Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer stipt probleem Ajax aan: ‘Dat is de grotemannenwereld’

Laatste update:

In de Eredivisie leidt Ajax de dans na 16 van de 38 competitiewedstrijden, maar in Europa deed de club het allesbehalve goed. Rapid Wien was te sterk in de derde voorronde van de Champions League en daarna bereikte de club maar ternauwernood de groepsfase van de Europa League door FK Jablonec te kloppen. In de groepsfase moest Ajax het vervolgens afleggen tegen Molde FK en Fenerbahçe in een groep waarin ook Celtic zat.

/

De Boer zegt dat Europese wedstrijden een andere instelling van Ajax vergen dan wedstrijden in de eigen competitie: herstel na een fout zit er vaak niet in. “Ze moeten beseffen dat het do or die is. Zoals we heel vaak goals tegen hebben gehad, ook in de voorronde, dat is ongelooflijk zuur. Daar moeten we heel veel van leren”, oordeelt de Ajax-trainer in gesprek met tv-kanaal van de club.

Dat Ajax dit seizoen in Europa alleen wist te winnen van FK Jablonec (1-0) en Celtic (1-2) vindt De Boer laakbaar. “We zijn in dat opzicht nog te veel jongetjes. Dat is de grotemannenwereld. We zijn heel dicht bij die deur, maar we moeten hem nog wel openen; dat we beseffen: wat wordt er gevraagd op dat moment”, aldus de coach.

Welk rapportcijfer geef jij Ajax voor de Europese prestaties, dit seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

34 wedstrijden.
Playoffs telt niet mee voor de competitie, die is dan al afgesloten. Goeiedag voetbalzone, let eens op man

Ik ben het eens met de Boer, en ben fan van hem, maar dat is zijn verantwoordelijkheid. En als hij dat niet kan overbrengen op die 'jongens' dan moet hij spelers aantrekken die deze deur wel kunnen openen en die fouten niet maken. In mijn ogen hebben de verantwoordelijken daarin gefaald, en de boer is daar een van.

16 december 2015 om 19:10

Precies, die 'jongens' problemen zijn er al veel te lang, ieder jaar weer en het wordt maar niet beter. Ik zou zeggen; los het op en speel ook iets klaar in Europa.

16 december 2015 om 20:46

Helemaal eens met jullie. Hij zegt het is een grote mannenwereld maar wil alleen maar spelen met jongetjes. Vind je het gek dat het dan niet lukt

Weet niet wat er met ajax is maar in europa presteren ze wel bijna altijd slecht je mag wel zeggen ja veel doelpunten tegen maar jullienscoren zelf niet veel hoor

En dan vooral geen Heitinga en/of Schone opstellen..

16 december 2015 om 19:01

Wordt langzaam een beetje moe van die mensen die in koor roepen heitinga moet erin, waarom moet die erin ? omdat die zo snel is ? omdat die nog zo een hoog niveau haalt op de trainingen ?
Het enigste wat die heeft is ervaring voor de rest komt die gewoon te kort jammer maar waar.

16 december 2015 om 19:25

Die hoeven er van mij niet persé erin maar ik wordt moe van De Boer dat hij dit al 5 jaar blijft roepen. En dan toch elk jaar ervaring halen die slechter zijn dan die jongetjes die er al rond lopen.

16 december 2015 om 19:25

Omdat heitinga een cultheld is, dat gaat boven alles

16 december 2015 om 20:05

Oh dus een cultheld is belangrijker dan prestaties ? Dan snap jij het niet helemaal denk ik. Beetje de omgedraaide wereld

En ik dacht dat het bij Ajax vooral om mooi voetbal ging ? Dat gaat ook niet met de cultheld want hij komt gewoon te kort.

16 december 2015 om 20:47

Waarom hebben ze dan in godsnaam heitinga gehaald als die het niveau niet heeft?!? Die is echt niet voor een jeugdsalaris gekomen

16 december 2015 om 21:14

Dat moet je niet aan mij vragen dat vraag ik me net zo af als jou, Ze hadden er denk ik toch meer van verwacht.

16 december 2015 om 19:38

Waarom speelt Schaars nooit bij PSV?

16 december 2015 om 19:45

Omdat we Guardado , Hendrix en Pröpper hebben.
Schaars is dan gewoon een perfecte CVM om achter de hand te hebben op dit moment.

Dan moeten jij en overmars en Bergkamp "grote mannen" halen, de Boer!
En niet ons pupillenvoetbal voorschotelen, om vervolgens (als de pupillen eindelijk mannen zijn geworden) deze te verkopen zodat jullie aan je bonussen komen en wij als supporters weer naar nieuwe pupillen mogen gaan kijken..

16 december 2015 om 19:05

Dat gaat wel goed komen nu Jonk weg is. Die vond dat het met de jeugd wel moest kunnen.

16 december 2015 om 19:15

Nee hoor, dat is helemaal niet wat Jonk vond.
Jonk vond dat je wel spelers kan (en soms zelfs moet) halen. Maar dan moeten ze wel een duidelijke en directe meerwaarde hebben voor Ajax. En dan haal je dus geen Gudelj, of Sinkgraven, of Heitinga, of noem maar op. Zoals de Boer en Overmars hebben gedaan. Allemaal geen enkele meerwaarde voor Ajax.
Jonk (en Cruijff) vonden dat je beter 1 echt goede speler kan halen, waar de rest zich aan kan optrekken. In plaats van de middelmaat die de Boer en Overmars steeds maar weer aantrekken..

16 december 2015 om 19:07

Bonus voor de boer als er iemand verkocht wordt? Wist niet dat Ajax een bank was?

Leuk dat achteraf-geleuter, maar dhr De Boer is daar toch zelf verantwoordelijk voor dat de groep zich daar bewust van is??

Daar is De Boer zich toch niet onlangs pas van bewust? Waarom dan toch instemmen om met een selectie onervaren grut aan de Europese campagnes te beginnen? Het jongste elftal in de Europa League ooit!

Overigens vraag ik me af of het alleen onervarenheid is. Volgens mij heeft het zeker ook kwaliteit. Die Ajax-magie om een talent van de club is al lang weg. Ajax heeft twee zekere internationale toppers voor de toekomst in huis en dat zijn Tete en Bazoer. Maar ik laat me niet langer wijsmaken dat Klaassen, Fisher, Veltman en Milik topspelers in de dop zijn. Zet die knakkers ergens anders neer en ze vallen niet op.

16 december 2015 om 20:01

Helemaal mee eens. ik zou alleen Riedewald willen toevoegen aan de potentiële internationale toppers; fantastisch talent.

Als het een mentaliteitskwestie van de spelers is, zoals De Boer beweert, dan is de trainer daarvoor ook medeverantwoordelijk. Maar het is niet (alleen) een mentaliteitskwestie; in tactisch en technisch opzicht is het juist De Boer geweest die faalde in Europa. En niet alleen dit jaar.

Lol, en dat eist hij van de jonkies welke hij zelf mede heeft gehaald. Feitelijk wijst hij zijn eigen falen aan in dit artikel.

Ach roep je nu wel weer. Maar jou kennende Frank stel je volgend jaar gewoon weer een jonger team op

Klaasen is een hele degelijke nuttige voetballer wat betreft milik en Veltman ben ik het helemaal met je eens

Wat een conclusies zeg. Neem aan dat hij dit wel paar seizoenen eerder inzag.

Het kan verder aan mij liggen, maar bij mijn weten moest Ajax in het eerste volledige seizoen van De Boer die deur al openen en moeten ze nu op zn minst de gang door zijn. Klaarblijkelijk niet gelukt, dus conclusies trekken dat het op deze manier niet lukt.

En hoe kan het dat het alleen maar jongetjes zijn? Zal niets te maken hebben met het doorslaan in jonge spelers of wel? Ook niets met geld uitgeven of wel?

Dit is gewoon puur het eigen falen van de Boer, Overmars etc.

Wanneer gaan de ogen van de Boer open? Ik ben wel Ajax-fan maar word hier een beetje moe van!
Dat is al 5 jaar het geval en hij had in eerdere jaren een Vertonghen, Alderweireld, Siem de Jong, Eriksen, Anita en nog meer gasten die beter waren dan wat er nu is! Toen lukte het niet, dus NU OOK Niet!

Wat een gelul weer van prutser F. De Boer! Wat was hij een fantastische voetballer, maar wat is hij een waardeloze coach en nog beroerder als het om aankopen/verkopen gaat! Irritant gewoon dit zag iedereen voor aanvang van het seizoen al aankomen en toch stelt meneer weer moedewillig een jeugdteam op met enkele toppers in de dop ( Bazoer, Tete) . Maar zijn lievelingen Fisher,Veldman,en wannabe Ronaldo die zijn behalve te jong ook gewoon bij lange na niet zo goed als ze zelf denken. Ik zou zeggen doe mij en vele Ajacieden een groot plezier en rot op! Samen met je vrienden Overmars, Van der Sar, Bergkamp. En laat Seedorf het maar overnemen en geef hem card blanch wedden dat er een veel beter en veel volwassener Ajax staat. Met deze prutsers ga je nooit wat klaar spelen in Europa dat is hopelijk voor iedereen nu toch wel duidelijk.

17 december 2015 om 00:32

Clarence, een trainer die vier keer op rij kampioen werd een waardeloze coach noemen is te gek voor woorden. Je lult compleet uit je nek wanneer je denkt dat we met Seedorf beter en volwassener gaan spelen. Seedorf moet het dan ook met dezelfde spelers doen en zal echt niet beter presteren dan De Boer.

Misschien hebben ze wel allemaal een mentaliteitsprobleem: tegen molde zag je niemand een stap harder lopen toen het is Glasgow gelijk stond.
Ook zo'n leuk voorbeeldje: Veltman baalde niet na een gemiste kans tegen djeper vorig jaar. Als je echt graag wilt winnen zou je boos worden op jezelf vanwege die gemiste kans.
Daarnaast lijkt het niet erop dat Frankie zijn spelers kan motiveren. Als je hem vergelijkt met people managers als Klopp, Mourinho en Simeone staat frank alleen maar aan de kant toe te kijken en zegt hij weinig terwijl de hierboven genoemde managers springen schreeuwen en aanmoedigen. Spelers gaan voor dit sport coaches door het vuur. Voor frank lijken de spelers geen extra stap te willen zetten.
Daarom lijkt het me tijd voor nieuwe maatregelen: ten eerste een nieuwe coach, ten tweede een echte leider die alle spelers aanschreeuwt als ze verslappen.

Dus clubs als Molde heeft de boel beter voor elkaar dan een club als Ajax. Humm dan mogen niet de spelers maar Frank en Marc wel eens naar zichzelf kijken

17 december 2015 om 16:41

Dir roep ik al 4seizoenen Ik kijk dwars door de landstitels heen die Frank heeft gehaald. Matige trainer.

Het gemak waarmee spelers en trainers van Ajax praten over dat het beter moet is schandalig. Het is een chronisch probleem bij de club.Weg met dat bestuur en de trainers van het eerste team van Ajax. Frank selecteert en koopt fe spelers echt zelf. Dus hij moet niet zo zeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren