Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De tirade van De Boer was veel te laat, Ajax speelt al twee jaar zo'

Laatste update:

Frank de Boer wil bij zijn spelers honderd procent overtuiging zien en baalde dan ook als een stekker, toen hij zijn groep afgelopen maandag richting het trainingsveld zag sjokken. De coach haalde verbaal behoorlijk uit naar zijn selectie en de beelden hiervan werden op Internet gezet. Jan Mulder begrijpt de woede van De Boer, maar vraagt zich af of de uitbarsting niet eerder had moeten komen.

/

Volgens Mulder had De Boer met zijn tirade 'volkomen gelijk': "Maar ik vind dat hij veel te laat is", analyseerde de oud-aanvaller bij Studio Voetbal. "Ajax speelt al twee jaar zo. Die demonstratie naar buiten toe had veel eerder moeten komen." Ajax had volgens De Boer goed getraind na zijn donderspeech, maar stelde zondag tegen PEC Zwolle weer behoorlijk teleur.

Bert van Marwijk dacht niet dat de uitbarsting van De Boer gepland was: "Frank ergerde zich op dat moment en dan ontploft hij. Ik ben fan van hem. Hij is de enige bindende factor binnen Ajax", zei de voormalig bondscoach. "Waar je wel kritisch naar kunt kijken, is de manier van spelen. De verrassing en spontaniteit ontbreken."

Frank de Boer had al eerder uit zijn slof moeten schieten

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik mag toch echt hopen dat ze dit te boven komen, zoveel punten achterstand van de nr2 & 3 is echt niet goed voor de competitie.

27 april 2015 om 07:58

Al 4 jaar.

Mulder heeft 100 % gelijk.
Waarom houdt men de hand nog boven De Boer ?
Een blinde kan zien dat het De Boer-concept niet meer werkt.
Wegwezen en een andere trainer is toch de normaalste zaak van de wereld.
Aan iedere trainer komt een einde......dus ,afvoeren.

27 april 2015 om 08:54

Ja en dan presteert die nieuwe trainer de eerste paar maanden goed, vervolgens slecht en moet ook hij weg. Man laat frank gewoon lekker waar hij is. Tot dusver heeft hij het altijd moeten doen met vele matige spelers. Als hij voor 35 miljoen mag inkopen en dan nog ervoor zorgt dat zijn team matig speelt en weinig punten pakt, dan is het een ander verhaal. Frank roeit met de riemen die hij heeft. Ik denk dat geen enkele trainer in de ED zal kunnen presteren wat frank heeft gedaan met deze spelers. Niet zozeer de 4 landstitels maar zelfs een tweede plek met deze matige selectie.

27 april 2015 om 13:06

Volledig oneens.
Frank zijn tijd is voorbij.
Er moet een trainer komen die in Europa mee kan.
Een trainer die dat 777 keer rond spelen uit het spelconcept verwijderd. Rot op met : wij hebben toch 75 % bal bezit gehad
Ben er zeker van als Atletico één minuut zo zou spelen alle elf spelers de tribunne konden op zoeken.
Vooruit met die banaan en niet in 20 seconden het liefst in 5 seconden de bal naar voor brengen.
Daar bevind zich de plaats waar een wedstrijd gewonnen wordt.

27 april 2015 om 14:38

Zie jij hoe frank zich ergert tijdens de
Wedstrijden ? Als frank zo wilde spelen, dan stond hij met een brede glimlach langs de lijn. De spelers zijn te slecht om frivool te spelen. Ze kunnen amper een bal passen man en komen serieus handelingssnelheid tekort . En zelfs meer balbezit is sporadisch het geval.

27 april 2015 om 11:43

Zo'n oude vriendengroep (bergkamp, de Boer, Overmars etc.) durft elkaar niet echt de waarheid durft te vertellen. Het spel is al sinds het tweede seizoen van de Boer niet meer op aan te gluren. Maar niemand zei er wat van, tot dat nu de titel niet gewonnen wordt. Sterker nog, aan het begin van het seizoen zei Bergkamp namens het technische hart dat dit de beste selectie in jaren zou zijn. En in de eerste helft van de competitie vond de Boer het Ajax nog regelmatig goed spelen, terwijl het er toen ook bedroevend uitzag.
Ik ben van mening dat dit maar zeer gedeeltelijk aan de kwaliteit van de spelers ligt. Als je tegen de kelder van de eredivisie stelselmatig maar een handje vol met kansen kan creëren terwijl je wel +70% balbezit hebt. Dat heette de afgelopen 3-4 jaar dan dominant voetbal, en het werd geaccepteerd door de meerderheid aangezien er wel prijzen gepakt werden.
Hopelijk gaat de Boer zijn tactiek aanpassen, want hij is natuurlijk wel een fantastisch uithangbord voor onze club. Maar ik ben bang dat hij te eigenwijs is en dan is een exit helaas de enige juiste keuze.

Nee de Boer hij eerder met zijn vuist op tafel moeten slaan voor versterkingen dus hij is net zo schuldig aan dit belabberde spel en dan is zo'n filmpje leuk hoor voor de buiten wereld maar dat haalt weinig uit want deze jongens kunnen gewoon niet beter ze hebben routine nodig en sturing plus mentale hardheid en dat zijn facetten in het voetbal die zeer belangrijk zijn en dat mist deze selectie en daardoor groeien die spelers ook niet door en staan daardoor stil in hun ontwikkeling.

Ach dit was toch geen 'uit z'n slof schieten', het was eerder een slecht geïmproviseerd stukje acteerwerk voor de camera. Kan me niet voorstellen dat die jonge individualisten van Ajax onder de indruk zijn geraakt

27 april 2015 om 08:04

Frank de Boer acteert niet en denk jij dat dit niet wekelijks gebeurd bij clubs, het is nu gefilmd en uitgezonden dus ik snap de hype niet echt.

27 april 2015 om 08:11

Frank de boer acteert altijd, hij probeert overdreven bazig over te komen van kijk mij ik ben de baas. Wees gewoon jezelf nooit een lach niks alleen maar stoer kijken en 'serieus' zijn. Bij een grote club in het buitenland wordt hij uitgelachen.

27 april 2015 om 08:24

Jij hebt Frank als speler nooit meegemaakt zeker, toen was hij ook al zo'n drifkikker dus Frank acteert niet .

27 april 2015 om 22:33

Het zal vast niet geacteerd zijn, maar het is eerder dat het op mij niet echt overtuigend overkomt. Ik kan me voorstellen dat Louis van Gaal helemaal uit z'n pan gaat en dat alle spelers met de staart tussen de benen aan het werk gaan. Ik zeg niet dat ik het beter had gedaan, maar dit was niet erg overtuigend voor een coach die de wereldtop zogenaamd aan zou kunnen.

27 april 2015 om 08:08

Dat het toevallig gefilmt is betekent niet dat het niet eerder gedaan is,

Dit zei ik al in een eerder artikel dat ook over Mulder en de uitlating van de Boer ging: wie zegt dat hij het niet eerder gedaan heeft? Is hij er altijd bij bij trainingen en in de kleedkamer? Jan hou alsjeblieft gewoon je mond als er niks zinnigs uit komt.

27 april 2015 om 08:47

Natuurlijk gebeurt zoiets vaker, veel vaker zelfs. Maar het gaat hierbij om t signaal naar de supporters, die zien al maanden of misschien wel jaren 30 van de 34 wedstrijden verwende jochies over het veld sjokken. En verwende jochies moet je aanpakken. Maar doordat er weinig of geen verbetering in komt moet je wel een keer een signaal geven naar de buitenwereld. Doordat Frank veel krediet heeft wordt heel veel gerespecteerd, maar elke andere coach stond zwaar onder druk of lag eruit.

Overigens wel verdient krediet.

Tsja, dat Ajax al erg lang niet best speelt, lijkt me geen discussie waard. Wie zegt me echter dat dit niet al de zoveelste uitbarsting is van de Boer?

Dit slaat nergens op, Frank is in 5jaar tijd 4x kampioen geworden, en het is gewoon knap om met deze selectie 2de te worden.

In 5 jaren tijd als trainer bij Ajax onder F.de Boer eigenlijk speelt Ajax ieder jaar steeds minder, maar wel geluk om 4 x kampioen te worden omdat andere club ook zo slecht presteren, niet dat Ajax beter speelt maar door veel geluk. Ajax is niet beter door F.de Boer maar F.de Boer wordt beter door Ajax, hele wereld zeg oh.... geweldig F.de Boer 5 jaar trainer van Ajax en 4x kampioen van Nederland, dus F.de Boer je heb je voordeel al in de pocket dankzij Ajax en nu hoogste tijd dat je club Ajax naar een beter trainer verdiend voor volgende jaren.

27 april 2015 om 11:16

En jij weet zo een betere trainer te noemen? De Boer is een hele goede trainer... de beste die we in jaren gehad hebben. Hij laat zich niet gek maken, brengt rust en is tactisch sterk. Hij moet het alleen, net als alle andere Eredivisie clubs, doen met een generatie spelers die niet die inzet, durf en branie hebben als hij destijds. Je kunt niet zeggen dat PSV dit jaar nu zo goed gespeeld heeft. Of Feyenoord... of Twente... etc. Kijk naar de spelers... vergelijk het eens met de spelers van Bayern, Atlético of Barca... die hebben toch een veel betere wedstrijdmentaliteit? Dus om nou alles op De Boer te schuiven is echt veel te kort door de bocht.

Ik geloof dat Jan Mulder een beetje dom is.... denkt hij nu serieus dat dit de 1e uitbarsting van De Boer is? Is hij misschien de wedstrijd NEC - Ajax vergeten waar we in de rust dik voor stonden en Frank desondanks ontplofte omdat het team niet scherp genoeg was? En zo gaat De Boer wel vaker tekeer omdat de jongens niet scherp en ongeïnteresseerd ogen... slof slof, balletje breed of terug.... het is een gruwel in De Boers ogen. Maar het is wel zoals de heren in het veld spelen. En dat is veelal niet zoals van tevoren afgesproken. Bij winst besteed niemand er aandacht aan. Maar owee als Ajax geen kampioen wordt. Dan is iedereen van buiten er als de kippen bij om relletjes te stichten. Dan weten al die analisten het zo goed.... bah...

Volledig mee eens,het karakter van de Boer een beetje kennende is dit zeker niet de eerste keer. Echter, er zit iets structureels fout in de manier van spelen. Deze vraagt concentratie en vooral een heel hoog voetbalniveau. Dit is er nu te weinig dus moet de speelmanier gaan aanpassen denk ik. Het spelsysteem is nu voor deze spelers veel te moeilijk, zo niet, uit te voeren.

De hele instelling van het team moet gewoon anders, ze moeten geen genoegen nemen met de winst, maar ze moeten echt met 2, 3 á 4 doelpunten verschil winnen.

De afgelopen 5 jaar heeft Ajax nog geen handjevol keren met 5-0 of iets dergelijks gewonnen, zelfs tegen amateurs hebben ze vaak moeite.
Nee dan de absolute CL top, die doen dat minstens 5 keer per jaar geloof ik.

Als Frankie en de rest van Ajax nou eens verstandig en realistisch gaan doen komend seizoen, gooien ze om te beginnen de heilige verklaarde huisstijl de prullenmand in.
Om 4-3-3 te kunnen spelen het je buitenspelers nodig die hun man op snelheid kunnen passeren en dan vervolgens een perfecte voorzet kunnen geven op de centrumspits.
Alle buitenspelers van Ajax van de afgelopen jaren, ontberen die kwaliteiten gewoon, of ze komen hun man niet voorbij, of de voorzet deugd niet en meestal bleek het een combinatie hiervan te zijn.
Ook moet men eens afscheid gaan nemen van dat positiespel, het idee daarachter valt te prijzen, de uitvoering is echter lachwekkend!!!!
Dus voor komend seizoen zou ik het zo gaan doen:

Ervaren centrale verdediger halen, een echte kerel waar in ieder geval de spitsen in NL nog ontzag voor hebben.
Riewewald op de plek van Boilisen, die laatste met grote spoed de Arena uitschoppen!!
Ook Van Rhijn mag van mijn opsodemieteren en voor hem dus een nieuwe back halen.
Het middenveld versterken met Propper en Gudelj en voorin Milik met als het haalbaar is Cardozo laten spelen.

Zo dus:
Cillissen

Aankoop, Aaankoop, Veltman, Riedewald

Bazoer

Gudelj Propper
Klaassen

Cardozo Milik

Dan speel je tenminste in een realistisch concept wat niet naïef is en met echte mannen!!!
En weg met de speeltuinvoetballers als Serero, Kishna, Schone, El Gahzi, Fischer en Andersen.
Dat zijn kleuters die nooit als mannen zullen gaan voetballen!

Dat hele gezeur over de wel of niet geacteerde speech van De Boer is nietszeggend. Het gaat erom dat Ajax weer beter moet gaan voetballen. Wat mij betreft gaat De Boer in een tutu voor de groep staan als hij denkt dat het werkt.

Persoonlijk denk ik dat je nog zoveel kan schreeuwen en aanmoedigen wat je wilt, je kan van oud ijzer toch geen goud maken. De Boer had een tactiek ontwikkelt die voor Ajax ongeveer 4 jaar lang goed uitpakte. Maar als je telkens je sterspelers ziet vertrekken en daar spelers voor terug krijgt die het niveau niet aankunnen zul je daar logischer wijs een gevolg van terug zien in het spel. Het baltempo, het inzicht en de loopacties : het wordt allemaal minder, met als gevolg dat je tactiek gewoon steeds minder goed werkt. En dat is waar we de laatste maanden steeds meer naar kijken.

Ajax moet of zijn tactiek gaan omgooien of zijn beleid gaan aanpassen, op deze weg doorgaan betekend verdere achteruitgang.

27 april 2015 om 13:42

Maar Als De Boer ziet, wat trouwe fans zien, dan zou hij zijn tactiek toch aanpassen.

Het balbezitvoetbal en wachtend op de kansen die gaan komen, werkt niet bij dit Ajax. Dus hij had allang iets anders moeten uitproberen. Gewoon weer een inschuivende CV, een nummer 10 en echte vleugels was het proberen meer dan waard.

Alleen De Boer blijft volharden in zijn visie en dit wordt van kwaad tot erger...

27 april 2015 om 16:16

Wat er precies in de gedachte van De Boer omgaat is voor iedereen van ons een raadsel. Maar we weten dat hij iemand is met een duidelijke visie hoe hij wilt dat er gespeeld wordt. Hij wilt daar niet zomaar vanaf stappen. Zelfs als hij ook constateert dat het huidige materiaal niet geschikt genoeg is voor de goede uitvoering van het spel kan het een bewuste keuze zijn. Als hij weet dat hij volgend jaar versterkingen krijgt waardoor de tactiek wel goed uit te voeren is dan kan hij bewust kiezen om de rest van de spelers erop te laten trainen. Daarnaast is het resultatief gezien nog niet eens rampzalig. Als je resultatief gezien kijkt is een 2de plaats en 68 punten na 32 wedstrijden niet eens zo dramatisch. In tegenstelling tot het spel, wat niet om aan te gluren is. Zo zijn we eigenlijk verwoorden tot een Serie A team in de Eredivisie.

Je moet altijd op zoek gaan naar een tactiek die past bij je selectie, of je hebt een visie waarbij je spelers zoekt voor de uitvoering. Als we kijken naar de doelen die Ajax nastreeft, het transferbeleid, het jeugdbeleid en de huidige middelen dan zie je dat er het nodige moet veranderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren