Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer legt uit: 'Gezien zijn blessure heb ik die keuze gemaakt'

Laatste update:

Davy Klaassen wordt door velen gezien als de beste speler van Ajax, maar heeft het dit seizoen door blessureleed niet gemakkelijk. De middenvelder heeft al geruime tijd last van zijn buikwand en kan daardoor niet altijd negentig minuten spelen. Tegen PSV en Excelsior bleef hij weliswaar de hele wedstrijd op het veld staan, maar in de duels daarvoor werd hij steeds vroegtijdig gewisseld.

/

Bij de afwezigheid van Thulani Serero speelde Klaassen als defensieve middenvelder, maar zondag was de Zuid-Afrikaan weer van de partij. Toch speelde Klaassen weer in een controlerende rol. "Gezien zijn blessure en ook gezien de tegenstander die veel lange ballen gaat spelen, heb ik die keuze gemaakt", legt Frank de Boer uit aan AjaxTV. "Ik denk dat een controlerende positie iets minder zwaar is voor Davy en denk dat hij het vrij goed heeft gedaan."

Eerder op de dinsdag zijn analist Jan van Halst nog dat hij Klaassen zo snel mogelijk weer in een aanvallende rol op het middenveld wil zien spelen: "Davy moet niet het slachtoffer van zijn eigen veelzijdigheid worden", benadrukte de oud-middenvelder in het Algemeen Dagblad. "Het is doodzonde dat zijn diepgang nu wegvalt. Davy heeft het juiste gevoel van timing en de rust om voorin snel te handelen. Hij moet daar deze zomer met de trainer afspraken over maken. Eisen van Frank dat hij als aanvallende middenvelder gaat spelen. Als hij volgend jaar nog in een controlerende rol speelt, stagneert hij in zijn ontwikkeling."

Davy Klaassen moet donderdag weer als aanvallende middenvelder spelen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blij met deze uitleg van Frank, nu begrijp ik het ietsjes meer omdat ik flink ziek werd van het feit. Dat Frank zijn spelers, op posities opstelt wat hen totaal niet eigen is.

Maar is het dan niet gewoon beter om Klaassen te laten banken, met pijn in mijn hart zeg ik dat omdat hij onze beste speler is. Maar dan kan Serrero weer terug op de Cvm positie, want aanvallend voegt hij 0,0 toe is enkel van nut in de 'anita' rol. En dan Bazoer en Sinkgraven aanvallender, de eerste is nu al een kei en de tweede geeft uitstekende passes en speelt lekker direct door naar voren. Iets wat ik graag zie, in plaats van dat vreselijk trage gebrei.

10 maart 2015 om 20:35

Nu heeft hij drie vliegen in 1 klap.
Bazoer leert aanvallender ingesteld te worden. Idem met Serero.
En Klaassen hoeft minder arbeid te verrichten. (Met het oog op volgend seizoen) dan krijg je 4 moderne middenvelders die alles kunnen en veel positiewisselingen zullen hebben tijdens de wedstrijd.

10 maart 2015 om 20:47

Maar Klaassen even de rust geven snap ik wel, de voorsprong op Feijenoord is vrij groot en het gat met PSV nagenoeg onoverbrugbaar. Met Andersen, Sinkgraven, Serero, Bazoer en eventueel Schone genoeg opties om Klaassen wat rust gunnen. Cruyff heeft niet zo heel lang geleden geopperd voor Klaassen op zes, en werd door vele voor gek verklaard. Had ie blijkbaar niet nog niet eens zo gek gezien.

10 maart 2015 om 22:19

Sorry hoor, maar jc zat er flink naast omtrent Klaassen op 6. Hij is zoveel minder op die positie. Zowel verdedigend als aanvallend. Toegevend, dat kan te maken hebben met zijn buikwandblessure. Eerlijk gezegd vind ik het zelfs knap dat hij speelt. Wel vind ik het begrijpelijk dat Klaassen nu daar speelt gezien de uitleg van frank. Echter kan hij Klaassen ook gewoon laten herstellen. We worden waarschijnlijk toch tweede.

11 maart 2015 om 02:06

Daarnaast kan ook riedewald op 6 uit de voeten

10 maart 2015 om 21:08

Serero heeft op elke positie 0.0 nut. Wat is dat een zinloze speler. Dus niet alleen aanvallend zoals je zegt Sulejmani.
Ook verdedigend bakt hij er geen reet van. Bij hetminst aan fysiek contact ligt hij al op de grond en als hij eens een bal veroverd komt hij niet verder dan een foute paas of dan een risicoloos tikkie breed. Ik hoop dat Ajax hier nu snel een alternatief voor vindt. Met spelers als Serero blijf je op dit troosteloze niveau hangen

10 maart 2015 om 21:39

Wat ben jij een sneue pessimist. Zo'n eentje van de lange zijde die bij de eerste keer balverlies al loopt te fluiten. Als je Ajax hebt gekeken dit seizoen heb je gezien dat met Serrero op 6 Ajax de beste wedstrijden heeft gespeeld en dat het de belangrijkste speler is dit seizoen. Belangrijker bijvoorbeeld dan Klaassen, dus laat Klaassen maar lekker banken, gooi er een operatie tegen aan, want een half fitte Klaassen is niks waard. Dat hebben de afgelopen wedstrijden wel aangetoond.

10 maart 2015 om 22:00

Over Klaassen ben ik met je eens voor de volle 100 %
Maar ik heb Serero nooit iets gevonden. Tegen Cambuur en Excelsior blijft hij wel overeind. Al speelde hij als een draak. Maar zet Serero nou eens naast Guardado bijvoorbeeld. Dat is toch een wereld van verschil? Serero heeft helemaal niets van bijvoorbeeld zijn kwaliteiten. Zie jij weleens een mooie voorzet of lange paas van Serero? Zie jij weleens een schot van Serero? Zie jij weleens een mooie steekbal van Serero? Dat heeft hij allemaal niet. Dus of je nou achter het doel zit of op de lange zijde, het is toch te weinig voor Ajax?

10 maart 2015 om 22:07

Hahaha Hansje is niet serieus te nemen. Ik denk zelf dat hij geen Ajax supporter is maar op deze manier zijn gal kan spuwen. Lees al zijn reacties maar eens na, hij wil zelfs Frank weg hebben.

Ontopic: Frank doet alles met een reden en soms iets teveel met een reden. Je kunt ook kiezen voor vastigheid en ritme dus spelers op hun positie houden en spelers wisselen op de positie waar blessures of schorsingen zijn. Maar vaak heeft ie gelijk maar op korte termijn zul je dan snel kritiek krijgen.

10 maart 2015 om 22:13

Hansie Hansie, je bent wel erg negatief man! Aanvallend vond ik Serero altijd tekort komen ook fysiek, heb daar ook veel discussies over gehad met Ajacieden. Maar op 6 benut je zijn kwaliteiten maximaal, dat moet je toegeven.

10 maart 2015 om 22:29

Dus omdat Hans een andere mening heeft is hij waarschijnlijk geen Ajacied? Goh logisch zeg.... Not!! Hij heeft gewoon gelijk over een paar punten. Serero geeft nagenoeg nooit een splijtende pass, crossbal over 40 meter. Zet amper tot nooit iemand vrij voor de goal en geeft meestal balletjes breed. Wel vind ik serero zijn kap en draai techniek geweldig. Draait 9vd10 x goed weg bij zijn directe tegenstander. Ook veroverd hij overduidelijk de meeste ballen op het middenveld van alle Ajacieden. Helaas levert hij vaak genoeg die bal weer snel in. Daarom hoop ik op een betere nr 6. Serero vind ik niet slecht, maar het moet als Ajax zijnde toch echt veel beter?

10 maart 2015 om 22:40

@thamike
Knap als je een reactie van mij kan vinden waarin ik zeg dat FDB weg moet.
enige kritiek die ik op hem gehad heb, is dat hij Vermeer te lang heeft laten staan en dat hij Fischer kapot heeft gemaakt. Verder ben ik een beetje klaar met zijn eeuwige analyse dat we steeds domineren. Maar vind het razend knap dat je met dit materiaal vorig jaar nog kampioen bent geworden.
Maar hoe je erbij komt dat ik niet voor Ajax ben, mag jij weten. Maar dit zorgwekkende niveau gaat mij wel aan het hart. Ik mocht in 1978 voor het eerst mee met mijn vader naar PSV uit en ga 37 jaar later nog steeds. Maar heb me zelden zo geërgerd aan het saaie tikkie breed en tikkie terug spel en snap niet waarom sommige mensen dat hier zo ophemelen. Je kan toch ook reëel zijn?
En als ik Serero slecht vind en ook duidelijk aangeef waarom, dan is daar niets mis mee vind ik

10 maart 2015 om 22:44

Maar Sulejmani, zeg nou eens eerlijk. Wie heb je liever. Guardado of Serero? Zie mijn stukje hierboven waarom ik dat zeg

10 maart 2015 om 23:13

@ Lee, ik zeg nergens dat als je een andere mening hebt dat je dan geen Ajacied bent. Ik geef aan dat ik ontzettend veel reacties van hem zie die buitenproportioneel negatief zijn. En dat ik daarom mijn twijfels hebt dus niet uit zijn verband halen.

@ Hansje,

Jij zegt in je eerdere post dat Serrero 0,0 toevoegt zowel aanvallend als verdedigend en dat nuanceer je een post later door te gaan vergelijken met Guardado. Nou is Serrero zeker geen wereld speler naar door te zeggen dat hij 0 toevoegde verdedigend is ver overtrokken. Hij heeft fantastische wedstrijden gespeeld met ondermaatse verdedigers achter hem. Pakt ontzettend veel ballen af en lost zijn gemis aan fysiek vaak op met inzicht, techniek en inzet. Probeert altijd een oplossing voorruit te zoeken.

Aanvallend mag hij veel meer brengen en zal hopelijk ook gebeuren als het achter hem een stuk stabieler staat. Maar dat hij 0 toevoegt doe je hem zwaar tekort.

11 maart 2015 om 06:15

Dat naar voren denken, vind ik dus niet. Ik vind hem opbouwend namelijk heel erg zwak. Daarom vergelijk ik hem met Guardado. Zo'n speler heeft Ajax gewoon nodig.
Maar over de verdedigers achter hem ben ik het met je eens. Als we hoger op willen, moet je ook afscheid nemen van Veltman, Boilesen en Viergever. Zie ADO uit waar je bijvoorbeeld de 0-1 niet even vast kan houden. Zo'n verdediging helpt Serero verder ook niet nee

11 maart 2015 om 09:06

Hansje1969, ongetwijfeld Guardado super jaloers op Psv. Dat is de enige speler van hen die ik zou willen hebben, en met hem waren we kampioen geworden denk ik. Ik vind dat Serero ook tekort komt, maar niet op 6 daar speelt hij het aardigs denk ik. Maar Bazoer zal het volgend jaar overnemen let maar op

11 maart 2015 om 19:01

Nou ik zou er wel meer willen. Met Guardado alleen zouden we het ook niet geworden zijn. Ik zou dan ook:
Luuk de Jong ipv Milik
Willems ipv Boilesen
Depay ipv Kishna
En dus Guardado voor Serero

11 maart 2015 om 19:37

Eens, behalve met Luuk de Jong. Dat vind ik niet zoveel, typische spits met de eredivisie als plafon. Milik kan nog beter worden, maar die moet ook zijn rechterbeen trainen het ziet er niet uit.

Hmm kan hij misschien wel de wedstrijd volmaken, maar zeker niet het niveau halen wat hij wel op de aanvallende positie haalt. Dan heb je dus een speler die niet een heel hoog niveau haalt, omdat hij de wedstrijd maar moet volspelen. Ik zie toch liever Bazoer teruggeschoven worden naar cvm (te jong? Die jongen speelt met het meeste rust van iedereen) en Sinkgraven + klaassen(niet heel goed in vorm door blessures) dan wel serero op de aanvallende posities.

10 maart 2015 om 20:34

Zit een verschil in het niet halen van zijn niveau op cam of een laag niveau. Klaassen speelde meer dan prima daar. Is coachend sterk, weet wanneer er druk gezet moet worden en weet wanneer hij waar op het veld nodig is. Dat is zijn kracht voorin, maar ook achterin. Als hij op deze plek ritme kan opdoen, zou ik het lekker doen. Er is gewonnen, hij heeft 90 min in de benen. das belangrijkste.

Is het toeval dat alle spelers onder FDB op zoveel verschillende posities inzetbaar zijn? Het lijkt zo alsof je in zijn filosofie elke rol moet kunnen invullen. Lijkt in die zin op totaalvoetbal. Alleen het spel ziet er bij ons niet uit helaas...

Dat zei ik vanmorgen ook al. Dat had Klaassen ook al in een interview gezegd.

10 maart 2015 om 20:41

Toch vreemd dat je een speler vanwege fysieke ongemakken WEl opstelt op een andere plek dan de positie waar hij voor geschikt is. Ik zou eerder verwachten dat je zo'n speler rust geeft

10 maart 2015 om 21:16

Met rust gaat het niet over, hij hoopt te kunnen spelen tot het eind van het seizoen en operatie, mocht dit niet willen dan eerder operatie.

10 maart 2015 om 21:56

Dan is het jammer, gewoon 60 minuten spelen als AM dan. Serero voegt niks toe als AM. Klaassen is veel minder als Cvm. Sinkgraven of Andersen kunnen ook half uurtje spelen dan

Dus met andere woorden. Ajax past zich nu aan Excelsior terwijl ze thuis spelen, en gaan niet uit van hun eigen kracht. Geen wonder dat Ajax maar 1 keer scoorde.

Geen toptalent, leuke doornsee middenvelder voor (uiteindelijk) de Europese subtop. Hopelijk nog paar jaar bij Ajax.

10 maart 2015 om 22:18

Meningen verschillen, ik vind Klaassen en Bazoer de grootste talenten van het eerste.

Een speler met een blessure stel je niet op omdat de speler niet voluit kan gaan. Tegen Excelsior had De Boer ook kunnen kiezen voor het middenveld Schöne, Serero, Bazoer. Gewoon een keer met de punt naar voren spelen in eigen huis tegen een zwakke tegenstander. Klaassen kan/durft niet voluit te gaan door zijn blessure en het is te gek voor woorden dat De Boer een geblesseerde speler opstelt. De drie punten hebben we overigens te danken aan Zivkovic die beslissend was door zijn voorzet op maat en niet door de tactiek van De Boer.

Ik vond het al raar dat Klaassen daar speelde terwijl Bazoer eigenlijk een 6 is en Serero het daar al eerder goed deed. Maar dit verklaard het wel. Maar alsnog zou hij beter wat rust kunnen krijgen om beter te herstellen dan. Blijkbaar is hij te belangrijk of vind de Boer de alternatieven niet voldoende...

Als je iemand gaat beperken door hem op te stellen op een positie die hem niet helemaal ligt, vooral zodat het voor Klaassen minder zwaar wordt, dan kan je hem net zo goed niet opstellen. Niemand heeft er dan een voordeel bij, zeker niet als je een Serero ook nog eens op een positie gaat zetten die hem minder ligt dan de verdedigende middenvelder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren