Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De Spaanse pers wil me vermoorden, maar ik ben een van de beste keepers’

Laatste update:

Thibaut Courtois werd afgelopen zaterdag door zijn nieuwe trainer Zinédine Zidane direct gepasseerd bij Real Madrid. De Belgische doelman zal daarom blij zijn geweest dat hij zich eerder deze week mocht melden bij de Rode Duivels, die donderdagavond vervolgens in eigen huis wisten te winnen van Rusland (3-1). Courtois ging bij de tegentreffer echter niet vrijuit en het spel van de doelman van de Koninklijke ligt in Spanje meteen weer onder een vergrootglas. Toch trekt de boomlange keeper zich daar weinig van aan. "Je leert van dit soort fouten", vertelt hij tegen de Belgische pers.

De ploeg van bondscoach Roberto Martínez kwam in het Koning Boudewijnstadion via Youri Tielemans op voorsprong, maar niet veel later ging Courtois in de fout. Dat bleek uiteindelijk niet fataal voor de Belgen aangezien Eden Hazard in de tweede helft voor een 3-1 eindstand zorgde. “Denis Cheryshev duwde me en ik had geen kracht meer om de bal weg te werken”, aldus Courtois over het tegendoelpunt. "Het was een klein foutje, maar dat is het leven van een keeper. Daarna bleef ik kalm en ging ik verder met mijn spel."

Het doen en laten van Courtois wordt in Madrid nauwlettend in de gaten gehouden. Inmiddels is de Spaanse grootmacht niet meer in de race voor een prijs en heeft de teruggekeerde Zidane ingegrepen. Zo zat Courtois afgelopen zaterdag op de bank tegen Celta de Vigo. De 26-jarige keeper laat zich niet gek maken. "Ik beschouw mezelf nog steeds als een van de besten, hoewel de Spaanse pers me wil vermoorden. Ik voel me sterk, ik ben kalm omdat ik goed train en goed speel", oppert de linkspoot na de gewonnen interland.

Courtois heeft tijdens zijn eerste seizoen in het Santiago Bernabéu moeite de hoge verwachtingen waar te maken. Chelsea ontving afgelopen zomer liefst vijfendertig miljoen euro voor het jeugdproduct van Genk. Zondagavond moet Courtois met zijn ploeggenoten opnieuw aan de bak in de EK-kwalificatie. Dan spelen de Belgen de tweede wedstrijd van de groep tegen Cyprus. Ook Kazachstan en Schotland maken deel uit van Groep I.

Vind jij dat Thibaut Courtois bij de beste keepers van dit moment hoort?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was Dzyuba die jou zogenaamd een duw gaf, Thibaut. Denis maakte slechts dankbaar gebruik van jouw domme fout. 😉

Heeft Courtois eigenlijk wel meer dan 3 keer de 0 gehouden bij Madrid? Op het WK was hij wel goed, maar ik vind hem de laatste tijd wel echt tegenvallen.

22 maart 2019 om 19:14

8 matches clean sheet

https://www.transfermarkt.co.uk/jumplist/weissewes...
Bij sommige wedstrijden waar hij de 0 heeft gehouden heeft hij wel een sterke pot gespeeld met goede reddingen maar de rest van de wedstrijden kan je toch voor je kop slaan dat hij bij Real aan heet keepen is...

Maarja, heb al vrij vaak mijn voorkeur gegeven aan Navas. Misschiend at ik nu niet meer objectief naar deze kwestie kan kijken...

22 maart 2019 om 20:44

Poh eerlijk gezegd houdt ie dan vaker de 0 dan ik dacht. Mijn voorkeur gaat ook uit naar Navas. Vond het Courtois niet nodig om aan te trekken.

22 maart 2019 om 20:06

Top 3 in meeste clean sheets in La Liga en minder matchen gespeeld dan Ter Stegen en Oblak

Deze gast spoort niet helemaal. Hij maakt echt een belachelijke blunder en noemt zichzelf één van de beste keepers. Dan heb je geen realistisch zelfbeeld.
Op dit niveau mag je dit soort beginnersfouten niet maken natuurlijk.

22 maart 2019 om 19:15

De Gea flatert op een WK. Dat is nog een hoger niveau en hij is ook 1 van de beste ter wereld, misschien wel de beste op moment. Een flater maken kan altijd gebeuren, zelfs Gigi heeft er enkele lachwekkende gemaakt in zijn jongere jaren.

22 maart 2019 om 19:45

Neuer heeft ook al een aantal keren geblunderd. Oblak is dus gwn de allerbeste

22 maart 2019 om 20:06

Ik ben ook een groot fan van de twee Brazilianen Alisson Becker en Ederson Moraes! Twee wereldkeepers die het op hoof niveau ook keer op keer laten zien en heel gewaagd zijn aan elkaar.
Maar Oblak is er inderdaad zeker eentje die bij de beste hoort!

22 maart 2019 om 20:08

Gigi tegen United bij Lukaku's goal...

Jep. Uitgaan van eigen kracht Thibaut, heel goed. Maar welke kracht in jouw geval?😂

Ik vind Ter Stegen en Ederson toch wel een stuk completer dan Courtois. Het is niet normaal als je ziet hoe beide heren een bal bij een medespeler kunnen leggen. Die goede voetjes heeft Courtois niet en daarom hoort hij dus naar mijn mening niet tot een van de beste keepers van dit moment.

Het is natuurlijk ook van de gekken. Courtois is een geweldige keeper, dat heeft hij de afgelopen jaren zeker bewezen. Het is het opportunisme van de voetbalwereld ten top, dat hij nu wordt afgeschilderd als de eerste de beste malloot die geen bal tegen zou kunnen houden. Sommige spelers hebben gewoon de schijn tegen, hij is er één van.

22 maart 2019 om 19:46

Juist de afgelopen jaren heeft hij niet bewezen een fantastische keeper te zijn. Zijn recente prestaties doen juist afbreuk aan zijn tijd bij Atletico en eerste jaar Chelsea toen hij echt heel goed was. Maar inmiddels zijn we 4 jaar verder en eigenlijk wordt ie ieder jaar een beetje minder wat mij betreft. Zeker geen slechte keeper, maar top is ie ook niet meer. Wellicht komt het nog wel terug, hij is tenslotte pas 26.

22 maart 2019 om 20:09

Op het WK was het andere koek....

Oke hij is goed ja, maar man heb ergens wat bescheidenheid. Het zou hem sieren. Als keeper vind ik hem toch maar lomp overkomen en bij Real is hij dit seizoen niet wauw. Krijg steeds meer het gevoel dat ze hem maar beter kunnen verkopen (ja alweer) en je kan nog goed winst maken ook. 80+ miljoen en veel clubs zouden hem willen hebben. Dan verder met Navas of kijken of je de Gea kan halen. Is zo veel geschikter voor Real en is Spaans.

Ik vind hem ook nog steeds een van de beste keepers van de wereld. Zoals hij ook al aangeeft maakt de media hem kapot. Gewoon niks van aantrekken Thibaut!

Nee Thibaut, bij atletico en je eerste seizoen bij Chelsea was je zeker een van de betere keepers. Sindsdien ben je ingehaald en sta je misschien nog net in de top 10.

Och Courtois hoe zou dat nou komen? Een keeper hoort de meest stabiele factor in een team te zijn, maar dat wist hij dit seizoen totaal niet te brengen. Heeft een paar goede wedstrijden gekeept bij Real, maar momenteel laat hij zelfs de houdbare ballen door. Daarnaast weet hij zijn verdediging niet te coachen, waardoor onze al instabiele verdediging een grotere gatenkaas is dan ooit tevoren. Dit is nog erger dan de laatste jaren onder San Iker waar elke hoge bal nog net geen hartverzakking was. Jammer dat Perez zich weer heeft laten misleiden door een WK-optreden, want bij Chelsea werd hij met het jaar minder. Hoop dat Real Courtois in de zomer weet te slijten aan PSG of iets dergelijks, dan zijn we van hem verlost. Vreselijke gozer qua persoonlijk, nul zelfreflectie.

Wat is er toch met deze geweldenaar aan de hand? Slechte prestaties en nu nog slechtere teksten. Altijd gedacht dat hij de beste van de wereld zou worden.

Bescheidenheid siert een mens toch?

22 maart 2019 om 20:11

Als Ronaldo zoiets zegt dan is het "zelfvertrouwen hebben"...

22 maart 2019 om 21:33

Omdat hij het al tig jaar waarmaakt, en praktisch nooit verzaakt, waar Courtois de laatste jaren keer op keer een steek laat vallen wellicht?!

Bleh. Wat vind ik dit een arrogante man. Ook telkens dat steken uitdelen naar Chelsea na zijn transfer naar Real. Vind Navas beter en sympathieker. Ben geen fan van Real, maar was heerlijk dat Navas onder Zidane gewoon weer een kans krijgt en deze lange slungel even op de bank wordt gedumpt.

Tis een goede keeper die momenteel wel in een beduidend minder fase zit. Iets meer kritisch naar zichzelf kijken lijkt geen kwaad te kunnen ....het was een klein foutje ???

Wat een domme uitspraken, houd toch wijselijk je mond.. Gisteren geblunderd en maakt het hele seizoen al geen sterke indruk. Hoewel ik hem vorig jaar ook al niet best vond, die wedstrijden in de CL tegen Barca maakte hij ook een paar zwakke momenten door...

Daarvoor moet de beste doelman uit de Bundesliga op de bank zitten...
De beste doelman van Bundesliga was de vroegere concurrent van Courtois bij Racing Genk.

hij is gewoon te lang en te houterig om de beste keeper van de wereld te kunnen zijn.

Courtois kan wel arrogant doen maar hij heeft tot nu toe helemaal niks gepresteerd bij Real Madrid. Ik ben nooit zo onder de indruk van hem geweest, geef mij maar Navas die een aantal jaar geweldig keept(e) in de CL.

Die Courtois heeft wel 'n hoge dunk van zichzelf als ik hem zo hoor praten. Zidane komt, en passeert je gelijk. Voor een doelman die hoeveel CL-cups op zijn naam heeft ...?! Oke, blijf rustig Courtois en erken je meerdere op dit moment.

Mag trouwens ook gezegd worden dat Denayer(?) hem bij dat filmpje in de steek laat. Zie je op het stilstaande beeld goed. Twee stappen naar de kop van de cirkel en hij kan op rechts openen (alderweireld?).

23 maart 2019 om 01:09

Boyata bedoel je waarschijnlijk. Die hoort in principe de bal niet te krijgen, wordt naar de twee buitenste cv's gestuurd (in dit geval Vertonghen of Alderweireld). Courtois moest hier ofwel de bal een lel naar voor gegeven hebben of naar Alderweireld gespeeld hebben. Maar hij verslikt zich tijdens het beslissen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren