Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Telegraaf benoemt ‘grote kracht’ Daley Blind na zege Ajax in Utrecht

Laatste update:

Ajax won zondag vrij eenvoudig van FC Utrecht (0-3) en voor Barry Opdam is dat reden om drie Ajacieden op te nemen in het Elftal van de Week van De Telegraaf. De rapporteur van de ochtendkrant, die jarenlang voor AZ uitkwam, is naast Dusan Tadic en Davy Klaassen zeer te spreken over de slimmigheid die Daley Blind aan de dag legde.

"Puur op basis van snelheid zou Blind er door menig aanvaller worden uitgelopen, maar zijn grote kracht is dat hij bijna altijd goed gepositioneerd staat", deelt Opdam een dag later complimenten uit aan de centrumverdediger van Ajax. De AZ'er zit Blind altijd slim de duels aangaan. "Tegen FC Utrecht werd Mimoun Mahi meermaals door de lucht aangespeeld. Blind sprong dan slim mee in zijn rug. Daarmee won hij het duel niet, maar maakte hij het zijn tegenstander wel dusdanig lastig dat Perr Schuurs de bal kon wegplukken."

Davy Klaassen: ‘We moeten Ryan af en toe een beetje afremmen’

Opdam vindt dat Ajax met het terughalen van Klaassen een gouden zet heeft gedaan op de transfermarkt. "Hij is voor mij nog steeds dezelfde speler als in zijn eerste periode bij Ajax, maar dan met wat meer bagage in zijn rugzak", zo oordeelt de voormalig verdediger over de aanjager van de Amsterdamse club. "Hij is een meester in het positie kiezen voor de goal. Klaassen ziet dat er een doelkans kan ontstaan, trekt een sprint en staat uiteindelijk op de goede plek." In de spitspositie komt Opdam bij Tadic uit. "Hij blijft continu doorjagen op de keeper. Die moet daardoor voor de lange bal kiezen en dat levert Ajax vaak balbezit op."

In de voorhoede krijgt Calvin Stengs de voorkeur boven Danilo van het goed presterende FC Twente. "Hij heeft een fantastische individuele actie, waardoor hij teamgenoten voor de goal kan zetten", aldus Opdam, die ook onder de indruk is van Marcos Senesi. "Feyenoord heeft lange tijd een gebrek gehad aan sterke centrale verdedigers, maar deze jongen vult zijn rol goed in. Hij straalt rust uit en schroomt niet om de duels aan te gaan. Dat geldt ook voor ploeggenoot Uros Spajic, die ik net zo goed op deze positie had kunnen zetten." Opdam verkiest Owen Wijndal op de linksbackpositie boven Philipp Max. De PSV-verdediger schuift door naar de positie van rechtsback.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Feyenoord heeft een gouden greep met Spajic gedaan, is misschien niet de allersnelste en heeft technisch gezien zijn beperkingen maar geeft zo veel meer rust als je dat vergelijkt met een Botteghin, van der Heijden of Ie. Senesi met Spajic is voor Eredivisie begrippen een top duo.

9 november 2020 om 09:31

Rust heeft ie wel, maar wat je zegt, af en toe schiet die bal van z'n voet dat ik me echt afvraag of die jongen in de jeugd wel techniektraining heeft gehad. Het is voor Feyenoord wel fijn om te zien dat er inderdaad zoveel rust is gekomen in vergelijking met Botteghin, die is wel echt klaar. Kunnen ze Spajic definitief overnemen einde van het seizoen?

9 november 2020 om 09:35

@masterapie,

We spelen eredivisie voetbal waar de gemiddelde aankoop (buiten Ajax/psv) onder de 5 miljoen euro kost. Een verdediger die alles beheerst kost 75 miljoen en speelt bij Juventus genaamd De Ligt. Als je Spajic kan huren zoals Feyenoord gedaan hebt en daarmee een solide sterke verdediger binnen haalt, die weliswaar voetballend wat minder is, dan heb je het gewoon goed gedaan. Het is puur met welke maatstaf je meet. Zelf vind ik Spajic een enorme toevoeging aan Feyenoord.

9 november 2020 om 09:52

Ik zeg toch ook niet dat het waardeloos is? Alleen die jongen wordt ook mee gestuurd naar voren, dat snap ik niet. Zet en laat 'm in z'n kracht achterin en breng 'm zo min mogelijk in de positie dat ie 't moet gaan hebben van z'n technisch vermogen.

9 november 2020 om 10:25

@masterapie, dat ben ik inderdaad met je eens. Zo een jongen moet lekker op de CV blijven staan en geen stap verder vooruit. Daar verliest hij zijn waarde.

9 november 2020 om 09:36

Feyenoord kan zo maar eens de beste verdediging van de eredivisie hebben. Op rb is het misschien een beetje behelpen, maar dan nog staat het goed.

9 november 2020 om 09:53

Ik zou niet weten hoe je er bij komt dat Feyenoord een betere verdediging zou hebben dan Ajax?

9 november 2020 om 09:58

Ajax met Perretje Schuurs? Schat ik de defensie van Feyenoord toch hoger in. Wellicht inderdaad de rechtsback, maar verder vind ik Feyenoord op alle posities achterin sterker.

9 november 2020 om 10:28

@lighttownpe,

In potentie is de verdediging van Feyenoord misschien beter. Haps is een hele talentvolle back alleen nooit meer dan 10 wedstrijden gespeeld. Tagliafico of Haps Daley Blind tov Senesi. Mazraoui tov Nieuwkoop. Ajax heeft dan wel Per Schuurs die op het moment minder is dan Spajic, dat is dan ook de enige die misschien op het moment minder is.

Tegelijkertijd word Schuurs afgerekend op wedstrijden tegen o.a. Zapata en Sane, dat niveau is wel wat anders dan de eredivisie waar in Spajic goed presteert.

9 november 2020 om 10:46

@lighttownpe, vergelijk dan ook de rest van de Ajax-defensie even met die van Feyenoord. Daarbij sluit ik me aan bij wat D-Bergkamp hieronder schrijft, Schuurs werd in de luren gelegd door Sané en Zapata, dat is wel wat anders dan de ED waar hij gewoon stabiel speelt. Van Perr worden op dit moment alleen z'n fouten eruit gehaald, dat hij gisteren opbouwend weer prima speelt, en uiteindelijk met de defensie de 0 houdt dat vergeten we maar weer even. Die jongen is duidelijk aan het leren met vallen (ook letterlijk) en opstaan. Neemt niet weg dat vorig jaar hij in de KKD niet eens uitblonk en volgens velen al een miskoop van jewelste was, nu staat hij in de CL en hoewel hij fouten maakt is het niet zo dat hij continu blundert. Ik kan me nog een uitwedstrijd in de voorronde CL herinneren waarin hij dat wel deed. De Perr van toen en nu is een wereld van verschil, die vooruitgang is wat mij betreft belangrijk. En ja, ik vind de defensie van Ajax beter dan die van Feyenoord.

9 november 2020 om 10:59

Ja exact. Haps vind ik beter dan Wijndal, Senesi beter dan Blind en Spajic dan Schuurs. Zijn we er toch?

9 november 2020 om 12:36

Blind is toch veel beter dan Senesi Lighttown. Hoe hij de middenvelders in werking zet, met speels gemak linies overslaat, is ook precies de reden waarom Ajax makkelijker voetbalt dan Feyenoord. Met afstand de belangrijkste man bij Ajax. Edit: Spajic idd beter dan Schuurs, Haps / Tagliaficio is lood om oud ijzer en Mazraoui / Nieuwkoop wint Maz.

Ik zou Blind heel graag nog eens bij Barca zien spelen. Misschien raar maar hij lijkt mij echt de ideale regisseur van achteruit

9 november 2020 om 09:12

Ja dat is beter dan FDJ daar neer te zetten maar is toch ook niet het niveau dat Barca moet willen. Tenzij het weer goedkoop moet, dat is wel de situatie van Barcelona. Maar dan zou Ajax niet moeten verkopen.

9 november 2020 om 09:34

@glory, Blind liet tegen Atalanta bijvorobeeld twee keer Zapata volledig weg lopen toen hij hem in de dekking over moest nemen van Schuurs zonaal gezien. En tegen Midsylland kwam Dreyer ook vanaf de kant van Blind. Voetballend is hij enorm goed en positioneel ook. Desondanks is hij in een één tegen één nog veel beroerder dan Schuurs. Wanneer hij positioneel een keer mis zit is het dan ook gelijk ongelofelijk gevaarlijk omdat hij nergens kan compenseren.

Zelf zie ik graag een blok van Schuurs/alvarez achterin, met op het middenveld Blind+klaassen er voor.

9 november 2020 om 10:35

Daley Blind is een beetje een kopie van z'n vader. Die was ook niet snel en ook geen echte mandekker, wel was hij reuze goed in positie kiezen en daardoor onmisbaar voor de opbouw van Ajax destijds. Daley is ook voor Ajax onmisbaar, maar daarnaast moet je wel een breker hebben. Met Schuurs en Alvarez achterin mis je voetballend vermogen wat je juist nodig hebt in het spelletje van Ajax.

9 november 2020 om 10:49

@sufridor, ik denk dat de opbouwende kwaliteiten van Alvarez nog onderschat worden. Op het middenveld komt hij wat lomp en traag over, ik denk dat als hij vanuit achteruit met wat meer rust mag opbouwen je gaat zien dat 't allemaal zo slecht nog niet is.

9 november 2020 om 12:27

Blind bij Barça past inderdaad wel bij het aankoopbeleid van Barça van de laatste jaren. Vooral achterin is het echt heel matig. Dus ja dan heb je gelijk. Maar wil Barça gaan groeien dan zullen ze echte betere aankopen moeten gaan doen. Blind is trwns in oranje ook vaak een zwakke schakel, met af een toe een uitschieter.

Met Blind, Klaassen en Tadic heeft Ajax in elke linie een geboren leider.

9 november 2020 om 10:02

Als Blind echt zo'n leider was, dan zou die er wel voor zorgen dat het achterin een stuk hechter bij elkaar zou blijven. Fortuna thuis zie je weet dat Ajax geen echte leider achterin heeft staan. De backs zijn meer onderweg naar voren, dan dat zij hun verdedigende taak uitvoeren. Atalanta uit zie je Schuurs 2x bij de tegenstander in de 16, terwijl je 0-2 voorstaat? Achterin wordt er bij Ajax maar een dotje gedaan en is de organisatie ver te zoeken. Dit gaat Ajax Europees opbreken.

9 november 2020 om 10:36

Dan snap je er echt weinig van. Blind is allesbehalve een geboren leider.. Daley Blind: “Ben van nature geen leider”.. dus jij noemt hem hier een geboren leider terwijl dit hij dit zelf al tegenspreekt.. “De verdediger voelt zich ook niet prettig als hij als leider bestempeld”. Komt allemaal uit een interview van hem. Waarom denk je dat Tadic na 1 jaartje al gelijk aanvoerder werd en niet Blind die al 10+ jaar bij Ajax er op heeft zitten?

Fijn dat hij het zo goed doet en dat het ook opvalt. Ik ben ook fan van hem, maar die snelheid is toch wel een dingetje. Tegen Atalanta stond hij én verkeerd en werd eruit gelopen. Tegen Utrecht ook af en toe eruit gelopen. Misschien toch maar eens Martinez nog een kans geven, of tenminste afhankelijk van de tegenstander bepalen.

9 november 2020 om 10:20

marton ik ben juist nooit fan van Blind geweest en heb hem regelmatig afgebrand hier, maar ik vind hem tegenwoordig meer dan behoorlijk spelen. Wat me vooral opvalt is die strakke inspeelpass richting middenveld/aanval waar hij regelmatig mee strooit. Goud waard in een aanvallend ingestelde organisatie zoals Ajax. Ik neem mijn eerdere woorden omtrent Blind terug, ik zie een stuk minder tikkies breed en juist veel diepgang. Daarbij ook altijd een prima gozer voor de camera.

9 november 2020 om 10:57

Hij moest en draaien en toen in de achtervolging, hij liep wel op hem in maar kwam te laat. Schuurs maakte de verkeerde keuze door niet over te nemen en gewoon recht terug op de goal af te lopen. Je weet niet wat de afspraak was of dat het de keuze van Schuurs was maar het kan iedereen overkomen in een wedstrijd. Er is nog nooit iemand geweest die alles goed deed in een wedstrijd.

De snelheid is alleen een ding omdat zijn verdedigende partner hem, buiten de bovengenoemde situatie, niet kan herstellen omdat hij ook snelheid mist. Ik vind wel dat Schuurs moet blijven staan. Hij kan via training aan snelheid en anticipatie winnen als ze dat bij hem inbrengen, ook vind ik dat hij resoluter moet zijn in de duels zoals hij dat aan het begin van het seizoen deed. Schuurs is een enorm talent die nog aan wat dingen moet werken maar ook heel veel wel heeft. Hij had een paar prachtige steekpasses Zondag op Antony en doet ook heel veel dingen wel goed. Die paar kleine dingetjes gaan hem een topper maken over een jaar of twee. Moeten we daar op wachten? Ja absoluut. Alvarez, international van Mexico is nog langzamer en slechter op die positie, nu al, en haal je iemand nieuw dan zal deze ook moeten wennen. Vertonghen, Alderweireld e.d. waren ook iniet gelijk top CL niveau, dat moet groeien, De Ligt is het grootste verdedigende talent op zijn leeftijd die NL ooit heeft voortgebracht, en Sanchez was een uitzondering. Maar wie noemt me een andere verdediger die gelijk CL ready was op de leeftijd van Schuurs?

Sorry maar Malacia had van mij op LB gemogen hier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren