Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt, Gravenberch en Mazraoui met een been in achtste finale na 5-0 zege

Laatste update:

Bayern München heeft ook zijn derde groepsduel in de Champions League gewonnen. Na overwinningen op Internazionale en Barcelona werd er dinsdagavond ook gewonnen van Viktoria Plzen: 5-0. Binnen iets meer dan twintig minuten had de ploeg van trainer Julian Nagelsmann al drie keer gescoord, via Leroy Sané, Serge Gnabry en Sadio Mané. In de tweede helft zorgen opnieuw Sané en Eric Maxim Choupo-Moting voor de eindstand. Bayern gaat nu met negen punten uit drie duels fier aan kop in Groep C, terwijl de Tsjechen laatste staan met nul punten.

Ten opzichte van het vorige Champions League-duel van Bayern, dat met 2-0 werd gewonnen van Barcelona, voerde Nagelsmann vijf wijzigingen door: Noussair Mazraoui en Matthijs de Ligt vervingen respectievelijk Benjamin Pavard en Lucas Hernández in de verdediging, terwijl Leon Goretzka en Ryan Gravenberch als verdedigende middenvelders begonnen. Tegen Barcelona waren dat nog Joshua Kimmich en Marcel Sabitzer. In de spits moest Thomas Müller zijn plek afstaan aan Serge Gnabry. Plzen kon tegen Bayern niet beschikken over middenvelder Pavel Bucha, die in de vorige Champions League-wedstrijd tegen Internazionale (0-2 nederlaag) rood kreeg. Hij werd vervangen door Modou N'Diaye.

Bayern maakte de Tsjechen al vroeg duidelijk dat er niets te halen viel in München: na dertien minuten stond het al 2-0. Eerst zorgde Sané met een fraai afstandsschot in de bovenhoek voor de 1-0, waarna Gnabry oog in oog met doelman Marián Tvrdonn koel bleef en de score verdubbelde. Plzen was nauwelijks bekomen van die eerste twee tikken of de volgende lag er alweer in: nu was het Mané die trefzeker was, na een solo. Via Jamal Musiala leek het tien minuten voor rust zelfs 4-0 te worden, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak na rust viel de 4-0 alsnog: Sané nam een lange bal van Mané fraai aan en liet Tvrdonn kansloos. Een kleine tien minuten later kon er opnieuw gejuicht worden in de Allianz Arena, toen Choupo-Moting op aangeven van Goretzka voor de 5-0 zorgde. Daarna ging de Duitse storm enigszins liggen, waardoor er in het laatste half uur niet meer gescoord werd en 5-0 ook de eindstand was. Volgende week woensdag krijgt Plzen al de gelegenheid om revanche te nemen, wanneer het Bayern in eigen huis ontvangt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede wedstrijd van de Nederlanders. Al zegt het natuurlijk weinig tegen zo’n tegenstander.

Dit is een mooi intermezzo vóór de belangrijke match van zaterdag

Zet drie willekeurige spelers ipv de ‘Nederlanders’ en Bayern had nog met 5-0 gewonnen. De kwaliteitsuitspattingen zitten in de voorhoede, echt niet bij deze jongens.

Ze zeggen van Ajax, maar dat Viktoria Pilzen was ook ontluisterend slecht. Al moet gezegd worden dat tegenstanders van Bayern in de champions league er ook vaak wel uit zien als derde klasse amateurs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren