Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong: ‘Ik merk zelf ook dat het steeds lekkerder loopt’

Laatste update:

Luuk de Jong en Jürgen Locadia kwamen dinsdagavond in de Champions League-thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg (2-0) allebei tot scoren en de openingstreffer werd voorbereid door De Jong. “We voelen elkaar aan”, zegt de aanvoerder donderdag in een interview met De Telegraaf.

/

“We zijn allebei spitsen en weten van elkaar wat we willen. Jürgen is altijd bij me in de buurt als ik een lange bal krijg of een duel uitvecht, waardoor ik de bal voor hem neer kan leggen. Hij komt veel naar binnen en maakt goede loopacties. Ik merk zelf ook dat het steeds lekkerder loopt”, aldus de 25-jarige spits.

“In de Champions League zie je iedereen vechten en rennen voor het team. In de competitie laten we het soms een beetje lopen. Ik hoop dat we dit nu vast kunnen houden en elke wedstrijd honderdtwintig procent kunnen geven”, aldus de Jong, die zondag met PSV tegen FC Utrecht speelt.

PSV heeft met Luuk de Jong en Jürgen Locadia het beste spitsenduo in de Eredivisie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou een 2 spitsen systeem niet beter zijn met Jurgen en Luuk? Zoals een 4-2-2-2 met Lestienne en Pereiro op de flanken en dan Guardado en Pröpper/Hendrix. Aangezien Locadia en De Jong allebei aardig op dreef zijn.

5 november 2015 om 13:02

Het is eigenlijk een best goed idee, even Narsing gewoon laten banken. Lestienne en Pereirro zijn toch geen pure buitenspelers en kunnen in een rol als halve middenvelder/aanvaller wel hun werk doen. Ik denk dat je zelf tegenstanders mee zou kunnen verassen.

Zoet
Arias
Moreno
Bruma
Willems
Hendrix
Pereiro
Guardadp
Lestienne
Luuk de Jong
Locadia
5 november 2015 om 13:11

@caribbean. Helaas wordt Propper hier de dupe van. Terwijl ik een grote fan van hem ben ..

5 november 2015 om 13:16

Er kan toch gerouleerd worden? Er komen nog genoeg wedstrijden en zeker als PSV zich weet te overwinteren in Europa.

5 november 2015 om 13:20

En het is nog eens wat aanvallender, maar ook wat verdedigender tergelijk. Als je wil aanvallen heb je gewoon 4 aanvallers in Locadia, de Jong, Lestienne en Pereirro. Als je wil verdedigen zijn er die 2 middenvelders die voor back-up kunnen zorgen.

5 november 2015 om 13:32

En met een counter helemaal overompeld worden op t middenveld.. nee 4-2-2-2 gaat hem niet worden, veels te aanvallend.

5 november 2015 om 14:30

Dit gebeurt in de praktijk toch al. Locadia trekt naar binnen, als Narsingh wordt vervangen door Pereiro zakt hij vaak terug naar het middenveld. Is ook een 4-4-2 maar dan is het duidelijker wie de backs oppakt. Daarnaast is het hebben van twee buitenspelers wel lekkerder voor Luuk natuurlijk.

5 november 2015 om 17:00

Is wel erg aanvallend. Heb je in feite maar 2 middenvelder die dan eigenlijk allebei verdedigend gericht moeten zijn. Dus zou je dan Hendrix en Guardado moeten opstellen.
Dit zou ten koste gaan van Maher EN Propper. Zonde natuurlijk. Propper hoort gewoon te starten in deze vorm.

5 november 2015 om 13:06

Met een aanvallende Willems en maher erin krijg je dan een doelpunt machine. Ben wel nieuwsgierig om dat in de praktijk te zien

5 november 2015 om 13:10

Dat is misschien best een leuke oplossing, maar dat gaat Cocu niet doen. Hij houdt ten alle tijden vast aab her 4-3-3 systeem waarin Nederland een glorie tijd kende. We zullen nu weer met iets nieuws moeten komen om een weder opstanding te maken. Een 5-3-2 systeem bijvoorbeeld.

5 november 2015 om 13:18

Nou je moet eigenlijk doen wat het beste is en ik denk dat de 4-2-2-2 nog een goede oplossing kan zijn hoor. Maarja, wie zijn wij om de opstellingen te kiezen.

Het is een goed spitsenduo maar ik zie straks toch liever lestiene op links luuk in het midden en gaston op rechts. Ik weet dat lestiene er nu niet bij is en dat snap ik met zijn redenen ook zeker maar als hij er weer is mag hij van mij ook gelijk in de basis.

Denk dat beide heren bij elke club in de eredivisie in de basis zouden staan op de spitspositie. Geluk dat wij er 2 hebben van topklasse

Het is te hopen dat Locadia na Dinsdag ook door heeft dat hij als linkerspits zichzelf ook uitstekend kan ontwikkelen en daarmee een meerwaarde voor het team kan zijn. Met een vaste plek op linksvoor schiet Locadia er gewoon 15 in in de competitie. Zolang Lestienne nog niet terug is lijkt me Locadia op links de beste optie en dat denkt Cocu ook.

5 november 2015 om 13:34

Maar zodra lestienne terug is krijg je t hele riedeltje weer van vooraf aan.

Ik zie toch niet echt toekomst voor Locadia bij PSV als centrumspits. PSV zal altijd met 3 aanvallers spelen. Als De jong weg gaat komt er dus logischerwijs nog een spits bij en deze spits zal niet minder zijn dan Locadia. Sterker nog ik verwacht dat de nieuwe spits beter zal zijn want PSV gaat elk jaar voor de titel en zal echt geen goals willen inleveren met het vertrek van de Jong. Het probleem van Lodcadia is dat hij niet een hele reeks aan wedstrijden waardevol kan zijn, het lijkt of hij alleen kan scoren wanneer de bal gelijk goed voor zijn voeten ligt en hij ruimte heeft om goed uit te halen. Zelf een kans of mogelijkheid creeren door een technische handigheid, heb ik hem nooit op kunnen betrappen. In de Franse ligue 2 lopen er echt wel spitsen rond die van het niveau PSV zijn en meer kwaliteit hebben als Locadia.

5 november 2015 om 14:09

Natuurlijk zal er een vervanger komen als De Jong vertrekt, maar dat hoeft toch geen funest te zijn voor Locadia? Locadia kan dan prima eerste spits zijn, waarbij ze een back-up aantrekken of wellicht bijv. Van der Moot of Scamacca doorschuiven vanuit de jeugd, als die er al klaar voor zijn.

Ik denk dus dat Locadia prima een toekomst heeft bij Psv, al is dat afhankelijk van hoe lang De Jong nog blijft, maar ik verwacht ook niet eeuwig.

5 november 2015 om 14:24

Als je Locadia als eerste spits gebruikt word je geen kampioen! Locadia heeft bewezen niet in staat te zijn om wedstrijden achter elkaar waardevol te kunnen zijn als basisspeler. Hij is te beperkt om als eerste spits te gebruiken. Niet altijd zal de bal pan klaar voor je gelegd worden. Een man uitkappen waardoor er ruimte ontstaat, de bal uit de lucht gelijk goed aannemen, een korte dribbel waardoor je ruimte pakt. Dit zijn allemaal kwaliteiten die een spits van PSV nodig heeft om meer dan 20 goals te maken waardoor PSV altijd kans maakt op de titel.

Locadia moet je als breekijzer gebruiken dan kan hij waardevol zijn. Kijk maar hoeveel goals de jong al heeft gemaakt sinds hij terug is van zijn korte blessure. Locadia heeft gespeeld tegen Moskou, Ajax, Excelsior, Genemuiden, Wolfsburg (uit) en De Graafschap naast dat hij in geen 1 van deze wedstrijden heeft gescoord was hij ook nauwelijks gevaarlijk en dat komt omdat hij geen individuele actie heeft en een te beperkte techniek heeft.

5 november 2015 om 15:01

How about sam lammers achter Locadia als 2e spits? Of die Italiaan? Je hoeft niet een nieuwe spits aan te trekken als het de 2e man achter Locadia zou worden he?

Volgend jaar Locadia 100% 1e spits ftw!

De jong en Locadia zijn 2 heel nuttige spitsen in de Eredivisie. Alleen denk ik dat Locadia het eerder gaat redden in het buitenland dan De jong. Dit omdat Locadia een veel sterkere spits is en nog enkele punten goed kan verbeteren. Daarom lijkt het mij ook geen schande voor De jong om nog een jaar of 5 bij PSV te blijven. Speelt altijd voor prijzen en zal ook niet slecht verdienen.

5 november 2015 om 14:40

Sterker? Nee daar ligt het niet aan. Als je tenminste fysiek sterker bedoelt. De Jong is beresterk in duels en vooral in de lucht en zeer technisch met inzicht en goede passing. Alleen mist hij snelheid, vooral startsnelheid. Hij is niet bewegelijk, zeer stijf, kan niet snel om z'n as draaien. Locadia heeft dat meer, een pure killer, maar wel met snelheid en redelijk bewegelijkheid. Ik vind dat Locadia juist nog beter in zijn timing moet worden in duels en ook nog slimmer in positie kiezen, dan kan hij een hele grote worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren