we alleen landen een toernooi winst gaan gunnen op basis van het gedrag van de supporters, dan blijven er wel heel weinig landen over.

Jammer dat je tussen elke supportersgroep altijd een zooitje van die rotte appels hebt die het voor de rest verpest

9 juli 2021 om 18:54

Nee het is de meerderheid die als ze dronken zijn zij het altijd Engelsen die zich misdragen weet ik alles van dat dronken Engelse op vakanties zich altijd misdragen rellen overlast schreeuwen vechten, zo kan ik wel doorgaan. mensen uit andere landen die gedragen zich op vakantie en genieten van het drinken, schoppen gene rotzooi..

Waar haal je het lef vandaan, dan heb je echt net je laatste hersencellen gedood met alcohol hoor.
Wat een achterlijk volk bestaat er toch op deze aardkloot.

Ja, dan hoor je overal hoe geweldig die supporters van Engeland allemaal zijn, hoe fantastisch de sfeer is waar ze voor zorgen... Onderhand weet je wel beter, het is regelrecht tuig. Een verzameling cultuurloze tokkies waar de honden geen brood van lusten. Massaal een Duits meisje op social media uitlachen omdat ze om het verlies van haar voetbalteam treurt - 'yeah, cry it out you nazi cunt' - was zelfs een van de walgelijke reacties en dan dit: een doodonschuldig gezin met een ander shirt dan Engeland kapotmaken. Of je ze nu op vakantie, tijdens het stappen of gedurende een voetbaltoernooi treft: Britten geven altijd problemen in groepsverband.

Invloed van alcohol/drugs samen met het feit dat je in een groep makkelijker negatief los kan gaan. Het is zo triest om te lezen, maar laten we niet iedereen over één kam scheren. Overal heb je dit soort lui.

Normaal is het bij landenteams beter, maar die Engelsen verpesten het weer.

9 juli 2021 om 18:19

Zal wel meevallen. Je kunt in Argentinië waarschijnlijk niet gezien worden in een Engeland shirt na een WK wedstrijd. Gezien hoe emotioneel die Engelse hooligans kunnen worden is het sowieso geen goed idee om in het openbaar rond te dwalen met T-shirts of memorabilia van de oppositie, ook al heb je het volste recht om dat te doen. Er zijn te veel idioten in de buurt die problemen zullen veroorzaken wanneer ze dronken zijn en hun hersenen missen. Deze idioten zouden dit waarschijnlijk hebben gedaan of je Deens was of niet. Brexit heeft wel een hoop gekken de vrijheid gegeven dit te doen.

Dit soort taferelen zijn echt niet zo vreemd, of atypisch voor de voetbalcultuur in Engeland. Toen ik in het noordoosten van Engeland vertoefde, werd ik na het referendum in 2016 verbaal aangevallen door een man die mij Nederlands had horen spreken met mijn broer. De idioot dacht dat we Arabisch spraken. Vraag me af wat hij had gedaan als we Deens spraken, mij een vuistslag gegeven? Bah bah bah. edit: dit is trouwens niet het enige verhaal van die avond, er werd op denen gespuugd, kinderen werden in het stadion geintimideerd door Engelse supporters di kaarten in het deense vak konden bemachtigen, vlaggen afgepakt en weggegooid, Guardian meldt dat een vrouw aangifte heeft gedaan over 'assault'. Gure avond was het dus in Londen voor Denen. bronnen: The Guardian en DR (deense staatsomroep).

Jammer dat het laffe uefa niet ingrijpt. Dit is het zoveelste respectloze actie vanuit de Engelse supporters. Finale zonder Engels publiek of Engeland gewoon reglementair laten verliezen. Dit Engeland verdient in geen enkel opzicht de prijs of een feest. Wat heb ik een minachting ontwikkeld voor dat respectloze pokkeland dit toernooi zeg. Hebben ze goed gedaan.

Mensen moeten eens stoppen met bepaalde bevolkingsgroepen te bekritiseren bij gebeurtenissen als deze. Idioten heb je overal. Zodra er wat drank en drugs te pas komen veranderen mensen in dieren en krijg je dit. Vanwaar die drang ga ik nooit begrijpen. Moet een hel geweest zijn voor dat gezin...

Man man wat hebben ze geweldige supporters. Eerst dat meisje in Wembley nu dit. Hoop dat deze idioten gepakt kunnen worden door beeldmateriaal. Dit soort mensen wil je toch niet als fan

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren