Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer wil duidelijkheid: 'We hebben Van der Vaart een ultimatum gesteld'

Laatste update:

Frank de Boer is op zoek naar ervaring voor zijn jonge selectie en alle pijlen zijn gericht op Rafael van der Vaart. De middenvelder beschikt over een aflopend contract bij Hamburger SV, kan in de zomer dus transfervrij worden overgenomen en heeft een aanbieding van Ajax op zak. De Boer hoopt snel duidelijkheid te krijgen van de international.

/

In gesprek met AT5 benadrukt de coach dat hij de 32-jarige Van der Vaart heel erg graag wil hebben: "Maar het gaat er ook om hoe hij de toekomst voor zich ziet. Hij moet zelf ook graag willen", zegt De Boer. "Ik begrijp dat hij niet direct ja zegt, maar we hebben hem wel een ultimatum gesteld." Van der Vaart zou pas na afloop van dit seizoen een beslissing willen nemen; het is niet bekend voor welke datum Ajax duidelijkheid wil hebben.

Van der Vaart kan volgens De Boer op verschillende posities spelen en benadrukt dat hij alle posities dubbel bezet wil hebben. Ajax is daarom ook op zoek naar een echte rechtsbuiten, als concurrent voor Anwar El Ghazi, maar er wordt ook rekening gehouden met de jeugd. "Ik hoef, naast Van der Vaart, in ieder geval niet nog een ervaren kracht", maakt De boer duidelijk.

Denk je dat Rafael van der Vaart in de zomer terugkeert naar Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoezo niet nog een ervaren kracht? Wordt Van der Vaart een gevalletje Zimling? Vaak in het ziekenboeg? Wie weet brengt Van der Vaart helemaal niet wat er verwacht wordt van hem, juist wel een ervaren kracht erbij!

10 mei 2015 om 10:35

Ben het helemaal met je eens. Het lijkt wel of ervaring iets negatiefs is bij ajax. Zelf hoop ik heel erg op Cardoza...een sluipschutter in de 16. Ervaring in heel Europa, internationaal en nog lang niet op. Die zal zich echt wel laten horen als er 2 wedstrijden op rij geen voorzet vanaf de zijkant komt.... Maar helaas heeft De Zeeuw gelijk, momenteel alleen idealw schoonzonen bij ajax. Met uitzondering van Gudelj..

10 mei 2015 om 10:57

Man die spits is gewoon bij Ajax en ongetwijfeld 10 andere clubs aangeboden. Verdiend al ruim 2.5 miljoen per jaar en waarschijnlijk kunnen andere clubs hem meer bieden dan 1 miljoen euro op jaarbasis. Hem kun je sowieso vergeten.

10 mei 2015 om 11:02

Ik zie liever achterin een ervaren kracht, met Boilesen, Viergever en Riedewald aan de linkerkant van de verdediging ga je het gewoon niet redden.

Boilesen mag weg en Viergever is niet goed genoeg. Dus je hebt geen LB die er meteen staat of de juiste kwaliteit heeft. Riedewald zie ik op den duur wel als vaste Lcv.

Waarom Ajax dit niet inziet is mij een raadsel. In Jong Ajax loopt er namelijk ook niet echt iemand die op die positie gaat doorbreken.

10 mei 2015 om 11:58

Ik ben het helemaal met je eens. Maar ben bang dat er enkel een "talentvolle" centrale linker verdediger komt

10 mei 2015 om 11:59

Ja maar even serieus riedewald dat is toch ook niet de killer die ee missen op lcv? Ik zou zeggen haal een goede linksback en stoom riedewald klaar als diens vervanger op den duur. Boilesen dus vaarwel en haal dan een ervaren lcv bikkel erbij. Dus ik wil een lb en lcv zien, het liefst killers!!

10 mei 2015 om 17:55

Ik zou het ook wel willen zien maar het is helaas niet realistisch. Ze hebben Viergever al gehaald, dus als er wat wordt aangekocht is het een LB. Dan kunnen Viergever en Riedewald op de LCV plek focussen.

Wel zal dit dan een ervaren jongen moeten zijn die ze aan kan sturen.

Bij mij gaat de vlag uit wanneer ze hem binnen halen. Met een aangepast trainingsprogramma en een team dat redelijk om hem heen wordt gebouwd is hij in mijn optiek één van de, zo niet de beste speler van de ED. Ook in de voorronde CL is hij zeer belangrijk.

Ik snap de Boer wel. Het middenveld loopt over van kwaliteit wanneer vd Vaart erbij komt. Het afgelopen seizoen is het hem voor het eert níét gelukt om een goed middenveld neer te zetten omdat teveel spelers het af lieten weten. In alle andere jaren dat Ajax kampioen werd was het middenveld de sleutel tot succes. Daarom wilt hij nu ruim in zijn opties zitten, en kwaliteit hebben die er gelijk staat.

Wanneer Ajax veel wedstrijden speelt is hij heus wel een trainer die Bazoer en Sinkgraven zeker 20 tot 25 wedstrijden laat spelen, wat prima is op die leeftijd.

10 mei 2015 om 10:37

Dat dacht ik van van Bommel ook bij PSV. Ik ben echter bang dat hij net als van Bommel de kar niet zou kunnen trekken. Te fragiel.

10 mei 2015 om 10:57

De kar trekken, dat betwijfel ik inderdaad. Maar veel toevoegen aan het huidige spel moet goed komen. Ik zie het helemaal zitten!

10 mei 2015 om 10:59

@engelz

Van Bommel had nog makkelijk een jaar of twee door kunnen gaan in Italië of bij een andere ploeg van dat niveau. Daar ben ik echt zeker van. Waarom oudere spelers zoals Van Bommel in de problemen komen in de eredivisie is omdat ze te maken krijgen met heel veel jonge spelers, die mentaal en fysiek nog veel te leren hebben en fouten maken qua positiespel. Wat dus betekende dat Van Bommel nog harder moest gaan werken omdat hij al deze jongens moest gaan sturen en ook nog eens er voor moest zorgen dat het positiespel klopte en dus mogelijk gaten moest gaan dichtlopen.

Bij een team zoals AC Milan (zeker het team van toen) had hij die problemen niet want iedereen kende zijn rol en taak. En dat zorgde er voor dat Van Bommel ontlast werd en zich kon focussen op zijn spel.

Qua niveau zouden ze het moeten aankunnen maar als je team rondom je niet goed genoeg is (wat ook logisch is, het zijn jonge jongens) dan zak je dus door de mand.

10 mei 2015 om 11:02

Van Bommel is zijn hele carrière een waterdrager geweest. Wel een hele goede, maar zeker niet iemand die de lijnen uitzet. Zijn terugkomst bij PSV was dus ook niet zo verassend. Voetballend kon hij nooit het verschil maken, nu ook niet meer in zijn kracht.
Van der Vaart is een rasvoetballer, haal hem weg uit de Duitse degradatiezone Rn houdt hem uit de duels een je hebt een geweldenaar.

10 mei 2015 om 12:17

@ medelin; Klinkt valide. Dan is de kans dus groot dat hij door de mand zakt bij ajax als ze naast hem niet nog meer ervaren krachten aantrekken (wat ze niet van plan zijn). Ik vind het als PSV supporter iig geen bedreiging en juich het wel toe dat ex-toppers weer naar de eredivisie komen.

10 mei 2015 om 10:44

"et een aangepast trainingsprogramma en een team dat redelijk om hem heen wordt gebouwd is hij in mijn optiek één van de, zo niet de beste speler van de ED. Ook in de voorronde CL is hij zeer belangrijk"

Waarom zou je een team om hem heen bouwen? Hij krijgt een contract voor 1 jaar en is geen Messi of Ronaldo waar je een team omheen bouwt, en daarbij waarom zou je een team bouwen voor 1 jaar, als je spelers hebt die lang aan je zijn gebonden maar je daar toch juist de kern van het elftal van?
Dat hij komt prima, maar om een team om VdV te maken gaat te ver, daar heb je uiteindelijk niks aan ook niet als hij geblesseerd raakt want dan mag je weer opnieuw beginnen met een team opbouwen, zou fijn zijn als FdB nu een keer een vast team voor een heel jaar laat staan ipv elke week een andere opstelling..

10 mei 2015 om 10:56

Deels mee eens Nabbejh, ik heb alleen wel vernomen dat hij een contract voor twee jaar wil met twee jaar een trainerscursus. Met andere woorden, hij hoeft daarna niet meer te cashen en wilt afsluiten. Bron van deze uitspraak is Sjaak Swart.

Het lijkt me een prima idee om eens meerdere spelsystemen te beheersen. Waaronder de klassieke nummer 10 met twee lopers erachter die ook goed kunnen voetballen.

10 mei 2015 om 11:41

Jaa met van der vaart als 10 en dan links centraal gudelj en rechts centraal Klaassen! Helemaal mee eens!

10 mei 2015 om 11:00

Klinklare onzin wat je nu zegt Ajaxbarca......

Een elftal om iemand heen bouwen die al een aangepast trainingsprogramma nodig heeft, want anders redt ie het niet en na 12 maanden is ie weg....... Ik vind het goed hoor!
Ik ben dan ook PSV-supporter

10 mei 2015 om 11:14

Je moet lezen, wanneer hij voor twee jaar tekent is dat toch niet zo slecht? En ik geef aan dat de Boer het team deels om hem heen zou kunnen bouwen.

Wanneer je iemand van dat kaliber haalt moet je er geen centrale middenvelder van maken zoals hij dat bij HSV is bijvoorbeeld. Wanneer hij twee jongens met power zoals Klaassen, Bazoer en Gudelj bij zich heeft kan hij dichter bij de goal spelen.

10 mei 2015 om 11:43

En na twee jaar is Andersen opeens ook veel sterker als 10, Klaassen is dan gok ik wel een keer verkocht (heel jammer dat wel), maar daar kun je altijd Singraven neerzetten en gudelj kan vervangen worden door bazoer...

10 mei 2015 om 11:59

Ik denk niet dat hij voor het middenveld maar voor de voorhoede gehaald wordt. Spits of linksbuiten

Niet nog een ervaren kracht?? Moisander gaat weg en raffie komt dan. Ervaring gaat, ervaring komt. Wat zijn we dan opgeschoten? Om echt mee te doen in Europa moet je in elke linie een 29 of oudere spelers hebben. Snap niet dat ze dat niet inzien. Noem 1 actief team dat zo jong is en meedoet om alle prijzen..

10 mei 2015 om 10:35

In vergelijking met van der Vaart heeft Moisander een stuk minder ervaring , die twee kun je niet met elkaar vergelijken. Moisander buitenlandse ervaring is de eredivisie , die begint pas .

10 mei 2015 om 10:35

Ervaring van moisander is wel ietsje anders dan de ervaring die Vd vaart opgedaan heeft. Koekoek

10 mei 2015 om 17:59

Haha een team met alleen maar oude knarren, je wilt niet weten hoe ver je van de waarheid af zit.

11 mei 2015 om 10:54

Iedereen zeurt dat er ervaring moet komen en dat wordt dan opgelost door 1 persoon? Wat als Raf geblesseerd raakt? Dat komt nogal eens voor, dus vind het te kortzichtig om 1 speler te halen en dan maar te zeggen dat je klaar bent met ervaring als er ook wat spelers zijn vertrokken. Een goed elftal moet een mix zijn van spelers die 29-32 zijn, een aantal van 26 tot 29 en de rest mag daaronder zitten. Wij zijn volstrekt doorgeslagen met jeugd in Nederland. Willen we ooit nog iets betekenen in Europa dan moeten we gewoon een normale volwassen ploeg hebben. Met alleen jeugd kom je er niet.

11 mei 2015 om 11:49

Het probleem is dat mensen collectief het woord 'ervaring' gebruiken terwijl ze onwetend iets heel anders bedoelen. Je zoekt een combinatie van kracht (energie die je in een wedstrijd kan stoppen) en voetbalkwaliteit. Ik heb liever een Sinkgraven met relatief weinig ervaring maar een sicke conditie en goede kwaliteit dan een oude knar die na 60 minuten op is met een decennium 'ervaring'. Rond de 25 is de ideale voetballeeftijd als het gaat om lichamelijke fitheid. Sommige spelers die iets jonger zijn zullen al net zo ver of verder zijn (gudel, klaassenj) terwijl sommige jonge spelers moeite zullen hebben met 90 minuten presteren (andersen).

Ik denk dat we redelijk op dezelfde lijn zitten maar ik ben het oneens als je zegt dat elke linie iemand van 29 'nodig' heeft. Ik vind dat je moet streven naar een gemiddelde van 25 en dat je verder elke speler individueel moet evalueren.

Ik dacht dat Muric een echte rechtsbuiten was?

10 mei 2015 om 10:45

Idd, zoveel moeite gedaan om hem te halen..

Dan heb je prima ervaring. We moeten het niet overdrijven en ik denk dat er nog een links- en rechtsbuiten bij komen. Links ter vervanging van kishna en rechts dus als concurrentie. Misschien nog een linksback, maar vooral het middenveld en de aanval was het probleem. De verdediging heeft het gewoon prima gedaan alleen men vindt het leuk daar op te k***en.

10 mei 2015 om 11:45

Ik zou Emanuelson nog voor de linksback positie halen en dan gewoon hem en boilessen het laten uitvechten, worden ze allebei beter van... Als lcv is riedewald prima, speelt de laatste tijd echt erg goed!

We moeten sowieso nog een aanvaller kopen met VD Vaart erbij. Er worden te weinig doelpunten gemaakt dit jaar.

10 mei 2015 om 10:38

Omdat er geen voorzetten komen. Sigthorsson is in mijn ogen de beste kopper uit de eredivisie. Bij feijenoord of PSV had hij er zeker keer dan 15 gemaakt. Ons probleem zijn de buitenspelers en het tikkie breed. Ik word er gek van in het station...begrijp Frank ook helemaal niet.

10 mei 2015 om 10:49

Maar een spits bij Ajax moet ook kansen zelf creëren dat zie ik Sighi te weinig doen. Maar dat tikkie breed wordt iedereen helemaal gek van, daar heb je gelijk in.

10 mei 2015 om 11:04

De beste kopper ? Beter dan de Jong en Kramer ? Mijn inziens zijn deze koppend veel sterker.

Ik snap de Boer juist gedeeltelijk wel. Het probleem is dat als je met Kishna, Milik en El Ghazi met alles of niets speelt. Alles lukt of het is helemaal niets. Dit zijn geen van allen teamspelers die beseffen dat de verdediging met de aanval begint.

10 mei 2015 om 11:23

Ik vind Michiel Kramer en Luuk De Jong toch wel betere koppers dan Sigthorsson hoor. Maar je hebt wel gelijk er komen niet genoeg voorzetten. Als Boilessen verder dan halverwege het middenveld legt hij de bal liever terug dan dat hij de bal voorgeeft. Ajax is gewoon doorgeslagen in de Cruijff theorie.

10 mei 2015 om 21:37

Het gekke is dat de Boer juist niets van de Cruijff theorie wil weten.

Eerst ophemelen dan afbreken een typisch de Boer actie.
Heerlijk, ik houd er van!
Raff is alleen 32 en geen 22, is hier al wat vaker tegen aan gelopen.
Kijken wat er gebeurt.
Ik gok op voetballen ergens in Italie of Engeland.

Schone staat toch rechts buiten als el ghazy er niet staat? Er staat een echte rechts buiten en dat is Schone natuurlijk niet, maar waarom is schone zijn contract verlengd dan?

Even dacht ik dat Frank en co. goed bezig waren, dat ze zowaar het licht hadden gezien. Maar als ik dit dan weer lees.. Alsof ervaring een soort noodzakelijk kwaad is. Zo van; vooruit eentje dan maar niet meer. Moet je die verdediging zien! Moet daar echt niemand bij komen? Van Rhijn- Veltman- Viergever- Boilesen.. That's it?

Haal na Van der Vaart anders nog maar 3 middenvelders.. Wat een beleid zeg.. Alsof ze het gewoon niet zien. Verblind zijn door de jaren.

Snap al tijden niet waarom lasse niet een linie naar achter is gezet!vond hem geweldig op het middenveld altijd in ze begin periode in de eredivisie bij met alle respect de laagvliegers/middenmoters!

Lekker het seizoen afmaken en dan gaan kijken... Wie weet kan hij in de zandbak nog wat miljoenen per jaar bijschrijven... Mag ook wel met een dure vrouw.

10 mei 2015 om 11:06

Als ik hem was, en in het buitenland nog heel veel geld kon verdienen, dan had ik het ook wel geweten. Club liefde is leuk, maar daar kun je geen meerdere vrouwen van onderhouden.

10 mei 2015 om 13:35

Scheelt dat hij maar 1 hoeft te onderhouden, Silvie die red zich zelf meer als genoeg.
Maar zou idd ook gewoon lekker cashen in het buitenland nog een jaartje of 2. Misschien wel in de USA, en kan je er ook gewoon een leven naast houden.
En die clubliefde bullshit altijd is ook maar gezeik. Zelfs FDB keerde niet terug maar ging nog ff cashen in de woestijn....

Kom op Van Der Vaart doe het gewoon dit is je enige kans om het WK te halen

Van de vaart is een buitenkansje. Dus zeker niet raar dat ze hem willen halen.

Muric zit nog niet op het gewenste niveau dus het is niet raar om een stabiele rechtsbuiten te halen die absoluut beter is dan wat er nu in jong Ajax rond loopt.

liefde voor het spelletje, voor de club die je heeft opgeleid, de vrouwen hebben zat!!

Als Ajax nou groot dacht, zouden ze de transfervrije Rafa en Nigel De Jong 3 miljoen salaris bieden en binnenhalen. Ajax kan toch wel 6 miljoen extra missen per jaar, kom op zeg. Ze staan dik in de plus.
.

10 mei 2015 om 12:06

Nog meer middenvelders? Dejong gaat niet komen denk ik. Vond hem in het nederlands elftal tegen Turkije ook flink door de mand vallen. Hij past niet in een aanvallend team. In verdedigende teams als Milan en Nederland in Brazilie komt hij wel perfect tot zijn recht.

10 mei 2015 om 12:10

Oke laten we even de jong en rafa voor miljoenen binnenhalen en de overige middenvelders (ook miljoenen trouwen) sinkgraven en gudelj op de bank laten. Man denk eens na ajax heeft voldoende middenvelders. Het middenveld is meer dan dubbelbezet. Een ervaren spits, lb en lcv dan pas doe je mee.

Waarom wordt er steeds gepraat over vd vaart en aanvaller erbij, ik denk dat het handiger is om er een goede verdediger te kopen oke we hebben wel de minste goals tegen gehad maar dat komt puur grotendeels door Cilessen, ik vind Botteghin van Groningen een goede verdediger, we missen een verdediger die een schop uit kan delen en die je opvreet ala Stam

10 mei 2015 om 12:07

Mag toch aannemen dat ze daar ook mee bezig zijn..... Hopelijk een stuk of 3..

Ajax moet Antonia halen van Groningen als concurrent van el Gazhi. Ik volg hem nu al 2 jaar en ben overtuigd van zijn kwaliteiten. Hij speelt makkelijk een mannetje uit , heeft een goede voorzet en speelt met bluf.

Als valse spits zou v/d Vaart zeker kunnen slagen, met een Klaassen dan op 10. Die kan dan in de ruimte duiken en veel van positie wisselen samen met Rafael. Sommige wedstrijden vragen om een spits zoals v/d Vaart en sommige wedstrijden om een spits als Milik, dus je kan prima rouleren.

Ik zou Ajax daarom ook graag volgend jaar in de volgende opstelling willen zien.

Cillessen
Tete
Veltman
Aankoop
Riedewald
Bazoer
Gudelj
El Ghazi
Klaassen
Fischer
v/d Vaart

Van der Vaart is een buitenkansje voor Ajax mits hij wil en niet te veel geld vraagt. Door zijn status als topvoetballer en de nog aanwezige kwaliteiten kan hij het jonge Ajax op sleeptouw nemen. Door zijn blessure gevoeligheid en teruglopend fysiek is er genoeg speeltijd voor de anderen.

Zou het wel een goeie versterking vinden dan nog een goeie linksback simon poulsen en bottegin centraal achterin en met gudelj zou er volgend seizoen een mooi elftal staan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren