Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De topper tussen PSV en Ajax: een wedstrijd in een wedstrijd

Laatste update:

Aanvallend loopt het wel, bij de nummer één en twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Ajax (negentien goals) en PSV (veertien goals) zijn, hoewel de twee nog een wedstrijd te goed hebben, de ploegen met de meeste doelpunten in deze jaargang. Verdedigend is het hier en daar nog een beetje passen en meten voor Erik ten Hag en Mark van Bommel.

Bij Ajax lijkt de zogenaamde restverdediging soms niet goed te staan, waardoor er voor rappe spelers mogelijkheden tot uitbreken is. PSV, dat wat minder ver van de eigen goal verdedigt, heeft minder last van dit probleem: de Eindhovenaren werden dit seizoen minder vaak voorbij gedribbeld dan iedere andere Eredivisie-ploeg (35 keer), zo blijkt uit statistieken van Opta, terwijl dit in totaal zeven ploegen minder vaak overkwam dan Ajax (57 keer).


Voorbijgedribbeld bij Ajax




Speler Aantal
Daley Blind 10
Nicolás Tagliafico 9
Lisandro Martínez 7
Hakim Ziyech 6
Vier spelers 4


Voorbijgedribbeld bij PSV




Speler Aantal
Olivier Boscagli 6
Pablo Rosario 5
Cody Gakpo 4
Jorrit Hendrix 3
Mohamed Ihattaren 3

Bij Ajax valt op dat vooral de linkerkant kwetsbaar is in dit soort momenten: 26 van de 57 keer dat de Amsterdammers door een tegenstander voorbij werden gedribbeld was Daley Blind, Nicolás Tagliafico of Lisandro Martínez het slachtoffer. Bij PSV staat linksback Olivier Boscagli aan kop in dit klassement, hij lijkt zijn draai in Eindhoven nog niet helemaal gevonden te hebben.

Kijkend naar de Ajacieden en PSV’ers die juist de meeste succesvolle dribbels ondernemen valt het op dat er bij Ajax met Martínez, Edson Álvarez en Blind ook relatief veel ‘verdedigend’ ingestelde spelers in de top vijf staan.


Succesvolle dribbels bij Ajax




Speler Aantal
Lisandro Martínez 12
Hakim Ziyech 11
Dusan Tadic 9
Edson Álvarez 6
Daley Blind 6


Succesvolle dribbels bij PSV




Speler Aantal
Donyell Malen 10
Mohamed Ihattaren 9
Steven Bergwijn 8
Denzel Dumfries 8
Bruma 7

Bij PSV zijn het vooral de aanvallers die uitblinken qua dribbels, terwijl ook rechtsback Denzel Dumfries met enige regelmaat een mannetje passeert. Het zou dus zomaar kunnen dat de strijd tussen de linkerflank van Ajax en de rechterflank van PSV een sleutelrol krijgt in het duel in het Philips Stadion.

PSV - Ajax eindigt in een ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die voorbijgedribbeld statistieken vind ik altijd maar vreemd. Je zou toch zweren dat Tagliafico bijna elke bal afpakt. En vorig jaar was Virgil ook 55 wedstrijden onafgebroken niet voor bij gedribbeld, lijkt me heel sterk. Vraag me af hoe ze dat berekenen.

21 september 2019 om 13:23

Het gaat er in dit geval om echt tijdens een dribbel de tegenstander voorbij te gaan. 1 vs 1. Dat is bij Virgil niet gebeurd. Dat een mannetje uit de rug van iemand loopt, wordt dus niet meegeteld.

Statistieken van niks. Wat volgde er op al die dribbels? Als je er ern voorbij loopt om vervolgens opgevangen te worden door diegene die rugdekking geeft -of goed gestaffeld staat- schiet het niet zo op. Geslaagde dribbels waarmee een kans wordt gecreëerd of gescoord, daar gaat het om.

22 september 2019 om 08:35

Geslaagde dribbels om een man uit te spelen en/of man-meer-situatie te creëeren zijn ook belangrijk. Maar eens, het kan een vertekend beeld geven.

Zal leuk zijn voor de competitie wanneer PSV wint. Ik denk dat bij een winst van Ajax we nog best wel naar een 6/7 punten verschil in de winterstop kunnen gaan.

21 september 2019 om 14:08

Ik weet het niet. Psv wint haar wedstrijden ook redelijk eenvoudig. Het dubbeltje kan mijns inzien 2 kanten op vallen. Een beetje hetzelfde als afgelopen seizoen.

21 september 2019 om 14:15

Zo lijkt het niet in de prognoses. PSV heeft toch een matige verdediging. Mede hierdoor niet geplaatst voor de CL. In de eredivisie kan je dit nog wel opvangen. De linksback is er niet. De rechtsback is al een half jaar uit vorm. Het centrum met de oude langzame Viergever en de onervaren Baumgartl is ook niet sterk te noemen. Het blok Rosario notabene de captain en zijn compaan Hendrix zijn dramatisch, geen enkele creativiteit. En Jeroen Zoet heeft het laatste half jaar misschien 5 x goed gekeept. Daarbij leunen ze nu op een 17 jarig talent die twee topwedstrijden in 3 dagen tijd moet gaan spelen. En een drietal aanvallende top talenten. Ik zou mijn geld niet op het onervaren PSV durven zetten. Ook in acht genomen dat de laatste twee ontmoetingen door Ajax gewoon gewonnen zijn. Ajax heeft achterin en op het middenveld overal een betere speler. En voorin veel meer ervaring op het hoogste niveau. Daarbij ook twee volle dagen meer rust. En ervaring met het spelen van belangrijke wedstrijden kort achter elkaar. Maar goed we gaan het zien. De bal is rond zeggen ze wel eens.

21 september 2019 om 14:35

Die Baumgartl is wel echt een verbetering in de verdediging van PSV. Ook een mooie rustige goal tegen Sporting.

21 september 2019 om 14:41

@woutersl Je noemt hier een aantal spelers bij PSV die niet in vorm zijn, maar je kunt niet om het feit heen dat ze bijna elke wedstrijd winnen. Daarnaast hebben die 2 eerdere ontmoetingen tussen PSV en Ajax weinig waarde omdat PSV de Cruijffschaal tussen de CL-wedstrijden totaal niet serieus nam en de wedstrijd afgelopen maart kon het dubbeltje tot dat penaltymoment van Neres ook zomaar de andere kant opvallen. Ook wil ik je nog even meegeven dat PSV thuis al 3 jaar ongeslagen is. Voor mij is PSV gewoon de favoriet als ze thuis tegen Ajax moeten spelen.

21 september 2019 om 14:42

Nee, nee en nog eens nee. Ajax moet die handschoen gewoon niet oppakken. Alles 10 meter terug. PSV speelt toch thuis, mogen zij lekker het spel maken. Ajax lekker op de omschakeling. Waarom zou je PSV in hun kracht laten spelen. Iedereen roept alweer Ajax voetbalt makkelijker. Dus waarom zou je dat moeten etaleren. Juist door te counteren zijn de laatste twee ontmoetingen met PSV in winst omgezet. Zij hebben aanvallers die dodelijk zijn bij ruimte. Dan geef je dat toch zo min mogelijk. Gewoon de underdogrol pakken. Onana gaf al het goede voorbeeld. We hebben al 5 keer achterelkaar verloren in Eindhoven. Ten Hag gaf ook al een mooie aanzet. Die jongens voorin zijn cowboys. Laat Rosario en Hendrix maar lekker de opbouw verzorgen. En begin daar met druk zetten. Werkte super in de JC schaal, waarom zou je het anders doen.

21 september 2019 om 15:08

De wedstrijden voor plaatsing CL zijn niet gewonnen. Anders speelde PSV wel CL. En zelfs met de spelers uit vorm wint PSV in de eredivisie en een zwak porto. De laatste 3 jaar thuis zegt me niks. Dat is al zolang geleden. De recente wedstrijden zouden een eerlijker beeld moeten geven. Vitesse en de andere zwakke broeders leverden winst op. Maar tegen het net gepromoveerde Twente werd meen ik gelijk gespeeld. Maar goed minder rust minder ervaring en toch ook minder kwaliteit in het veld bij PSV op de voorste linie na want die is echt talentvol. Zelfs MVB ziet overigens Ajax volledig terecht als favoriet zo ook de bookmakers. Feit is wel dat de favoriet niet altijd wint. De bal is rond

21 september 2019 om 16:44

Die wordt hierboven onervaren genoemd. Alsof 100 Bundesliga-duels niet tellen 🤨

21 september 2019 om 14:36

Ajax heeft te vaak in achtervolging gezeten. Zou leuk zijn eens om continue aan kop teczijn.

21 september 2019 om 14:46

Ajax is beter in achtervolgen dan in het verdedigen van de koppositie. Juist bij achtervolgen breken ze de concurrent op het moment dat ze er voorbij schieten. Bij verdedigen van de koppositie lijken ze erg veel last te hebben van druk. Zelfs in de CL was het zo. Altijd de underdog tot aan Spurs. Zeker in die laatste helft. Toen moesten ze iets echt gaan verdedigen. Waardeloos.

WouterSL hoe kan je het psv vergelijken dat tegen twente speelde vergeleken met nu dan vergelijk ik het psv tegen vitesse ook tegen het ajax van tegen vitesse behaalde resulaten hebben niks te maken met de vorm van een elftal op dit moment zijn het 2 sterke ploegen die elke wedstrijd winnen en makkelijk tot scoren komen ik zie psv als favoriet omdat ze het thuis niet snel uit handen geven

Goedenacht

22 september 2019 om 12:41

Niemand zegt dat dat niet mag. Je coach is realistischer. We will see

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren