Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong nam risico: ‘Ik weet niet of ik er over vier jaar nog bij ben’

Laatste update:

“Het wonder heeft zich voltrokken”, zo zei Louis van Gaal woensdag in aanloop naar de halve finale tussen Nederland en Argentinië. Nigel de Jong zou door een liesblessure aanvankelijk een eventuele WK-finale zelfs niet meer halen, maar de middenvelder verscheen in de halve finale aan het startsignaal. Ook de controleur kon niet voorkomen dat de derde stek nu het hoogst haalbare is.

/

Van Gaal nam dinsdag al de beslissing om De Jong te laten spelen. “Ik wilde mijn bijdrage leveren. Natuurlijk was het een risico”, vertelde de middenvelder aan het Algemeen Dagblad. “Maar je moet risico's nemen om overwinningen te halen. Ik ben nu bijna dertig, ik weet niet of ik er over vier jaar nog bij ben. Ik wilde alles op alles zetten om deze wedstrijd te spelen.”

De Jong kijkt met een opgeheven hoofd terug op ‘een fantastisch toernooi’. “En het is nog niet afgelopen. We hebben nog een wedstrijd om de derde plek te gaan. Daar moeten we nu de focus op leggen.” Zaterdag speelt de ploeg van Van Gaal tegen gastland Brazilië.

Denk jij dat Nigel de Jong het WK van 2018 gaat halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Over 2 jaar is 'ie er sowieso nog bij, hopelijk met Strootman en Van Ginkel naast hem.

10 juli 2014 om 03:37

Strootman en van Ginkel zijn eigenlijk twee dezelfde type spelers, stiekem hoop ik dat Wesley er gewoon nog bij is over 2 jaar en dat die dan met Strootman en Nigel het middenveld vormt.

10 juli 2014 om 07:24

En dan weer alleen maar meters maken, hopeloze vrije trappen nemen en eenmaal een belangrijke goal maken zeker? Nee, laat Sneijder maar thuis over twee jaar, net als Van Persie.

10 juli 2014 om 09:06

Hopeloze vrijetrappen? Ben je zijn vrijetrappen tegen cost rica vergeten ofzo?

11 juli 2014 om 02:40

Wie denkt dat robben erbij is over vier jaar en zo ja ook fitt

Natuurlijk zullen De Jong en vooral Kuyt nog aanwezig zijn in 2018. Daar ben ik van overtuigd !!

10 juli 2014 om 04:19

Juist, en in Qatar zullen ze ook aanwezig zijn en scoort Kuyt de winnende(assist de Jong) in de finale.

Edit
Nee flauw van mij, natuurlijk kan de Jong nog 4 jaar mee.
Kan op zijn 34e nog van nut zijn.

11 juli 2014 om 02:38

Ik geloof ook wel dat kuyt in 2018 erbij is

De Jong is een heel ander soort speler geworden hij hij heeft zijn tactische kanten echt sterk verbeterd en geeft dan zo nu en dan nog wel eens een harde tik vind hem beter geworden als 2 jaar geleden eigenlijk.

hij heeft zijn best gedaan, messi was nauwelijks gevaarlijk..die 3e plaats kan me gestolen worden..

We hebben eigenlijk nog 4 jaar om de opvolger voor van Persie, Sneijder, Robben en de Jong te vinden deze zullen allemaal net iets te oud zijn voor het volgende toernooi denk ik tenzij je 6 anderen spelers kan opstellen rond die tijd die gigantisch veel loopvermogen hebben en snel zijn anders ga je het toch afleggen denk ik.

Krul
Janmaat
De Vrij
Vlaar
Blind
de Jong
Strootman
Robben
Sneijder
Depay
van Persie
10 juli 2014 om 03:46

Opvolger voor robben ga je niet vinden n die 4 jaar denk ik. Hij blijft toch uniek!

10 juli 2014 om 06:22

Mee eens, hopelijk heeft hij over 2 jaar nog dit niveau.

10 juli 2014 om 15:52

Depay en Boetius komen aardig in de buurt als ze stappen blijven maken.

10 juli 2014 om 08:05

Ik denk dat Huntelaar er dan nog wel bij is, hoeven we daar niet meer naar te zoeken

10 juli 2014 om 09:09

Depay komt het dichtstbij denk ik? Daarna volgt boetius maar die is niet sterk genoeg, voor sneijder clasie/vilhena en als spits zivkovic .

10 juli 2014 om 09:15

Voor v. Persie hoeven we geen opvolger hoor. Man, man, man wat is die, op de eerste wedstrijd na, weer hopeloos geweest dit toernooi.

Ik denk dat het nu wel voorbij is voor Kuyt en van der Vaart denk dat die nu mooi bij Feyenoord en Ajax kunnen afsluiten. Qua verdediging mochten Janmaat (napoli) De Vrij (manchester United) Martins Indi (porto) en Blind (tottenham) zich verder ontwikkelen bij het soort clubs waar ze in de belangstelling staan dan hebben we weer een verdediging met aanzien in Europa.

Voor Kuyt moeten ze een gigantische afscheidswedstrijd regelen in de kuip die heeft hij verdient!

10 juli 2014 om 03:50

Kuyt als opvolger van Janmaat

10 juli 2014 om 03:54

Indd ahaha kan ook opvolger worden van die andere natuurlijk.

10 juli 2014 om 06:26

Inderdaad als die alle wedstrijden had gespeeld was die waarschijnlijk nog de beste rechtsback van het toernooi geweest ook.

10 juli 2014 om 03:53

Die verdediging.. ik verwachtte er niet veel van maar ze hebben indruk gemaakt. Vooral Vlaar en De Vrij imo.

Kuyt verdiend idd een mooi afscheid. Krijg steeds meer sympathie en bewondering voor hem.

On: De Jong wat een beest icm voetbalvaardigheden en tactisch inzicht. Geweldenaar!

10 juli 2014 om 06:23

Vlaar heeft mij echt positief verrast inderdaad die kan zomaar een stapje omhoog doen deze zomer echt een sterke verdediger.

Julie kunnen me voor gek verklaren, maar zonder de jong en MET clasie ging nederland stukken beter voetballen. Dat komt omdat clasie wel naar voren wil spelen en de openingen ziet. Clasie had sowieso veel meer krediet verdient dan prutsers als wijnaldum. die man heeft werkelijk niks toegevoegd.

10 juli 2014 om 04:21

Ik ben het helemaal met je eens! Wijnaldum heeft echt helemaal niks laten zien. Maar echt....helemaal niks.

10 juli 2014 om 06:25

Je overschat nu Clasie die ongeveer een 6je verdiende deze wedstrijd (naar mijn mening) Wijnaldum kwam deze wedstrijd pas een beetje los maar voor de rest heeft hij echt niks laten zien inderdaad.

10 juli 2014 om 08:09

Clasie verdiende een dikke 8. Pas na zijn komst had Nederland het betere van het spel, dus de opvolging van de Jong is allang geregeld. Alle posities zijn straks dubbel bezet. VM Clasie/Blind RM v Ginkel//Klaassen/Wijnaldum LM Strootman/Vilhena en dan ook nog De Guzman en Fer achter de hand. We missen straks een goede jonge spits, voor de rest ziet het er goed uit met jongens als Depay, Boetius, Promes en hopelijk ook nog Kishna op de vleugels.

Agent Nigel wat heeft hij sterk gespeeld op dit wk geld voor meerdere maar ik ben van jong best wel verrast ivm fitheid

Dit toernooi super gespeeld, echt een van de betere.
Deze wedstrijd achteraf beter geweest als Clasie had gespeeld, er kwam meer vaart in het spel (nog steeds dramatisch spel maar duidelijk meer snelheid). Clasie leek ook helemaal geen zenuwen te hebben en liep ook een paar keer goed gaten dicht. We hoeven volgens mij niet te vrezen voor een kwalitatief arm middenveld over 2 en 4 jaar, Stroot man terug/clasie erbij niks aan de hand.

10 juli 2014 om 11:17

Onbegrijpelijk. Na 62 minuten kwam Clasie erin. Dan is er dus al een uur gespeeld, en hebben beide landen laten zien wat er gebeurde. Of ben je het niet met me eens dat Nederland de tweede helft alles mocht doen van Argentinie?
Compleet andere wedstrijd, waardoor de CVM ontzettend veel ruimte kreeg. Nu was het Clasie, die werkelijk alle tijd kreeg en zich lekker kon 'verstoppen' in de middencirkel. Werd niet aangevallen en had alle tijd om een balletje breed te spelen. Heeft daarnaast geen duel hoeven uit te vechten, vanwege de loomheid van argentinie.
Nee, dat De Jong zo aan de kant wordt geschoven ten faveure van Clasie kan ik niet begrijpen. De Jong heeft ons meerdere malen gered, waar Clasie een veredelde bankzitten was. Schei toch uit met het ophemelen van Clasie, gebaseerd op 30 minuten positiespel zonder tegenstand..

11 juli 2014 om 04:36

Jij moet leren lezen voordat je zo'n reactie geeft.
Ten eerste mijn begin "dit toernooi super gespeeld echt een van de betere" duidelijk gericht op de Jong, want Clasie heeft 1 invalbeurt gehad...lijkt me niet zo moeilijk toch?
Vervolgens kom je aanzetten met na 60 minuten "beide landen laten zien wat er gebeurde", een voetbal wedstrijd is echt niet in het slot na 60 minuten, waarom speel je anders 90 min. Ga je ook weer de mist in met 30 minuten positie spel, 90-60 is 30, maar we spelen toch echt 2x een verlenging dus Clasie stond er veel langer in.
Ik begrijp dat je liefde voor de Jong hebt en geen fan bent van Clasie, maar toen Clasie erin kwam ging het spel sneller en meer naar voren. Aangezien de Jong niet fit was voor deze wedstrijd en het spel tergend langzaam en loom was vanaf het begin, had ik een Clasie in de basis niet gek gevonden.

Achteraf heeft dit onnodige risico ons een extra wissel gekost die cruciaal is gebleken. Nederland had gewoon zelf moeten voetballen en wat minder op Messi moeten letten.

Topsport is ook je plek afstaan als je niet topfit bent. De Jong had beter kunnen zeggen dat een fitte speler het waarschijnlijk beter in zou vullen dan hij. Met Clasie op zijn plek was het positiespel ook beter en dan had je eventueel Depay nog in kunnen brengen voor Kuyt of doelmannen kunnen wisselen. Als als als

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren