Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt ‘doet denken aan’ legende: ‘Maar laten we het rustig aan doen’

Laatste update:

Matthijs de Ligt werd vrijdag officieel gepresenteerd bij Juventus. La Vecchia Signora maakt een bedrag van 75 miljoen euro naar Ajax over voor de negentienjarige verdediger, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Mariella Scirea ziet gelijkenissen met haar man Gaetano, de legendarische oud-verdediger van Juventus, Atalanta en het Italiaanse nationale team.

“Hij zal heel snel uitgroeien tot een leider”, verzekert de weduwe van Scirea in gesprek met Tuttosport. De 78-voudig international staat te boek als een van de beste verdedigers in de clubhistorie van Juventus, voor wie hij tussen 1974 en 1988 377 wedstrijden speelde. Na zijn loopbaan was Scirea werkzaam als scout en coach bij la Vecchia Signora. In 1989 kwam hij in Polen om het leven door een auto-ongeluk, terwijl hij op pad was om Górnik Zabrze voor Juventus te observeren.

“De Ligt heeft een prachtig voorkomen en het is bijzonder dat hij al de moeite had genomen om de club te bestuderen voordat hij hier kwam. Ik ben een fan van hem, hij lijkt me een goede jongen en in bepaalde opzichten doet hij me denken aan mijn man toen hij naar Juventus kwam”, vertelt Scirea. Haar man kwam in 1974 van Atalanta naar Juventus en won vervolgens met de Italiaanse topclub onder meer zeven landstitels, tweemaal de Coppa Italia en de UEFA Cup.

“Hij was ook erg jong en heel beleefd, maar tegelijkertijd vastberaden. Op het veld wilde hij niet alleen verdedigen, maar ook de wedstrijd controleren. Maar laten we het rustig aan doen met de vergelijkingen, De Ligt is pas negentien en heeft nog een lange weg te gaan”, besluit Scirea haar verhaal.

Zie jij Matthijs de Ligt direct uitgroeien tot basisspeler?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan er naast zitten maar in de jaren 70 had Juventus ook een verdediger een bikkel en schipper en heette volgens mij Gentille weet ze voornaam niet en weet niet of ik gelijk heb

20 juli 2019 om 11:18

Schipper is schopper

20 juli 2019 om 11:24

Ah je bedoelt Claudio Gentile, ook wel Khaddafi genoemd. De man die Maradona uitschakelde in 1982 waardoor Italië wereldkampioen werd.

20 juli 2019 om 11:33

Maradona uitgeschakeld? Dat viel anders ook wel aardig mee. Niemand kon Maradona afstoppen. Zet hem in een supermarkt elftal en hij zal nog presteren. Dat maaakt Maradona zo uniek. Als je dan kijkt hoe Messi steeds loopt te schudderen zonder zijn goeie teamspelers. Dat weet je dus pas het verschil.

20 juli 2019 om 11:37

Valt mee? De man heeft Maradona heel de wedstrijd gedekt en geschopt. Pure mandekker die deze wedstrijd puur de instructie kreeg om Maradona te irriteren. Maradona was deze wedstrijd geen schim van wat hij normaal was puur door Gentile.

20 juli 2019 om 11:42

Maicon

Het moet ook gezegd dat Gentile daarbij echt alles mocht doen, Maradona was al wel een harde aanpak gewend, maar de scheidsrechter had destijds al lang moeten ingrijpen, Gentile speelde die pot puur om Maradona te breken, dat is hem niet gelukt overigens, Maradona zijn mentale weerbaarheid en fysieke kracht op een voetbalveld zijn nog steeds legendarisch.

20 juli 2019 om 11:45

Nou geloof mij Gentile werd nog maar keer goed gedold door Maradona. Uiteindelijk kan hij het ook niet in zijn eentje.

20 juli 2019 om 11:45

Als mede Italiaan zijnde kun je vast begrijpen dat dat toernooi extra emotionele waarde met zich medebrengt, een Paolo Rossi die even tegen de verwachting in tegen Brazilië een hattrick maakt.

20 juli 2019 om 11:45

Volgens mij roep je maar wat, Ja Maradonna heeft een relatief kleine club 2x kampioen gemaakt en is wereldkampioen geworden. Iets wat Messi niet is gelukt.


Die 2 vergelijken is lastig door het verschil in 20 jaar voetbal. Messi staat al 15 jaar aan de top.

Waar ik me aan stoor is dat je zijn medespelers te kort doet. Bij Napoli speelde nog een paar topvoetballers uit die tijd, die niet onderdeden voor de rest in Italië.

Ook bij Argentinië speelde topvoetballers die bereid waren een hoop vuil werk op te knappen.

Ik heb geen zin in discussie wie beter is want dat komt ook op smaak aan. Maar aub ook wat respect voor de medespelers van Maradonna. Net als Messi geholpen is door iniesta, Xavi, alba en Alves

20 juli 2019 om 11:51

Zeg ook nergens dat Maradona met matige spelers speelde. Tuurlijk had hij het met mannen als Burruchaga, Valdano en Batista paar toppers om zich heen. Maar het is niet zo dat die in het allerbeste elftal zat. In 1994 hadden ze op papier de sterkste selectie van alle toernooien die Maradona meedeed. Juist toen liep het op een fiasco uit.

20 juli 2019 om 12:00

Dank je dat is hem wat een vechter was dat

20 juli 2019 om 12:48

Door te roepen dat hij in een supermarktelftal nog zou presteren (op welk niveau?), suggereer je dit wel. Vincent Janssen zal ook presteren in een supermarktelftal...

Beetje rare uitspraak die ik misschien verkeerd heb geïnterpreteerd heb

20 juli 2019 om 22:28

Ja. Bijv careca wat gewoon 1 vd beste spitsen van Europa was in de tweede helft vd jaren 80

20 juli 2019 om 11:29

Gentile klopt, maar Scirea was een heel ander type, bikkelhard maar geen schopper en bovendien enorm technisch, Scirea dribbelde erg vaak mannetjes uit door de as, of overvleugelde zijn eigen back om langs de flank te komen, ookal was Scirea een CV.

20 juli 2019 om 12:18

Klopt ja weet als ik het nog goed heb dat hij duels uitvocht met Ruud geels van ajax

20 juli 2019 om 22:29

Ja. Echt tragisch hoe die man is overleden. Was zeker een Juventus grootheid.

Lijkt me best speciaal als de weduwe van zo’n icoon dat zegt. Ik zou er enorm kippenvel van krijgen.

20 juli 2019 om 13:14

Ik denk toch dat ze teleurgesteld gaat worden als ze erachter komt dat de Ligt al een vriendin heeft

Zeggen dat je rustig aan moet doen met vergelijkingen, maar wel zelf een vergelijking maken? Maak die hele vergelijking dan ook niet, hoe genuanceerd je het dan ook wilt brengen.

Inderdaad heel rustig, ik denk niet dat er ooit een verdediger voor Juve zal betekenen wat Scirea voor Juve heeft betekend. Voor de liefhebbers van de Hollandse school, Scirea was trouwens geen slager, maar een voor zijn tijd moderne libero/cv die vaak naar voren dribbelde, een goede inspeelpas had en enorm technisch was.

20 juli 2019 om 11:39

Poh. Libero. Het woord alleen al. Met FM - sorry, heel slecht - probeer ik altijd met een Libero te spelen. Als trainer van Ajax ging dat zeer goed met Frenkie en later Eiting, haha. Mooi woord, mooie rol. Hoor je nog weinig!

20 juli 2019 om 11:43

het is hoe dan ook een uitgestorven positie, wel jammer idd, ik zou nog wel eens een team met een libero willen zien spelen op hoog niveau.

20 juli 2019 om 13:18

Wat is een Libero als ik vragen mag?

20 juli 2019 om 13:18

Aan wat van soort speler moet ik dan denken.

20 juli 2019 om 13:25

Frenkie begin afgelopen seizoen bij Ajax. Tactische meesterzet van Ten Hag om hem zo in te passen. Liep geweldig (op PSV na). Is natuurlijk niet een Libero met de verdedigende kwaliteiten maar qua opbouw en aanvallende mindset komt hij denk ik wel het dichtst bij. Zo'n Alvarez die toevallig ook Ajax nu heeft gehaald zou het ook kunnen wellicht. Voetballende verdedigers die ook op 6 kunnen spelen, kunnen dit over het algemeen al redelijk invullen. Maar je ziet het inderdaad vrij weinig nog. Jammer, want het brengt veel voetbal richting het middenveld.

20 juli 2019 om 22:30

Dat deed keizer toch al met Frenkie

Als je toch eventjes bedenkt wat Italie allemaal voor verdedigers gehad heeft. Scirea nooit zien spelen evenals Fachetti en Gentile. Maar ook nog gewoon Baresi, Bergomi, Constacurta, Tassoti, Materazzi, Zambrotta, Cannavaro, Nesta en Maldini. En daar mogen inmiddels ook Chielini, Bonucci en Barzagli bij. Al blijft Paolo Maldini voor mij de allerbeste. Ik denk dat alleen Beckenbauer hoger in de ranking staat.

20 juli 2019 om 11:37

Scirea is trouwens de man die Baresi uit de Squadra basis gespeeld heeft destijds.

20 juli 2019 om 11:43

Zambrotta is tot de dag van vandaag de beste back die ik ooit heb bezig gezien.

20 juli 2019 om 11:45

Luca

Zambrotta kende wel een serieuze duik in niveau tijdens en na zijn Barcelona periode, Cafu heeft het langer volgehouden op beestig niveau, Dani Alves trouwens ook. Maar prime Zambrotta was wel echt fenomenaal ja!

20 juli 2019 om 11:47

Rekenen we Maldini ook als back? Want dan is de keus makkelijk gemaakt. Roberto Carlos, Zanetti horen ook in dat rijtje. Andres Brehme vond ik ook een absolute topper. Evenals Thuram.

20 juli 2019 om 11:47

Een enorm goede ja. Misschien de beste van italie, maar een cafu vind ik persoonlijk echt de beste. Dir pakte de hele flank. Vergelijkbaar met dani alves, maar verdedigend ook ijzersterk. Beste verdediging ooit: ac milaan. Maldini - nesta - stam - cafu. Dat was waanzinnig

20 juli 2019 om 11:53

Hengst

Ook Zambrotta frat de hele flank op hoor in zijn top, Zambrotta en Cafu kan je in alles vergelijken qua stijl.

20 juli 2019 om 11:54

Ik vond persoonlijk midden jaren 90 sterker met Maldini, Baresi, Constacurta, Tassotti, Panucci en Desailly.

20 juli 2019 om 12:11

Antonio Cabrini mag ook wel in dat rijtje die samen met Scirea alle prijzen hebben gewonnen met Juve en de Squadra Azzurri, alleen Europees Kampioen ontbreekt

20 juli 2019 om 12:20

Absolute wereldtop speelde destijds in de Serie A. Wat een namen, zo zonde dat het nu zoveel minder is geworden. Waar vroeger de spelers met hun ogen dicht zouden kiezen voor met name de prachtige historie van AC en Inter overwegen ze nu het geld van City en PSG, eeuwig zonde..

20 juli 2019 om 22:31

Tja. Maar die clubs uit Milaan worden gewoon ook heel slecht bestuurd tegenwoordig hè.

20 juli 2019 om 23:45

onelovechris het beleid wordt nu langzamerhand beter, they are coming back.

De Ligt en Merih Demiral zullen over een paar jaar de vaste duo achterin worden. Twee beesten achterin precies wat ze willen in Turijn. Las vandaag wel dat AC Milan het gemunt heeft om Demiral om hem over te nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren