Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Leeuw hakt knoop door en vertrekt uit Euroborg

Laatste update:

Michael de Leeuw heeft besloten na dit seizoen FC Groningen de rug toe te keren. De 29-jarige spits heeft er dan vier jaar in Euroborg opzitten en gaat om zich heen kijken voor een nieuwe uitdaging. Hij wacht dus niet op de komst van Ernest Faber, die na dit seizoen Erwin van de Looi zal aflossen als nieuwe hoofdcoach van FC Groningen.

/

Algemeen directeur Hans Nijland geeft via de clubsite van FC Groningen te kennen dat De Leeuw de club op de hoogte heeft gebracht van zijn beslissing. “Na lang wikken en wegen heeft hij de clubleiding laten weten dat hij niet ingaat op de contractaanbieding, die wij hem hebben gedaan. Hij kiest voor een nieuw avontuur bij een andere club in een andere omgeving”, verduidelijkt Nijland. De directeur zegt dat de club zijn beslissing respecteert en dat men De Leeuw dankbaar is voor diens bijdrage

Op 8 mei zal de aanvaller nog in het zonnetje gezet worden door de Trots van het Noorden, alvorens hij echt vertrekt bij FC Groningen. Waar De Leeuw verder gaat is nog niet bekend: in januari 2015 was hij nog dicht bij een transfer naar China, maar toen ketste de boel af omdat de Chinese club geen bankgarantie kon overleggen. Drie maanden geleden zei de topscorer van de Eredivisionist dat er nog steeds belangstelling was.

“Verschillende clubs uit het Championship, maar ook weer vanuit China hebben geïnformeerd”, liet hij destijds weten aan RTV Noord. “Er zijn wat contacten maar zeer zeker niet zo als vorig jaar rond deze tijd. Je weet hoe het gaat met die lijstjes. Je staat erop maar dat zegt eigenlijk niet veel.” De Leeuw maakte in 108 Eredivisieduels voor FC Groningen tot nog toe 45 doelpunten.

Denk je dat Michael de Leeuw naar het buitenland vertrekt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede afmaker snap zijn keuze om voor de laatste keer een avontuur mee te maken. Ik denk dat iedereen het deze jongen wel gunt.

12 april 2016 om 14:53

Inderdaad. Als ik hem was even zakken vullen in China.

12 april 2016 om 15:29

Als ik hem was zakken vullen in Amerika. Hij had nota bene al eerder aanbiedingen vanuit amerika.

12 april 2016 om 16:04

Zakken vullen in Amerika valt mee. Het grootste gedeelte van de selectie vult zijn zakken niet. Dat is enkel weggelegd voor drie of vier selectieleden die buiten het salarisbudget betaald moeten worden. Dat zijn meestal sterren en geen spelers van het kaliber De Leeuw, met alle respect.

12 april 2016 om 17:23

Ligt het salaris gemiddels niet een stuk hoger in China? Dan lijkt me dat interessanter, ondanks dat Amerika misschien leuker is om te spelen en te wonen. Het is tenslotte maar voor een paar jaar..

12 april 2016 om 15:22

Ik gun het hem wel, maar het is wel een gemis voor onze FC. Snap nog steeds niet hoe ze hem regelmatig op de bank konden zetten, gezien zijn inzet en dat hij standaard clubtopscorer is. Voetballend misschien niet de beste, maar dat zijn ze alle 11 niet. Nu blijf je over met Hoesen, Sorloth en Bacuna, kortom 3x niks.

12 april 2016 om 15:56

Hoe kun je sorloth nu al afschrijven, is er net en speelt amper..

12 april 2016 om 16:07

Hoessen geef ik je 100% gelijk in!
Maar Bacuna en Sorloth zeker niet! Bacuna is nog jong met veel rek, en kan echt nog we beter worden.
Sorloth is er net en heeft zich nog niet echt kunnen onderscheiden. Maar probeer dat maar eens als je niet nieuw bent in zo'n team. Krijgt ook een aanvoer van jan stront natuurlijk. De Leeuw strooit niet met mooie passes, maar Drost die dat zou moeten doen die staat helemaal in error. Hoop ook van harte dat ze hun verlies nemen op Drost en hem verhuren aan een club in JL. En met zijn inzet en overzicht mag hij blij zijn dat hij daar een basisplek zou krijgen...

12 april 2016 om 20:59

Ja dat snap je toch niet! Erg jammer hoor van Drost. Bij Zwolle toch een stuk beter dan nu, al vond ik Rienstra altijd al beter. Heeeeeel af en toe zie je dat ie wel kan ballen maar met 1 moment in de 3 wedstrijden is dat natuurlijk veel te weinig.

Jammer dat Michael vertrekt.

Gun hem het allerbeste in zijn verdere toekomst.

12 april 2016 om 16:22

Ja dat vind ik ook graag gezien dat hij opnieuw tekende de Leeuw.
Waar De Leeuw verder gaat is nog niet bekend ik ben benieuwd.

Succes in je verder loopbaan vind een club we horen het.

Goede beslissing. Buitenland lonkt, maar een club als SC Heerenveen lijkt me het ook een prima speler voor!

12 april 2016 om 14:55

Waarom zou die naar heerenveen gaan?

12 april 2016 om 15:24

Geen idee. Waarom niet? Het zal wel niet gebeuren, maar die rivaliteit is nou ook weer niet zo enorm dat het niet kan.

12 april 2016 om 16:12

Gaat niet alleen om rivaliteit, maar waarom zou je 60 kilometer verderop wel willen voetballen..terwijl hij eigenlijk graag in het buitenland zou willen voetballen.
Dan zou hij dus net zo goed bij Groningen kunnen blijven.

12 april 2016 om 15:18

Nee, Michael is een echte Groninger geworden, Heerenveen zou hij niet doen. Daarnaast wil hij graag naar het buitenland om goed geld te verdienen en het avontuur aan te gaan.

12 april 2016 om 15:25

Heerenveen zegt ie

12 april 2016 om 16:47

Waarom zou die in hemelsnaam naar Heerenveen gaan als die een nieuwe aanbieding van Groningen afslaat? Hij wil een avontuur in het buitenland , nu is Heerenveen ook buitenland maar hij zoekt het toch een aantal kilometers verder.

12 april 2016 om 16:47

Waarom zou die in hemelsnaam naar Heerenveen gaan als die een nieuwe aanbieding van Groningen afslaat? Hij wil een avontuur in het buitenland , nu is Heerenveen ook buitenland maar hij zoekt het toch een aantal kilometers verder.

Niet zijn meest gelukkig seizoen. Harde werker die belangrijke doelpunten heeft gemaakt. Voetballend matig. Hoop dat ie toch mooie nieuwe uitdaging vindt.

Ik vind hem beter dan Kramer, wat doe je Groningen?

12 april 2016 om 15:01

Wat doe je Groningen?? Groningen wil z'n contract verlengen maar dat wil de Leeuw niet dan houdt het op voor Groningen.
De Leeuw is niet beter dan Kramer natuurlijk.

12 april 2016 om 15:47

Beter dan Kramer? Dat valt nog te betwijfelen. Kramer vind ik, ondanks zijn lichaam, voetballend beter dan De Leeuw, maar ik vind dat De Leeuw veel minder kansen nodig heeft om te scoren. Dat zag je vorig seizoen ook. De Leeuw heeft daarnaast ook vaker de dubbele cijfers gehaald in de Eredivisie, ten opzichte van Kramer en toen speelde hij niet eens in de spits.

Ik hoop dat hij een mooie transfer kan maken en zichzelf financieel onafhankelijk kan spelen. Ik gun het hem de allerbeste! Ik vind soms dat hij vrij ondergewaardeerd wordt door de supporters/fans en Nederland.

12 april 2016 om 15:01

Wat doe je Groningen?

Groningen wou graag verlengen maar De Leeuw zijn contract loopt na dit seizoen af en heeft de club laten weten dat hij niet wil bijtekenen.

12 april 2016 om 17:53

Eerder: Wat doe je Van der Looi? Die stelt m nooit op. Daarom wil hij ook pleiterik.

12 april 2016 om 18:43

Je praat de media (lees Derksen) na. Hij heeft in de seizoenen onder Van de Looi respectievelijk 24, 28 en dit seizoen tot nog toe 26 wedstrijden gespeeld. Dus dat nooit opstellen is nogal overdreven. De afgelopen jaren is hij misschien een keer of 5 daadwerkelijk gepasseerd,

Logisch dat hij vertrekt. Ik zou Groningen ook wel zat zijn... Steeds op de bank zitten terwijl je verreweg de beste aanvaller bent: ik blijf het heel raar vinden.

12 april 2016 om 15:10

Je doet nu net alsof De Leeuw het hele seizoen op de bank gezeten heeft.

Hij heeft een paar wedstrijden slecht gepeeld waar hij gewoon onzichtbaar was en het is de trainer zijn goed recht om iemand die niet presteert op de bank te zetten.

12 april 2016 om 15:20

Als ik eerlijk ben vind ik hem misschien wel de slechtste van de 3 aanvallers (hoesen, Sorloth en De Leeuw). Komt voetballend veel te kort maar corrigeerde dat door veel doelpunten te maken en heel hard te werken. Helaas scoort hij ook niet meer zo veel dus lijkt het alsof we soms met 10 staan te voetballen.

On:

Bedankt voor je geweldige inzet Michael en de belangrijke (mooie) doelpunten. Komt voetballend helaas te kort. Het ga je goed !

12 april 2016 om 15:25

De Leeuw schiet er gewoon zeker 15 in als je hem een heel seizoen laat staan. Hoesen moet de 15e goals in zijn carriere nog halen en Sorloth moet zijn eerste nog maken zelfs.

12 april 2016 om 15:26

Zijn Europa League goal ging trouwens de hele wereld over, zo slecht is hij dus ook weer niet.

12 april 2016 om 15:34

Hoesen is voetballend een klasse beter dan De Leeuw. Alleen scoort De Leeuw veel makkelijker. Als wij een type ala Tadic met een redelijke voorzet hadden had hoesen er 10 gemaakt.

Sorloth heeft al 2 keer gescoord. Thuis tegen FC Utrecht (1-4) en uit bij PEC Zwolle (1-3) lol.

12 april 2016 om 15:35

Ik heb nergens beweerd dat hij slecht is. Maar 1 wereld goal tegen NEC maakt je ook geen sterspeler.

Edit : Ik zie dat je Europa League goal zegt. Maar ik zou niet weten wanneer hij voor ons in de EL heeft gescoord.

12 april 2016 om 16:08

Volgens mij bedoeld hij de goal tegen de Graafschap die de wereld over ging, het weekend voor de EL.

12 april 2016 om 16:15

Dat is niet waar natuurlijk.
Sorloth heeft al gescoord voor Groningen, 2 goals volgens mij.

Dit was in de wandelgangen bij Groningen al een tijdje bekend. Heel erg bedankt voor je inzet Michael! Voorbeeld voor de rest! Lekker Johan achterna gaan. Op naar Chicago. Goed geld verdienen en een prachtige stad. China of Rusland lijkt me minder, op het geld na dan, dat dan weer wel

Zou hij iets voor KV Mechelen kunnen zijn? De voorbije seizoenen viel hij me regelmatig positief op in de samenvattingen, en dan vooral vorig jaar. Lijkt me een harde werker met een neus voor doelpunten die voldoende technische bagage heeft.

Hij zou de ideale spits voor NEC kunnen worden als opvolger van Santos. Dan moet de Leeuw ook maar willen natuurlijk. Alleen dat lijkt me sterk maar niet onmogelijk.

Zou misschien bij Twente kunnen spelen ipv Zyiech. Begrijp dat het hele andere spelers zijn maar hij scoort veel. Begreep echt nooit waarom Gronignen hem ooit op de bank zetten. Speelde altijd met vertrouwen, scoort veel, en volle inzet.
Wout Weghorst als vervanger?

12 april 2016 om 16:00

@binny,

Ja en hij is nog eens slim gemeen ook, ik zou hem graag als aanvaller bij Twente zien, niet zoals jij zegt voor ziyech, maar wel als spits of er net achter, maar als ik hem was zou ik ook op die leeftijd nog 1 x een klappertje proberen te maken, hij speelt zich in China misschien in 2 jaar finacieel onafhankelijk.

12 april 2016 om 17:03

Denk dat de Leeuw volgend seizoen geen zin heeft in Achilles '29 uit en ook een bezoekje aan de Toekomst kan hem denk ik niet bekoren.

Ben blij voor alles wat hij gedaan heeft voor Grunn maar heel eerlijk ben ik ook zeer blij dat deze zeer beperkte voetballer ons gaat verlaten..

Voor beide partijen denk ik het beste. Hij is nu op een leeftijd wanneer je nog een keer een stap wil maken je die nu ook echt moet maken. Heeft zeker kwaliteiten, maar ik ben eigenlijk wel blij met deze beslissing. Als hij zijn kansen niet pakt blijft er eigenlijk weinig van een speler over die gewoon voetballend tekort komt. Wel een goede aanjager, dus hoop wel dat we zo'n type terugkrijgen in de selectie, want zonder Kieftenbelt en nu De Leeuw missen we straks wel een speler die het team op sleeptouw kan nemen. Gun hem het allerbeste, heeft prachtige goals voor ons gemaakt (NEC-thuis, Graafschap-uit), maar heb me ook vaak enorm aan hem gestoord. Vond hem eigenlijk technisch gezien niet goed genoeg voor onze basiself, maar zijn statistieken liegen er nou eenmaal niet om.

Groot gelijk! Lekker cashen aan de andere kant van de wereld. Op zijn leeftijd kan je beter voor 3 keer zoveel geld in de woestijn spelen een paar jaar dan nog een paar jaar in de eredivisie aanmodderen.

Groningen gunt hem de transfer ook, is een beetje de situatie zoals dat was bij Nevland. Hij was ook al wat ouder en wilde gewoon nog ergens in het buitenland spelen, maar was wel erg belangrijk voor Groiningen.
Al met al heeft Michael denk ik toch een mooi carrière al achter zn rug en kan nog ergens wat zakken met geld ophalen, niks mis mee. De Leeuw is gewoon een op en top prof en heeft altijd laten zien te willen knokken. Ook al is het niet de meest fantastische speler heeft die hele mooie en belangrijke doelpunten gemaakt. Er zullen een paar op mijn netvlies gebrand blijven. Toch jammer dat die weggaat, maar het is hem gegund.

Lekker naar China, Dubai of VS gaan, zakken geld ophalen en nooit meer zorgen hoeven te maken om je euro's.
Verder is het ook een prachtig avontuur

Mooi dat hij vertrekt. Veel mensen in Groningen waren ook wel klaar met zijn gebrekkige kwaliteiten. Zovaak heb je echt nul aan hem, voetballend erg matig. Alleen mensen die voornamelijk samenvattingen kijken denken dat het een topper is omdat ze alleen wat doelpunten voorbij zien komen gedurende het jaar en niet zien hoe negatief hij het spel vaak beinvloed.

Championship of kleine club in de 1.Bundesliga of een club uit de 2.Bundesliga moet kunnen toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren