Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt maakt indruk bij Juventus: ‘Dit is een interventie van levensbelang’

Laatste update:

Matthijs de Ligt wist zaterdagavond met Juventus niet te winnen bij Benevento (1-1 gelijkspel). De 21-jarige centrumverdediger zal balen van het puntenverlies, maar was niet schuldig aan de slechte prestatie van zijn ploeg, zo oordelen de Italiaanse media eensgezindheid. De Ligt wordt met name geroemd om zijn ijzersterke defensieve werk.

De Ligt kon niets doen aan de tegentreffer die Juventus op slag van rust incasseerde, toen Gaetano Letizia een afvallende bal knap binnen volleerde. Voor het overige kwam Juventus in defensief opzicht nauwelijks in de problemen, al moest De Ligt in de slotfase ingrijpen. De centrumverdediger gooide zich voor een schot van Marco Sau, en voorkwam daar volgens de Corriere dello Sport 'een zeker doelpunt' mee. Il Messaggero noemt de actie van De Ligt 'een interventie van levensbelang'.

Ook in de zogeheten pagelles, de rapporten, doet De Ligt het goed. "Onberispelijk in alle omstandigheden", zo luidt het oordeel van JuventusNews24, dat een 6,5 uitdeelt. Ook Calciomercato komt tot dat cijfer. "Zijn derde wedstrijd in een week tijd, het zou de lastigste geweest kunnen zijn. Maar De Ligt toont zich opnieuw een muur en blijft doorgroeien."

Ook bij Il Messaggero scoort De Ligt een 6,5. Naast de eerder benoemde interventie benoemt de krant het organisatorische talent van de Oranje-verdediger. "Hij houdt de verdediging op de been, hem ontgaat niets." De Corriere della Sera, dat een 7 uitdeelt, heeft dat ook gezien. "De Ligt houdt de verdediging bij elkaar en maakt het verschil in één-tegen-één-duels." Ook JuveNews komt tot een 7. "Samen met Danilo was hij de beste bij i Bianconeri. Ze lieten geen enkel gaatje."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In het verleden keek ik nog wel eens met enige weemoed terug naar de tijd dat we met Stam nog een echte verdediger hadden in Oranje. Nu met de Ligt, welke al veel jonger dan Stam op een zeer hoog niveau acteert, met daarnaast VvD vermoed ik dat Oranje nog niet eerder zon sterk centrum heeft gehad. Leuk dat de Ligt het na terugkomst van zn schouder ellende alweer zo goed doet in Italie, alleen maar goed voor ons allemaal.

29 november 2020 om 00:26

En als Botman zich ook door ontwikkelt dan kan hij over een x-aantal jaar de plek van VvD overnemen.Heb Donderdag alleen de 2 e helft van Lille gekeken en dat zag er imo wel goed uit.

29 november 2020 om 22:00

Nu doe je de Vrij wel echt te kort. Die was ook beste verdediger van het WK en de serie A. Dat hij nu niet in vorm is doet niks af aan zijn kwaliteiten. De Ligt heeft het zeker in zich om dat niveau ook te halen, maar op dit moment is het verschil best aanzienlijk (de vrij beste verdediger serie A, de ligt niet bij de 50 beste spelers). Ik denk dat je met de zwakke voorhoede van oranje best kan kiezen voor een 3 mans centrum en de rest aanvallen ingesteld

Goed om te zien dat de Ligt zich zo goed aangepast heeft. Hoop voor hem dat het een succes mag worden in Italië en dat we dit soort positieve berichten blijven lezen.

29 november 2020 om 00:12

Oh, maak je maar niet druk over de positieve berichten hoor. VZ struint echt het hele internet af om een kop te kunnen plaatsen waarbij het lijkt alsof Goliath weer is opgestaan en een heel leger heeft staan tegen houden.

Heb zappend zitten kijken en hij speelde inderdaad als 1 van de weinige een voldoende. Die sliding waar het over gaat is trouwens een normale sliding die je elke wedstrijd ziet. Dat hij trouwens al vloeiend Italiaans spreekt vind ik bewonderenswaardig. Heel knap van die jongen. Laat toch zien dat hij heel gedreven is om er alles uit te halen.

29 november 2020 om 00:17

Ik denk dat het vooral is omdat De Ligt een talent is a la Mbappe en Haland, maar dan als centrale verdediger. Wat hij nu al laat zien. Met zijn spel is hij al een van de beste verdedigers ter wereld. En hij kan een van de beste verdedigers ooit worden als hij zich zo blijft ontwikkelen. De laatste keer dat wij zon superster hadden was met Robben, dus ik snap wel dat VZ daar dan alles over bericht.

29 november 2020 om 00:35

Valt reuze mee. In elk praat men op die manier over een verdedigend talent van eigen bodem. Beetje chauvinisme is in de voetballerij niets mis mee denk ik. Maar wel realistisch blijven.

29 november 2020 om 00:42

De Ligt kan je zeker wel toebehoren tot die categorie. Niet voor niets de Golden Boy gewonnen in 2018. Dus ja ik vind dat niet overdreven.

29 november 2020 om 00:54

@RosselliniRa een centrale verdediger die duidelijk sinds de coronastop DE verdedigende kracht is van Juve, en dat op zijn leeftijd. Tel daarbij een europese finale als captain op zijn zeventiende en een Champions League masterclass op zijn negentiende bij op...ik denk dat er geen enkel land, behalve Frankrijk met Mbappe, dergelijke dingen kan zeggen over een jonge speler. Dit lijkt me geen chauvinisme, maar het erkennen van een talent die je maar eens in de tien a twintig jaar tegenkomt

29 november 2020 om 09:18

@Martijn
Kul-argumenten. Had Davidson Sanchez nog een jaar gebleven dan had je dezelfde argumenten bij hem kunnen opvoeren. Maar betwijfel of je dat dan had gedaan. Sinds de corona liggen de verdedigers van juve er om de haverklap uit. De kans is aanzienlijk dat hij buiten de basis zou vallen wanneer Demiral, Bonucci en Chiellini fit zouden zijn. Jij noemt hem een speler die je eens in de 20jaar voorbij ziet komen. Maar alleen al in Italië heeft die een rits aan verdedigers die boven hem worden geschat in de toplijsten door de kenners. Dus dat alleen al geeft aan dat chauvinisme de boventoon voert in vele reacties hier, waaronder die van jou

29 november 2020 om 09:34

Gelukkig is ‘de kenners’ aandragen geen kul-argument. Het enige wat ik uit je posts haal is dat mensen chauvinistisch zijn, werkelijk geen inhoudelijk argument gezien. Lijkt me ook lastig als je al zappend tot een oordeel komt. Een nieuw niveau van oppervlakkigheid.

29 november 2020 om 10:23

Heb je een link naar deze lijsten? Volgens mij zeg je maar wat namelijk. Men is louter lyrisch over hem namelijk wat ik over hem lees.

29 november 2020 om 11:59

Wat een hoop onzin. De Ligt gaat er absoluut niet meer uit. Binnen nu en een paar jaar is hij aanvoerder bij zowel Juve als Oranje. Ook hoor ik graag wat namen die deze zogenaamde kenners boven De Ligt schatten. Ik kijk vrijwel elk weekend Italiaanse televisie maar ik heb ze nergens gehoord. Er zijn zeker een aantal grote verdedigende talenten in de Serie A (Bastoni, Kumbulla, Ibanez o.a.) maar die tippen zeker niet aan wat De Ligt al heeft laten zien. Ook wanneer je leeftijd negeert is er absoluut geen rits van namen die beter zijn dan De Ligt. Ik ben erg benieuwd welke verdedigers in Italië jij veel hoger inschat dan De Ligt.

29 november 2020 om 22:04

Nou de Vrij was de beste van de Serie A, en is beste van het WK geweest... maar dat schijnt allemaal veel minder waard te zijn dan een golden boy verkiezing. Ik zeg zeker niet dat de ligt er niet gaat komen, maar we zijn gezegend met 3 wereldklasse verdedigers in oranje

Geweldig hoe hij terugkomt en er meteen weer staat. Zelfde als hoe hij de kopduels aangaat, kent hij na deze blessure nul angst. Het lijkt bijna onverantwoordelijk maar hij kan het kennelijk aan. En wéér is hij fysiek sterker geworden. Hij was al een muur dus nu is hij... eh... een berg? Wat ik ook goed vind is dat hij de Italiaanse taal al beheerst. Dat is echt een must in Italië, zeker als verdediger voor de communicatie. De Ligt heeft zoveel talent, maar ook ambitie en de wil er alles uit te halen. Hij heeft nu al een absurd salaris, dus alles moet van intrinsieke motivatie komen. Zo zie je veel jonge talenten vroeg volgevreten zijn, maar De Ligt niet. Hij zit daar perfect op zijn plek en ik volg zijn carrière met veel plezier.

29 november 2020 om 00:18

Ik denk niet dat hij nodig heeft maar met Ronaldo in het team heeft hij wel het ultieme voorbeeld dat wanneer hij goed voor zijn fysiek zorgt, hij een geweldige carriere kan hebben.

En idd, ik ben ook onder de indruk hoe goed hij nu al Italiaans spreekt.

29 november 2020 om 00:42

Dat hij met Ronaldo het perfecte voorbeeld heeft, met al zijn ervaring en succes en nog steeds hongerig en qua fysieke arbeid echt een icoon, wilde ik ook typen! Maar ik weet van mezelf dat ik fan ben van De Ligt (voor het eerst echt fan van een voetballer, sinds Van Nistelrooy denk ik), dus ik probeer niet door te schieten in mijn lofzangen. Hoe dan ook, hij treft bij Juventus het perfecte plaatje. Ook omdat de Italiaanse competitie eindelijk weer in de lift zit. En als het goed is staan we nu aan het begin van nog 15 jaar carrière. Waar hij na 7 jaar pas op zijn top zit. De Ligt is als voetballer fysiek en mentaal (ervaring) nog niet doorontwikkeld. Dus iedere keer als ik hem een stap zie maken denk ik: waar gaat dit heen? Hij leert zo snel. Ik denk persoonlijk echt dat we naar het begin van een legendarische voetballer kijken. Zelfs over Frenkie ben ik niet zo enthousiast, hoewel ik van hem natuurlijk ook geniet. Maar De Ligt kan echt de Nederlandse Maldini / Baresi worden. 5 jaar geleden had ik niet eens kunnen bedenken dat iemand nog Stam voorbij zou gaan voor NL.

29 november 2020 om 10:39

Legendarische verdedigers zoals Maldini, Baresi, Puyol, Ramos,... winnen natuurlijk ook wel enorme aantallen prijzen. Ze hebben allemaal minstens meermaals de CL gewonnen, meerder titels en het WK.

29 november 2020 om 11:18

Klopt, maar al die prijzen hebben ze toch niet voor hun 21e gewonnen?

De tijd zal het leren, de potentie is er iig.

29 november 2020 om 11:40

Uiteraard, echt een talent van de bovenste categorie.

29 november 2020 om 12:22

@MT87, dat wat jij met v Nistelrooy had en nu met de Ligt dat had ik met Bergkamp.

Daar was ik helemaal lyrisch over. Mijn toenmalige vriendin zei wel eens dat ik gekker was van Bergkamp dan op haar.

Die 2 jaar bij Inter heb ik het zwaar gehad in mijn vriendengroep. De jaren erna was het alleen nog maar genieten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren