Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Graafschap zet De Vijverberg in vuur en vlam na knappe comeback

Laatste update:

De Graafschap leek na zes nederlagen in de eerste zes speelronden van de Eredivisie een verloren seizoen tegemoet te gaan, maar in Doetinchem gaat men weer helemaal geloven in handhaving. De Superboeren bogen woensdagavond tegen ADO Den Haag namelijk een achterstand om (3-1) en hebben nu nog maar twee punten minder dan SC Cambuur.

/

Sinds de invoering van het driepuntensysteem in 1995/96 hadden enkel RBC Roosendaal en Willem II na negentien duels minder punten dan De Graafschap, maar het team van Jan Vreman boekte tegen ADO dus voor het eerst sinds maart 2011 zijn tweede thuiszege in de Eredivisie op rij en liet zien van geen opgeven te willen weten. Het begin was echter niet best op De Vijverberg, want ADO nam na negen minuten een voorsprong: een hoekschop van Édouard Duplan schoot door naar de tweede paal en daar kon Mike Havenaar binnen tikken.

De Graafschap had over de gehele eerste helft bezien wel het beste van het spel en had een doelpunt verdiend: Bryan Smeets raakte het leer in kansrijke positie volledig verkeerd en de thuisploeg kreeg geen strafschop na een handsbal van Timothy Derijck. In de slotfase was ADO nog dicht bij de 0-2, maar Ted van de Pavert bracht met een omhaal redding. In de tweede helft ging De Graafschap tegen het verdedigend ingestelde ADO verder op zoek naar de gelijkmaker: een kopbal van Bart Straalman bereikte het net niet en Cas Peters kon daarna een voorzet niet verzilveren.

/

Gesteund door het thuispubliek kreeg De Graafschap na 69 minuten loon na werken: Smeets stelde Vincent Vermeij in staat om de gelijkmaker binnen te tikken en de hij bereidde na 78 minuten ook de 2-1 van Karim Tarfi voor. Smeets had de bal met een hakje meegekregen van invaller Andrew Driver, die op de bank moest beginnen omdat hij te laat was gekomen voor de wedstrijdbespreking. Doelman Hidde Jurjus hield De Graafschap vervolgens met een geweldige redding op de been en zag Peters in de blessuretijd de 3-1 maken. De assist kwam van Youssef El Jebli.


Denk jij dat De Graafschap zich gaat handhaven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een meer dan terechte overwinning vokr De Graafschap. Er was maar 1 ploeg die probeerde om te voetballen en die heeft ook uiteindelijk gewonnen. ADO speelde naar mijn idee te lakoniek, alsof het op voorhand dacht dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. Daarnaast speelde de scheidsrechter een negatieve rol. In mijn opzicht, als ADO-fan, floot hij onterecht te vaak in het voordeel van ADO.

Ik vind dit een wedstrijd waar je van moet leren. De weg naar de subtop leek open, maar ADO gooit haar eigen glazen in.

Wat een Wang prestatie zeg! Om je kapot te schamen!! De Graafschap gefeliciteerd met de 3 punten, dik verdiend!!

27 januari 2016 om 21:56

Het moment dat duplan jansen alleen voor de keeper kan zetten (voor de 0-2) en vervolgens een rare bal over alles en iedereen heen geeft was echt belachelijk!

Al met al heb ik een veel beter graafschap gezien die verdient hebben gewonnen, gefeliciteerd boeruh!

Hahaha geweldig voor de strijd onderin dit. Gun het de graafschap van harte

Wordt spannend onderin .Ik denk dat het tussen de Graafschap en Cambuur zal gaan voor de laatste plaats.

27 januari 2016 om 21:50

Voeg daar maar Roda en Excelsior aan toe. Die clubs hebben niet meer kwaliteit dan een Cambuur.

27 januari 2016 om 22:12

Roda moet zich wel kunnen handhaven!! Cambuur krijgt het heel lastig net als excelsior. En de graafschap is er ook nog niet maar het vertrouwen schiet omhoog. Als ze zo blijven vechten acht ik de kans 50%.

27 januari 2016 om 22:53

Roda kan alle kanten op gaan met dat hele nieuwe elftal.

Wat een lekker vechtvoetbal waar ik als Twentenaar ontzettend jaloers op ben. Mooie en verdiende overwinning van De Graafschap. Waar het zovaak de laatste tijd "net niet" was, was het loon na werken vandaag.

Ik kan niks anders zeggen dan gefeliciteerd Graafschap-fans met verdiende zege. Wat een slappe boel van Ado. Zo kan je niet tegen dit de Graafschap spelen. Heel heel heel slecht.

Fantastische overwinning van De Graafschap! Goede kansen gecreëerd, en Mark Diemers is echt een aanwinst. Brengt net wat meer voetbal op het middenveld. Vermeij speelde weer eens dramatisch, maar scoort wel weer. Lekker gedekt trouwens van die Kanon, haha! Loopt niet eens mee. ADO was onthutsend zwak en had er blijkbaar niet veel zin in

27 januari 2016 om 22:34

ADO speelde veels te nonchalant en dachten dat ze het wel even zouden doen en hebben zich er lelijk op verkeken. Het zou mooi zijn als jullie Cambuur onder jullie kunnen laten.

Succes De Graafschap!

28 januari 2016 om 03:33

Daar is die Vermeij toch ook voor? De Graafschap heeft 1 speler die regelmatig kan scoren. Verder kan hij niks, maar dat hoeft ook niet. Prima spits, altijd opstellen.

28 januari 2016 om 09:48

Helemaal mee eens dat Diemers een enorme aanwinst is (ik had in september al voorspeld dat de Graafschap zou gaan draaien met een goede nummer 6). Alle vertrouwen dat we met dit voetbal alle resterende thuiswedstrijden kunnen winnen, behalve Ajax en Vitesse dan waarschijnlijk. In uitwedstrijden moet ik nog maar zijn hoe de Graafschap voor de dag kan komen. Ik denk niet dat je ook dan zoveel druk kan uitoefenen op de tegenstander. Hopen dat Diemers ook counters kan inleiden.

Over Vermeij ben ik het totaal Oneens, veruit de belangrijkste spelers. Zonder Vermeij was de Graafschap Nooit gepromoveerd. Hij is topscoorder terwijl hij slechts een wedstrijdje of 5 in de basis is begonnen? Hij laat wel eens een bal van zijn voet stuiteren en passing mag ook beter, maar iedere wedstijd heeft hij als spits een paar balveroveringen, wint kopduels, maakt altijd minstens 1 individuele actie en scoort het makkelijkst van iedereen.

Richt je nou eens niet op zijn foutjes maar kijk naar wat Vermeij juist wel brengt. Zeker na de 1-1 was Vermeij gisteren fantastisch!

Och wat ben ik blij, en ook volledig terecht! ADO heeft nooit aanspraak gemaakt op de overwinning.
Waarom zouden wij ons niet kunnen handhaven? We hebben nu uit 3 wedstrijden 6 punten, terwijl we tegen Heracles eigenlijk ook minimaal 1 punt hadden moeten hebben! Ik heb er echt het volste vertrouwen in!

Nu uit PSV zal wel niet lukken helaas, maar daarna NEC en Willem 2 moeten we er weer gewoon vol op knallen! Ik heb er vertrouwen in!

28 januari 2016 om 01:48

Ja inderdaad dik en dik verdiend! Gefeliciteerd! Nu doorzetten en handhaven, geweldige sfeer altijd in de Vijverberg.

Gefeliciteerd superboeren!
Het wordt echt spannend onderin en ik denk dat de Graafschap het gaat redden.

De graafschap heeft deze overwinning dik verdiend , ik heb me mateloos ge ergerd aan bepaalde spelers van dh . Ado heeft 11 minuten gevoetbald en dacht zeker dat ze er waren .

Wat een wanvertoning..

Ongelooflijk hoe Fraser en zn consorten constant achteruit lopen. Hou dat veld een breed man! Laat ze lopen!

En dan mag de Graafschap wel beter spelen. Maar jullie mogen Jurjus wel even bedanken. 2 hele belangrijke reddingen op het eind.

Goed, laten we sportief wezen en dus ik feliciteer jullie. Leuke ploeg die wel weet wat strijden is. Cambuur mag er mij part uit. Die werken er minder voor. Heb niks tegen ze maar De Graafschap verdiend het op basis van strijd en passie!

Loop ik af en toe een beetje stoer met een ado den haag sjaal over straat maar ik begin er toch steeds meer achter te komen dat ik te vroeg carnaval vier.
Volledig verdiende overwinning van de graafschap en met zulk voetbal en een trouw publiek, die hun vervelende liedjes toch blijven zingen ondanks dat ze laatste staan en 0-1 , gun ik het ze helemaal om te handhaven. Gefeliciteerd

27 januari 2016 om 22:12

Carnaval is 11 november begonnen dus je bent zeker niet te vroeg in ieder geval succes met ADO, zou nog lastig worden met een op het oog vrij slappe ploeg.

Nou, De Graafschap is nog niet kansloos! Cambuur raakt zijn spits kwijt en ik vind dat De Graafschap met Vermeij wel een goede spits heeft!

27 januari 2016 om 22:08

Precies. bij cambuur blijft er heel weinig over. De graafschap begint nu te lopen. Fc twente met ziyech gaat nipt boven de streep eindigen, en zonder eronder. Excelsior moet alles met vechtlust winnen. Roda met aankopen moet een hecht team worden en als juric terug is gaan we het halen!!

27 januari 2016 om 22:12

Vermeij kan er niet heel veel van, verlies bijna alle duels... Ben blij dat Peters inmiddels beter zijn draai vindt.

27 januari 2016 om 23:22

Inderdaad, vermeij pakt af en toe zijn goaltje mee, maar een fantastische spits is het niet.

27 januari 2016 om 23:40

Geen fantastische spits maar erg belangrijk voor de graafschap! ! Hij scoort hele belangrijke doelpunten. Vorig jaar in de nacompetite en dit seizoen weer belangrijke doelpunten. Liever vermeij dan kabasele

Dik verdiende overwinning van De Graafschap waar niets op aan te merken is. Ik gun het jullie van harte en hoop dat jullie meer punten gaan pakken en rechtstreekse degradatie ontlopen!

Als je Gehrt, Kristensen en Alberg tot je beschikking hebt kan ik het niet rijmen dat je drie andere mindere voetballers op het middenveld posteert. Dit in schril contrast hoe Fraser zojuist op Fox commentaar gaf.

Fraser is in mijn beleving vanavond stevig door het ijs gezakt en voor het eerst, geloof ik, krijg ook ik nu een minder prettig gevoel. Eerst zolang aan Schet vasthouden en nu weer aan dit dramatische middenveld zonder enige vorm van creativiteit.

27 januari 2016 om 22:47

Alleen Bakker mag blijven. Die toont echt passie en voetbalt ook goed.
Jansen en Derijck mogen van mij wel worden vervangen. Geef Alberg weer eens een kans.

Ook mag Schaken nou is gaan banken!!
Marengo toont potentie en speelt ook beter als hij invalt. Rustig aan wat gaan rouleren Fräser!

Ik zou ook Zuiverloon liever op de back hebben. Daar speelt hij beter naar mijn idee.

Idd mag hij ook Gehrt wat meer gaan brengen. Die is het voetballen nog heus niet verleerd.

Maar helaas zie ik Fräser het niet zo snel doen

Geweldige wedstrijd! Ado verdiende helemaal niks heeft op het begin aardig gevoetbald en de laatste 5 minuten, maar daarna was de Graafschap de baas. Heb weer vertrouwen op een goede afloop.

Wat een wedstrijd, de eerste maanden wisten we dat we kansloos waren maar de laatste maanden laten we zien dat we wel kunnen voetballen! Stiekem begin ik dan toch te dromen van handhaving en als we zo spelen als vandaag is dat best mogelijk.

28 januari 2016 om 03:34

Ik ben het niet helemaal met je eens. Vaak genoeg wedstrijden gezien waar het net de verkeerde kant op viel, maar waar de Graafschap niet de mindere ploeg was.

Ik denk dat cambuur degradeert

27 januari 2016 om 23:13

Mee eens wordt een flinke opgave voor de clubs onderin.

Als Graafschap supporter natuurlijk heel erg blij met de zege en nog meer met het vertoonde spel! Maar wat ik niet snap is de kritiek op Vermeij. Week in week uit de beste man, al vanaf de play offs vorig jaar. Toegegeven, hij laat wel eens een bal van zijn voet stuiteren. Maar iedere wedstrijd blijft hij trekken, sleuren en duels aangaan. Ook al oogt het soms wat laconiek, hij heeft de meeste balveroveringen van alle aanvallende graafschappers. En nog belangrijker houdt hij iedere wedstrijd de verdedigers bezig en is hij de enige superboer die gemiddeld iedere wedstrijd een mannetje weet te passeren.
Als hij zijn balvastheid en passing iets kan verbeteren is hij veel te goed voor de graafschap. Echte spits, vergelijkbaar met Havenaar en Vincent Jansen.

27 januari 2016 om 23:55

Amen! !!

28 januari 2016 om 01:27

Vincent is inderdaad het Pareltje van de graafschap. Zoals jij zegt speelt hij sterk maar moet zijn basis techniek flink verbeteren wil hij doorgroeien naar een goede speler. ik geloof dat hij die potentie heeft en een 2e luuk de jong kan worden en een mooie transfer maken naar een subtopper

Superboeren, gefeliciteerd ! Wat zou het ongelofelijk leuk en knap zijn als jullie er in blijven. Wat vind ik het wel jammer dat supporters van verschillende clubs ineens massaal Ado den Haag hekelen. Wat die supporters op dit moment doormaken is echt heel klote, dus een beetje meer respect voor die mensen zou ik persoonlijk op z'n plaats vinden.

28 januari 2016 om 00:19

Zeker leuk voor de Graafschap. Tijdens de wedstrijd Vitesse - Zwolle werden de live standen geupdate en bij de goals van de Graafschap werd luid gejuicht in het stadion. Persoonlijk hoop ik ook dat ze het redden!

28 januari 2016 om 09:38

Mijn persoonlijke "anti-ADO" houding komt niet door het "wangbeleid" of het oerwoudincident. Wat mij totaal niet aanstaat is de selectie en hun houding in het veld. Vooral types als Schaken en Havenaar zijn smerige spelers die overtreding naar overtreding maken, en bij het geringste tikje van een tegenstander kun je een ferme fopduik verwachten. En het meest kwalijke is dat constante protesteren tegen de scheidsrechter bij iedere overtreding, ook als ze juist goed wegkomen. Ik dacht dat de voetbalwereld had afgesproken zich te gedragen en niet alle woede op de scheidsrechter te richten.

En dan moet daarbij gezegd worden dat de scheids gisteren Heel erg slecht was en juist Alles partijdig in het voordeel van Ado vloot, niet alleen bij 3 penalty situaties, maar bij ieder duel.

28 januari 2016 om 10:04

Gewoon n vraag hoor:
Ik vond zelf dat de scheids goed floot en lekker door liet spelen. Misschien iets te. Komt dat door mijn groen gele bril? Ik geef toe dat ie gerust in ieder geval 1 penalty kon geven maar vond m verder aardig fluiten.
Wat betreft schaken en havenaar ben ik het helemaal met je eens!

28 januari 2016 om 12:00

Handsballen kun je natuurlijk best over het hoofd zien, al was die eerste wel zeer duidelijk. Maargoed.

Verder liet de scheids inderdaad veel doorgaan, misschien had de Graafschap zelf iets meer gebruik moeten maken van de opgerekte regels. De Graafschap kwam 1 keer goed weg toen Vermeij geeneens geel kreeg voor een tik van achteren waar hij totaal niet bij de bal kon. Verder viel alles in het voordeel van Ado. Vermeij had bij ieder duel een onderarm of elleboog in zijn nek, geen enkele waarschuwing van de scheids. Ado begon 1e helft al met tijdrekken, geen enkele waarschuwing. Cas Peters werd een paar keer met 2 handen weggeduwd, Vida werd in de 16 compleet omver gelopen, Beugelsdijk maakte een paar overtredingen op de enkels en Dereijk had minstens 3 gele kaarten moeten hebben.

Verder geen grote misstanden. Graafschap kreeg vaak terechte vrije trappen tegen, en terechte gele kaarten. Maar voor vergelijkbare duwtjes en tikjes die Ado wel mocht. Ik heb het dus over vergelijkbare situaties die Ado mocht doorvoetballen, en Graafschap overtreding plus geel tegen kreeg. (en dan heb ik het nog niet eens over de belachelijke 2 minuten blessuretijd in de eerste helft terwijl het spel alleen al 6 minuten stil lag door 2 blessurebehandelingen.)

Hoop zo erg dat de Graafschap erin blijft, puur omdat ze op echt gras spelen.

Goede wedstrijd van Doetinchemse kant. Hoewel de 0-1 veel te makkelijk werd weggegeven, werd daarop volgend met goed voetbal kans na kans afgedwongen. Als straks alle ballen eens goed zouden vallen... Ach, gewoon lekker genieten van de komende wedstrijden. We zien wel waar het schip strandt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren