Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De ellende begon bij hem, hij heeft Ronald Koeman niet aangenomen’

Laatste update:

Danny Blind moest zondag na een nieuwe tegenvaller bij het Nederlands elftal het veld ruimen en sindsdien wordt er druk gespeculeerd wie de nieuwe bondscoach wordt. Ronald Koeman liet al weten geen interesse te hebben in de functie, die de Everton-trainer eerder wel ambieerde. John Rep ziet in voormalig KNVB-directeur Bert van Oostveen dan ook de hoofdschuldige voor de diepe crisis waarin Oranje op dit moment verkeert.

“Onbegrijpelijk dat dit kan gebeuren bij de KNVB. Schandalig! Het ontslag van Blind is te begrijpen door de slechte resultaten, maar begin van de ellende is Van Oostveen. Hij heeft Ronald Koeman niet aangenomen terwijl hij wel wilde. Komt hij met Guus Hiddink en daarna Danny Blind”, laat de 42-voudig international optekenen door NH.

Volgens Rinus Israël, eveneens oud-international van het Nederlands elftal, liggen de zaken net wat genuanceerder. Hij denkt dat het te makkelijk is Van Oostveen overal de schuld van te geven: “Als voetballer ben je niet onder de indruk van een bestuurder. De spelers moeten ook veel meer brengen dan afgelopen zaterdag.”

Vind jij ook dat Bert van Oostveen de hoofdschuldige is voor de crisis bij Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klopt als een bus! Met Koeman als coach hadden we waarschijnlijk ook Ziyech in Oranje gehad en waren we ook gewoon op het EK en misschien zelfs gewonnen. Als Wales de halve finale kon halen, kon NL dat onder Koeman zeker ook! Ziyech was dan ook nog in Oranje als een ster.

28 maart 2017 om 20:21

Met Ziyech hadden we een ster in Oranje bedoel ik dan in laatste zin. Zo zie je dus hoe groot een ongeluk uit een klein hoekje kan zijn...

28 maart 2017 om 20:33

Ik vind het maar een sukkel die John Rep. Had hij dit gezegd na het WK dan bij de aanstelling van Hiddink dan had ik het knap gevonden. Maar destijds was iedereen blij met Hiddink. Een van de beste nederlandse trainers die het met Oranje ook al fantastisch heeft gedaan in 1998.

28 maart 2017 om 20:42

Ziyech heeft nog niets bewezen en is bovendien fysiek ondermaats. Zo erg missen we Ziyech niet in Oranje.

28 maart 2017 om 20:43

Vergeet het niet met vergelijkenis van 1998 met hiddink en 2014 met hiddink maar verschil is met kwaliteit groot tussen 1998 en 2014. In 1998 heb je met Sterspelers stam, davids, van nistelrooy, enz... In 2014 heb je alleen sterspeler is robben en de rest ondermaat. Met van gaal weet wat hij moet doen met zwakke punt en tactiek aangepast. Bij Hiddink blijf stevig vast met 4-3-3 en hollandse school waardoor is hij mislukt en van gaal niet. Denk aan bijv, met FC Barcelona in 2005 tot 2017 met goeie spelers waardoor trainer stuk makkelijk omdat ze goeie elftal hebt maar ik denk in toekomst als messi stopt of hele elftal ouder word dan is ook tijdperk. In belgie jaren 80 zijn ze geweldige elftal en 1990 tot 2010 zijn ze minder en nu na 2010 zijn ze beter. Ik denk dat wij moet ff wennen over 5 of 8 jaar zijn nederland elftal weer in de orde maar op dit moment nu echter nog niet.

28 maart 2017 om 21:54

Het is toch grappig wat clubvoorkeuren doen met de perceptie van een supporter. Ik weet namelijk 100% zeker dat jij heel anders repte toen deze man nog ik Enschede voetbalde.

28 maart 2017 om 20:37

Ziyech was al eens opgeroepen voor het Nederlands Elftal, maar heeft zichzelf toen terug getrokken toen het wat slechter ging met het NL. Echt typisch dat iedereen dat zomaar vergeet.

28 maart 2017 om 21:00

Hij werd in mei 2015 door Hiddink aan de selectie van Oranje toegevoegd voor een trainingsstage, maar haakte geblesseerd af. Daarna is hij nooit meer geselecteerd voor Oranje.

Snap dus niet waar bovenstaand verhaal vandaan komt.

29 maart 2017 om 01:12

Nou met Koeman en Ziyech hadden we ook niet gewonnen hoor. Koeman is een geweldige coach die zo'n groep kan leiden. Echter zijn het ook de spelers die af laten weten. De mentaliteit is er niet meer en vroeger speelde iedereen in Oranje voor de laatste 8 uit de champions league, nu zijn het spelers die 1 x een basisplaats hebben gehad bij een subtop club uit de europa league. Met alle respect voor Ziyech maar hij is geen wereld niveau (misschien ooit) en is fysiek ondermaats, gaat oranje echt niet dragen hoor. Van creatieve middenvelders bulkt het, waar zijn de echte doorrammers die op het middenveld al de bal kunnen afpakken door de uitstraling die ze hebben, om zodoende hoog druk te zetten?

Diezelfde Van Oostveen heeft ook Van Gaal aangesteld dus dit is wel heel kort door de bocht. Koeman was destijds een logische keuze geweest maar niemand had voorspelt dat iemand met de ervaring van Hiddink het O zou verpesten.

28 maart 2017 om 20:32

Ja, misschien zag niet IEDEREEN dat Hiddink het niet zou waarmaken. Dat kan ik me nog inderdaad voorstellen, maar kom op, iedereen wist toch echt van te voren wel dat Blind het niet zou gaan maken? Bondscoaches moeten bewezen namen zijn. Danny Blind is net als De Ligt, beiden totaal onervaren alleen heeft de Ligt in zijn job veel meer talent.

29 maart 2017 om 10:13

Precies, ik vond de keuze voor Hiddink nog wel okã©, maar de koppeling met Danny Blind... daar was toch iedereen het wel over eens.

Verder hebben beide sprekers in het artikel gelijk wat mij betreft: het begin van de ellende ligt wel degelijk bij Van Oostveen, maar het is niet zo dat hij voor alles 100% alleen verantwoordelijk is. Er zijn er meer die er een bende van hebben gemaakt.

Het ligt altijd genuanceerder, maar feit blijft dat van Oostveen de keuze heeft gemaakt en dat hij Ronald Koeman verkeerd heeft behandeld. Dus ja hij is de hoofdschuldige. Andersom werkt het toch ook zo?

Oranje naar de knoppe helpen zonder gevolgen. Want hij werkt nog steeds bij de Knvb als staat-secretaris volgens mij met dezelfde salaris.

Heel slim bedacht met zijn maatje de jong. Hierdoor lijkt het net alsof hij ontslagen is, maar dat is hij niet. Ik zeg: grote schoonmaak door heel Oranje.

Overigens vond ik destijds de aanstelling van Hiddink niet zo heel raar. Koeman zat toen nog bij Feyenoord en het gewoon prima. Op dat moment as het een beetje als Frank de Boer nu aanstellen. Mee eens dat het achteraf praat is.

Wat ik dan wel erg slecht vind en de meest fatale beslissing vond van Bert was Blind beloven om bondscoach te maken na het EK. Hiervoor alleen al moest ie ontslagen worden, dit zag heel Nederland al aankomen. Misschien maar goed ook dat Blind daardoor eerder Bondscoach werd en eerder ontslaegen waardoor we nog een kleine kans maken op het WK.

Laten we nu aub niet doen alsof er met Koeman allerlei zekerheden waren voor succes. Hij was zeker een hele goede optie geweest. Maar ik lees hier nu dat we met hem waarschijnlijk het EK hadden gewonnen? Mensen, mensen, wat een uit ongefundeerde onzin weer zeg.

28 maart 2017 om 20:33

Nee dat beweert niemand, het gaat alleen wel zover dat met Koeman de garantie op succes met een x aantal procent was toegenomen. Dan had je in ieder geval kwalificatie tot een goed einde kunnen brengen (hoogstwaarschijnlijk). Met Blind is het finaal, maar dan ook echt compleet, misgelopen en hij heeft het gepresteerd om werkelijk alles wat maar fout kon gaan daadwerkelijk te laten gebeuren.

28 maart 2017 om 20:44

Als Koeman met dezelfde afzeggingen te maken had gehad dan had ik het ook nog maar moeten zien
Uiteindelijk moeten de spelers het doen
Ik zie iedereen over de Ligt vallen maar een gerespecteerde Strootman ed wielen heel zwaar door de mand

Blind heeft idd gefaald en had niet als trainer aangesteld mogen worden. Daar is heel Nederland het mee eens. Echter gaat het te ver om te zeggen dat ie niks voor het Nderlands voetbal heeft betekend. In de jaren '90 was hij de aanvoerder van 1 van de meest succesvolle teams van de Nederlandse geschiedenis en hebben we met volle teugen genoten van zijn winnende doelpunt op het WK voor clubteams tegen Gremio. Enige respect voor Blind lijkt me op de plek. En jaaa....hij heeft nu hard gefaald. Maar blijf wel enigzins respectvol mensen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren