Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De Jong en Weghorst komen tekort voor een basisplaats in Oranje’

Laatste update:

Wim Kieft vindt dat Luuk de Jong en Wout Weghorst niet goed genoeg zijn voor een basisplaats in het Nederlands elftal. Waar Tottenham Hotspur-spits Harry Kane sterkhouder is bij Engeland, de tegenstander van Oranje in de finaleronde van de Nations League, moet bondscoach Ronald Koeman het volgens Kieft doen met Memphis Depay in de spits omdat anderen niet goed genoeg zijn.

Kane kampt al enige tijd met een enkelblessure, maar is op de weg terug. Kieft hoopt voor alle partijen dat de Engelsman op tijd fit is voor de Champions League-finale van volgende week zaterdag. Op 6 juni wacht het duel met Nederland in de Nations League. “Waar de Engelsen Kane als centrumspits hebben daar doet bondscoach Ronald Koeman het met Memphis Depay omdat zijn pure centrumspitsen Luuk de Jong en Wout Weghorst te kort komen voor een basisplaats bij het Nederlands elftal”, schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf.

Kieft vindt dat zowel De Jong als Weghorst een geweldig jaar achter de rug heeft. “Zo spelend als afgelopen seizoen zit De Jong aan zijn plafond. Van Weghorst durf ik dat niet te zeggen. Ik heb al zo vaak beweerd dat hij aan zijn top zit, maar iedere keer verrast hij me en wordt een betere spits”, aldus de oud-international. “Hoe ver hij kan reiken en waar zijn top ligt, ik weet het niet. Misschien dat Weghorst ooit het niveau haalt van iemand als Mario Mandzukic. De Kroaat mist de individuele kwaliteit om iets te forceren, maar is een goede afmaker, balvast, iemand die een ruime voldoende scoort in de combinatie en een lastige klant is voor zijn tegenstanders.”

Vergeleken met Kane komen De Jong, Weghorst en ook Mandzukic volgens Kieft veel te kort. “Hij staat in Europa op eenzame hoogte. Alleen Robert Lewandowski bezit dezelfde kwaliteiten als centrumspits. De Pool van Bayern München draait alleen wat gemakkelijker dan de Engelsman, maar beiden zijn in staat om zelf iets te creëren”, aldus Kieft, die hoopt dat De Jong en Weghorst hun hoge niveau vast weten te houden. “Ook noodzakelijk als ze als pinchhitters het verschil willen maken bij Oranje. Want verder gaat het niet; een basisplaats tijdens de Nations League is te hoog gegrepen. In tegenstelling tot Harry Kane, die als de hoop van Spurs en Engeland geldt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben het eens met Wim, had Dost maar niet bedankt voor het Nederlands Elftal.

25 mei 2019 om 07:42

Dat vind ik ook jammer, want daar kun je als centrumspits prima mee aankomen. Al zou in het huidige Oranje ook Dost niet aan de lopende band scoren, daarvoor krijgt hij te weinig (bruikbare) voorzetten. En voetballend komt ook hij flink tekort.

25 mei 2019 om 13:06

Bas Dost is een klasse minder dan De Jong en Weghorst. Waar De Jong als aanspeelpunt kan spelen en Weghorst kan sleuren, kan Dost echt alleen maar als eindstation fungeren. Dost kopt geen bal gericht door of terug, kan niet kaatsen, niet passen, is mentaal verreweg de zwakste van de drie en wil ook geen oorlog maken in de zestien. Voor zo een grote kerel is Dost echt de ultieme slapjanus. Op alle facetten die je als stormram van Oranje wil zien zijn De Jong en Weghorst beter. Daarbij is Dost iemand die mekkert als hij geen eerste spits is. Wat Dost wel kan is afmaken in het (1)6 meter gebied, waar je flankspelers met een voorzet voor nodig hebt. Die hebben wij niet.

Ze komen beide niet te kort voor Oranje, bij gebrek aan beter.. Maar ze moeten wel weten wat hun huidige rol voor het elftal is en dat is de bank warm houden en invallen indien nodig.

Depay is op dit moment de beste optie in de punt en daar deed hij het heel goed de afgelopen interlands, dus gewoon lekker laten staan.

25 mei 2019 om 22:57

Mee eens. Al is het bij depay ook maar afwachten of hij zijn goede vorm bij oranje kan vasthouden. Bij zijn club lukt het ook niet altijd.

Zijn allebei pinchhiters voor oranje vind ik. Denk dat niemand een aanvalsduo met Weghorst en de Jong bij de eerste 11 wil zien in Nederland

Vind dat De Jong en Weghorst beide alles uit hun carrière halen en daar heb ik respect voor, maar ben het wel met Kieft eens. In de spits bij Oranje hoort een speler te staan met wat meer klasse. Kunnen prima als pinchhitter fungeren. Allebei zijn ze kopsterk en Weghorst compenseert met z'n arbeid ook heel veel.

Ik zeg Huntelaar in de spits, tot en met EK2020!

25 mei 2019 om 08:15

Hou op, die is bij ajax niet eens basis

25 mei 2019 om 08:49

Puur omdat Ajax zoveel geweldige middenvelders/vleugelspelers heeft. Hunt kon prima vaste spits zijn.

25 mei 2019 om 09:03

Maar niet voor Oranje en ook niet in de CL campagne.

25 mei 2019 om 08:27

Wesley Sneijder in spits. Die kan ook koppen

25 mei 2019 om 08:38

De beste spits die we hebben dus ja waarom niet. Dan die twee houten klazen....

Ik zou gewoon een keer Donyell Malen proberen. Zeer behendige spits met een knoepert van een schot in zun been.

25 mei 2019 om 08:31

Bij jong oranje kan hij het laten zien. Depay of Malen is inderdaad een moeilijke keuze.....

Nou Wim ben het vaak met je eens maar nu niet nu word ik een beetje moe van je!! Hahaha

Zoals we vandaag konden lezen is real Madrid in Luuk geïnteresseerd dus hoe durf je en hij ken goals maken met zijn haar(dat zijn speciale kwaliteiten).


Even zonder gekheid, ben het eens met Wim hierover maar het feit is dat we het hiermee moeten doen.

Tekort komen voor Oranje en van hetzelfde niveau zijn als Harry Kane is volgens mij toch heel iets anders. De Jong en Weghorst zijn beide geen wereldspitsen maar je kunt ze prima opstellen in het Nederlands elftal mist je ze goed gebruikt. De Jong heeft in de CL laten zien ook (kop)duels te kunnen winnen van de aller beste verdedigers en Weghorst legt er een duizeligmakend aantal in in een topcompetitie. Ze zijn nog niet echt nodig want Memphis doet het prima in de spits maar mocht Memphis ooit ziek of geblesseerd zijn dan hoeven we niet te wanhopen. Tegen de meeste tegenstanders kun je prima spelen met 1 van die 2.

Er moet toch keer een tijd komen dat alle sterren gunstig voor ons zijn en dat we op elke linie sterspelers hebben. Waar we nu bulken van verdedigende klasse, is het voorin armoedig, terwijl dat voorheen juist andersom was. Kan je je voorstellen dat spitsen als Hasselbaink en Makaay vroeger nog Kluivert, Bergkamp en Van Nistelrooij voor zich moesten dulden?

25 mei 2019 om 09:43

Alles is gunstig , we hebben niet voor niks Frankrijk, Portugal en Duitsland verslagen.. geen enkel land is onbetwist de beste, iedereen kan van elkaar winnen , en NL doet gewoon weer lekker mee

Ook in de jaren met vpersie Sneijder etc , wonnen we niet met gemak van een brazilie of Spanje. Dus het is nooit anders geweest.

NL ziet er gewoon top uit en keer weer met plezier naar ze.

Hoezo is een speler die in de Bundesliga 1 op 2 loopt niet hoed genoeg voor oranje. ? Daarnaast is Luuk ook gewoon een prima pinch hitter.. maar met Memphis loopt het nu prima in het Nederlands elftal, gewoon zo laten staan en weghorst mee nemen als back up of als plan B

Dat weet toch iedereen (inclusief De Jong en Weghorst zelf)?

Ik ben het oneens met Kieft over Weghorst. Hij maakt wel doelpunten in de Bundesliga en dat deed de Jong niet bij Monchengladbach dus ik vind dat Weghorst nog een kans van Koeman moet krijgen

Elke traditionele spits past niet in dit Oranje en het hedendaagse voetbal van coaches als Guardiola enzovoorts, daarvan word zo veel meer gevraagd dan in het tijdperk dat Koeman speelde.
Weghorst komt er van die twee dan het dichtste bij in de buurt met zijn tomeloze inzet en het zwerven over het veld, maar beiden hebben niet de kwaliteit om nu als topspits te worden aangezien.
Depay is dan de meest geschikte in het roulatie aanvallen wat nu gebeurd.
Natuurlijk is een Weghorst zeer bruikbaar en zou een Vincent Janssen als hij weer elke week gaat spelen daar ook voor in aanmerking komen, maar tot die tijd is het wachten op de jeugd.

Maar England heeft ook geen verdediger vergelijkbaar met VDijk of DLigt, zo heeft (bijna) elk land wel sterke en zwakke punten. Ik denk als Koeman een team bouwt om De Jong/Dost en Weghorst heen dat ze nog aardig wat doelpunten kunnen maken. In een 442 formatie bijvoorbeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren