Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De Engelse Transfer-Tsunamigolf is een enorm gevaar voor het voetbal'

Laatste update:
/

Bayern München wordt anno 2015 tot de absolute grootmachten van Europa gerekend, maar Karl-Heinz Rummenigge vreest voor de toekomst. De algemeen directeur van de Duitse topclub kreeg onlangs cijfers onder ogen waaruit bleek dat clubs in de Premier League deze zomer drie keer zoveel geld investeerden in nieuwe spelers als de clubs in de Bundesliga. “Dit is nog maar het begin”, waarschuwt hij in de Süddeutsche Zeitung.

De Premier League-clubs kochten gezamenlijk voor 1,185 miljard euro aan nieuwe spelers en vestigden daarmee een nieuw transferrecord. Het volgt uit de enorme tv-deal, die de Engelse clubs in een paar jaar tijd zeven miljard euro oplevert. “We hebben nu het topje van de ijsberg gezien”, zegt Rummenigge in het dagblad. “De Transfer-Tsunamigolf zal in hoogte en kracht alleen maar verder toenemen.”

De enige manier om competitief te blijven, is dat ook in Duitsland de tv-gelden fors omhoog gaan. De Bundesliga kan op dat vlak momenteel geen vuist maken. “Het zou mooi zijn als we van onze 500 miljoen euro een getal in de 1 miljard kunnen maken. Engeland geeft vol gas, ook bij de jeugdspelers. Ze hebben daar een revolutie ontketend en dat, gecombineerd met de grote sommen geld, is voor ons een enorm gevaar”, aldus Rummenigge.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geef Nederland ook 600 miljoen dan? Misschien dat we dan eens kunnen winnen van ploegen als Sparta Praag, Rapid Wien, Besiktas etc!

Maar zonder grappen, 1,1 miljard... waar gaat het nog allemaal over in Engeland? City koopt twee spelers voor 140 miljoen die het nog maar moeten laten zien. Martial voor 60 miljoen terwijl hij een beetje leuk bij Monaco heeft gespeeld. Ik ben benieuwd waar dit naar toe gaat straks.

4 september 2015 om 10:50

Ligt natuurlijk ook aan de cultuur, wij Nederlanders schuwen de betaalzender terwijl dit gewoon normaal is hier in england, mensen willen graag naar voetbal kijken en betalen hier ook voor. Ik hoor genoeg PSV fans klagen dat de seizoenskaart te duur is - terwijl de kaart van brentford gewoon vergelijkbaar ( zo niet, duurder) jn prijs is.

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom deze kloof onoverbrugbaar gaat worden, maar de kern ligt bij de mensen die graag hun geld het liefst in de voetbalsupernarkt uitgeven

4 september 2015 om 11:13

Inderdaad in Nederland is 20 euro per maand betalen al te gek voor de meeste mensen, die willen voetbal alleen gratis kijken op Nederland 2 of op streams.

Merchandise kopen ook ho maar natuurlijk.je gaat toch niet in een voetbalshirt op straat lopen etc. In het VK is dat heel gewoon.

Wat zou dan die hoge televisiegelden moeten rechtvaardigen in Nederland? Het geld moet ergens terugverdiend worden.

4 september 2015 om 11:45

Ben het helemaal met je eens. Wij maar klagen over de kloof terwijl de kloof gewoon volledig juist is in verhouding met de cultuurverschillen.

Bovendien zijn er natuurlijk minder Nederlanders dan dat er Britten zijn, wat ook enorm bijdraagt. Maar ik denk dat het al genoeg zegt dat er bij het vrouwenvoetbal (arsenal ladies vs man city ladies) zo ongeveer 2k mensen naar Boreham wood komen..

4 september 2015 om 12:31

Dit stukje cultuur is het verschil niet echt. Natuurlijk brengt het wel extra geld op, maar wij hebben de slag verloren in de jaren 90. Toen is de PL begonnen met exploitatie van hun tv rechten in Azië (en andere delen vd wereld) en daar worden zulke bakken met geld mee verdient, dat haal je niet meer in.

4 september 2015 om 12:33

Verschil is ook dat de Nederlandse competitie alleen interessant is voor Nederlanders. De PL wil heel de wereld zien. Hierdoor (en ook andere zaken) krijgen Engelse clubs meer geld, kunnen ze betere spelers betalen en blijft de competitie hierdoor interessant. Dit is gewoon een vicieuze cirkel die moeilijk is te doorbreken. Denk wel dat Barca, Real en Bayern nog lange tijd aan de absolute top blijven

4 september 2015 om 13:01

Uiteraard - de PL is wereldwijd de meest bekeken liga - en dat haal je inderdaad niet meer in. Dat gezegd hebbende, wat haalt de ED nu uit haar toeschouwers? Het feit dat Nederlanders weigeren te betalen.

4 september 2015 om 13:17

Heel leuk allemaal en meegaand, maar geef mij maar weer Premier League op RTL5. Het was toen toch veel mooier dan het nu is? Commercie wordt een steeds belangrijker onderdeel en als je iets wilt moet je natuurlijk er in mee gaan, maar leuker is het absoluut niet. Uiteindelijk is de amusementswaarde niet perse vooruit gegaan door alle commercie en randzaken om het voetbal heen.

4 september 2015 om 13:18

En dat de Premier League zo populair is komt toch ook vooral weer door de taal is mijn mening. Uiteraard is Engeland het voetbal mekka van Europa en Europa de leider in de de wereld, maar ook een land als Nederland heeft voldoende historie.

De basis voor een 'competitie van de wereld' in Engeland is alleen veel beter. Een taal die de helft van de wereld spreekt, stadions die vol zitten, aantal inwoners die ook nog eens helemaal gek zijn van het spelletje, beschikbare financien en commercieel inzicht om zulke TV deals te bewerkstelligen etc etc.

Duitsland had dit misschien ook gekund, maar ik denk dat de (wereld)taal Engels daarin uiteindelijk een doorslaggevende factor in is geweest.

4 september 2015 om 14:49

Welke conclusie kunnen we dus trekken? Dat deze kloof eigenlijk via de normale marktwerking plaatsvind - dan kunnen we in Nederland en Duitsland wel schelden ven vloeken, maar kunstmatig meer geld pompen in de Nederlandse liga is tegenstrijdig met hoe alles werkt.

Laten we ons focussen op het Nederlands elftal misschien? Dit is een team dat internationaal wel wat te zeggen heeft. Laten we het Nederlands elftal gebruiken om Nederland aantrekkelijker te maken. Wees trots op het feit dat veel nederlandse export het maakt in het buitenland. Speel daar op in en hark geld binnen door als handelshuis te fungeren - op deze manier kun je een fatsoeniijke club runnen en eens per zoveel jaar wellicht hoge oogen gooien in Europa. We moeten ons aanpassen!

4 september 2015 om 15:58

Daar heeft het niet mee te maken, hier in Nederland hou je gewoon te weinig over aan het eind van de maand. De belastingdienst eet alles op hier in nederland met het leugen 'crisis' studie financiering is ook al weg vraag me af hoe het verder gaat

4 september 2015 om 16:56

Kwestie verder kijken dan je neus lang is?

Neem Londen
Seizoenskaart Arsenal £1000 plus
Huur van een kamer: £600
Studie £9000 per jaar

en jij denkt dat je het in Nederland erg hebt?

4 september 2015 om 18:47

Het ligt natuurlijk niet aan die cultuurverschillen. Het verschil zit hem in de aantrekkelijkheid van de competitie waardoor de één ook in Koeweit wordt gekeken en de ander dat niet eens in eigen land kan bewerkstelligen.

4 september 2015 om 13:24

Uiteindelijk gaat het een keer mis. Als de stormloop aan transferbedragen elk jaar weer groter wordt, lopen de topclubs zichzelf uiteindelijk voorbij en worden spelers elk jaar minstens 30% meer waard. Dat gaat goed tot de oliebaronnen, tv-zenders en clubs die bedragen niet meer kunnen betalen. Niemand heeft oneindig veel geld om uit te geven, terwijl de spelers qua waarde en salaris telkens meer waard worden (gemaakt). Ik verheug me op de dag dat het mis gaat, ook al kan dat nog lang gaan duren. Ik vind het geweldig om de rijke (en daardoor ook grote) clubs in actie te zien en snap goed dat deze clubs het voetbal een beetje maken, maar ik ben voorstander van goed beleid en gelijke kansen. Dat gaat tegenwoordig niet meer op in de grote competities (uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd).

4 september 2015 om 14:25

PL voetbal wordt elke week wereldwijd door 580 miljoen mensen bekeken ....
dat geeft enorme mogelijkheden voor zenders om hun reclame tijd te verkopen en zo komt men tot deze enorme bedragen , dat is een markt bekomen door vraag en aanbod en daar wordt voor betaald en een groot gedeelte van dat geld vloeit terug naar de PL , zo normaal als het maar kan zijn !

elke voetbalcompetitie die zichzelf zo kan verlopen zal uiteraard dezelfde mogelijkheden kunnen bekomen , maar zo simpel is het niet .... de interesse wereldwijd loopt blijkbaar niet zo ver op voor het Duitse voetbal , laat staan voor het Nederlandse of Belgische voetbal .

pas als de interesse zou dalen in het PL voetbal dan zouden ook de TV gelden dalen maar blijkbaar zal dit niet vlug gebeuren want zelfs de budgetten en de TV gelden voor het championship ( de Engelse 2e klasse) liggen wereldwijd op de 5e plaats ver boven een heleboel landen die nu liggen te klagen over die verschillen ....

toch is het een normale marktprijs in verhouding tot de interesse , dus het mogelijke aantal kijkers dat die wedstrijden uit het UK zou bekijken bepalen de prijs die wordt betaald voor de commercials en daar kan Duitsland blijkbaar niet tegenop en Nederland of België helemaal niet !

Duitsland moet niet omhoog, Engeland moet naar beneden! Opzouten met deze voetbalverrotmakerij! Nederland stelt niets meer voor omdat wij nog normaal met het geld omgaan en niet alleen maar clubs hebben met schulden zo groot dat een normaal bedrijf al 2500x failliet zou zijn!

4 september 2015 om 10:47

Rummenigge redeneert inderdaard de verkeerde kant op. In plaats van te pleiten voor normalisering van de bedragen wil hij het liefst samen met Engeland enorme gelden kunnen spenderen. Egoisme ten top dit van Rummenigge, hij laat zien niks te geven om het voetbal in zijn algemeenheid.

4 september 2015 om 10:51

Hoe is dit egoïsme?

4 september 2015 om 10:56

Beckenbauer?

4 september 2015 om 11:00

Excuus, foutje van mij

4 september 2015 om 11:00

Hij redeneert puur uit eigenbelang in plaats van dat hij de ongelijkheid aan de kaak stelt. Ja, hij redeneert: Engeland meer geld, wij meer geld. En de rest boeit niet. Oftewel, hij wil samen met Engeland alles leeg kunnen kopen.

Hij had ook andersom kunnen redeneren: de bedragen rijzen de pan uit, we moeten iets doen tegen die ongelijkheid etc.

4 september 2015 om 11:22

Vind het geen egoã¯sme als hij het enkel vanuit Duits punt bekijkt. Dat lijkt me vrij normaal. Dat zou werkelijk iedereen doen, Ajax zou ook alleen vanuit Nederlands punt bekijken en ga zo maar door.

Tegen die ongelijkheid valt weinig te doen behalve proberen mee te gaan.

4 september 2015 om 11:31

Ik denk dat je best kunt redeneren vanuit voetbal als geheel. Het is namelijk iets dat het mondiale voetbal beinvloed.
Jij staat er overduidelijk heel anders in als fan van het moderne voetbal. We gaan er dan ook niet uitkomen en zullen het hierbij moeten laten.

4 september 2015 om 11:38

Rummenigge heeft gewoon gelijk. Zijn club voetbalt in Duitsland dan heeft ie toch niks te maken met Spanje, Duitsland, Italie en dergelijke.

4 september 2015 om 12:38

Het zijn de Bayern en BuLi fans die hem gelijk geven. Vanuit Nederlands oogpunt zou je idd liever zien dat de gelden juist naar beneden gaan, zodat 'wij' aan kunnen haken. Helaas is dit een idealistisch beeld en zal het altijd omhoog blijven gaan. Met als gevolg dat de kloof groter wordt.

4 september 2015 om 11:13

keffie270
Ik ben met je eens dat het te gek is wat er nu weer in Engeland gebeurt.
Maar dat hebben we vroeger ook gezien in Spanje en Italie. Ook de Russen zijn lekker bezig. Maar....
Nederland stelt niets meer voor omdat men o.a. jarenlang naast de schoenen heeft gelopen met
"de Nederlandse School".
Voetbal evolueerde in andere landen terwijl men hier dacht te kunnen blijven leunen op oude successen.

We geven hier het grote geld de schuld maar ondertussen zijn we ook de aansluiting kwijt met landen waar clubs een (veel) lagere budget hebben dan in Nederland.

Er spelen genoeg clubs redelijk verdienstelijk in de EL met een budget lager dan waarmee Sparta en Willem II jaren geleden zijn gedegradeerd.

Het Grote Geld is een probleem, competitievervalsing wat mij betreft maar dat is altijd al zo geweest.
We kunnen ons nou eenmaal financieel niet meten met de grote landen maar de teleurgang van het Nederlands (club) voetbal speelt zich af op een heel ander niveau. Op een lagere niveau.

4 september 2015 om 11:24

Louis, dat is echt een goed punt dat je maakt.

We hebben heel lang de schuld neergelegd bij het grote geld, maar zoals jij zegt loopt Nederland nu ook achter op landen waar budgetten lager liggen. Dat heeft te maken met de voetbalfilosofie.

4 september 2015 om 12:00

Dat Nederland niet mee kan komen is gewoon een heel simpel stukje marktwerking. Dat heeft niets te maken met 'normaal met geld omgaan' te maken.

Net zoals het hebben van schulden helemaal geen probleem hoeft te zijn. Uiteindelijk zijn voetbalclubs ook 'normale' bedrijven. Als ze niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen dan gaan ze simpelweg failliet. Kunnen ze wel aan hun verplichtingen voldoen dan is het hebben van een schuld helemaal geen probleem.

Ik zie hier vaak mensen roepen dat het oneerlijk is dat een buitenlandse club bijvoorbeeld 100 miljoen schuld heeft, terwijl een Nederlandse club al failliet kan gaan omdat ze een miljoen schuld hebben. Nou, daar is dus niets oneerlijks aan. Die club met 100 miljoen schuld is doorgaans veel en veel meer waard dan de gemiddelde Nederlandse club. Daarnaast zijn de inkomsten ook vele malen hoger waardoor ze in staat zijn om zo'n hoge schuld te kunnen dragen.

Een club als Veendam gaat failliet omdat die club in essentie niets waard is. Erg lage begroting, erg weinig inkomsten. Een stadion waar bijna niemand interesse in heeft en derhalve dus ook weinig waard is. Zo'n club kan nog geen 7 ton opbrengen om het voortbestaan te garanderen. En daar zit dus het probleem.

Zie het anders zo: De Eredivisie heeft een baan als vakkenvuller en kan maandelijks net rondkomen van zijn salaris. Woont in een huurhuis en heeft een oud autotje voor de deur staan.
De Premier League is topman bij een multinational en verdient een enorm salaris. Maandelijks houdt hij duizenden Euro's over van zijn salaris. Woont in een riante villa en reeds afbetaalde villa en heeft een slee van een wagen voor de deur.

De Eredivisie zal bijna geen cent kunnen lenen bij een bank. Laat staan een enorm groot bedrag. Gezien de inkomsten en het feit dat bijna al het geld nodig is voor levensonderhoud is het voor een bank een te groot risico.
De Premier League zal geen enkel probleem hebben om een flinke som geld te lenen. De bank ziet dat het risico bij hem veel kleiner is.

Kortom, we moeten niet zo jammeren dat het allemaal zo oneerlijk is. Nederland is gewoon een klein land met een dito formaat voetbaleconomie. Dat is een simpel feit waar we mee moeten leven.

4 september 2015 om 12:21

Er is structureel veel meer mis met het Nederlandse voetbal dan alleen een zwakkere financiele positie ten opzichte van de grote landen.
Bewijs is de desastreus verlopen EK kwalificatie, waar een voetbaldwerg (320.000 inwoners) 2 keer van Nederland wint.
Heeft niets met geld te maken, of het moet te maken hebben met de instelling van onze voetbalmiljonairs.

4 september 2015 om 15:41

Over het stukje failliet gaan ben ik het compleet met je eens, maar als ik dan naar de clubs als Feyenoord, Ajax en PSV kijk dan kunnen die helemaal geen risico nemen in fanciëel opzicht zoals de grote clubs dat wel kunnen. Als we hier wat risico nemen financieel, dan staan er gelijk allerlei instanties en bureaus op de stoep om ze even een tik op de vingers te geven en komt bovendien je licentie in gevaar...

4 september 2015 om 13:33

Probleem is dat clubs op de Europese regels na niets te vrezen hebben. De Fifa word boven de wet verheven waardoor er voor clubs heel veel ruimte is om eigen regels te maken. De grote clubs bepalen de waarde van spelers waardoor bijv. de FFP alleen nadelig is voor kleine clubs. Vitesse bijvoorbeeld kan helemaal niets, terwijl heel Engeland in verhouding (ook in de Championship) nergens last van heeft. Wij praten in de media over FC Twente met een gigantische schuldenlast, terwijl dat in de grote competities nog niet de waarde van een eurootje heeft. Wij praten over Ajax met 100 miljoen op de bank (of iets in die richting), terwijl je daar tegenwoordig niet eens meer een topspeler voor haalt met zaakwaarnemers en salarissen inbegrepen. Dan nog maar te zwijgen over de Nederlandse clubs die inmiddels failliet zijn door minuscule bedragen.

'het volgt uit de enorme tv-deal, die de Engelse clubs in een paar jaar tijd zeven miljard euro oplevert.'

Die deal is er toch in principe pas vanaf komend jaar? Niet dat deze nu niets voorstelt, maar die hele nieuwe TV-deal is toch pas vanaf het seizoen 2016-2017...

OT: ben het eens met Rummenigge. Het is een zorgelijke zaak als degradatiekandidaten uit Engeland ongeveer het viervoudige te spenderen hebben dan titelkandidaten uit andere landen.

4 september 2015 om 10:50

Och, als je weet dat volgend jaar de miljoenen binnenstromen zijn de Engelsen niet te beroerd om daar alvast wat van af te pakken. Dat beetje meer schuld maakt dan ook niet meer uit.

Het is te gek daar in Engeland. 1,1 miljard en in Duitsland hebben ze een record in 1 transferperiode 410 miljoen.

Als een Bristol City 9 miljoen pond aan een spits kan uitgeven dan weet je dat de rest van Europa over afzienbare tijd helemaal niets meer voorstelt.

Mainz trainer Heidel had een goed interview hierover in bild. Volgens hem zal dit minder worden in een paar jaar omdat het niet vol te houden is voor die clubs.

Er zou een record aantal spelers zijn aangeboden vanuit Engeland and Duitse clubs maar bijna geen ging door omdat die spelers zoveel verdienen. De clubs die ze kunnen betalen willen ze niet en de clubs die ze willen kunnen ze niet betalen.

De Engelse clubs krijgen steeds meer moeite met de spelers kwijt te raken en dat zal een probleem worden met het salarishuis als ze zo door blijven kopen.

4 september 2015 om 10:59

Zou best wel eens kunnen. Straks zitten ze daar in Engeland met massa's overbetaalde middelmatige spelers. Zodra die wat minder presteren willen ze die natuurlijk meteen vervangen door nog maar eens een nieuwe toptransfer, maar wat doe je dan met je huidige kern? Niks, want niemand wil zoveel geld geven aan die middelmatige spelers, als je ze zelf beter kan opleiden.

Veel geld hebben is één zaak, dat geld goed aanwenden een andere zaak.

4 september 2015 om 11:37

@ isimic

Heidel vergeet dan wel bij zijn redenering, dat Engelse club eigenaren een ander kijk op dit soort dingen hebben. de Duitse (of Nederlandse) medeleven bij dit soort kwesties is puur niet aanwezig. Het is een nieuwe form van Manchester capitalism maag je ook kunnen zeggen. Het kan ze niets schelen wat met overbodige spelers gebeurd. Zij zullen deze mensen gewoon ontslagen.

Het enige middel hoe je deze geld stroom kunt beter verdelen is, een Europees Liga op te zetten. De CL als Liga met andere woorden. Dan gaan alle inkomsten in een pot en worden onder clubs, die in deze Liga spelen, verdeelt.

Het zal mij verbazen als dit soort plannen niet al lang bij de Uefa op tafel liggen.

4 september 2015 om 11:47

Zoals adebayor? Die spelers zullen niet zomaar ontslagen worden maar eerder verkocht ver onder de marktwaarde of zoals adebayor gewoon laten meetrainen en niets anders.

Goedkoop verkopen is gunstig voor andere landen en op de loonlijst laten staan voelt de club zeker wel. Voor tientallen miljoenen voor spelers op je loonlijst hebben staan die niet spelen voel je als club wel.

4 september 2015 om 12:36

Ik deel deze visie "voor tientallen miljoenen voor spelers op je loonlijst hebben staan die niet spelen" niet. Vaal willen spelers toch spelen, meestal gaan ze ook ergens anders voor minder aan de slag.

Adebayor is ook een niet passende voorbeeld voor deze discussie, omdat deze speler zich zelf door zijn gedrag buitenspel gezet heeft.

Goh wordt er ook een wakker. NL bokst hier al jaren tegenop. Het is hoogtijd voor een regel dat je minimaal 6 spelers uit eigen land moet hebben en strengere fairplay regels. Ook moeten we meer uit ons TV geld kunnen halen.

4 september 2015 om 12:08

Wat wil je meer uit je TV gelden halen dan? Binnen Nederland is een groot gedeelte al te beroerd om te betalen om voetbal op de tv te kunnen kijken.

In het buitenland is er gewoon geen interesse in de beelden van de Eredivisie. Logisch ook. We zijn een klein land zonder recente aansprekende Europese resultaten. Het niveau is relatief laag en er spelen geen aansprekende spelers.

Strengere fairplay regels gaat Nederland echt niet veel verder brengen. Qua inkomsten zullen we in Nederland altijd achterblijven en dus achter die feiten aan blijven lopen.

Daarnaast moeten we nou ook niet doen alsof we alleen door groot geld uit het water worden geblazen. Internationaal gezien laten onze clubs zich ook gewoon in de luren leggen door clubs die op alle gebieden nog kleiner zijn dan wij zijn.

4 september 2015 om 13:38

Die regel van minimaal 6 is er al lang. Het moeten er minimaal 8 zijn.

Ik vind het alleen maar goed dat een land als Duitsland inmiddels ook mijlenver achter loopt wat transferbudget betreft. Zo verging het reeds meerdere landen de laatste 10/15 jaar. Denk aan de competities in Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Schotland en zo nog vele landen meer. De prachtige clubs uit het oostblok van weleer doen al helemaal niet meer mee. Alles is hier in deze landen reeds kapot gegaan door het grote geld. Zoveel roemruchte clubs die (waarschijnlijk) nooit meer een kans zullen maken op internationaal succes. Alle grote competities in Europa zijn zo voorspelbaar als maar wat. In elk land staat de top 4/5 elk jaar reeds ver van tevoren vast(een uitzondering daargelaten). Niet omdat ze zoveel beter zijn dan de overige teams, simpelweg omdat ze een veel groter budget hebben dan de overige teams en meer en veel betere spelers kunnen aantrekken. Waar is de charme van het voetbal? Engeland is zijn identiteit als grootste voetballand ter wereld al lang verloren. Dit vind ik zeer spijtig. De CL is ook een schitterend voorbeeld, een kampioenenbal voor de beste teams van Europa, de kampioenen dus. Maar omdat de teams met het grote geld niet achter mogen lopen wat inkomsten betreft doen hier reeds van de grote landen de nummers 1 tot en met 4/5 mee. Super! Ik hoop dat de Duitse voetbalbond een statement kan maken omdat zij tot de grote landen behoren. Anderzijds vind ik het hypocriet van Rummenigge om nu te gaan zeuren over het grote geld in Engeland t.o.v. Duitsland nu zij zien dat ze een mega achterstand aan het oplopen zijn wat financiën betreft. Zou het Duitsland op den duur zo vergaan als de andere landen die reeds 10/15 zijn uitgesloten van Europees succes omdat ze de financiële middelen niet hebben om te concurreren?

Ik ben nog niet zo zeker dat het per definitie slecht is voor het voetbal in het algemeen. Ik bedoel: geven de Engelse clubs al dat geld op een verstandige manier uit? Absoluut niet. Watford geeft 8 miljoen voor Oulare, waar ze hem waarschijnlijk voor de helft ook al gekregen hadden, als ze het wat slimmer hadden gespeeld. En zo zijn er talloze voorbeelden. De Engelse clubs betalen te veel voor middelmatig spelersmateriaal en worden daar niet noodzakelijk beter van. En bovendien krijgen de continentale clubs door die overdreven transfersommen ook gewoon veel cash binnen, wat ze op een verstandigere manier kunnen gaan investeren (in een goede jeugdwerking bijvoorbeeld). De Engelse TV-gelden verhogen de geldstroom in het voetbal en kunnen het gehele voetbal ten goede komen. De enige voorwaarde is slim gebruikmaken van dat geld. Iets waar de gemiddelde Premier League-club niet echt mee bezig is, die kopen maar raak.

Dit is geen nieuws Herr Rummenigge!

Dus, vraag ik mij af, waarom die voortdurend met dat thema in de pers zit. Ik hoop alleen maar dat dit niet de aankondiging van de opzegging van het zogenaamde solidariteit contract is door Bayern. Deze contract houd in dat de best verdienende clubs hun TV geld inkomsten moeten delen met de minder verdienende. Logisch dat Bayern als meest verdienende club de hoogste bijdrage moet leveren voor alles en iedereen.

In Engeland zijn de TV gelden zo hoog, omdat 2 bedrijven keihard concurreren en bereid zijn deze sommen te betalen. Dat gaat in Duitsland niet op deze manier gebeuren.

Ik ben niet bang voor die Engelsen.
Het enige wat ze doen is kopen zonder een idee erachter.
Zal me ook niks verbazen als de Engelse clubs er meteen uit liggen na de groepsfases.
Bayern-Real en Barca blijven aan de top.

Op deze manier handelt Bayern al jaren in Duitsland met het verzwakken van andere clubs. Nu beetje zelf lopen huilen.

Het wordt in Engeland pas echt een probleem als de tv gelden gaan dalen. Dan hebben clubs ineens een te dure huishouding.

Verder zie ik het maar als een golfbeweging. Eerst Spanje met belachelijke transfergelden. Nu Engeland.
Daarbij gezegd dat de Engelse pond retestabiel is.

Ook de zogenoemde homegrown regel is niet al te vriendelijk voor clubs buiten Engeland. Engeland maakt door het geld en de homegrown regel het voetbal eerder zieker dan beter. Maar mij hoor je niet al te hard klagen. Straks is er in Amsterdam een nieuw jeugdcomplex en is wellicht de Arena grotendeels in handen van Ajax.
En dan gaat het voor Ajax echt beginnen. Met dank aan de Britten.

Ja natuurlijk pas als Duitsland er last van krijgt. Nederland en andere kleine landen zijn helemaal kaal geplukt en toen hoorde je niemand in Duitsland alarm slaan. Bayern doet er net zo hard aan mee met hun aankopen. Er moet gewoon een nieuwe voetbalbond komen in Europa, die er voor zorgt dat de topspelers meer verdeeld raken over Europa en niet bij 10 clubs zitten.

Als die man nu niet alleen aan ze eigen club denk maar aan alle clubs in Europa. Dan worden alle competities spannender en leuker om naar te kijken. De laatste 8 van de CL is zometeen op voorhand al in te vullen.

De UEFA moet gewoon zorgen dat er transferlimieten en salarycaps komen zodat het geld niet meer belangrijk wordt maar het juist scouten weer belangrijk wordt. Daarmee krijg je weer een CL en El met veel gelijkwaardige teams en maken kleinere clubs ook weer kans op de CL winst net zoals vroeger. In de komende 20 jaar zie ik Real, Barcelona en Bayern de CL ieder anders wel minimaal 4x winnen.

Tja, kunnen ze in Engeland ook weinig aan doen. Er zijn gewoon enorm veel inkomsten en dan krijg je zoiets. Vind het ook zeer jammer dat er zo'n idiote bedragen worden uitgegeven, maar het kan blijkbaar. Kunnen andere landen wel gaan klagen, maar er is weinig aan te doen. Er komt gewoon veel meer geld binnen bij de Pl.

Probleem wordt wel dat ze dadelijk onnozel veel geld gaat betalen voor elke speler en daarbij ook een veel te hoog salaris. Als die speler dan niet meer goed genoeg is of iets dergelijks, wil hij nergens meer naartoe omdat hij daar 'maar' de helft ofzo krijgt.

Ik vind sws dat er een regel moet komen dat het tv geld in elk land gelijk verdeeld wordt, om de competitie sterker te maken. In Spanje heb/had je een enorm verschil. Ook lijkt me een salaris plafond wel mooi, want dit is niet normaal meer. In Nl is dat bv 1 mln of 1,5 mln. In Engeland staat er geen maat op en dat is dadelijk voor geen enkel land meer te doen.

Het voetbal wordt vernield door het geld.
De mooiste strijd is toch een eerlijke strijd tussen alle teams. Nu zitten we elk jaar in de halve finale Champions League te kijken naar dezelfde ploegen. Het gat tussen de absolute top en daaronder wordt alsmaar groter. De Fifa/uefa moet een manier verzinnen om het grote geld voordeel weg te halen bij de rijke clubs, zodat er weer meer verrassingen zijn.
10-15jaar geleden was het ondenkbaar dat een speler zoals Afellay bij Stoke City zou gaan spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren