Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Graafschap bezwijkt onder druk periodetitel, Jong Ajax speelt gelijk

Laatste update:

De Graafschap is in de Jupiler League onder de druk van een mogelijke periodetitel bezweken. De Doetinchemmers hadden goede papieren voor deelname aan de nacompetitie, maar door een dramatische nederlaag bij Jong FC Twente zijn die kansen verkeken. Jong Ajax speelde in eigen huis gelijk met FC Den Bosch, terwijl FC Oss in Eindhoven zegevierde bij Jong PSV.

/

Jong Ajax - FC Den Bosch 0-0
Jong Ajax lijkt patent te hebben op wedstrijden met veel doelpunten, maar maandagavond in de Amsterdam ArenA gebeurde er wat betreft doelpunten maar weinig. De twee grootste kansen voor Jong Ajax in de openingsfase waren voor Queensy Menig: de eerste keer schoot hij zwak in, de tweede keer schoot hij na een prima combinatie rakelings naast. De talenten van Ajax hadden meer balbezit, maar de bezoekers kregen in de eerste helft de betere kansen. Jort van der Sande schoot van dichtbij tegen keeper Diederik Boer aan, Barry Maguire zag zijn inzet van de lijn gehaald worden door Jaïro Riedewald.

Op slag van rust kreeg ook Jong Ajax nog een goede kans: Django Warmerdam schoot de bal tegen de lat. Na rust werd Jong Ajax, met extra aanvaller Sam Hendriks inmiddels binnen de lijnen, steeds wat sterker, maar doelpunten vielen er niet. De grootste mogelijkheid was voor Richairo Zivkovic, die de bal in drie instanties niet tegen het net wist te werken.

Jong FC Twente - De Graafschap 3-1
De bezoekers uit Doetinchem wisten vooraf dat de derde periode op het spel stond: bij een zege en een overwinning in het komende duel met FC Eindhoven mogen de Superboeren deelnemen aan de nacompetitie, zo was de kennis. Op het veld van FC Emmen (de mat in Enschede verkeerde in slechte conditie) probeerde De Graafschap de talenten van FC Twente vroeg onder druk te zetten. Zonder goed te spelen waren de Doetinchemmers de dominerende ploeg, maar grote kansen leverde dat zeker niet op. Direct na rust loste de thuisploeg al een waarschuwingsschot via Tim Hölscher en niet veel later was het alsnog raak. Ryo Miyachi kreeg veel ruimte en krulde de bal op heerlijke wijze binnen.

De Graafschap kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte door een strafschop van Jerry van Ewijk en vanaf dat moment wilden de bezoekers doordrukken. Dat plan pakte totaal niet goed uit, want in de absolute slotfase liepen de talenten uit Enschede weg naar 2-1 en 3-1. Kasper Kusk schoot de tweede voor de thuisploeg binnen, de derde kwam op naam van Jari Oosterwijk.

/

Jong PSV - FC Oss 1-3
De eerste helft leek doelpuntloos te eindigen, maar op slag van rust sloeg de ploeg van Darije Kalezic toe. De naam van Marcel Ritzmaier verscheen op het scorebord, nadat Luuk Koopmans de bal door zijn vingers liet glippen: 1-0. Na de onderbreking trok FC Oss de wedstrijd echter naar zich toe. Een snoeiharde inzet van Istvan Bakx betekende al na enkele minuten de 1-1 en luttele minuten later rondde Ryan Sanusi een uitstekende actie doeltreffend af: 1-2. Ruim twintig minuten voor tijd maakte Johnatan Opoku er ook nog 1-3 van. De Eindhovense beloften hebben in het nieuwe kalenderjaar liefst vijf van de zeven Jupiler League-duels verloren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

vrijdag pakken we ( VVV-Venlo) de derde periode in de eigen koel tegen Achilles'29

23 februari 2015 om 22:18

Ik hoop en ga er ook wel vanuit, maar een ding waar we rekening mee moeten houden is dat we uit met 3-0 hebben verloren en thuis in een oefenwedstrijd hebben we met 1-0 verloren. Ik ben er tenminste bij aanstaande vrijdag in onze eigen Koel.

Forza Venlo!!!

hoe speelde marquet en bergwijn?

Heerlijke gials van Ryo en Jari. Hopelijk mag Jari het binnenkort een lange tijd in het 1e invallen.

23 februari 2015 om 22:35

Alle Jong FC Twente doelpunten waren de moeite waard. Als je zelf drie fraaie doelpunten maakt en de tegenstander alleen een strafschop weet te verzilveren dan heb je gewoon verdiend gewonnen.

23 februari 2015 om 22:48

ben het met je eens, wat castagnios laat zien is schandalig slecht

Zivkovic is geen typische ajaxspits, meer een counterspits. Weer matig gescout van ajax dus.

23 februari 2015 om 22:21

Vandaar die 18 goals in de JL...

23 februari 2015 om 22:26

18 goals wil niet meteen zeggen dat je een ajax spits bent. Je moet ook goed kunnen meevoetballen en balvast zijn. Iets wat zivkovic nou net niet kan, maar dat zelfde geld voor milik.

23 februari 2015 om 23:53

dus een spits als huntelaar was dit natuurlijk wel..?

Zeer jammer, en onverdiend. Graafschap bezwijkt laatste tijden altijd als het erop aankomt, wordt tijd voor een betere periode.

23 februari 2015 om 23:02

Inderdaad, zou toch tijd worden om de Graafschap weer terug te zien in de Eredivisie, en deze periodetitel zou een goede stap in de richting zijn, maar helaas. Hopelijk komen we nog terecht in nacompetitie evenals vorig jaar en dan maar hopen dat we die wedstrijden dan ook winnen (moet toch lukken met deze selectie).

23 februari 2015 om 23:07

Pec Zwolle was niets.. Cambuur was niets.. GAE was niets en Excelsior ook niet. Komt vast goed met het nieuwe beleid. We hebben daarnaast ook pech met dragende spelers als Koolhof en Will

De Graafschap verloren, goed nieuws. Nu hebben we het komende vrijdag in eigen hand tegen achilles.
Kom op Vvv, dit moet lukken in onze eigen Koel.

Hopen dat vvv gelijk speelt tegen achilles,dan hebben we hem alsnog als we winnen van jong twente

23 februari 2015 om 23:06

Sparta bedoel ik

23 februari 2015 om 23:14

En als jullie allemaal verzaken nemen wij emmen hem graag hoor

24 februari 2015 om 10:03

Haha ja inderdaad

Zonde van Oss dat ze 2 weken geleden in de 92ste minuut een goal weg gaven tegen Achilles anders hadden zij nu bovenaan in de derde periode gestaan

24 februari 2015 om 07:23

Inderdaad. En helemaal zuur als je in die 91e minuut op voorsprong komt.

Het slaat eigelijk toch nergens op dat een huurling van arsenal in de jupiler league word gebruikt, een poosje geleden was er al kritiek op en daar ben ik het helemaal mee eens die jeugd ploegen hebben niks te verliezen dus als je geluk hebt staat er een jeugd elftal maar voor het zelfde geld speel je tege meerdere eredivisie spelers

24 februari 2015 om 01:22

Miyachi Is op dit moment gewoon Jupiler League niveau, daarbij stelt Jong Twente voor het overgrote deel jeugdspelers op en spelen ze vaak in min of meer dezelfde opstelling.

Het is inderdaad zo dat punten niet het belangrijkste zijn, het draait om opleiden en dat lukt aardig wanneer je kijkt wie er allemaal vanuit Jong Twente zijn doorgestroomd.

24 februari 2015 om 01:34

Sowieso gek dat spelers als Miyaichi, Zivkovic en Ritzmaier op deze manier in de eerste divisie voetballen. Ik vraag me af of Zivkovic en Ritzmaier verhuurd zouden zijn aan eredivisieclubs als jong ajax en jong psv niet in de Jupiler League zouden spelen. Daarbij, na 17 wedstrijden mag een Zivkovic toch niet meer voor ajax 1 uitkomen?

24 februari 2015 om 06:24

Nee na 15 wedstrijden in het eerste elftal van ajax mag hij niet meer in jong ajax spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren