Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De clubloze verdediger die in 2014 nog voor 45 miljoen euro werd overgenomen

Laatste update:

Eliaquim Mangala is tegenwoordig clubloos. Voor de Fransman werd in 2014 nog 45 miljoen euro betaald door Manchester City, maar hij maakte geen indruk in Manchester. Een carrière die als hoogtepunt vooralsnog zijn transfer naar de Premier League kent. Op 32-jarige leeftijd is Mangala transfervrij en biedt de huidige situatie niet veel hoop.

Een onvoorspelbaar scenario voor een voetballer die in 2014, na zijn tijd bij FC Porto, werd gekocht door City voor een bedrag van 45 miljoen euro. Mangala tekende een lucratief zesjarig contract in Manchester met de overtuiging dat hij basisspeler zou worden en met the Citizens de Champions League kon veroveren. Zeer goede bedoelingen die echter geen vruchten afwierpen in de realiteit. Zijn avontuur in Engeland, waar hij 64 wedstrijden speelde, stopte al na twee seizoenen. Daarna werd hij verhuurd aan Valencia.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

In het seizoen 2016/17 speelde Mangala 33 wedstrijden voor los Che, waarin hij dertien gele kaarten ontving. Het seizoen 2017/18 werd een ramp voor de achtvoudig international. Hij liep een zware knieblessure op, waardoor hij acht maanden uit de roulatie was. In de winter werd Mangala verhuurd aan Everton, waar hij maar twee wedstrijden speelde door zijn blessure. In 2019 nam City definitief afscheid van de mandekker en keerde hij terug naar Valencia. Dit keer op permanente basis, maar tussen 2019 en 2021 speelde hij slechts 21 wedstrijden.

In 2021 werd het contract van Mangala niet verlengd en moest hij op zoek naar een andere club. Dat werd Saint-Étienne, dat hem op 22 januari 2022 contracteerde. Tekenen van herstel waren er niet, want na slechts zes maanden en vijftien officiële optredens was de verdediger weer terug bij af. 32 jaar oud en wachtend op een nieuwe kans.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker stoppen en een maatschappelijke carrière beginnen. Heeft de schaapjes vast op het droge. Ken een paar (oud)-profs die voor Nederlandse begrippen nog nieteens een topsalaris hebben gehad en zelfs die hebben hun geld goed geïnvesteerd. Volgens mij doet elke prof die redelijk verdient dat. Een prof die voor Nederlandse begrippen tussen gemiddeld en top verdient, verdient al ruim veel meer dan de gemiddelde Nederlander.

" In 2014 nog voor" is ook beetje een rare titel. 2014 is alweer 9 jaar geleden. Niet zo bijzonder dat hij toen voor zoveel werd gekocht en nu clubloos is. Genoeg spelers die in 2018/2019 voor eenzelfde bedrag zijn aangekocht en nu nooit spelen of een niveatje lager spelen

23 maart 2023 om 23:25

Inderdaad, een beetje als Kaka die in 2007 nog de Gouden Bal won, en nu ook clubloos is.

Speelde dus in 6 maanden tijd 15 wedstrijden in de Lique1 en is sindsdien (afgelopen zomer) transfervrij. Het is niet alsof ie helemaal niet speelde, dus enig niveau zal er zeker nog in zitten. Ik vraag me dus af of er geen clubs kwamen of dat hij te hoog in de boom zit.

Een beetje de Bassey van Manchester City. Zag er fysiek uit als een topverdediger, maar kon totaal niet voetballen. Moest toevallig laatst nog aan hem denken en was benieuwd wat er van hem geworden was.

Zal vast wel te duur zijn maar anders kan hij vast nog wel ergens van waarde zijn hier in nederland lijkt me toch?

Hij was een baas in Football Manager. Jammer dat het niks is geworden met hem.

Klein gokje: hij zal vast veel te veel geld vragen voor de kwaliteiten en fitheid die hij momenteel nog kan tentoonstellen.

Meestal bij zo'n ''dure spelers'' het geval. Als hij voor een modaal inkomen nog wil voetballen, zijn er vast genoeg clubs die hem willen hebben.

Zeker in de lagere divisies.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren