Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Deelname aan Europa League levert Groningen minimaal 2,4 miljoen op

Laatste update:

FC Groningen komt komend seizoen uit in de groepsfase van de Europa League. Het team van Erwin van de Looi won zondagavond de bekerfinale van PEC Zwolle (0-2) en plaatsten zich daarmee direct voor het tweede hoofdtoernooi van Europa. De penningmeester van De Trots van het Noorden zal vannacht goed slapen.

/

De club is door de deelname aan Europees voetbal namelijk sowieso verzekerd van 2,4 miljoen euro, nog los van recettes van de drie thuiswedstrijden, televisie-inkomsten uit de marketpool en eventuele winstpremies. Voor een zege in de Europa League staat een bedrag van 360.000 euro en bij een gelijkspel verdient Groningen een bonus van 120.000 euro.

Vorig seizoen strandde Groningen in de tweede voorronde van de Europa League tegen het Schotse Aberdeen. De noorderlingen nemen door het winnen van de KNVB Beker ook deel aan de Johan Cruijff Schaal en in die wedstrijd is kampioen PSV de tegenstander.

Denk jij dat FC Groningen de Johan Cruijff Schaal gaat winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pec had hem beter dit jaar kunnen winnen. Goed voor de club Groningen dit

3 mei 2015 om 21:48

Waarom had PEC hem dit jaar beter kunnen winnen? Op basis van wat ik vandaag heb gezien, kan ik niet concluderen dat PEC er meer recht op heeft. Sterker nog; spelbeeld de uitslag laat niets aan de verbeelding over. Een dergelijk statement verdient een onderbouwing. Edit: of bedoel je beter dit jaar dan afgelopen jaar? Want dat zou voor PEC idd beter zijn.

3 mei 2015 om 21:53

Kharika duidt op het verschil in de prijs. De winnaar van de beker plaatst zich nu direct voor de groepsfase waar dat eerst de laatste voorronde was. Een voorronde waar de meeste NL clubs niet doorheen komen.

3 mei 2015 om 22:10

Denk het ook. Niet m'n meest heldere post zullen we maar zeggen ;-)

Selectie zoveel mogelijk intact houden, daarnaast alvast een schaduwlijstje klaar hebben mochten er toch jongens vertrekken....

O.a. Aalberg voor Cherry

3 mei 2015 om 21:36

Is Arzura niet iets voor Groningen? Ik ken hem van FIFA en is een goed talent vind ik en haalbaar. Het klopt toch dat veel clubs de database pakkken van FIFA? Of laat ik mijn FIFA manager skills te veel de vrije loop? Haha

3 mei 2015 om 21:43

Het is niet de meest betrouwbare bron denk ik maar de mensen die de ratings op FIFA maken schrijven ook niet zomaar wat op. Wat me wel handig lijkt voor een club is om zo een Arzura die ze van FIFA kennen eerst in het echt gaan bekijken en als het was hem proberen aan te trekken.

3 mei 2015 om 21:52

Heb je gelijk in Kishna43. Groningen kennende zullen ze wel scouts hebben rondlopen in Argentinië/Zuid Amerika. Wie zou jij evt als vervangers halen dan voor cherry en Rusnak en misschien de Leeuw?

3 mei 2015 om 22:13

Rusnak zal niet gaan, mist er een mega bod komt!

Ik zou indien je een zak geld hebt kijken naar:
Aalberg
Tighadouni
Linssen
Botaka
Jeff Stans
Ritzmaaier
De Zeeuw
van Duinen (vervanger voor Hoesen, die weg kan.) (2e spits met geregeld minuten)

Ligt er natuurlijk wel aan wie er vertrekt.
Maar dit zou een leuk lijstje kunnen zijn voor je scouts...

3 mei 2015 om 22:37

ipv van duinen kan groningen beter proberen voor een kramer te gaan, als de top-3 niet snel zn slag slaat lijkt het me een perfecte speler voor een club als groningen, waar toch een stukje beter betaald wordt dan bij een club als ado, vooral voor de topspelers

ook kan voor een kramer europees spelen zeker een doorslaggevende factor zijn

3 mei 2015 om 23:30

Anders misschien nog kijken wat er voor talenten af vallen bij City of Chelsea ofzo. Zullen voor Groningen best aardige talenten tussen lopen die het bij zulke clubs niet redden.

Mooi Europees voetbal in het Noorden.

Is er ook een beker pot voor bekerwinnaars of worden ze gewoon ingedeeld via de coëfficiëntenlijst?

3 mei 2015 om 20:45

Op basis van Uefa coëfficiëntenlijst, dus FC Groningen komt in pot 4 tijdens loting groepsfase EL, want ze staan nu op 188e plaats

3 mei 2015 om 20:50

Betekent nauwelijks iets.
In de Europa League gebeuren echt de gekste dingen.
Dus Groningen heeft zeker kansen om 2de te worden als ze slim spelen en een redelijk elftal voor volgend seizoen op de been weten te krijgen.

Ben hartstikke benieuwd.

3 mei 2015 om 21:54

Kansen heb je altijd natuurlijk maar de kans om tweede te worden is wel klein. Je krijgt gewoon een zware loting. Je moet wat mazzel hebben dat de "groten" in je groep het allemaal niet serieus nemen en dan stunten. Maar laten we wel wezen, Aberdeen was al een maat te groot. Dan is elke Russische of Oekraine (sub)topper dat helemaal. Laat staan de clubs uit de grote 4/5 competities.
Groningen zal ook wel weer smaakmakers zien vertrekken dus er moet ook weer wat kwaliteit bij komen.

Maar een mooi avontuur is het sowieso en Groningen kan het ook als lokmiddel inzetten om andere clubs af te troeven bij het halen van nieuwe spelers.

3 mei 2015 om 22:22

Groningen had gewoon moeten winnen van aberdeen.
Hebben eerder verloren omdat ze de kansen niet afgemaakten dan dat aberdeen zo goed was.

Dat is een heel mooi bedrag. Niet vergeten dat een sponsor die zes keer in de Europa League op TV komt ook vast wel meer wil betalen. Wellicht pakt Groningen zelfs nog wat punten en natuurlijk de entreekaarten en betere spelers die naar een club willen komen met een Europa League ticket is dit erg interessant.

3 mei 2015 om 20:52

Klopt zekers!
Komen veel dingen bij als kaartenverkoop etc...
Maar, ook kans op enorm verre reizen wat minder fijn is.
Hopelijk een mooie poul met voornamelijk teams uit west EU of Scandinavië.

El begint toch helemaal niet direct met de groepsfase of is dat veranderd?

3 mei 2015 om 20:49

Ligt aan het moment dat je instroomt.. Als je doormiddel va nde play offs europa in gaat moet je eerst nog voorrondes spelen. Ga je via winst van de beker Europa in dan qualificeer je meteen voor de groepswedstrijden

3 mei 2015 om 21:17

Is sinds dit jaar verandert, als je de beker wint, dan stroom je gelijk in in de groepsfase van de europa league

Ik vind het leuk voor een club als Groningen dat ze Europa in gaan. Voor de fans en de club een mooie ervaring.

Groningen heeft weinig te zoeken in Europa denk ik. Er is een reële kans dat botteghin, chery en rusnak zullen vertrekken. Ik zie groningen niet zo gauw waardige vervangers voor hun halen.

3 mei 2015 om 21:03

Toch hebben ze het gewoon verdiend, wens ze alle succes volgend seizoen!

3 mei 2015 om 21:33

Groningen meer dan Zwolle, prima selectie dit seizoen en weten ook altijd wel op spelers op te leiden of op te pikken. Tibbling is er weer een voorbeeld van. Groningen is gewoon een van de subtop ploegen in NL, ik zou niet weten wie er nou echt veel beter is dan Groningen. Behalve dan Ajax, Feyenoord, PSV en dat scheelt ook niet veel.

Heerenveen, Groningen, AZ, Vitesse en nu ook Twente het is allemaal een beetje van het zelfde niveau.

Leuk voor Groningen. Kan je met de inkomsten versterkingen halen. Ik vind die Padt echt een goede keeper.

4 mei 2015 om 03:28

Padt was ook nu weer ontzettend belangrijk, zeker in de eerste helft. Heer en meester bij alle halve kansen en hoge ballen. Mocht Botteghin vertrekken dan heb ik alvast een nieuwe favoriete speler. Vreemd genoeg een keeper, maar wel iemand die Bizot in no-time heeft doen vergeten.

Zou Kramer niet wat zijn voor Groningen? Als vervanger voor De Leeuw bijvoorbeeld(Als hij nog weg wilt). En misschien dat ze Andersen kunnen huren van Ajax. Of Ritzmaier van PSV. Of hebben de Groningers andere namen?

3 mei 2015 om 22:02

Volgens mij hadden ze al eerder interesse in Kramer, alleen ging de Leeuw niet naar China. Kramer past er wel. Sterke kerel, scoort makkelijk. De achterban houdt wel van wat opportunistische spitsen. Die Hoesen is veel te slap.

3 mei 2015 om 22:06

Nee dat was Van Duijnen

3 mei 2015 om 22:24

Ohja, is ook zo. Even in de war...

4 mei 2015 om 01:02

Jaa ze hebben interesse in Alireza Jahanbaksh de duurste speler ooit van de jupp die bij nec Nijmegen voetbalt ik als nec supp hoop wel dat Ali blijft maar kleine kans internationaal goed voor 12/15 goals in seizoen als buitenspeler mooi aantal en die jongen heeft wk gespeeld en asia cup

Nu maar hopen dat Groningen ook durft te investeren in de selectie. Spelers als Past, Hateboer, Botteghin, Tibbling, Chery en Mahi kunnen denk ik wel mee in Europa. Maar ik zou bijvoorbeeld wel een spits erbij halen, een fysieke sterke middenvelder en achterin ook nog wat.

Volledig terecht dat ze de beker pakken. Hebben sterke tegenstanders gehad en het is ze van harte gegund.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren