Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong: 'We hebben tegen United ook een beetje voor hem gevochten'

Laatste update:

Luuk de Jong hoopt dat Maxime Lestienne er over twee weken bij kan zijn als PSV de laatste en beslissende groepswedstrijd tegen CSKA Moskou speelt. De huurling verloor in een korte periode zowel zijn moeder als zijn vader en heeft sinds 30 september geen enkele wedstrijd voor de Eindhovenaren meer gespeeld.

/

Lestienne had met twee doelpunten en twee assists een belangrijk aandeel in de eerste twee Champions League-wedstrijden van PSV tegen Manchester United en CSKA Moskou. De dubbele krachtmeting met VfL Wolfsburg moest hij aan zich voorbij laten gaan, evenals het weerzien met Manchester United op Old Trafford.

"Het is een jongen met snelheid en een goed linkerbeen, die zelf dreigend is maar de bal ook goed voor kan geven", vertelt De Jong vrijdag in De Telegraaf. "Hij heeft een moeilijke tijd achter de rug. Iedereen weet wat er is gebeurd. We hebben tegen Manchester United ook een beetje voor hem gevochten. Dit punt willen we ook aan hem opdragen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk niet dat het achter de rug is.

Misschien kan lestienne beter weer terug keren naar pssv. Waarschijnelijk helpt het voetballen om even ergens andets over na te denken.

27 november 2015 om 09:05

daar dacht ik ook aan. je kan beter gaan trainen dan ben je afgeleid en denk je er minder aan. maar natuurlijk rouwt iedereen op een andere manier, hopen dat hij snel terug komt

27 november 2015 om 11:43

Beetje raar zeggen, die jongen bepaald zelf wel wanneer hij weer toe is aan voetballen, twee van zulke klappen verwerk je niet zomaar lijkt mij.

27 november 2015 om 11:53

Dat is zeker waar, maar je jan door te voetballen wel enigzins afleiding hebben.

Ik hoop dat hij snel terugkomt. Al zal ik er niet van op kijken als hij er pas weer is na de winterstop. Maar ik denk dat hij heel belangrijk zou kunnen zijn tegen CSKA Moskou.

Ik heb zelf geen ervaring met het ovelijden van een belangrijk persoon in mijn leven, daarom weet ik nu niet of ik fout reageer.. maar er zijn voetballers die meteen de wedstrijd erna gewoon spelen dus waarom doet lestienne dat dan niet? Het leek me allemaal overdreven lang duren. Maar zoals ik al zei: ik heb er geen ervaring mee dus ik weet niet hoe zo'n periode aankomt bij je.

27 november 2015 om 08:00

Iedereen verwerkt dingen anders. Sommige zoeken afleiding in voetbal. En andere willen gewoon dichtbij familie blijven. Niemand is natuurlijk hetzelfde.

27 november 2015 om 08:00

Je hele bericht is dus overbodig...

27 november 2015 om 09:37

@naregenkomt...

Jouw oneliner draagt niks bij en is zonder onderbouwing, dus is feitelijk overbodig.

27 november 2015 om 08:04

1. Je reageert idd fout.
2. Vond je dat dan niet overdreven kort?
3. Elk mens is anders
4. Lestienne verloor zijn moeder plotseling
5. Een korte tijd later heeft hij als enigst kind zijn vader begeleid naar de dood.
6. Misschien zit hij er mentaal wel helemaal doorheen?

27 november 2015 om 08:27

Sorry, ik heb dit probleem zelf niet zo kwam het tot mij over en het was maar een vraag

27 november 2015 om 09:22

@mcutdthijs

Maak je niet druk, geen reden tot verontschuldigen lijkt mij. Het is een heel normale vraag en zoals ik eruit opmaak enkel uit nieuwsgierigheid, omdat je nog nooit een verlies van een naaste hebt meegemaakt.

Ik heb zelf drie jaar geleden mijn vader verloren na een kort ziektebed, mijn band met mijn vader was niet zo goed, maar het rouwproces duurde zeker een half jaar met veel ups en downs.

Wat meespeelde was, dat zijn overlijden weer een hoop herinneringen van vroeger opriep. Van alles wat er in de familie speelde. Leuke en ook minder leuke dingen. Je wordt weer even met je neus op de feiten gedrukt.

Maar zoals gezegd, iedereen reageert anders op zo'n verlies, maar een klap is over het algemeen toch wel. Sommigen pakken het liefst de draad van het leven weer meteen op, bij anderen zit het rouwen weer wat dieper en duurt het wat langer.

27 november 2015 om 09:27

@vendemen

Wat een nonsens dat hij fout zou reageren. er is niets mis mee om je zoiets af te vragen als je daar geen ervaring mee hebt. Ik vind zelf jouw reactie daarom eerder wat fout èn klinisch over komen.

27 november 2015 om 09:34

Niet om heel lullig te doen, maar als een naaste komt te overlijden krijg je toch ook niet zomaar een half jaar verlof van je werk? Voor ouders staat daar, volgens mijn cao, ook 'maar' 2 dagen voor.

27 november 2015 om 09:43

@westend

Dat is volgens de regels misschien zo, maar bij sommige personen is de uitwerking van een rouwproces vergelijkbaar met de symptomen van een (zware) depressie. In zo'n geval kan zo'n iemand een tijd in de ziektewet terecht komen. Geen idee hoe dat bij Lestienne geregeld is.

27 november 2015 om 10:04

@mcutdthijs, het is opzich prima dat je er naar vraagt hoor. Alleen is de reactie van de persoon die je het vraagt wel belangrijk en dat kun je op een forum niet van de gezichten aflezen. Het is dus misschien niet de juiste plaats, maar zelf heb ik er geen moeite (meer) mee.

@buitenspelval. Erg jammer om te horen, zeker met de aanloop van een ziekte lijkt het me moeilijk om er mee om te gaan. Het is waar dat iedereen er op zijn eigen manier mee omgaat en dit heb ik ook aan levende lijve ondervonden in mijn vriendengroep.

Zonder in detail te treden ben ik in een tijd bestek van een jaar 3 goede vrienden verloren. In alle gevallen ben ik de volgende dag gewoon weer aan het werk gegaan en heeft dat me geholpen om door de dagen heen te komen. Ik geloof ook niet dat mijn prestaties er onder hebben geleden (misschien zelfs wel het tegendeel), maar het rouwproces heeft zeker nog 2 jaar doorgezet.

Bij een familielid zal het ongetwijfeld anders zijn, zeker zoals bij Lestienne waar je eigenlijk niemand meer hebt om naar toe te gaan zonder ouders, broer of zus. Het blijft gewoon kut.

27 november 2015 om 10:38

Lijkt dus erger dan ik dacht, was idd uit nieuwsgierigheid. Ben nog jong en moet nog veel leren...

27 november 2015 om 11:54

Goede vraag mathijs. Ieder mens is anders en gaat anders met verlies om.
Maxime is nog een jonge knaap die in korte tijd 2 ouders tragisch heeft verloren, zelf Is hij dus nauw betrokken geweest in laatste weken van zijn vader, waardoor zijn situatie wel wat anders is dan de gemiddelde knaap van 23 die met een rouwproces te maken krijgt.

Rouwproces is hoe dan ook voor iedereen anders, ik ken mensen die een jaar gestopt zijn met school/ werk om met dit proces aan de slag te gaan. Er staat dus geen vaste tijd voor.

Wel zou je na kunnen denken wat jouw rouwproces kan helpen/ bespoedigen, vaak helpt het om afleiding te zoeken door een goed dagprogramma te hebben.... Ik ga er wel vanuit dat Maxime begeleid word door mensen uit omgeving maar uiteindelijk moet hij zelf weer de stappen zetten, wanneer hij weer zover is, zal dus niemand kunnen zeggen of bepalen.

Toen z'n moeder overleed was z'n vader ernstig ziek en kon Maxime natuurlijk niet terug naar voetbal. Nu zijn vader ook overleden is en hij de begrafenis achter de rug heeft denk ik dat hij binnenkort terugkeert (al snap ik wanneer dit niet zo zou zijn) en daarmee met geluk CSKA haalt. Hopen dat hij hier overheen komt!

27 november 2015 om 08:58

Ik vind het wel erg voor lestienne. Maar zo een woordje van luuk de jong is onzin. Als je 100 gefocust ben denk je echt niet aan hem in t veld.

27 november 2015 om 11:57

Hij wil vooral dit punt opdragen aan Maxime om hem te steunen, wat een mooi gebaar is! Wie ben jij om te zeggen dat de gedachten van de jong, voor, na of zelfs tijdens de wedstrijd niet bij Maxime waren?? Dit zegt meer over jezelf dan over de jong.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren