Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Mos: 'Geen exceptioneel talent; vraag me af of hij het waarmaakt'

Laatste update:
/

Steven Bergwijn mag dit seizoen aan het echte werk ruiken. De vleugelaanvaller van PSV krijgt een serieuze kans van Phillip Cocu, maar de vraag is natuurlijk of hij er klaar voor is. Aad de Mos vindt dat leeftijd geen criterium moet zijn om een voetballer niet op te stellen. "Als-ie echt goed is, dan is het nooit te vroeg om hem op te stellen."

"De vraag is alleen wel of Bergwijn het allemaal kan waarmaken. Ik vind het geen exceptioneel talent", zo stelt De Mos in het Eindhovens Dagblad. De trainer in ruste vraagt zich af of de achttienjarige aanvaller het in zich heeft om tot Oranje-international uit te groeien. "Al heeft Bergwijn zeker potentie."

De Mos wijst op voormalige toptalenten als Quincy Owusu Abeyie, Zakaria Bakkali en Ricardo Kishna. Hij stelt dat het belangrijk is 'wat zich tussen de oren afspeelt'. "Maar de staf van PSV heb ik hoog zitten. Memphis Depay brachten ze op het juiste moment." De aanvaller van Manchester United werd bij PSV rustig gebracht. "Het zal met vallen en opstaan gaan, maar hij is in goede handen."

Denk jij dat Steven Bergwijn beter gaat worden dan Memphis Depay?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het altijd lastig te zeggen l. Het zijn niet altijd de exceptionele talenten die naar grote clubs gaan (ik noem een Kuyt bijvoorbeeld). Hij moet zich gewoon waarmaken bij PSV, maar dat gehype voordat iemand basisspeler is vind ik nergens voor nodig. Bergwijn is wel een leuke voetballer om naar te kijken, hij is jong en zit al in de selectie bij PSV, dus potentie zit er wel.

4 augustus 2016 om 08:14

Wanneer Aad spreekt dan gaan bij mij thuis de 'bullshit' alarmen loeien. In dit geval zegt hij wel zinnige dingen over (door-)ontwikkeling van talenten. Exceptioneel talent is mooi maar als je snel bent afgeleid door alles buiten het voetbal om dan is het lastig doorbreken. Dat Kuyt het zo goed doet heeft in mijn ogen zeer veel te maken met het feit dat hij thuis, met zijn familie, een stevig vangnet heeft. Hard werken en bij tegenslag niet klagen maar nog harder werken. Eigenschappen waarmee je als gemiddelde speler een heel grote carrière kunt opbouwen.

4 augustus 2016 om 10:22

Ik kan mij een VI of hard gras ofzo herinneren tijdens het EK 2000 toen deed oa de mos een voorspelling wie er 6-8 jaar later in oranje zouden zitten.

Hij had er toen echt veel goed. Heitinga, Stekelenburg, de grote 4 oa. Dat waren toen allemaal nog jeugdspelers.

Dus op zich kan hij dit wel.

Ook later bij Sparta zat hij aardig goed. Met strootman bijv. Maar ook met viergever en duarte. Die weliswaar niet zo goed werden als hij voorspelde maar wel bij een Nederlandse topclub terecht kwamen.

4 augustus 2016 om 10:42

Ajax, PSV en Feyenoord jeugdspelers maken altijd kans om ooit in Oranje te spelen. Meestal spelen zij ook al in de onder 16, 17, 18. Dus dat zou ik niet per se al te serieus nemen. Zeker spelers als vd Vaart, V.Persie, Sneijder... vroeger kon je de samenvattingen van de A1 zien op RTL, iedereen in Nederland zag hoe goed die gasten al waren. De Mos heeft er genoeg genoemd die uiteindelijk niet bleken te slagen, die moet je ook meenemen.

4 augustus 2016 om 10:59

Weet er iemand misschien waar dat team van Aad te vinden is? Ben nu best wel benieuwd namelijk.

Heeft zeker potentie en ik hoop dat hij zijn drive om acties te maken en de verdedigers op te zoeken, niet verleerd. Denk zelf niet dat hij de potentie heeft van een Depay, maar hoop dat hij mentaal in betere staat is. Depay verliest het nu vooral op basis van mentalieit, als zijn eerste actie mislukt, weet je al dat hij een slechte wedstrijs gaat spelen.

4 augustus 2016 om 08:17

Depay moet een jaartje uitgeleend worden denk ik. Misschien aan Southampton of Everton bijvoorbeeld? Depay dacht dat hij het wel even kon bolwerken bij United, en dat is hem vies tegengevallen zo te zien. Bovendien heeft Depay te veel tijd in de gym doorgebracht vind ik, hij is totaal niet meer wendbaar. Bovenop alles leeft hij ook nog eens als een Diva. Als Bergwijn deze fouten niet maakt kan hij mogelijk wel verder komen dan Depay denk ik, aangezien Depay nu bij United zo nog maar eens een jaar kan verliezen aangezien ik hem in deze vorm onder Mourinho maar weinig aan spelen zie toekomen.

Kijk ook weer met wie Aad deze jongen vergelijkt. Allemaal naast hun schoenen lopende talentjes geweest. Ik schat in dat Bergwijn meer verstand heeft. Of hij het redt is gewoon afwachten, gezeik elke keer.

4 augustus 2016 om 10:00

Bergwijn lijkt me inderdaad een veel rustigere jongen en qua karakter totaal niet te vergelijken met jongens als Labyad en Kishna. Wat hij verder zegt geldt natuurlijk voor elk talent; voetbal technisch zit het bij de meesten uiteraard wel goed maar het gaat er om hoe je mentaal bent, omgaat met druk, verwachtingen en tegenslagen etc.

Ik ben vooral benieuwd hoe Cocu het op gaat lossen voorin met Locadia, Narsingh, Pereiro en Bergwijn, hoeveel speeltijd Bergwijn uiteindelijk gaat krijgen en ten koste van wie dat zal gaan.

4 augustus 2016 om 10:04

Ik denk dat Bergwijn wel een hoop invalbeurten gaat krijgen. Eigenlijk zegt Aad helemaal niks hier.

Narsingh moeten we zien te lozen, in zijn plek is Jozefzoon prima.

4 augustus 2016 om 10:23

Jozefzoon is een nuttige speler om erbij te hebben maar is ook geen speler die in de basis hoort bij een eredivisie club. Plaats voor Narsing, Jozefzoon en Bergwijn zie ik eigenlijk ook niet in de selectie dus het lijkt me wenselijk dat minimaal een van die eerste twee vertrekt.

4 augustus 2016 om 11:14

Ja je kunt het net zo goed met succesnummers vergelijken, ook echt een compleet waardeloos stuk van de Mos.. Wederom overigens..

Deze jongen wordt door Aad de Mos niet beschouwd als exceptioneel talent maar werd iets meer dan een jaar geleden gekozen als beste speler op het ek van onder 17. Zijn voorgangers waren namen als kroos rooney fabregas.. Meneer de mos vergelijkt hem hierna met owusu abeyie en labyad omdat bergwijn toevallig een kleurtje heeft.. misschien had hij hem anders vergeleken met robben of bergkamp..waarom zo negatief aad? Maarja ik zal deze o zo succesvolle oud coach (not) uitleggen dat dit 1 vd grootste talenten is in europa en 1 vd beste spelers gaat worden die Nederland heeft voortgebracht.. wacht maar af.. of zoek wat filmpjes op internet en oordeel zelf

4 augustus 2016 om 11:12

Ah, net zoals Achahbar ook eens tot beste speler van het EK onder 17 werd verkozen. En Bergwijn wordt 1 van de beste spelers die NL heeft voortgebracht? Dat weet je al voordat hij ook maar 1 basisplaats bij PSV heeft gehad? Mij lijkt Bergwijn ook een vaardige en getalenteerde speler, maar er moet nog echt wel een hele hoop goed gaan voordat het echt een topper wordt.

4 augustus 2016 om 11:57

Waarom zou hij hem vergelijken op basis van kleur? Als hij de vergelijking met Bergkamp of Robben zou maken zou dat niet in lijn zijn met zijn uitspraak dat het geen exceptioneel talent is.

Overige zie ik toch flink wat voetballers die als beste voetballer van een EK -17 zijn gekozen die het later niet hebben waargemaakt. Rooney, Fabregas en Fernando Torres zijn de uitzonderingen in het recente verleden:

Beste speler toernooi EK-17:
David Rodríguez (spanje) ; Nuri Şahin (turkije); Bojan Krkić (spanje); Iago Falqué (spanje); danijel Aleksic (servië); benjamin Siegrist (zwitserland); connor Wickham (engeland); kyle Ebecilio (nederland).

Ik hoop verder dat je gelijk krijgt wat betreft zijn toekomst, zou leuk zijn voor het Nederlandse voetbal

Wat is talent? In mijn mening is dat soms vooral mentale weerbaarheid. Aad de Mos weet het allemaal zo goed, maar ik hoop voor Bergwijn dat de ex trainer het fout heeft. We hebben gewoon weer nieuwe spelers nodig voor Oranje dus ik hoop zeker dat er zoveel mogelijk nieuwe spelers echt doorbreken. Bergwijn zou een van hun kunnen zijn als ik de PSV fans mag geloven.

Wat zegt Aad nou eigenlijk? Hij kan het wel maken, maar hij kan het ook niet maken.
Zulke voorspellingen kan ik ook wel doen, hoef je geen trainer in rustenvoor te zijn..

Ach, we gaan het zien. Hij is nog maar 18 jaar en gaat dit jaar pas voor het eerst regelmatig speelminuten maken in het eerste elftal. Laten we met z'n allen gewoon eens kijken hoe goed deze jongen nou echt is, voordat iedereen weer een mening klaar heeft. We hebben allemaal bij Depay gezien dat je met alleen voetballend talent de top niet direct gaat halen. Mentale weerbaarheid is misschien nog wel belangrijker.

Het valt me wel op dat er een stormloop aan Nederlanders is die naar het buitenland vertrekt. Als die trend zich doorzet, zou het wel eens kunnen zijn dat we sneller dan verwacht uit dit dal komen.

4 augustus 2016 om 11:43

Hoezo gaat dat ons uit het dal helpen? Die Nederlanders gaan allemaal spelen bij middelmatige clubs. Robben zit bij Bayern, Depay, Blind en Fosu-Mensah bij United en Wijnaldum bij Liverpool. Dat zijn 5 spelers die bij een topclub spelen. De rest speelt bij modale teams. Letschert, een van de meest talentvolle verdedigers uit de Eredivisie gaat naar Sassuolo. Marten de Roon deed het fantastisch bij Atalanta, we vinden het goed dat de Vrij het goed doet bij Lazio. Dit gaat ons voetbal echt niet helpen hoor.

Nog maar zo'n 8 jaar geleden vertrokken Nederlandse spelers bij bosjes naar Real Madrid. En toen ze daar niet slaagden vertrokken ze naar clubs als Bayern, Inter, Tottenham en AC Milan.

4 augustus 2016 om 12:22

De Vrij staat in de belangstelling van een aantal mooie clubs. Als ze daadwerkelijk goed genoeg zijn, zullen ze uiteindelijk naar mooie clubs gaan.

8 jaar geleden draaide het niet allemaal om geld en toen speelde ook niet elke speler bij een topclub. Toevallig hadden we toen een gros bij Real Madrid. Hetzelfde hebben we nu bij Manchester United. We kunnen alles wel negatief gaan belichten, maar er gebeuren wel degelijk positieve dingen. Daar wordt alleen te weinig aandacht aan besteed.

Oranje is nou eenmaal afhankelijk van goede generaties in het huidige voetbal. Nu hebben we een mindere. Dat kan gebeuren. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt en het zal vast niet de laatste keer zijn. Uiteindelijk hebben we nog steeds een prima nationaal elftal met spelers als Bruma, Willems, Strootman, Blind, Robben, Sneijder, Van Persie, Janssen, Wijnaldum, Depay enzovoort. Het is alleen geen wereldtop en dat is ook niet zo vreemd gezien het aantal inwoners in Nederland.

Wat een hoop gelul in de rondte, wat zegt hij nou eigenlijk, ik heb mijn twijfels omdat andere spelers het ook niet hebben gemaakt.. Goh wat een dooddoener, er ook spelers die het wel hebben gemaakt zou ik dan zeggen.. Op geen enkele wijze op iets inhoudelijks nuttigs te betrappen deze Aad de Mos en dat is al jaren zo, man ga toch gewoon lekker achter de geraniums zitten.

Het is lastig te zeggen. Wanneer heeft iemand potentie? Als hij op jonge leeftijd al een paar keer goed speelt? Bergwijn scoorde afgelopen seizoen in de Jupiler League 10 goals ofzo, een heel aardig aantal. Bovendien maakte hij ook 2 goals tegen Kroatie op het EK O19, maar tegen Frankrijk had hij weer totaal geen kans.

Ik vond Bergwijn in de minuten die hij maakte in het eerste van PSV al niet geweldig. Hij was nerveus en bang om fouten te maken. Hopelijk gaat dat dit seizoen veranderen.

Hallo?! Hij heet niet voor niets Steven Bergwijn.. Hoe ouder hij wordt, des te beter hij wordt. Volgens Memphis had PSV zijn opvolger al in de gelederen, hij doelde op Bergwijn. Ook Wijnaldum was zeer te spreken over Stevie. Ik ben super benieuwd wat hij kan brengen. Hij heeft wel degelijk veel in zijn mars, definieer even "exceptioneel talent". Volgens mij kom je dan alleen uit bij Messi en Neymar. Ik denk dat Stevie wel gaat vlammen bij Psv, mits hij de kans krijgt. Cocu kennende zal hij dit jaar veelal weer een beroep doen op Locadia op de "flank". Zonde voor Bergwijn en zonde voor Locadia, hij is een spits!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren