Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De kwaliteit van Ibrahim Sangaré: ‘Ik begin hem nu wel een beetje te waarderen’

Laatste update:

PSV hoopt woensdagavond in het eerste play-offduel met Benfica de basis voor het bereiken van de groepsfase van de Champions League te leggen. Het team van Roger Schmidt won elk van de tot dusver zes gespeelde wedstrijden in alle competities en maakt indruk op Hans Kraay jr. en Marciano Vink. In het programma Voetbalpraat van ESPN werd dinsdagavond de vraag gesteld wat er bij PSV is veranderd ten opzichte van de vorige voetbaljaargang, toen de Eindhovenaren op zestien punten van Ajax eindigden en de meningen over de ploeg compleet anders waren.

“Het is heel moeilijk om tegen Portugese clubs te spelen. Het geluk van PSV is dat ze in een megaflow zitten”, benadrukte Vink over de kansen van PSV vanavond in Lissabon. “Ze spelen met een dosis zelfvertrouwen en dat is gewoon nodig. Je wordt daar geslacht als je een dood vogeltje bent. PSV heeft de zaken nu goed op orde. Ik geef ze nu veel kansen omdat ze weten wat ze moeten doen met bijvoorbeeld druk zetten of de omschakeling. Je hebt een Noni Madueke die uit het niets iets kan creëren. PSV is een heel gevaarlijke ploeg.” Kraay jr. heeft de indruk gekregen dat PSV nu meer ‘een omschakelploeg’ is dan ‘een hogedrukzet-ploeg’. Vink: “Ze kunnen het beide. Dat is het mooie. Omschakelen was vorig jaar al dodelijk met Donyell Malen. Nu lijkt het met Cody Gakpo en Madueke nog erger.”

Aletha Leidelmeijer vroeg zich af wat er veranderd is bij PSV ten opzichte van vorig seizoen. Daar wist Kraay jr. wel het antwoord op. “Iedereen speelt op zijn allerbeste plek. Al is het maar tien meter, maar het is wel tien meter. Die halve tienen hebben we nu wel gezien”, verwees hij naar het spelconcept van vorig seizoen. Daar was Vink het ook mee eens, ook omdat de halve tienen druk moesten zetten op de backs van de opponent. “Dat is een loopje van twintig meter, dat moet je dan wel heel snel kunnen doen wil je goed druk kunnen zetten. Dat trok het complete team uit elkaar. En in het centrum hadden ze Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré, die blinken ook niet uit qua goed voetbal. Nu is het bal veroveren met Marco van Ginkel en Mario Götze en wordt er naar openingen gezocht. Dan creëer je kansen.”

Kraay jr. verdenkt Schmidt ervan dat hij helemaal geen ‘hogedrukzetter’ is. “Hij vond het stiekem best lekker om in de Johan Cruijff ArenA in de omschakeling te spelen”, verwees hij naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax (0-4 winst). “Hij vond het best lekker om FC Midtjylland te laten komen in de uitwedstrijd.” Leidelmeijer vroeg zich af of ‘dat erg is’. “Nee, ik moet ermee oppassen, maar hij is natuurlijk wel binnengehaald als een soort ti-ta-tovenaar met Vollgass-Fussball. En hoe vaak hebben we het gezien? Wellicht heb ik niet opgelet, maar ik heb het niet meer dan drie of vier keer gezien. Het is makkelijk praten omdat het nu goed gaat, maar ze spelen nu met alle poppetjes op de juiste plek.”

Vink erkent dat hij, op voorhand, liever de combinatie Davy Pröpper-Van Ginkel op het middenveld had gezien, als antwoord op de vraag of het terecht is dat Sangaré in de basis staat. “Ik vind Pröpper echt een geweldenaar. Als ik zie wat Sangaré betekent voor PSV qua balverlies… Maar het is ook een kwaliteit dat hij die ballen verliest en ook meteen weer herovert. Maar het is wat Hans zegt, de poppetjes staan goed en daar hoort Sangaré blijkbaar ook bij. Het klinkt raar, ze willen allemaal een verfijnde voetballer zien. Ik begin Sangaré nu wel een beetje te waarderen.”

Het balverlies van Sangaré kwam afgelopen zaterdag ook al ter sprake na het competitieduel tussen Heracles Almelo en PSV (0-2). Kenneth Perez vond het ‘een punt van aandacht’ en wees erop dat iedereen zei dat de middenvelder goed aan het seizoen was begonnen, maar dat hij wel ‘23 of 24 keer’ balverlies had geleden op Erve Asito. Sangaré had volgens de cijfers van Opta twintig keer balverlies tegen Heracles, iets minder dan het aantal dat Perez noemde dus. Alleen Philipp Mwene had meer balverlies bij PSV (21 keer). Ter verdediging van Sangaré moet gezegd worden dat de Ivoriaan ook de speler van PSV was die met afstand het meest aan de bal kwam (109 balcontacten). Met een passnauwkeurigheid van 82 procent viel Sangaré statistisch gezien niet uit de toon.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie persoonlijk nog steeds niet echt zijn meerwaarde. Hij pakt vaak ballen af die hij net daarvoor zelf heeft ingeleverd en met een bal kan hij helemaal niks

18 augustus 2021 om 09:58

Moet iedere speler dan iets met een bal kunnen? Sangaré is gewoon belangrijk met zijn verdedigende kwaliteiten. als je alleen naar zijn voetballende kwaliteiten kijkt zoals jij dan ga je inderdaad nooit zijn meerwaarde zien...

18 augustus 2021 om 10:03

@lampen dat schijnt wel handig te zijn als je op voetbal zit.
Beetje de bal naar iemand in de zelfde kleur schoppen en zo.
Japie heeft het hier niet over een solo waarbij hij 4 verdedigers dolt en de bal vanaf 20 meter in de goal stift, nee over basistechniek e.d.
Beetje fatsoenlijk tegen een bal aan kunnen trappen dat ie dan ook nog de juiste kant op gaat.

18 augustus 2021 om 10:06

Hij zegt dat hij de meerwaarde van Sangaré niet ziet, dat is verdedigen, en zijn fysiek. Beetje de bal naar iemand in de zelfde kleur schoppen en zo zoals jij zegt dat kan hij heus wel hoor.

18 augustus 2021 om 10:06

@lampen..... als hij de bal verovert maar vervolgens weer inlevert bij de verkeerde kleur heb je er toch ook niets aan? Hij had de laatste wedstrijd 34 ja vierendertig! keer balverlies in een wedstrijd in de eredivisie... sorry hoor maar bij PSV in de eredivisie kan dat echt niet

18 augustus 2021 om 10:13

Heb je zitten tellen? In het stuk hierboven staat 20x van de 109. Merk ook dat meeste ballen dit jaar voorwaarts zijn en dan is 82% nauwkeurig helemaal niet verkeerd lijkt mij

18 augustus 2021 om 10:21

@xajacfa, er is nu toch al zo vaak benoemd dat hij een prima pass nauwkeurigheid heeft, snap niet waarom men steeds terugvalt op absolute getallen? Puur om een punt te maken? Tuurlijk mag het beter, maar zoals ook in de tekst staat valt hij daarmee niet uit de toon. Als je maar 10 van de 20 ballen verspeeld heb je wellicht maar(!) 10 ballen verspeeld, maar heb je een pass nauwkeurigheid van 50%, wat je benoemt is dus totaal niet in context. Sangare is meer dan een prima aanwinst gebleken voor PSV, of je dat nou wilt erkennen of niet.

18 augustus 2021 om 10:21

@Lampen de sport heet voetbal. Dan mag je verwachten dat iemand wat kan met een bal aan zijn voet imo. Ik zeg verder niet dat het een totale koekenbakker is ofzo, maar zelf verwacht ik meer van een speler van 9 miljoen

18 augustus 2021 om 10:22

Mensen, zoek anders even confirmation bias op. ‘Ballen inleveren die hij zelf verovert’, ‘ballen veroveren die hij zelf weer inlevert’. Dat is door jullie zelf verzonnen.
En @XAJAfca als je zegt 34 keer balverlies terwijl er in de tekst 20 staat, komt je betoog niet sterk over. Allereerst is hij van alle middenvelders van de Eredivisie by far de beste balveroveraar, hij kan ballen afpakken wat je zelden ziet. Voetballend is hij zeker niet de beste middenvelder, dat zul je mij niet horen zeggen. Maar juist de basistechniek van hem is gewoon prima. Hebben jullie die croqueta tegen Klaassen gezien in de eerste helft tegen Ajax? Ik ben bijna geneigd de wedstrijden van PSV terug te kijken en voorbeelden te geven. Tuurlijk levert hij weleens in, en hij geeft geen splijtende passes (net als Van Ginkel) maar hij kan prima voetballen.

18 augustus 2021 om 10:24

Hij is Prof geworden, dan kan hij ook wel wat met een bal neem ik aan. want je word geen prof Voetballer, als je niks kan met de bal aan je Voet @japie.. dan was hij wel Rugby speler geworden.

18 augustus 2021 om 10:26

@Lampen nou goed, laat me het erop houden dat hij die voetballende kwaliteiten goed verborgen weet te houden dan

18 augustus 2021 om 10:27

Misschien kijk je dan verkeerd.

18 augustus 2021 om 11:51

Dan maar snel Tadic verkopen denk ik? Sangare heeft een hogere pass nauwkeurigheid dan Tadic..sangare heeft een pass nauwkeurigheid van 80%, Tadic 77%.

Nu ga je komen met het argument: Tadic speelt dichterbij de 16 van de tegenstander en geeft meer risicovolle passes. Als we zo gaan kijken, moet je ook kijken naar 'het groter plaatje' bij Sangare. Namelijk zijn verdedigend spel.

Sangare is enorm belangrijk voor dit PSV, dat ziet iedereen.

18 augustus 2021 om 11:54

Oh daar is Japie weer na 2 weken verdwenen te zijn omdat PSV zijn ongelijk bewees.eat een figuur ben je. Dat jij er niks van snapt verbaast niemand jij hebt totaal geen kijk op het spelletje.moet je eens de wedstrijd tegen Ajax terugkijken liep het hele middenveld van Ajax kapot en dat overal tussen.hij is een breker een type kante casemiro en zo moet je hem ook beoordelen en 82% passnauwkeurigheid is prima

18 augustus 2021 om 14:29

@ryan030 dat hoor ik vaak omdat ik geen populaire mening heb maar met die onpopulaire mening heb ik het inmiddels toch al aardig vaak bij het juiste eind gehad. mensen hebben echter heel veel moeite om dat op dat moment dan toe te geven, waar ik het wel toegeef als ik er een keer naast zit. daar ben ik niet te trots voor in tegenstelling tot een hoop andere leden op dit forum. verder zeg ik nergens dat Sangare een koekenbakker is, ik vind hem alleen geen uitzonderlijke CVM maar wel gewoon een nuttige, bruikbare kracht voor PSV



18 augustus 2021 om 10:01

Als je zijn meerwaarde nu nog niet ziet of begrijpt, kijk je geen wedstrijden van PSV of heb je er gewoon geen verstand van. Alleen in NL kunnen we dit soort spelers afkraken. Als hij ook nog aan de bal kon toveren was het Pogba 2.0 geweest.

18 augustus 2021 om 10:02

Zo kortzichtig hoe jij beredeneert, niet normaal. Die jongen pakt ik weet niet hoeveel ballen af per wedstrijd, is gewoon de breker van dit elftal en die is enorm nodig. Is daarbij ook nog ondersteunend voor het centrale duo bij lange ballen vanwege zijn kracht en lengte. Zoals ik net hier ook beneden zeg, je blik op hem is uiterst eenzijdig.

18 augustus 2021 om 10:08

De statistieken wijzen toch echt uit dat hij bij lange na niet bovengemiddeld veel balverlies heeft. Sterker nog, zijn geslaagde passingspercentage zit in de (sub)top in de Eredivisie.

18 augustus 2021 om 10:08

Dat hij ballen afpakt die hij zelf in heeft geleverd verzin je gewoon zelf, maar dat is prima. Zijn meerwaarde is dat hij de enige pure verdedigende middenvelder is. Hij veroverd ballen wat geen enkele speler lukt in de selectie. Mensen zijn echt blind voor zijn kwaliteiten omdat hij voetballend er wat houterig uitziet. Kijk vanavond maar goed naar hem.

18 augustus 2021 om 10:09

Ik zie persoonlijk niet de meerwaarde van jou reacties vaak. Sangare is gewoon ontzettend belangrijk voor PSV en afgelopen week onderschept hij 3 counters waarbij er zelfs eentje recht na de goal ging. Doordat hij zo stabiel staat komt de verdediging minder in de problemen. Als Sangare ook nog is goed kon voetballen, had hij in de wereldtop gespeeld. Voor PSV is het een goede CVM, want Japie ook die heb je nodig om een stabiel elftal te krijgen.

18 augustus 2021 om 10:24

Ik heb niks tegen CVM's maar ik vind Sangare geen bijzondere CVM. Genoeg CVM's die naastemsem voor de voeten lopen ook nog wat met een bal kunnen. Voor 9 miljoen vind ik het vrij karig wat hij laat zien. Voor die prijs verwacht ik meer van een controleur

18 augustus 2021 om 10:34

@Japie_Krekel. Niet iedereen heeft zo weinig geld als Feyenoord, en koopt daarom alleen goedkope spelers hè Nee maar zonder grappen, ik zag dat bij Alvarez ook zijn prijs erbij werd gehaald. Dat is voor het beoordelen van de TD (John de Jong, Overmars) prima, maar dan mag je niet opeens andere dingen van een speler verwachten.

18 augustus 2021 om 10:42

Daar heb je misschien wel een punt. Ik vind het allebei geen koekenbakkers maar ik zie liever een CVM die voetballend ook nog wat toevoegt, maar misschien is dat een kwestie van persoonlijke voorkeur

18 augustus 2021 om 11:08

Ik zie het als een grote overwinning dat ik je heb overtuigd nuance aan te brengen bij je mening Ik snap je nog ook, het liefst had ik ook Bisquets gehad op CVM. Maar dat gaat niet. En als je de aanvallende spelers hun gang wil laten gaan is een enorm verdedigend ingestelde CVM niet erg. En 2 punten: Sangaré is van enorm grote waarde voor dit PSV, en verdedigend is Sangaré gewoon enorm sterk. Die punten vind ik eigenlijk niet te weerleggen. Dus dan is het in mijn ogen te simpel om dan maar te gaan kijken naar zijn voetballende kwaliteiten (die ook beter zijn dan menigeen verkondigt). Snap je me?

18 augustus 2021 om 11:08

Heb je voorbeelden van CVMs die verdedigend even goed zijn en voetballend ook wat toevoegen en binnen de prijsklasse van PSV vallen? Als hij het allemaal zou hebben zou hij Busquets of Kanté heten en niet in de Eredivisie spelen..

18 augustus 2021 om 11:10

Idd, zie ook liever een type Koopmeiners/guardado dan een Sangare/alvarez. Leuk dat ze een bal afpakken, maar wanneer ze hem inleveren en het spelvertragen heb je er helemaal niks aan. In het topjaar van Ajax hadden we ook 2 spelmakers voor de verdediging en geen enkele balafpakker. Edit: Die 9 miljoen hadden ze beter kunnen investeren in Midtsjo.

18 augustus 2021 om 11:30

Sangaré vertraagt het spel nauwelijks. En ik vind een voetballende CVM (om het zo maar even te noemen) ook leuk hoor, daar niet van. Maar 9 miljoen voor Midtsjø? Goede speler daar niet van, maar vind hem voor deze rol niet beter dan Sangaré en dat aankoopbedrag kan je dan keihard af gaan schrijven.

18 augustus 2021 om 11:38

Dat kan Justin, meningen verschillen Fysiek blijft het wel bijzonder om naar te kijken die Sangare.

18 augustus 2021 om 11:41

Dat kan zeker! Alleen ik snap nog steeds niet waarom je Midtsjø zou opperen (prijs, restwaarde, leeftijd). Zou je dat toe willen lichten ?

18 augustus 2021 om 11:51

Omdat ik het de beste allround middenvelder van de Eredivisie vind. Kan ballen afpakken, kan de opbouw verzorgen, is goed in de combinatie en heeft een goede steekpass in huis. Kan ook nog eens creatief zijn. Wat betreft restwaarde heb je gelijk, maar wanneer je hem voor 3-4 jaar vast kan leggen heb je wel een sterkhouder op die positie. Moet ik wel bij zeggen dat het volstrekt logisch is dat Psv hem nu niet meer aantrekt, met Van Ginkel en Propper in huis. Dan had je hem vorig seizoen moeten halen.

18 augustus 2021 om 13:27

Alleen als je hem vergelijkt met Van Ginkel en Pröpper (daardoor is hij niet meer nodig), wat heeft hij dan met Sangare te maken?

18 augustus 2021 om 13:41

Ik vergelijk hem daar niet mee Met een duo Rosario - Sangare (vorig seizoen) heb je 0 voetbal, dan had Midtsjo een meerwaarde geweest. Nu met Sangare, Propper en Van Ginkel is hij niet meer nodig. Alleen denk ik dat je met een blok Midtsjo - Van Ginkel/propper meer voetbal had gehad dan nu met Sangare.

18 augustus 2021 om 16:40

Jij vergelijkt hem wel door te zeggen dat ze DIE 9 miljoen beter in Midtsjø hadden kunnen investeren. Dan haal je of Sangare of Midtsjø.

18 augustus 2021 om 10:28

Naast dat hij verdedigend inderdaad zo ongeveer alle duels wint, is hij ontzettend belangrijk in de omschakeling. Ja, hij legt wel risico in zijn spel met balverlies, maar dat komt omdat hij heel vaak de bal naar voren passt om een counter op te zetten, geen tikkie breed zoals Rosario, Thomas, Hendrix, Sadilek. Hij herkent die spelmomenten perfect en als je goed oplet zie je hem bij dat soort situaties ook vaak in zijn handen klappen en aangeven dat er omgeschakeld moet worden.

18 augustus 2021 om 10:37

Sommige mensen willen het niet zien, meen ik echt. Als ik die namen die jij neerzet weer lees, gaan de rillingen over mijn rug. Ik kijk vaak oude samenvattingen omdat ik nieuwsgierig ben hoe het toen ook alweer was, en dan staan soms Rosario, Hendrix, Sadilek en Baumgartl (Sporting uit in de EL, 4-0) in de basis. Dan lopen de rillingen over mijn rug. Het huidige team is zoveel beter, een veel hogere ondergrens en Samgaré heeft daarin een verschrikkelijk belangrijke rol.

18 augustus 2021 om 11:30

Beste Jaapie, Niet iedere voetballer is absolute wereld top, niet ieder team is absolute wereld top.

Waar het om gaat is de balans, met Götze, Madueke en Gakpo heb je enorm veel diepgang, dat is top maar ook een risico. V Ginkel is een goede verbinder. Maar als je voorin zulke aanvallers heb staan, moet je ook een oplossing hebben bij balverlies. Sangare is deze oplossing, dit geeft de verdediging rust. Niet voor niks heeft PSV pas 2 goals tegen gekregen in de laatste 6 wedstrijden(reeks van4, dat is vorig seizoen nog niet 1 keer gebeurd!).

V Ginkel en Sangare zijn de yin en de yang.

18 augustus 2021 om 13:41

Haha nee heb ik niet en ben ik niet. Maar als Pieter het zegt… dan moet t wel kloppen.Edit: dit is wel heel bizar idd, ff gegoogled maar hij zegt letterlijk het zelfde idd.

18 augustus 2021 om 18:03

Hoe zo geen meerwaarde? Hij heeft weinig balverlies vind ik. Zo lang hij goeie steek pasen geeft vind ik dat ook belangrijk. En scoren kan hij ook wel.

Sangaré is gewoon belangrijk voor PSV met zijn fysiek kan hij vanavond een belangrijke rolspelen, is gewoon een muur voor de verdediging.

18 augustus 2021 om 12:59

Een goede 6 is enorm belangrijk in het moderne voetbal. We zien het bij topclubs zoals Real met Casemiro, United eerst met Fellaini en McTominay, Chelsea met Kanté en Dortmund met Witsel. Dat zijn niet allemaal de beste aan de bal, maar zijn verdedigend sterk en zorgen voor rust en balans. Tegenwoordig moet alles en iedereen kunnen voetballen, maar back to basic, verdedigen is ook een kunst.

Vrijwel iedereen die in Nederland wat over voetbal mag vertellen op televisie beoordeeld hem vrijwel louter wanneer hij aan de bal is. Dat ze de extreme waarde die hij heeft zonder bal niet zien, geeft maar weer aan hoe matig en vooral eenzijdig het voetbalverstand op de Nederlandse TV is.



18 augustus 2021 om 10:03

Niks aan toe te voegen. Verbaas me echt hoevaak Sangare wordt beoordeeld op zijn aanvallende voetbal kwaliteiten terwijl zijn kwaliteiten als stofzuiger echt uitstekend en zeer belangrijk zijn. Zo'n speler is zo belangrijk om een team te laten draaien en hoog druk te zetten. Nederlandse school is echt overrated soms.

18 augustus 2021 om 10:09

De bal naar dezelfde kleur spelen is wel een basis kwaliteit die ontbreekt. Als jij vlak voor de 16 tegen Benfica de bal afpakt maar gelijk verspeelt en er komt een doelpunt uit praten jullie wel anders en mark my words of hij krijgt een rode kaart tegen benfica of hij maakt 1 of meerdere bepalende fouten.

18 augustus 2021 om 10:11

Dat wordt erg overdreven gekenmerkt bij hem hoor, ik zie hem ook gedurfde passen naar voren geven. Dat het beter kan klopt maar zijn kwaliteiten stofzuiger is echt uitstekend. Zit echt overal tussen.

18 augustus 2021 om 10:27

@XAJAfca. Vind het een beetje onzin om hem op eens wedstrijd af te rekenen, maar ik spreek je na de wedstrijd vanavond. En sorry dat ik het zeg, maar je kletst echt uit je nek. Sangaré heeft in zijn carrière nog nooit rood gepakt. Hoe kom je nou bij zoiets? En dit seizoen, en vorig seizoen ook, heeft hij zelden een bepalende fout gemaakt (ik kan me er niet eens 1 herinneren). Hij weet zelf heel goed wat zijn kwaliteiten zijn en zorgt ervoor dat hij niet op domme plekken balverlies leidt.

18 augustus 2021 om 10:29

@G-shock. Dat doen helaas hee weinig mensen hier. Maar goed zul je zien dat als hij 1 wedstrijd minder speelt (misschien vanavond), dat ze er weer zijn. Hun reacties staan ook gewoon bol van de onderbuikgevoelens.

18 augustus 2021 om 10:37

@JustinMorris Daar heb je gelijk. Valt me altijd op dat mensen het andere Nederlandse clubs altijd gunnen in europa. Maar er als eerste bij zijn om ze af te branden als er iets verloren gaat. Mijn onderbuikgevoelens zeggen dan ook dat een hoop van die mensen uit hun nek kletst en gewoon hoopt op een nederlaag.

18 augustus 2021 om 10:04

Zo denken ze vaak in Nederland. Alleen maar aanvallend denken en iedereen moet kunnen voetballen. hetzelfde geld eigenlijk ook voor Alvarez bij Ajax. Je ziet tegen PSV meteen dat je zo'n speler nodig hebt tegen grote tegenstanders. Die lachen om een middenveld met Blind, gravenberg en Klaassen. En als PSV daar bijv. propper neerzet tegen de grote tegenstanders wordt je ook overlopen.

18 augustus 2021 om 10:11

@psv18

Daarom zou het verfrissend zijn om oud-voetballers/trainers uit andere landen weleens aan te laten schuiven. Die kijken sws anders tegen zaken aan. Op Engelse TV, Spaanse TV en Belgische TV komen ook NL analisten aanschuiven. Kan mij voorstellen voor de fans daar verfrissende blik.

Stukken beter dan opendeuren-analisten zoals deze Vink, Vlaar, Sneijder, vd Vaart en klaagbank Derksen.

Krijg je opmerkingen als "je wordt daar geslacht als je een dood vogeltje bent.".......
Of Kraaij: "maar hij is natuurlijk wel binnengehaald als een soort ti-ta-tovenaar met Vollgass-Fussball."
Volgens mij heeft Schmidt nooit gezegd dat hij dit zo wil spelen. Kan dat ik gemist heb, maar vaker zie je dat analisten iets plakken op trainer.

18 augustus 2021 om 10:31

@MrKrillin. Klopt het gaat echt nergens over. Zou liever iemand hebben zitten die zich een keer heeft ingelezen of heeft opgelet. Daar begint het meestal al mee. Met je mening (goed/slecht) over een speler kan je anders denken dan de fans, dat is redelijk subjectief. Maar zoveel ‘analisten’ die gewoon onwaarheden verkondigen, niet te geloven. Nu zijn ze bij ESPN wel het allerergst.

18 augustus 2021 om 11:58

Helemaal eens. De term 'vollgass-Fussball' heeft Schmidt zelf niet 1 keer genoemd bij zijn aanstelling.

De media heeft deze term opgepakt, en rekent hem er nu op af. Heel vreemd..

Hij is dit seizoen erg sterk begonnen. Tegen Ajax en uit bij de Denen vond ik hem écht heel sterk. Hij is niet een typische Nederlandse speler. Vandaar ook waarschijnlijk dat sommige analisten hem niks vinden. Is niet erg. Gewoon niet naar luisteren.

Wat Hans Kr. zegt klopt niet. De media hadden het steeds over de Fullgass fussball tovenaar. Zo heeft psv of hij zelf zich nooit gepresenteerd.

18 augustus 2021 om 10:16

Hans Kraay lijkt wel een vastgelopen cassette recorder. Ik heb hem deze zinnen, met zijn ‘half tienen’ en ‘vollgass fussball’ al zo vaak horen zeggen. En alsof PSV tegen Ajax puur heeft gecounterd. Dat de goals daaruit voort kwamen, kwam puur omdat Ajax PSV achteruit duwde omdat ze voetballend in balbezit sterker zijn. Tsja, je kan dan niet hoger gaan staan als PSV zijnde.

Word eigenlijk een beetje moe hiervan. Pröpper met Van Ginkel is niet in balans, er moet een overwegend verdedigend denkende middenvelder staan. En over Sangaré zeg ik vanaf het begin van het seizoen al twee dingen: allereerst begint hij voetballend steeds beter te worden. Hij weet wat hij kan en bijvoorbeeld een-tweetjes lukken gewoon 9 van de 10 keer. Na balveroveringen heeft hij de rust om zijn pass uit te stellen met bijvoorbeeld een schijnbeweging of een korte dribbelen met zijn grote stappen, om zo onder de druk uit te komen. Let maar eens goed op hem. Je hoeft inderdaad niet een spelmaker te verwachten, maar dat compenseert hij met zijn absolute kracht: ballen afpakken. Fysieke duels win je niet en er is geen speler zoals hij in Nederland. Hij kan ballen vanaf achter van spelers van de voeten snoepen door zijn lange benen gewoon om je heen te krullen. Ik vind het soms echt heerlijk als ik zie dat Samgaré een speler opjaagt en ik weet dat die de bal af gaat pakken, het is gewoon oneerlijk qua fysiek.

18 augustus 2021 om 10:18

Helemaal met je eens Justin! Hij wordt zo onderschat in het spel van PSV. Met Propper op zijn plek hadden we zoveel meer tegengoals gekregen. Een echte slot op de deur.

Sangare! Ik ben er gruwelijk fan van. Van dit soort middenvelders lopen er nog geen 3 in de eredivisie terwijl in de topcompetities heel veel van dit soort types als CVM staan. Denk aan een Ndidi (Leicester), Diawara (As Roma) of Wanyama in zijn tijd bij Spurs. Niet de beste voetballers maar deze types zorgen er toch voor dat je met minimaal 5 a 6 man kan aanvallen. Ik zie zijn meerwaarde zeker, groot fan van hem geworden!

18 augustus 2021 om 11:10

Ik ben dus stiekem ook fan van hem, misschien nog wel meer omdat mensen hem steeds op een verkeerde manier beoordelen. Het is genieten wanneer hij op het middenveld de tegenstanders op de huid zit.

Het zelfde verhaal als Alvarez bij Ajax. Vind het allebei erg goede en nuttige spelers. Niet elke ploeg kan met alleen maar voetballers spelen op het middenveld alla busquets. Sangare zorgt ervoor dat Gotze lekker vrijuit kan voetballen en haalt veel weg. Erg nuttige en goede speler.

18 augustus 2021 om 10:48

Mee eens, je kunt je alleen afvragen waarom hij zo vaak aan de bal komt. Daarbij moet ook gezegd worden dat ruim 80% van de ballen goed aankomen, dus het is niet zo dat hij niet kan voetballen. Maar deze spelers zijn zo belangrijk voor een elftal.

18 augustus 2021 om 11:13

Ja hij komt zo vaak aan de bal omdat hij steeds uitzakt om het spel te maken. Dat Götze als nummer 10 niet uitzakt snap ik, en Van Ginkel willen ze dan toch hoger op het veld hebben. Of ze willen Sangaré juist zo laag mogelijk op het veld hebben, dat is nog logischer eigenlijk. Dan offer je wel een beetje voetbal in de opbouw op voor defensieve zekerheid. De keuze vind ik opmerkelijk, maar toch gaat het dit seizoen enorm goed en dat lijkt me de belangrijkste graadmeter. Bewijst maar eens dat mensen zich blind staren op het houterige overkomen van Sangaré.

Sangaré is gewoon een klasbak. Analisten in de Nederlandse media onderschatten hem enorm. Ja aan de bal is hij geen technisch wonder, maar dat is ook echt zijn enige minpuntje, en niet eens heel erg belangrijk voor een verdedigende middenvelder wiens taak het vooral is om de aanval van de tegenstander te ontregelen. PSV fans mogen god op hun knieën danken dat hij mee doet tegen Benfica want met propper/van ginkel of van Ginkel/ihatatren zoals sommigen zelfs suggeren wordt je gewoon overlopen.

Bij Sangaré heb ik beetje het zelfde idee als bij Alvarez van Ajax, door allerlei analisten bekritiseerd omdat hij aan de bal zogezegd niet goed genoeg is, maar beide zijn oh zo belangrijk qua verdedigend werk, en zo veel ballen leveren ze nou ook niet in. Het is ook beetje dom om te denken dat je met alleen maar aanvallende types op t middenveld het gaat redden, zeker in Europa moet er n stofzuiger/balafpakker staan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren