Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De erfenis van Menzo

Laatste update:

De klassieker komt eraan. De wedstrijd van het jaar Ajax-Feyenoord. De messen worden weer geslepen. De Ajax fans zijn ervan overtuigd dat Ajax gaat winnen en de Feyenoord fans lijken te hopen op een niet al te grote nederlaag. Feyenoord heeft een dramatische start achter de rug met twee verloren wedstrijden en Ajax heeft de uitwedstrijd bij AZ verloren en moet wat goed maken.

/

Waar het bij Feyenoord onrustig is om alle geschorste en geblesseerde spelers, is het bij Ajax redelijk rustig. Ondanks het ontbreken van de aanvoerder lijkt niemand zich af te vragen of Ajax gaat winnen en met hoeveel en ook de opstelling van Ajax lijkt een zekerheid. Met de nadruk op lijkt, want er is één positie waar de laatste jaren nooit rust lijkt te zijn bij Ajax en dat is de positie van de keeper en ook dit jaar is dat niet anders. Sinds Kenneth Vermeer in de selectie zit lijkt het wel alsof die positie nog meer onder de loep staat dan de spits positie. Waar iedereen vond dat hij eerste keeper moest worden, toen hij tweede keeper was, lijkt het nu omgedraaid te zijn en lijkt hij ineens weer tweede keeper te moeten worden. Want Stanley Menzo (zoals hij door menig supporter wordt genoemd) is te onrustig en met Jasper Cillessen is er veel meer rust volgens de 'kenners'.

Als je kijkt naar de loopbaan tot nu toe van Vermeer, heeft die flinke gelijkenissen met die van Menzo. Beide zijn meevoetballende keepers. Beide keepers die in het begin van hun carrière werden verhuurd aan een andere club. Menzo aan HFC Haarlem en Vermeer aan RKC Waalwijk. Beide hebben drie jaar bij de selectie gezeten voor ze eerste keeper werden bij Ajax. En beide hebben te maken (gehad) met een nuchtere Nederlandse jongen als concurrent, die jonger is dan zijzelf en die toch worden gezien als minstens gelijkwaardig. Beide hebben interlands gespeeld, maar krijgen ook niet het volledige vertrouwen van de bondscoaches. Beide jongens zijn jongens van de club. Maar de grootste vergelijking is dat beide keepers donker zijn en van Surinaamse afkomst. Misschien door al deze vergelijkingen heeft Vermeer nooit het volledige vertrouwen gehad van het publiek.

Het grote verschil is dat Menzo wel redelijk vertrouwen kreeg van het publiek. Ook door het winnen van de Europa Cup kreeg hij iets meer vertrouwen dat Vermeer nu. Bij Vermeer zie je ook dit seizoen dat de supporters en de 'kenners' op zoek zijn naar redenen om hem niet op te stellen. Eerst was het argument dat hij te klein is en daarom nooit een topkeeper kon worden. Ondertussen werd dit weer teniet gedaan, omdat hij even groot is als Iker Casillas, de keeper van het nationale team van Spanje en jarenlang eerste keeper van Real Madrid. De keeper die vele titels heeft gewonnen nationaal en internationaal. Vervolgens was het zo dat Vermeer te vaak tegendoelpunten kreeg. Afgelopen seizoen was hij de minst gepasseerde keeper uit de eredivisie en hield hij zelfs vier strafschoppen tegen. (één ging over, maar drie pakte hij). Hij hield het vaakst de ''nul''. Dus ook dat werd teniet gedaan.

Ook dit seizoen lijkt het weer een seizoen te worden waarbij hij niet het volledige vertrouwen krijgt van de Ajax supporters. Hij is namelijk slecht in hoge ballen en onrustig. Dat hij in de eerste wedstrijd weer een penalty pakte, (nou ja werd overgeschoten) lijkt een wedstrijd later alweer niets waard. Momenteel heeft hij één tegendoelpunt gehad en nu al begint men te praten over Cillessen.

Als Cillessen een veel betere keeper zou zijn, zou hij toch minimaal één keer de beker hebben gepakt, maar ook in de bekerwedstrijden kan Cillessen niet laten zien dat hij veel beter is dan Vermeer. Dat Cillessen nog nooit een penalty in de eredivisie heeft gepakt wordt even vergeten. Dat Cillessen nooit eerste keeper is geweest bij Jong Oranje telt blijkbaar ook niet.

Kenneth Vermeer zijn is heel erg zwaar! Ondanks dat hij een jongen van de club is, wordt er nooit gekeken naar zijn goede momenten, maar vooral naar de mindere. Hij lijkt nooit het volledige vertrouwen van zijn eigen fans te krijgen. 3 Nederlandse titels, twee keer Europees kampioen met Jong Oranje en een nationale beker, blijkt voor Vermeer niet voldoende te zijn om zijn criticasters de mond te snoeren.

Hopelijk kan de klassieker komend weekend dat wel. Maar ik ben bang dat dan niet zo zal zijn. Vermeer lijkt volgens een heleboel supporters teveel op Menzo:
Donkere,talentvolle keeper die wedstrijden voor je wint, af en toe een foutje en daarop worden afgerekend!
De erfenis van Menzo is een zware....

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vermeer was verhuurd aan Willem 2, niet aan Rkc.
Verder prima stuk..

Ik ben het niet helemaal met je eens, ik zou je uitleggen waarom. Vermeer is op dit moment de beste doelman actief in de Nederlandse competitie, dat zeg ik eerlijk. Ik vind hem ook een stabiele factor in het team van Ajax. Persoonlijk kijk ik liever naar hem dan naar Cillessen. Toch vind ik dat je de volle buit verdiend voor je CE.

20 augustus 2013 om 14:22

VZ is ook niet zo goed met grammatica en interpunctie. Elke keer als ik een artikel lees zitten er fouten in..

wat ongelooflijk slordig van mij! Vertonghen zat bij Rkc, Vermeer inderdaad bij Willem 2!

Het onderwerp is goed gekozen, relevant en discussie waardig. Dus dat heb je goed gedaan.

Echter vind ik dat je geen fijne schrijfstijl hebt. Ongelofelijk dat mijn Ce's worden afgekeurd wegens 1 of 2 spelfouten, en dat dit soort stukken er wel door komen. Maar goed, daar kun jij verder ook niks aan doen.

Het is trouwens ook niet zo dat er gigantisch veel spelfouten in zitten, maar volgens mij ben je nog niet zo goed bekend met interpunctie.

Wat echter mijn grootste kritiekpunt is, is dat je misschien iets zakelijker moet gaan schrijven. Ik weet niet precies hoe ik het moet verwoorden, maar je schrijfstijl is naar mijn inzicht niet lekker lopend. Het is dat ik je onderwerp zeer interessant vond, maar anders was ik waarschijnlijk gestopt met lezen.

In je stuk staan echter ook goede dingen. Zo vind ik de vergelijking met Menzo zeer goed, en is het voor mij ook een openbaring. Hier had ik nog niet aan gedacht, maar het komt inderdaad wel overeen.
Verder ben ik het ook helemaal met je eens. Het maakt niet uit hoe goed Vermeer keept, mensen hebben altijd wel wat aan te merken en doen alsof de goede dingen nooit zijn gebeurt. Vermeer is gewoon een top keeper, die reflexen op wereldklasse niveau heeft en voetballend tot de betere mag worden gerekend.

Ik vind het moeilijk om je stuk te beoordelen. Ik vind de inhoud goed, en je maakt een zeer treffende verglijking. Echter hecht ik veel waarde aan een schrijfstijl.

Ik moet het helaas bij 3 sterren laten.

Probeer aan je schrijfstijl te werken. Lees bijvoorbeeld andere Ce's door. Misschien steek je er iets van op. Ik kan je de Ce's van Pango. aanraden. Die man is een genie als het gaat om het schrijven van Ce's.

Succes, er zit zeker potentieel in je!

18 augustus 2013 om 00:17

Je Ce's worden niet afgewezen voor een of twee spelfouten, ikzelf ben niet de beste in de Nederlandse taal, maar toch hebben er van mij ook al twee Ce's online gestaan. Eindbeoordeling van drie en vier sterren.

18 augustus 2013 om 13:31

Helemaal gelijk in. Zitten wel meerdere spelfouten in. Maar het ging even om het idee. Wel onnodig om een sneer uit te delen naar Umfoufou. Mijn excuses daarvoor.

Vermeer heeft inderdaad veel overeenkomsten met Mezo,ben het dus met je eens.hij moet echter wel uitkijken dat zijn carrière niet op dezelfde wijze eindigd.het is een keeper met enorme reflexen,maar ik vind zijn spelhervattingen vaak tenenkrommend slecht en brengt daardoor zijn verdedigers onnodig in moeilijkheden.menzo zijn carrière eindigde bij Ajax na een dramatisch slechte wedstrijd in de Europacup wedstrijd tegen Auxerre.ik zou dus zeggen, Vermeer pas op want het kan na 1 wedstrijd zomaar afgelopen kunnen zijn!

goed dat je dit probleem aankaart.
vermeer kan niets goed doen lijkt het, heeft zich bewezen een goeie keeper te zijn en is op en top prof nooit geklaagd toen hij moest banke zich gewoon keihard geknokt in de basis.
jasper speelt amper 2 seizoenen bij ajax en begint al praatjes te krijgen misschien komt het ook door de media en de napraters ervan die vinden dat hij beter is
weet nog de wedstrijd tegen psv waar hij bedroevend inviel geen woord viel er toen over zijn slecht prestatie
laat vermeer even een bal los en hij hoort het de rest van zijn leven.

ik ben van mening dat vermeer een meer dan uitstekende keeper zou zijn voor barca
is geconcentreerd kan goed meevoetballen, hij moet nog wel werken aan zijn spelhervattingen overigens vind ik dat hij sterk vooruit is gegaan op zijn uittrap

Dank jullie wel voor jullie reactie! Futureboss, ik zal proberen volgende keer wat meer diepgang en spanning erin te plaatsen. Ik was alleen bang dat door wat humor erin te plaatsen, ik de kern van mijn verhaal kwijt zou raken en dat was juist niet mijn bedoeling!

Misschien een kleine uitleg waarom Menzo ineens minder werd had er nog bij gekund. Van Gaal wilde van Menzo juist weer een lijn keeper maken en dat was onbegonnen werk. Waardoor Menzo zeer onzeker werd en uiteindelijk de welbekende fout bij Auxerre maakte en waar die nog altijd op afgerekend is. Maar dat Menzo de oplossing van Cruijff was als "laatste man" en zeer belangrijk is geweest word vergeten. Eigelijk was Menzo (dankzij Cruijff) de 1ste echte meevoetballende keeper en tegenwoordig vinden we het in nederland niet meer dan normaal om een meevoetballende keeper te hebben. Van Gaal koos voor Vd Sar die in het begin een zeer slechte indruk maakte en kan me nog de uitbrander van Davids in zn eerste wedstrijd goed herinneren. Van Gaal erkende zijn fout en liet vd Sar ook de meevoetballende keeper worden en iedereen weer waar dat toe heeft geleid.
Goed stuk alleen had je misschien iets meer door kunnen gaan op de achtergond informatie.

"als Cillessen een veel betere keeper zou zijn, zou hij toch minimaal één keer de beker hebben gepakt"

Vreemde redenering... Wordt er in de beker één tegen één gespeeld, met enkel de keepers?

19 augustus 2013 om 21:38

Wat ik daarmee wil aangeven is dat hij dus nog geen uitwisbare indruk heeft achtergelaten. Natuurlijk is een bekerwinst geen volledige redenering, maar het is ook niet zo dat hij een uitwisbare indruk in de bekerwedstrijden heeft achtergelaten.
Nu heeft Ajax wel mazzel gehad met de loting, maar iedere keer bij een 'grotere' club heeft hij het (nog) niet laten zien!

Met Vermeer heb ik het idee dat hij maar is gaan keepen omdat hij het minste kon voetballen en er niemand op doel wilde staan. Komt vaak onrustig over. Met Cilissen heb ik het gevoel dat er een geboren keeper staat. Maar goed het zijn geen dingen waarvan ik baal dat Cilissen niet op goal staat. Het zou wel mooi zijn dat er een mooie club voor Vermeer komt zodat Cilissen het over kan nemen.

Welke 'donkere' speler heeft in de geschiedenis van het voetbal altijd het volledige vertrouwen gehad?
...

Het is niet zo dat ik hiermee anderen hiermee ergens van wil beschuldigen. Het is alleen gewoon zo dat getint zijn, nu eenmaal ervoor zorgt dat men zich minder goed kan spiegelen aan deze persoon. Waar een logisch chauvinistische aard van ieder mens aan ten grondslag ligt. Dus het is ook niet vreemd te noemen. Aangezien wij in het 'westen' wonen en het overgrote deel, de meerderheid, de rechtgevende en legitimerenden nu eenmaal een onbewust voorkeur geven aan.

Corrigeer mij als ik verkeerd zit, maar dit is naar mijn inziens nu eenmaal hoe het werkt.
Overigens weet ik dat er betrekkelijk weinig voetballers onomstreden waren. Dit betreft namelijk ook vaak dan de clubhelden, die ook altijd bij één enkele club zijn gebleven of de grootste successen hebben gekend.

Gewoon een theorietje; en nu niet komen met tolerantie en politiek correcte uitlatingen.

19 augustus 2013 om 21:36

Nou ik denk dat, hoe slecht ook, dat gewoon nog te maken heeft met het feit dat donkere spelers pas sinds eind jaren 80 pas serieus worden genomen als voetballers. Zo wordt er bv al bij voorbaat gezegd dat donkere keepers voetballers zijn, die niet heel erg goed kunnen voetballen en daarom maar keeper zijn geworden. In Nederland heb je voldoende donkere spelers net als in Frankrijk die groot zijn geworden, maar dat zijn pas de 1e echte grote voetbal landen in Europa die dat hebben. Nu zie je dat bv ook bij België gebeuren. En het is iets wat de komende jaren nog gaat gebeuren.

Het vreemdste van dit verhaal eigenlijk is dat in een ''racistisch'' land als Italie donkere spelers worden gehaat, maar ook van kan worden gehouden. Kijk naar Dida, Seedorf, Ronaldo, Davids.
Dus ze zijn er wel, maar het zijn er heel weinig.

Maar het is wel zo dat, omdat er weinig donkere keepers zijn, wordt er snel terug gekeken naar een Stanley Menzo. En dat is een beter compliment dan Grandel!

Zwak geschreven artikel, je argumenten raken kant noch wal, stijlfouten in overvloed en je haalt 'issues' aan, die totaal niet aan de orde zijn.

"bij Vermeer zie je ook dit seizoen dat de supporters en de 'kenners' op zoek zijn naar redenen om hem niet op te stellen."

Hier ging mij B*llsh*t radar even af. We hebben de twee beste doelmannen in de competitie!! Dan kijkt men niet naar de foutjes hè. Je gaat kijken naar de beste oplossing voor je team. Er is totaal geen aversie tegen Vermeer en die zal er vanuit de echte supporters ook nooit komen. Die jongen is een Ajacied, net als (in mindere mate dan wel) Cillessen.

Fcexclusief

bij Vermeer zie je ook dit seizoen dat de supporters en de 'kenners' op zoek zijn naar redenen om hem niet op te stellen.
ik vind dat het wel kant noch wal raakt
aan de reacties op deze site op vermeer is het wel te zien dat ze hem liever kwijt dan rijk zijn, elke fout word groter gemaakt dan een olifantenreet en als je objectief bent zie je dat ook wel

Goed stuk, komt alleen wel erg over alsof je Vermeer alleen maar wilt verdedigen en hierdoor wat objectiviteit kwijtraakt.

Vermeer heeft in mijn ogen vorig seizoen een van zijn beste seizoenen gespeeld. Echter, als ik dan nu kijk naar zijn onkunde tegen AZ 2x (bij de tweede keer viel het doelpunt wel) en deze fout wederom maakt tegen Feyenoord dan vraag ik me echt af of je wel wilt leren van je fouten.
En dat is denk ik nou juist het probleem dat de meeste mensen met Vermeer hebben.

Dat je de pluspunten van Vermeer opnoemt kan ik me, gezien je stuk, goed voorstellen, maar zijn mindere punten worden nauwlijks aangehaald.

''hield hij zelfs vier strafschoppen tegen. (één ging over, maar drie pakte hij)''

Dan houd hij er toch gewoon 3 tegen?
Vind het een matig stuk, veel fouten en je probeert van je eigen mening feiten te maken, potentie heb je echter wel, gewoon zo doorgaan en wordt vanzelf beter.

Hmm ik kan niet meer persoonlijk reageren

@fcex, dan let je niet op. Hoe vaak wordt er niet geroepen dat het beter is dat Vermeer wordt verkocht, omdat Cillessen niet aan de bak komt. Is toch raar dat, omdat je een goede 2e goede keeper hebt, de 1e moet worden verkocht. Verder hoor je echt wel om je heen dat hij zo onrustig is en daarom liever Vermeer op de bank zien.

@lucas, ik hoor al vaak genoeg de mindere punten van Vermeer en wilde me in dit stuk juist niet op richten. En de bal tegen AZ ben ik met je eens, het doelpunt van Pelle was niet eens een kans, hij wilt hem aannemen en die bal springt van zijn voet en rolt erin. Het zag er vooral klungelig uit, dit was vooral een fout van de verdediging...

@quirento, hij pakt er 3, maar er zijn er 4 niet ingegaan, dus houdt hij er 4 tegen (al pakt hij ze niet)

Vermeer moet alleen verkocht worden als hij er zelf beter van wordt. Ik ben ook voorstander van een transfer van Kenneth naar de Spaanse competitie. Gewoon omdat hij daar beter van wordt en ik ook supporter ben van Oranje. Als ik zie hoe goed Michel Vorm is geworden sinds hij bij Swansea keept.... kan je nagaan hoe hoog het niveau wordt van Vermeer! Nu is het al een fenomenale doelman, maar dan kan hij een serieuze kandidaat voor nr 1 worden. Dat heeft echter niks te maken met het wel of niet de voorkeur geven aan Cillessen of dat dat een groter talent zou zijn.

Men ziet graag de negatieve kanten van een verhaal, bewering of mening.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren