Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Je hoeft niet altijd ten koste van alles op te bouwen’

Laatste update:

Ajax ging er in de derde voorronde van de Champions League af tegen Rapid Wien: in Oostenrijk werd het na een 0-2 voorsprong toch nog 2-2 en in de return verloor het team van Frank de Boer met 2-3 op eigen veld. Toch begon Ajax de competitie vervolgens met twee zeges achter elkaar en vrij overtuigend: 0-3 bij AZ en 3-0 thuis tegen Willem II. Dat kwam mede doordat de mindset anders werd bij de Ajacieden.

/

In gesprek met Ajax TV krijgt De Boer de vraag voorgelegd of de spelers snel geleerd hebben van de fouten die gemaakt werden tegen Rapid. “Ja, dat denk ik wel. Er zijn momenten dat je gewoon meer voor zekerheid moet kiezen”, reageert De Boer. “Door die zekerheid weet je ook: oké, we staan onder druk, ik geef die bal daar en dan staan daar direct drie, vier mensen omheen om direct druk te kunnen zetten.”

“Dat is een andere mindset, die de spelers moesten hebben, om niet altijd de voetballende oplossing te zoeken. Dat ze soms ook weten: hij gaat een bal lang geven, dan gaan we voor het duel of de tweede of derde bal”, legt de trainer van de Amsterdammers verder uit in gesprek met het tv-kanaal. “Als je ’m daar verovert, staan zij met drie man achter. Dat is een andere denkwijze, je hoeft niet altijd ten koste van alles op te bouwen. Dat heb je denk ik ook wel gezien tegen Willem II, waardoor je dus minder risico’s neemt in de opbouw.”

“Maar als je kán opbouwen, laat dat heel duidelijk zijn, moet je het doen. Soms is het alleen lekker om de druk te verplaatsen naar de andere kant”, vindt De Boer. Ajax is voorlopig samen met Feyenoord lijstaanvoerder en neemt het zondag buitenshuis op tegen NEC. Donderdagavond wacht in de Europa League-voorronde eerst nog de ontmoeting met het Tsjechische FK Jablonec.

Er wordt te vaak voor de voetballende oplossing gekozen bij Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goh je meent het?
Volgens mij moet je dat als coach er in rammen... Als je hoog druk zet dan moet je bij overname van de bal ook meteen door drukken naar de goal. Terwijl bij Ajax vaak opgebouwd gaat worden.
Leer die jongens maar hoe ze in 2 a 3 passes voor de goal kunnen komen. Misschien kan je voor dat aspect even bij PSV kijken, en dan helemaal hoe ze dat vorig jaar deden.....

19 augustus 2015 om 18:49

Nou, het duurde lang, maar het kwartje is gevallen in Amsterdam. Dat dat zo lang heeft moeten duren is toch echt een foutje van de Boer. Dit zal bij de spelers toch al wel bekend zijn geweest of is dit iets waar ze nog nooit over gehoord hebben?

19 augustus 2015 om 18:59

T gaat 2 wedstrijden goed. Tegen een leeg gekocht Az en een bij mekaar geraapt zooitje Willem 2. En nu al snappen ze t? Wel erg optimistisch lijkt me.

19 augustus 2015 om 20:10

Als je realistisch bent en vergelijkt met vorige seizoen. Dan heb ik al meer goede dingen gezien, dan vorig jaar!

Tuurlijk is het optimistisch. Maarja er zijn al genoeg azijnzijkers actief op dit forum...

19 augustus 2015 om 20:10

Helemaal mee eens! Hét wordt tijd dat Ajax sneller voor de goal van de tegenstander komt i.p.v. hét oeverloze getik van de centrale verdedigers!

Er wordt vooral vaak voor de verkeerde voetballende oplossing gekozen.

Maar een lange bal is vaak ook geen gouden greep voor Ajax, Milik houdt slecht ballen vast en de duels voor de afvallende bal worden ook vaak verloren door de middenvelders van Ajax. Vooral in Europa wordt dit vaak pijnlijk duidelijk bij Ajax. Ik ben erg benieuwd naar donderdag, Bazoer is nog niet de spelverdeler die de aanvallen kan opzetten, volledig logisch gezien zijn leeftijd op dit moment. Maar daardoor wordt het aanvalsspel van Ajax in mijn ogen te vaak bepaald door bevliegingen van ( met name) El Ghazi. Ondertussen worden er wel risicovolle passes gegeven door de as op zoek naar de aanval, al met al een gevaarlijke combinatie. Ik zou bijna zeggen, gooi Sanogo voorin erin, maar wat ik tot nu toe van hem heb gezien is hij ook helemaal niet goed in het vasthouden van een bal.

19 augustus 2015 om 18:51

Beetje onzin wat je nu zegt, Milik wint veel kopduels en kan zeker wel een bal vasthouden. Hij heeft zo te zien ook op zijn aanname getraind want hij legt ze bijna allemaal in 1 keer stil. Voetballend is Milik niet zo goed, het lijkt alsof alles een seconde later gaat bij hem. En Gudelj en Bazoer winnen gewoon veel duels op het middenveld. Zoals Ajax tegen Willem 2 speelde vond ik wel goed, ze speelden met lef en gingen voor elke bal. Hopelijk houden ze dat vol.

20 augustus 2015 om 12:44

Nee hoor Milik kan idd slecht een bal vasthouden.

Lange ballen zijn ook niet de oplossing, want we hebben niemand voorin die een bal kan vasthouden of überhaupt kan veroveren. Ajax moet gewoon wat risicovoller spelen en de bal in een paar keer combineren voor het doel proberen te krijgen, niet in twintig keer.

De Boer weet het leuk te vertellen, maar dit had er natuurlijk al in de voorbereiding ingestampt moeten worden. Het is te belachelijk voor woorden dat je vrijwel de hele zomer bezig bent met die twee wedstrijden om vervolgens op zo'n manier uitgeschakeld te worden. Van alle teleurstellingen van de afgelopen jaren, reken ik deze echt aan Frank de Boer.

Overigens heb ik nog niets van een andere mindset gezien tijdens de afgelopen wedstrijden. Zowel tegen AZ als Willem II vond ik de uitslag geflatteerd. Er is nog een hoop werk te doen voor de Boer om dit team op de rails te krijgen.

19 augustus 2015 om 18:51

De kansen die weggegeven zijn, waren tenminste niet zo kinderlijk als tegen Wien... dat is de vooruitgang.

Geflatteerd vond ik het tegen Willem 2 niet... als mr. El Ghazi nog iets scherper was geweest had hij al op 6 uit 2 kunnen staan.

Vind het vervelender dat er een uitstraling van het veld komt dat het op 80 procent ook wel kan.

Tempo moet gewoon omhoog .. Klaar! Die gasten moeten moe willen worden ook al gaat het makkelijk zoals tegen Willem 2.

Zo, en daar komt Frank na 4 jaar ook achter!

Man man man... als hij net zo had gevoetbald als dat hij trainer is had hij de bal van zijn leven nooit gegeven! En was het Nederlandse volk nooit zo in extase geweest na een goal van Oranje (m.u.v. van Basten tegen de Duitsers dan misschien, maar toen was ik er nog niet)

19 augustus 2015 om 20:03

En wat denk je van de bal op Bergkamp tegen Argentinië.

Ik had liever gehad dat die gewoon van Rapid Wien had gewonnen dan van een nog niet ingespeeld Willem 2 en een verzwakt AZ want dat is natuurlijk geen maatstaaf waar we zijn. Nu zitten we een heel seizoen zonder CL dat vind ik veel rampzaliger. Dat komt gewoon door grote miskopen. Een speler halen van het niveau AZ en spelers huren die niet eens eredivisiewaardig zijn. Had liever een speler gehaald in Spanje of Duitsland of Brazilie. Daar lopen echte talenten rond. Nederlanders kunnen bovendien niet eens verdedigen en dan moeten we met spelers dpen a la Heitinga en Veltman. Om je kapot te schamen. Schop die Overmars maar eens onder zijn billen Frank en ga eens spelers eisen in plaats van je als een braaf hondje te gedragen!

zo zie je maar dat een beginner coach geen goed idee is voor een club als ajax, hij heeft wel de kampioenschappen binnen gehaald, maar toen ie pas aangesteld werd, zei hij juist dat ie geen ballen uit paniek de tribune in wilde zien gaan, is toch echt een 180graden draai hier.
door schade en schande .....

19 augustus 2015 om 19:27

Ach, de Boer begon (te) ambitieus om totaalvoetbal te spelen. Ik vind het huis knap als een trainer zijn eigen fouten inziet en daardoor zijn tactiek aanpast. Al had het in het geval van Frank wel iets sneller gekund, maar door de zeer magere weerstand in de eredivisie die jaren was daar wellicht onvoldoende prikkel voor.

20 augustus 2015 om 01:33

Helemaal mee eens Delft, bij sommige is het glas altijd halfleeg!

Hè, hè eindelijk. Ik hoorde eerst niets anders dan de term "onder de druk uitvoetballen". En De Boer snapt nu dat je dat vaak kunt oplossen door de bal gewoon simpel weg naar voren te rammen. En als de tegenstander dan de bal in ontvangst neemt, dan zet je hen onder druk.

Met altijd maar dat opbouwen vanuit de verdediging, creëer je altijd dat de tegenstanders je verdediging onder druk gaan zetten.

Het duurt 4 jaar maar dan komt hij toch wel tot een conclusie die die na 1 jaar al had kunnen trekken.
Wel jammer want als hij zijn tactiek aanpast is de kans groot dat we dit jaar (vitesse) ze niet van de mat speelt.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren