Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer kritisch op opstelling van Ajax: ‘Die speelt met zijn schoendozen om’

Laatste update:

Ajax begint zaterdagmiddag aan het uitduel met VVV-Venlo met Lassina Traoré in de spits. De negentienjarige aanvaller krijgt in de punt van de aanval de voorkeur boven onder meer Zakaria Labyad en Dusan Tadic. Laatstgenoemde speelt wel, maar vanaf de linkerflank. Volgens Ronald de Boer treedt Ajax daarmee zeker niet in zijn sterkste formatie aan.

De Boer vindt in De Eretribune van FOX Sports dat Traoré voetballend tekort komt om als spits van Ajax te fungeren. "Traoré, die is fysiek heel sterk, waardoor je een aanspeelpunt hebt", begint de oud-middenvelder positief. "Het voetballende gedeelte daarentegen, waarmee je veel in aanraking komt als spits van Ajax, dat is bij Traoré echt matig. Hij heeft af en toe zijn schoendozen nog om, zeggen wij dan."

In het begin van het seizoen werd Labyad veelvuldig gebruikt als spits bij Ajax. Ook die optie ziet De Boer niet erg zitten. "Hij is een beetje zoals ik vroeger was, een beetje een alleskunner. In het fysieke gedeelte schiet hij wel tekort, maar dat is ook niet erg, in mijn ogen is hij geen spits, maar een buitenspeler." Volgens De Boer kan Ajax met de huidige selectie het best met Tadic in de spits spelen.

De clubtopscorers van Ajax de laatste seizoenen.

"Als je die drie op een weegschaal legt, dan is Tadic de beste optie. Die kan dat ook, de bal bij zich houden. Maar die heeft nog meer gevoel, kan mensen in stelling brengen, en scoort ook nog redelijk veel in die positie. Met Tadic in de spits heb je ook nog genoeg opties aan de buitenkant, met Antony, David Neres en Quincy Promes. Daar kun je best wel mee spelen", vindt De Boer.

FOX Sports toont vervolgens de lijst met clubtopscorers van Ajax de afgelopen seizoenen. "Dit is natuurlijk een verschrikkelijk lijstje", reageert Hugo Borst, eveneens aanwezig in de studio. "Ajax heeft pretenties, Ajax heeft een verleden, Ajax trommelt zich op de borst en wil zich meten met de Champions League-top. Maar wat mij opvalt dat het eigenlijk niet meer gelukt is na Zlatan Ibrahimovic, die gek genoeg ook niet echt geslaagd is bij Ajax, om een grootheid te hebben à la Cruijff, Van Basten. Of zelfs Bosman, of Kieft. Ergens is er de klad in gekomen. Ze kunnen hem niet scouten, maar ze kunnen hem ook niet opleiden. Dat is zorgwekkend."

Heeft Ronald de Boer gelijk over Lassina Traoré?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er wordt gegokt op Brobbeast. Die maakt nu vlieguren in jong. Kan wat mij betreft in de winter aansluiten. Ook sterk en voetballend vele malen beter dan Traoré

24 oktober 2020 om 16:56

@WouterSL, nee hoor men rekent gewoon op Traore. 19 wedstrijden gespeeld Ajax 1, ongeveer 700 minuten met 4 goals en 5 assists. Is gewoon ruimschoots elke 80 minuten bij een goal betrokken als 19 jarige. Jong Ajax 33 wedstrijden, 2370 minuten met 22 goals en 11 assist. Daarmee betrokken bij een doelpunt elke 71 minuten. De gemiddeldes zijn enorm hoog. En nu tegen VVV ook alweer een assist en goal.

24 oktober 2020 om 17:13

Zo dat wist ik niet. Maakt op mij geen indruk, maar de cijfers liegen niet.

24 oktober 2020 om 17:28

@Wouter, het is niet altijd soepel en verfijnd zoals we (aldus de Boer) gewend zijn geweest met de voormalige top spitsen. Alles bij elkaar doet hij het tot op heden als 19 jarig ventje gewoon meer dan prima. Hij is ook pas 1,5 - 2 jaar in Nederland onder andere. Voor de CL is Tadic vaste keuze. Voor de 28 eredivisie wedstrijden buiten PSV/AZ/Feyenoord om is hij meer dan prima.

24 oktober 2020 om 17:54

Heeft nu 4 goals en 3 assists dus dat gemiddelde word nog beter.

Borst is echt onzin aan het praten. Nog niet zo lang geleden hadden we Suarez en Huntelaar in de spits. Verder scoort Ajax eigenlijk altijd wel, met of zonder echte spits.

24 oktober 2020 om 17:23

Daarom. Daarbij was Lukaku toen erg vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Brobbey nu. En het is altijd maar de vraag hoe zulke spelers het bij ons eerste zouden doen. Qua basistechniek zijn ze niet echt verfijnd..

24 oktober 2020 om 17:26

@ De Toekomst, nu heeft Brobbey wel een bijzonder goede basis techniek en zeker voor zijn postuur. Desondanks heeft hij nog wel redelijk moeite met aanhaken bij Jong. Is technisch beter dan Traore, alleen schiet laatst genoemde ze er tot op heden vaker in.

24 oktober 2020 om 19:29

@detoekomst: Hm, Lukaku was op zn 16e al 1.90 ofzo en is ook een veel betere kopper (niet enkel door zn lengte, maar ook qua techniek), maar verder zijn ze vrij goed te vergelijken qua postuur. Brobbey is overigens redelijk verfijnd hoor, maar vergeet niet dat hij de hele tijd schoppen aan het opvangen is van verdedigers in zn rug (soms 2-3 tegelijk). @bergkamp: Brobbey mist nog inhoud, net als Unuvar, daar zijn ze hard mee bezig, maar eigenlijk is het nog niet op KKD niveau. Vorig jaar bij o19 hadden ze daar ook moeite mee, heeft Heitinga wel eens verteld. Hun voetballende ontwikkeling loopt gewoon voor op hun fysieke ontwikkeling, voornamelijk qua inhoud dan natuurlijk, want Brobbey is echt een beest. Dat is ook de voornaamste reden dat hij nog niet echt aan 1 ruikt.

Leuk verhaal Ronald. Een kwartier op weg bij VVV -Ajax en Traote heeft er een bal
In liggen en een assist. Wat heb jij een kijk op het spelletje!

24 oktober 2020 om 17:00

Wees eerlijk in alle wedstrijden hiervoor heeft ie niks laten zien. Iets met 1 zwaluw....

24 oktober 2020 om 17:03

@Spccerfan, lees even de statistieken hierboven. Ondertussen 2 goals en 1 assist. Dit brengt zijn gemiddelde op elke 70 minuten betrokken bij een doelpunt als 19 jarige.

24 oktober 2020 om 17:03

Ok, en inmiddels staat ie op 2 goals en een assist. 3 zwaluwen gaat al goed richting zomer.

24 oktober 2020 om 17:12

Vorige week ook bij twee goals betrokken, oa strafschop mee.

24 oktober 2020 om 19:13

Was Cassiera ook gelukt. Betekent dat dat iemand een goede spits is voor Ajax?

24 oktober 2020 om 17:32

Hadden er 2 meer moeten zijn hoor. Dat is denk ik wat Ronald bedoelt. Goeie spits maar deze goals had labyad ook gemaakt.

24 oktober 2020 om 18:05

Sterker nog hij heeft er 4 gemaakt. Ronald kan zijn mond met bleekwater spoelen. Oh wat heeft Traore heerlijk sportief z'n weerwoord gegeven.

24 oktober 2020 om 20:39

Ik denk inderdaad dat Ronald even moet terugkomen op zijn uitspraak, ondanks het hele zwakke spel van VVV.

Maar wat moet ten hag dan? Elke wedstrijd z’n beste 11 opstellen? Die raken dan snel uitgeblust. Kijk eens hoeveel wedstrijden er gespeeld moeten worden in korte tijd. Ik zie ook liever Huntelaar een keer basis beginnen. Vooralsnog heeft traore een assist en een doelpunt op zak deze wedstrijd. Mag ook wel eens

24 oktober 2020 om 17:07

Vooralsnog rendeert Traore in deze wedstrijd prima. Natuurlijk, het is tegen VVV, maar meer dan goed genoeg is hij nu.

24 oktober 2020 om 17:10

Huntelaar is verleden tijd. Traore is veel lastiger voor de tegenstanders.

Lijkt me idd dat Huntelaar en Suarez eve vergeten worden. Die waten wat sneller weg dan spitsen vroeger, geldt natuurlijk ook voor Ibra. Niettemin is het qua scouting op Ibra na, wel beroerd. Iedereen kan spits uit NL oppikken. Isak, Haaland, het gaat misschien te ver maar helemaal onhaalbaar leken me ze niet. Qua opleiding is het wel vrij dramatisch, dat begon al met Schulp, Hose, Castillon en dat soort gasten: leuk in de jeugd maar geen perspectief, kwaliteit etc. (zelfde geldt voor oneindige stroom aan zelf opgeleide vleugelspitsen), verder aantal naar buitenland uiteraard zoals oa Malen. Maar toch is het geen best lijstje.. (geldt ook voor rest van NL gek genoeg). Misschien omdat je echte spitsen niet kunt opleiden? Maar gewoon toevallig binnenkomen en doorstromen?

Brobbey, nee die wordt het ook niet.maar voor alle duidelijkheid, Malen en Bergwijn komen uit de Ajax jeugd maar besloten zelf om te vertrekken.ik denk dat Malen wel een topper kan worden.

24 oktober 2020 om 17:27

Had heerlijk geweest als we Malen nog hadden gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren