Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Toen de dokter mij dat zondag vertelde, dacht ik dat het om een grap ging’

Laatste update:

Bij Valencia zijn in totaal vijf spelers besmet met het coronavirus, terwijl de Spaanse club maandagavond meldde dat 35 procent van de afgenomen tests bij het complete personeel positief is teruggekomen. Eliaquim Mangala, één van de spelers die besmet is geraakt met het coronavirus, kon het afgelopen zondag nauwelijks geloven toen hij het slechte nieuws vernam van de medische staf van Valencia.

De 29-jarige Mangala verblijft al enkele dagen in quarantaine, al zijn de symptomen van het coronavirus volgens hem nog niet merkbaar. "Afgelopen vrijdag werden er enkele tests afgenomen door de club, die vrij simpel waren", verklaart de centrumverdediger in gesprek met L'Équipe. "Ik had ook nog helemaal geen last van symptomen en deed gewoon zoals altijd."

"Toen de dokter mij zondagochtend vertelde dat ik positief was getest, was dat echt een grote schok", vervolgt Mangala zijn relaas. "Ik dacht in eerste instantie dat het om een grap ging. Maar toen de dokter begon over een quarantaine van veertien dagen, waarin ik zou worden afgezonderd van mijn kinderen, kwam al snel het besef dat het niet om een grap ging." Mangala liet vervolgens op zondag via de sociale media weten dat hij besmet was geraakt met het coronavirus.

"Ik verblijf thuis in quarantaine", schreef Mangala aan zijn volgers. "Ik heb geluk, want in mijn huis kan mijn gezin geïsoleerd blijven leven. Ik verblijf op deze verdieping, terwijl mijn gezin momenteel boven verblijft. We proberen elkaar zo veel mogelijk te ontwijken. Mijn dag ziet er overzichtelijk uit. Ik heb geen last van symptomen, waardoor ik gewoon kan doortrainen. Ik heb een trainingsschema meegekregen van Valencia." Buiten het huis neemt Mangala extra voorzorgsmaatregelen. "Ik train met een masker op. Daarna kijk ik binnen naar documentaires en films en speel ik ook videospelletjes. Ik heb Netflix en lees daarnaast boeken." Net als in heel Europa ligt LaLiga voorlopig stil, terwijl het EK door de UEFA inmiddels is verplaatst naar de zomer van 2021.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er zijn erg veel vervelende berichten, terecht wat mij betreft. Maar dit soort 'positieve' klanken zijn prettig om als tegengeluid te horen. Je kunt dus inderdaad corona dragen zonder klachten te ervaren. Lost het probleem niet op, maar geeft de burger wel moed

17 maart 2020 om 15:42

Deels is het positief, maar t heeft ook n sterke negatieve kant. Op deze manier kan het virus zich nog makkelijker verspreiden

17 maart 2020 om 15:59

Maar dat zorgt uiteindelijk wel voor immuniteit. En dat is het doel.

18 maart 2020 om 01:03

Daar gaat het dus even mis. Er is (nog) geen enkele wetenschappelijke zekerheid dat er immuniteit voor het virus komt. Op korte termijn is het zo. Maar een viroloog van de KU Leuven zegt dat er verscheidene virussen zijn waar men op korte termijn (lees direct na de besmetting) immuun is, maar op langere termijn de ziekte toch terug kan krijgen. Waarom de Nederlandse overheid en de NOS echt doen uitschijnen dat men met zekerheid immuun is na besmetting is voor mij dus een zeer groot vraagteken.

Echt oneerlijk dat de rijkere mensen in de wereld altijd getest kunnen worden, terwjll wij aan ons lot worden overgelaten. Ik snap dat niet. Iedereen gelijk voor de wet. Iemand die lichte klachten ondervindt Moet naar mijn mening getest worden, aangezien mensen zonder symptomen ook drager van het virus kunnen zijn!

17 maart 2020 om 15:52

Iedereen met milde klachten testen is onmogelijk. Daarvoor heeft de zorg de capaciteit niet. Het is nu prioriteiten stellen. Bij die prioriteiten staan de rijken der Aarde natuurlijk wel vooraan ja, maar goed, is dat nog nieuws?

17 maart 2020 om 16:04

Tja, die dingen krijg je nu eenmaal als vermogen je meer middelen tot zorg kan geven. De verschillen in de spaanse staat zijn dan ook enorm. Sterker nog, een gigantisch deel van spanje stemt hard op partijen die op medisch vlak de VS achterna willen gaan. Die willen helemaal geen publieke zorg, maar het liefst enkel private zorg.

17 maart 2020 om 20:22

Heel veel Spanjaarden stemmen gewoon puur op rechtse nationalistische gevoelens met het motto één Spanje als geheel. Dat ze de corruptie van de PP en het koningshuis negeren blijft voor mij echt onbegrijpelijk. Ook de steun voor Ciudadanos op haar hoogtepunt duidde echt weer de onwetendheid van de kiezer aan. Blind door hun haat jegens de Catalaanse separatisten stemden ze voor een partij die alles wilde privatiseren en de grote bedrijven nog meer wilden bevoordelen. Nu is Ciudadanos weer een kleine partij geworden, maar echt logisch stemmen de meeste Spanjaarden niet. Het maakt niet uit hoe corrupt de heersende elite blijft of Hoe weinig de grote bedrijven aan belasting afstaan of Hoe de heersende klasse van werknemers het met tijdelijke contracten maar moet zien rond te komen. Zolang Spanje maar één geheel blijft, met één koning en zolang de Catalanen het maar zwaar krijgen is alles goed. Alle andere economische problemen zijn irrelevant.

17 maart 2020 om 20:03

Er was aanleiding om te testen aangezien er bij valencia al positieve gevallen waren.

Als er 1 beroep is op planeet aarde waar je geen grappen moet maken is het wel dokter. Je bent besmet met het coronavirus, ohnee grapje!!

17 maart 2020 om 17:36

Sommige voetballers staan ook zover van de gewone wereld af dat ze überhaupt niet snappen dat hen dit ook kan overkomen....

17 maart 2020 om 18:56

@ajaxrosenberg, dat heeft niet zoveel met profvoetballer te maken maar vooral met leeftijd. Er zijn genoeg jonge mensen die er zo over denken en profvoetballers zijn over het algemeen niet ouder dan 40

17 maart 2020 om 21:41

Vind ik niet helemaal fair naar deze speler, als je de tekst leest staat er dat hij geen enkele klachten heeft en ook gewoon door kan trainen. Dan is het toch niet zo gek dat hij het zich niet voor kon stellen, gezien de paniek die er is omtrent dit virus?

Buiten het huis neemt hij maatregelen? Ik geloof niet dat hij quarantaine helemaal heeft begrepen

17 maart 2020 om 21:00

Denk dat ie gewoon zijn tuin bedoeld. Zal denk ik wel groot genoeg zijn om in te trainen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren