Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Dat we voor de vijfde keer op rij kampioen kunnen worden leeft wel'

Laatste update:

Ajax werd de laatste vier jaar kampioen in de Eredivisie en presteerde het in de clubgeschiedenis nog nooit eerder om vier titels op rij te pakken. De honger van de Amsterdammers is echter nog niet gestild en het doel is om ook dit seizoen weer bovenaan te eindigen. Halverwege het voetbaljaar bedraagt de achterstand op lijstaanvoerder PSV vier punten.

/

Davy Klaassen heeft er vertrouwen in dat deze achterstand nog ongedaan gemaakt kan worden. "Dat we voor de vijfde keer op rij kampioen kunnen worden leeft wel", zegt de middenvelder tegen Ajax TV. "Daar hebben we in het begin van het seizoen ook over gesproken. Je kunt toch historie schrijven als team en als club. Dat is iets wat we heel graag willen."

Ajax zette in de afgelopen jaren steeds een succesvolle inhaalrace in en Klaassen is van mening dat zijn ploeg steeds beter begint te voetballen. "De laatste wedstrijden zijn we goed bezig en pakken we steeds drie punten. Na ADO Den Haag-uit (1-1, red.) zag je dat we voetballend beter gingen spelen", aldus de middenvelder.

Denk je dat Ajax opnieuw kampioen zal worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De echte honger ontbreekt

26 december 2014 om 08:00

Nee, de kwaliteit van de concurrenten ontbreekt dit seizoen niet. Zo goed is ajax helemaal niet geweest de afgelopen 4 jaar.

26 december 2014 om 09:14

Mag ik je er even aan herinneren dat Ajax in 2012 kampioen werd en dat PSV in mijn ogen meer kwaliteit had als nu met Mertens ,strootman en v Bommel om er maar even 3 te noemen dus die vlieger gaat niet op hoor , ik zeg niet dat Ajax zo denderend speelt maar als ik sommige reacties lees hier is Ajax al 4 maal met geluk kampioen geworden en dat is natuurlijk niet zo want kampioen word je niet met mazzel want kampioen ben je met de meeste punten en dan ben je gewoon terecht kampioen, en als jij vind dat Ajax niet zo goed was de afgelopen 4 jaar dan waren de anderen nog slechter toch ?

26 december 2014 om 09:30

Het is in dit verband niet zo interessant hoe goed je bent zolang je, over de hele, beter bent dan de rest. Dat zijn ze al vier jaar. Tussenstanden tellen niet.

In drie van die vier jaren keken ze in de winterstop tegen een achterstand aan en riep het hele land dat ze er niks van bakten, en oeps aan het eind hadden ze toch net wat meer punten bij elkaar verzameld dan de rest.

26 december 2014 om 10:17

Ja Swong het ligt er aan dat de rest zo slecht was en Ajax kan eigenlijk ook niks maar ja er moet iemand kampioen worden. Hahaha als je er zelf in maar in gelooft

26 december 2014 om 10:32

Ze worden terecht kampioen omdat ze de meeste punten halen, maar zijn wel 4 jaar kampioen der armoede. Het niveau van de competitie is zo ziekelijk laag dat het bijna zielig is. Als je ziet dat Ajax in al die jaren geen een keer door de groep van de Champion League komt is dat diep triest. Ja leuk 4 x kampioen maar je stelt niks meer voor Europees en vliegt er gewoon elke keer in de groep uit.

26 december 2014 om 11:02

Zo goed was Ajax helemaal niet.....
Nou ben verre van een Ajax fan hoor, maar zo goed waren ze niet? Schijnbaar wel goed genoeg om 4 keer kampioen te worden.... Dus ze waren gewoon de beste de afgelopen 4 jaar. En volgens mij kunnen we ook niet zeggen dat een andere club voorgaande jaren eigenlijk meer aanspraak op de titel maakte.....

Mogen ze wel eens beter gaan spelen. Ze pakken punten maar de manier waarop is erg teleurstellend.

26 december 2014 om 07:50

En weinig hoopgevend. (Excuses kan niet bewerken op telefoon)

26 december 2014 om 08:33

Kan wel, je vinger 1 a 2 seconden op je bericht leggen

26 december 2014 om 08:34

Oeps je hebt gelijk.

26 december 2014 om 12:34

FGg

Na ADO-uit kwamen inderdaad 3 aardige potjes, maar de laatste 2 tegen Vitesse en Excelsior waren weer dramatisch. Zal beter en vooral stabieler moeten na de winterstop.

26 december 2014 om 09:04

Vitesse is denk ik wel een bewustje geweest.. Beter op 2 fronten strijden. En Excelsior uit is altijd lastig ivm veld.

26 december 2014 om 09:10

Excelsior uit was op een kunstgrasveld. Een team als ajax zou dan in 10 tempo's hoger kunnen spelen dan ze nu deden. Dit was gewoon een zeer slechte wedstrijd, waar ze heel goed wegkomen. Ik zie ajax trouwens gewoon kampioen worden, PSV krijgt haar welbekende dipje ook wel weer. Na de winterstop.

26 december 2014 om 09:18

Als het kunstgras droog is wordt het er echt niet sneller op. Het waaide hard dan heeft sproeien echt geen nut op kunstgras.

26 december 2014 om 09:19

Op dit moment kan Ajax vrij weinig hoger spelen... Hoe kan hij zeggen dat ze steeds beter spelen Excelsior was dramatisch ondanks het kunstgras en hebben ze echt zoveel geluk gehad en tegen Vitesse zijn ze gewoon weg gespeeld hoezo beter

26 december 2014 om 09:55

Nee vitesse is geen bewustje geweest, daar zijn ze gewoon afgetroefd op felheid en doelgerichtheid.

26 december 2014 om 09:57

Over dat dipje van PSV word door iedereen gesproken, vorig seizoen (1e onder Cocu) hadden ze na de winterstop juist een goede serie tot Cocu ziek werd en Faber de coach werd.
Die vlieger gaat dus niet op.

26 december 2014 om 10:00

Waarom zou PSV een dipje moeten krijgen, hadden ze vorig seizoen ook niet. Ajax heeft ook niet de slechte start gehad die ze de afgelopen jaren hadden.

26 december 2014 om 10:28

Excelsior heeft eigenlijk maar een goede kans gehad en dat was die van stans. De rest waren een paar afstand schoten. Dat is ook de voetbal wet als je ze niet maakt vallen ze aan de andere kant.

26 december 2014 om 12:36

Oh ja joh? Ze hebben bewust in de eigen Arena met 0-4 van Vitesse verloren... En dat voor tienduizenden supporters. Laat me niet lachen!

Dat interview was twee weken geleden gehouden? Na vorige week zou ik niet durven beweren dat ze steeds beter gaan voetballen.

Zeker nog steeds in de war van die pot tegen Vitesse.

26 december 2014 om 12:37

Inderdaad. Ajax verdient het niet om kampioen te worden, veel te wisselvallig.

PSV speelt ook niet zo denderend en winnen ook hun wedstrijden zelfde als Ajax. Hopelijk hebben clubs na de winterstop een goede tactiek voor heg voetbal van PSV. Na de winterstop moeten we er gelijk al staan met Groningen en Feyenoord thuis en dat uit na Vitesse ook niet verliezen en dan afwachten wat PSV doet.

26 december 2014 om 12:38

Niet denderend? Bij 80% van de wedstrijden die PSV speelt wordt de tegenstander gewoon weggespeeld. Ajax is te wisselvallig en verdient het niet. PSV speelt met veel meer overtuiging hun wedstrijden uit.

26 december 2014 om 12:51

Het is niet zo dat ze de pannen van het dak spelen. Vind ik dan.

26 december 2014 om 14:19

@lighttown

Het enige verschil tussen ajax en psv i dat psv 2x in blessuretijd een gelijkspel hebben omgebogen in winst. Dat zijn de 4 punten voorsprong van psv. In de thuiswedstrijden is psv wat beter dan ajax, al hebben ze tegen feyenoord wel heel erg gezwijnd. Maar in de uitwedstrijden is psv wel heel erg matig hoor.

Zolang Ajax op minder dan 8 punten van PSV af staat doen ze gewoon mee voor de titel. Natuurlijk was het allemaal voor de winterstop niet even goed, maar dat geldt voor andere clubs ook. PSV heeft hier en daar ook geluk gehad. Ik denk dat het programma in het voordeel van Ajax is. Verder denk ik dat ze zich in de winterstop gaan versterken. Ook krijgen een aantal jonge talenten weer een kans. Daar heeft Ajax altijd een goede aanvulling vandaan.
Vergeet nog te zeggen dat Ajax een zwaarder programma had met de Champions League wedstrijden. Daardoor kon het voetbal niet altijd even sprankelend zijn.

Davy Klaassen heeft al geschiedenis geschreven door met Ajax de slechtste kampioen ooit te worden sinds de invoering van het driepuntensysteem.
Dat Ajax weer moet hopen op een inzinking van een concurrent zegt wel genoeg over hoe Ajax er zelf voorstaat.

27 december 2014 om 00:26

Zegt dat iets over de concurrentie de afgelopen jaren of over Ajax? Het is natuurlijk erg makkelijk om te roepen dat Ajax kampioen werd doordat de concurrenten het af laten weten maar, 4 jaar op rij? Dan krijg ik toch het idee dat Ajax de afgelopen 4 jaar toch echt beter was. Maar, misschien denk ik wel te simpel....

27 december 2014 om 03:32

Misschien wel, misschien ook niet. Natuurlijk was Ajax de afgelopen jaren de betere club, maar dat het genoeg had aan maximaal 76 punten om kampioen te worden, dat zegt dan ook wel iets over de concurrentie.
Het jaar voordat Ajax eindelijk weer kampioen werd, werd Twente kampioen met 86 punten. Ajax werd tweede met een puntje minder en PSV werd derde met 78 punten. De nummer drie van dat jaar haalde dus meer punten dan waarmee Ajax de afgelopen jaren kampioen is geworden.
Dus ja, Ajax is kampioen geworden omdat het meer punten haalde dan de rest, maar het was toch echt dankzij het gebrek aan concurrentie.

Ik denk van niet dit jaar, als je zet hoe simpel ze soms worden weggspeeld, dat heb ik in voorgaande jaren niet zo erg gezien!

PSV en Ajax spelen allebei erg matig, maar pakkentoch veel punten. Maar als ze straks net zo spelen als in de eerste seizoenshelft, dan gaan Ajax en PSV nog veel punten verspelen. Misschien wel zoveel dat Feyenoord nog zou kunnen gaan profiteren. Ik, als Ajax-supporter, vind dat Feyenoord het beste voetbal heeft gespeeld van voor de winterstop. Op de eerste paar wedstrijden na, maar dat is logisch, ze moesten hun hele verdediging vervangen.

26 december 2014 om 14:07

Gezien de wedstrijden van Feyenoord zouden ze idd bovenaan moeten staan nu. Vind ook dat hun het beste voetbal gespeeld hebben. Ze hebben pech gehad tegen Ajax en PSV beiden wedstrijden hadden ze moeten winnen.

Ajax voor de 5e x kampioen, gaaaaaap
Daar gaan weinigen meer naar uitkijken, het Ajax bestuur zal er ongeveer hetzelfde overdenken
(weer niks in de CL, alleen "maar" kampioen)

27 december 2014 om 00:29

27 miljoen....
Meer dan de begroting van zo ongeveer de laatste 5 clubs van de eredivisie. Ik denk dat het bestuur tekent voor 'alleen maar kampioen'

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren