Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong schiet AC Milan stijlvol naar kwartfinale van Coppa Italia

Laatste update:

In de Serie A ging AC Milan op 6 januari nog met 1-2 onderuit tegen Sassuolo, de stuntploeg van trainer Eusebio Di Francesco. Dinsdag ging het in de achtste finale van de Coppa Italia beter tegen Sassuolo, dat speelde zonder steraanvallers Simone Zaza en Domenico Berardi. Vlak voor tijd maakte Nigel de Jong het winnende doelpunt: 2-1.

/

In de openingsfase kwam AC Milan nog goed weg, toen Alex uitgleed in een poging de bal bij Cristián Zapata te bezorgen. Leonardo Pavoletti, niet veel later weer gevaarlijk, wist het buitenkansje niet te benutten. AC Milan nam het heft vervolgens in handen en kreeg na kansen voor Giampaolo Pazzini en Stephan El Shaarawy ook een treffer. Op aangeven van nieuweling Alessio Cerci volleerde Pazzini raak.

De van Atlético Madrid gehuurde Cerci stond voor het eerst in de basis van AC Milan en hij kreeg nog voor rust de kans om er 2-0 van te maken, ware het niet dat hij het aluminium raakte. Omdat een treffer van Sime Vrsaljko werd afgekeurd wegens buitenspel, gingen de ploegen rusten met een 1-0 stand.

Na rust kwam Sassuolo op gelijke hoogte door een strafschop van Nicola Sansone. Zapata werd zwaar bestraft, maar daar had Sansone geen boodschap aan. AC Milan ging na de gelijkmaker op zoek naar de winnende treffer, maar leek die niet te kunnen maken in negentig minuten. Daar dacht De Jong anders over. Andrea Poli werkte de bal van dichtbij tegen de lat, waarna De Jong op stijlvolle wijze (fraaie volley) de 2-1 produceerde. In de kwartfinale van de Coppa Italia is Lazio of Torino de tegenstander van AC Milan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Milan had toch flink wat moeite met het 'B-elftal' van Sassuolo. De enige basisspelers aan die zijde waren Cannavaro, Missiroli, Sansone en Vrsaljko. Milan ging dus met een beduidend betere selectie de wedstrijd in. De eerste helft redelijk veel spel op het middenveld en een aantal hele grote kansen voor Milan, mocht toen al 3-0 staan, vooral die grote kans van Poli.

Zapata maakt onnodig een strafschop in de tweede helft, die jongen kan heel aardig verdedigen maar daar houdt het ook bij op. Totaal geen voetbalvermogen. Uiteindelijk wel een terechte overwinning voor Milan.

13 januari 2015 om 23:02

Dat Sassuolo met B-elftal speelde oke. wil je nou zeggen dat Milan met A elftal speelde?

13 januari 2015 om 23:05

Milan speelde niet met de beste 11, maar de meeste basisspelers stonden er gewoon in. De Sciglio, Alex, Abate, De Jong, Bonaventura, Poli, El Shaarawy en dan ook nog Cerci die de komende wedstrijden zeker veel speeltijd zal krijgen.

13 januari 2015 om 23:18

@bianconeri_

Alex is zeker geen basis speler laatste tijden al helemaal niet..
en Sassuolo miste alleen Zaza en Berrardi. dus dat vind ik niet echt eerlijk om te zeggen Milan speelde met volle kracht tegen een B-elftal van Sassuolo

en tegenwoordig elke overwinning is gewoon knap ongeacht hoe je speelt met welke spelers je speelt. Geen een team is te onderschatten in deze tijden dat weten ze in Engeland ook ook heel goed als ze tegen 3e klassers voetballen

13 januari 2015 om 23:27

Ga naar whoscored.com en selecteer op aantal minuten. De spelers van Milan staan bijna allemaal in top 11 meeste minuten. Bij Sassuolo staan er slechts 4 of 5.

13 januari 2015 om 23:02

De jong scoort niet vaak, maar als hij zit dan is ie mooi!

We zullen het maar niet hebben over de manier waarop, maar een overwinning is een overwinning. Er valt nog veel te verbeteren bij het spel van het huidig Milan. Maar we zitten nog in de beker en moeten nu doorgaan met veranderen!!

Eindelijk nog eens een overwinning ! Je merkt wel gewoon aan hoe ze inzakken na ze gescoord hebben dat de spelers vertrouwen missen. Voor een groot deel door individuele fouten die ons hier weer vandaag de das om doen. Hopelijk komt het vertrouwen nu wat terug.

Zapata was dra-ma-tisch vandaag, penalty weggegeven, slechte passing, bijna owngoal,... De Sciglio was ook weer rampzalig slecht op links, een nieuwe linksback is een Must. Dan hebben we eindelijk weer iemand goed op links en kan De Sciglio zich op de rechtsback richten en Abate tot het uiterste drijven.

De aanval van El Shaarawy-Pazzini-Cerci was dan weer echt sterk vandaag, El Shaarawy met enkele prachtige acties, Pazzini met de goal en heel goed als targetman en Cerci met de assist. Cerci probeerde wat teveel te forceren maar had ook een aantal aardige acties.

De basis is er om vanaf nu een mooie reeks in te zetten maar dan moet er meer vertrouwen komen in de ploeg en moeten er een paar spelers de rol van aanjager op zich nemen als we te hard inzakken en onder druk komen.

13 januari 2015 om 23:50

Het is vooral lijkt mij ook gewoon belangrijk dat er eens een vaste kern moet komen in het team, iedere wedstrijd verandert de opstelling met een speler of 4 ten opzichte van de vorige. Er zit weinig lijn in de opstellingen vind ik.

Vooral de verdediging moet gewoon eens een vaste kern worden. Gewoon abate, Alex, Rami, de Sciglio lijkt mij t best. Elke keer dat gerommel met Bonera en Zapata, ben er een beetje klaar mee. Die zijn gewoon niet goed genoeg en hoeven wat mij betreft niet meer in een Milan shirt te verschijnen. De Sciglio mist ook gewoon duidelijk de stabiliteit van ervaren jongens die naast hem spelen en waar hij op kan bouwen, je ziet dat hij steeds onzekerder wordt omdat de mensen om hem heen zo'n rare capriolen uithalen. Zoals je zelf ook al zegt, Zapata was echt weer dramatisch, dat kan gewoon niet met die kerel achterin spelen.

De aanval is gewoon niets mis mee, missen alleen veel toevoer van achteruit. Er wordt wat mij betreft ook veel teveel met Muntari en/ of Essien gespeeld. Die twee vertragen het spel zo verschrikkelijk erg, zit ook 0 creativiteit in. Met de Jong op het middenveld heb je meteen voldoende verdedigende kracht daar om met 2 creatievelingen erbij te kunnen spelen, dat moet dan ook maar gewoon eens gedaan worden. Bonaventura kan met de komst van Cerci mooi opschuiven naar het middenveld en daarnaast kan er dan nog Montolivo spelen.

14 januari 2015 om 09:59

het probleem is dat de 4 die jij hier opnoemt nog zo goed als nooit op dezelfde moment allemaal 100% fit waren. Abate, Alex en De Sciglio hebben veel last gehad van blessures.

Maar De Sciglio op links werkt gewoon nooit, in het begin van het seizoen leek het nog te lukken omdat we toen de matchen domineerde en De Sciglio gewoon weinig in het stuk voorkwam. Maar hij heeft in totaal over al de seizoenen dat hij op links heeft gespeeld misschien 2 of 3 matchen echt goed heeft gespeeld, zijn linkervoet is gewoon te slecht.

Dat is een obstakel waar hij niet voorbij zal geraken, op rechts is hij veel beter. Dit seizoen zie ik zelfs liever Armero spelen maar laten we hopen dat er toch iemand nieuw komt want Armero is ook niet van het gewenste niveau.

Muntari en Essien gaan waarschijnlijk beide weg (hopelijk nog in januari) dus dat probleem zou zich niet meer te lang mogen voordoen .

14 januari 2015 om 13:12

Nou ja ik weet niet of het probleem van de Sciglio is dat hij niet goed genoeg is met zijn linkerbeen, die komt altijd redelijk op mij over. Ik denk meer dat hij gewoon niet kan gewennen aan die linkerkant die voor hem gewoon onnatuurlijk voelt.

Armero zie ik liever niet, die kan echt helemaal niet verdedigen. Misschien leuk als back up en tegen kleinere ploegen kan hij met zijn aanvallende acties zeker nuttig zijn, maar in de wedstrijden tegen betere tegenstanders zet je jezelf heel wankel neer door hem op linksback te zetten.

Laten we inderdaad hopen dat Muntari en Essien binnen nu en 2 weken weg zijn, weet niet of ik nog een half jaar die twee kan volhouden.

Er zijn gewoon teveel spelers, te veel kwantiteit en te weinig kwaliteit. Er kunnen gewoon een hoop spelers weg waar je dan een paar gerichte aankopen voor in de plaats kunt doen. Bonera, Zapata, Zaccardo, Muntari, Essien en zo nog een paar kunnen wat mij betreft allemaal weg. Als in die plaats gewoon een stuk of 3 goede spelers komen heb je nog steeds een selectie die breed genoeg is, gaat de kwaliteit omhoog en kan er gewerkt worden met een vaste kern.

Milan had toch nog moeite met het B elftal van Sassuolo, mooi voor de Jong dat ie weer eens scoort.

Toch knap dat het B team van Sassuolo zich zo lang staande heeft kunnen houden, al speelde Milan natuurlijk ook niet met de beste XI. Het geeft toch maar weer aan dat een kleine club als Sassuolo geweldige stappen heeft gemaakt, enkele jaren geleden speelde ze nog voor enkele duizenden toeschouwers in de Serie B of C. Ook is het een van de weinige clubs waar nog wel bijna alleen maar Italianen in de basis staan, echt prachtig. Voor Milan kan de Coppa een mooie prijs zijn, al zal het met teams als Juve en Roma lastig worden. Al denk ik ook dat plek drie voor Milan het belangrijkste is. Al zie je ook vanavond weer dat de Coppa nou niet bepaalt populair is bij de supporters, vaak is de ambiance echt om te janken. Al maakt die prachtige finale in Rome weer heel veel goed.

Milan heeft echt 4 echte top spelers nodig.. dan kan je zeker voor de titel spelen volgend seizoen en meedraaien in Europa.. sowieso en linksback, 2 nieuwe centrale verdedigers, en een echte afmaker

D.Lopez
Abate
?
?
?
Montolivio
De Jong
Cerci
Menez
EL Sharawy
?
14 januari 2015 om 01:03

Cerci is een winger en geen echte 9.. Menez is ook geen echte nummer 9 maar vult de 10 perfect aan. het is misschien te aanvallend maar Milan moet gewoon te aanvallend spelen. ik word er helemaal gek als Milan 1-0 voorstaat en gaan met zn alle naar achteren leunen!

Als Milan een beetje geld mag of kan investeren dan zou ik zo de opstelling vullen, zo gek is het ook niet en het kost hoog uit 50 miljoen totaal! dan heb je echt een top selectie

D.Lopez
Abate
Maicon
Pepe
F,Coentrao
Montolivio
De Jong
Cerci
Menez
EL Sharawy
J.Martinez

Milan moet veranderen van Tactiek, dit werkt zo niet.
als je al zo n moeite hebt om van een halve b team Sassuolo te winnen, dan ben je erg.

terug 4-3-1-2 zou ik zeggen of 4-2-3-1

Volgende tegenstander is tog torino-lazio roma?

13 januari 2015 om 23:31

Ja, beide geen simpele tegenstanders maar ik hoop toch op Torino.

13 januari 2015 om 23:39

Ja maar dat was ook een drama vorige week! Dus blijft allebei een moeilijk verhaal "momenteel". Hoop dat Milan even naar Madrid belt voor wat speel minuten voor Jese zou ik mooi vinden haha.

14 januari 2015 om 10:05

Ik eerlijk gezegd helemaal niet, Jese is echt een heel goeie voetballer maar op de flanken hebben we al genoeg keuze. Ik zou het als Inzaghi zijnde nu al heel moeilijk hebben. Pazzini,niang,el Shaarawy, Cerci, Menez, Bonaventura, Honda (als hij terug is), Suso (die misschien nog komt). Je kan ze niet allemaal opstellen.

Hoe vreemd het ook klinkt ik denk dat Menez op de bank gaat terechtkomen, hij is geen echte spits en hij trekt zich te weinig van zijn verdedigende taken aan om op de flank te staan. Dus als Destro dan nog komt...

Cerci speelde goed ! en el sharaawy prima, straks Menez in de spits en wordt het hopelijk smullen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren