Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dat gejammer van Veltman woensdag, daar stoor ik mij enorm aan’

Laatste update:

Een supporter van Ajax zette het mobiele nummer van Michiel Kramer online en de spits van Feyenoord ontving sindsdien honderen berichten en oproepen van doorgedraaide supporters. Kramer is blijkbaar niet populair bij de supporters van Ajax. Trainer Henk Fraser van ADO Den Haag speelde in het verleden ook bij Feyenoord, maar hij werd nooit lastig gevallen door Ajax-fans.

/

Fraser, die bekend stond als een keiharde speler, laat aan het Algemeen Dagblad weten dat hij zich alleen in het veld slecht heeft gedragen. “Daarbuiten heb ik nooit gekke uitspraken gedaan over Ajax. Michiel is meer gehaat dan ik ooit was”, laat Fraser optekenen.

“Kijk, de één heeft moeite met schoppen, de ander met zuigen”, gaat Fraser verder. “Ik heb dat een beetje met Joël Veltman. Dat gejammer van woensdag, daar stoor ik mij enorm aan. Moet hij niet doen.” Fraser doelt op een incident tussen Kramer en Veltman in de bekerklassieker. Veltman ging naar het gras na een aanvaring met Kramer en in de media riep de mandekker van Ajax de tuchtcommissie in Zeist op de beelden eens goed te bekijken.

De reactie van Joël Veltman was overdreven

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat mag hij vinden, ik vind dat Veltman niet veel fout deed. Hij kreeg een duw in zijn gezicht, dat is gewoon een feit. Verder vond ik de tegengoal een overtreding. Ik denk dat Veltman recht van spreken heeft, maar dat zal niet iedereen met me eens zijn.

31 oktober 2015 om 12:54

Ze hielden elkaar vast. Beiden deden precies hetzelfde. En wat heeft dat janken voor zin? De uitslag verandert toch niet meer. Geef het een plekje, de wereld is niet vergaan..

31 oktober 2015 om 14:21

Veltman is vlak na de wedstrijd geinterviewd en klaarblijkelijk nog gefrustreerd, zo raar was het toch niet wat hij zei? Een man als Fraser zou zich juist moeten kunnen inleven met zo een speler. Veltman speelt een puike partij, scheids is zijn fluitje kwijt en Veltman scoort zeer ongelukkig in zijn eigen goal. Fraser kan zich beter gaan storen aan het spelniveau van Ado.

31 oktober 2015 om 16:37

Veltman had netjes zijn handjes in de lucht of hield hij het shirt en de broek van Kuyt vast?
Ajax moet zich beter wapenen wanneer er vechtvoetbal wordt gevraagd. Daar gaan ze in europa ook nogal eens door tenonder. Ook tegen de mindere Goden

1 november 2015 om 00:02

De KNVB oproepen om de beelden te bekijken is gewoon matennaaierij. Enorm oncollegiaal ook nog. En helemaal als je zelf een verdediger bent en dus zelf vaak genoeg uitdeeld. Dan moet je zelf ook kunnen incasseren. Daarbij deed hij dit ook nog eens zichzelf aan, want hij ging bewust in de baan staan waar Kramer heen wilde lopen. Dan hoeft Kramer daar niet met een boog omheen te lopen.

31 oktober 2015 om 13:16

Ik word zo moe van al dat gezeur. Ga gewoon lekker voetballen joh en verman je een beetje. Zorg er dan als verdediger gewoon voor dat jij de eerste bent die hem een poffert geeft. In de tijd van Fraser gebeurde dat in de tunnel al. John de Wolf die effe aan iemands neus trok of even op de teentjes ging staan om te intimideren. Veltman moet zelf gewoon veel harder en slimmer optreden en wat minder piepen. Dit is nu een reden waarom we in Europa zo enorm afgaan.... we hebben kleine kinderen en geen mannen op het veld staan.

31 oktober 2015 om 13:54

Inderdaad houd je mond en ga doen waar je voor betaald word, namelijk voetballen. En kruip eens uit die slachtofferrol want daar word ik ook doodziek van. En dan doel ik niet alleen op veltman er lopen meer van die jankerds in het voetbal rond.

En daar heeft Veldman gelijk in Je moet niet bewust een speler slaan/duwen zonder bal in de buurt

31 oktober 2015 om 12:55

Je moet ook niet zomaar iemand opvangen terwijl er geen bal in de buurt is. Stop nou is met janken

31 oktober 2015 om 13:07

dat willen ze niet in zien dat Veltman Kramer op ving.
Kramer is de schuldige vinden de meeste ajacieden maar het is toch echt Veltman die begon.
Lekker makkelijk om zoiets te doen na weken gezeik over Kramer lekker sportief zeg pfff.

31 oktober 2015 om 13:22

Volgende week zondag is het andersom, hoor je weer iemand van feye

31 oktober 2015 om 13:51

Buitenom het feit dat ik het wel met je eens ben wat betreft veltman, is et ech wel oliedom wat die kramer weer doet. Ik zeg niet dat die geschorst moet worden, maar ik denk ook niet dat er geklaagd had mogen worden als die wel een rode kaart krijgt. Die man is gewoon echt oliedom, als je zoiets flikt nadat je al weken onder een vergeootglas ligt

31 oktober 2015 om 14:16

Wat heeft hij precies gedaan dan? Het is van heel veraf gefilmd terwijl hij geen schokkende beweging maakt. Het wordt niet eens behandeld door de KNVB. Stop eens met die stemmingmakerij. Over elk klein akkefietje wordt een enorme heisa gemaakt. Vermoeiend! Wat voor trieste cultuur is er ontstaan dat elk wissewasje zo breed uitgemeten wordt. De discussie moet over voetbal gaan, niet over arbitrale beslissingen.

31 oktober 2015 om 14:26

Je bent toch niet blind of wel? Je ziet toch dat hij hem een veegje geeft? Ik zg niet dat het rood is pf dat die man geshorst moet worden. Maar het is wel oliedom dat je weer aanleiding geeft tot iets.
Ik vind die kramer echt een heerlijke spits om naar te kijken. Goede
Kopper en een nog betere afmaker. Maar hij moet dit domme gedrag gewoon afleren. En als jij dit niet oliedom vind moet je miss je feyenoordbril eens af doen. Want hij kan hiermee wel degelijk een scheids een reden geven om een kaart te trekken en dan benadeel je je team weer. Dat is blijkbaar kramer, die kan niet nadenken voor die wat doet.

31 oktober 2015 om 13:07

Veltman maakte een schwalbe. Er was niets aan de hand. De scheidsrechter liet ook terecht doorspelen. Hij had wel een gele kaart kunnen geven aan Veltman voor die schwalbe, maar dat vond hij, net zoals bij Younes, niet nodig.

Kuijt heeft bijna 90 minuten lang om gele kaarten gevraagt is dat niet veel erger of meer matennaaierij ?
Ik vind het uberhaupt belachelijk dat er spelers om kaarten vragen.

31 oktober 2015 om 12:38

Als Van Boekel het te bont had gevonden had hij wel geel getrokken toch? Blijkbaar stoorde het de scheidsrechter niet, of drukte Kuijt zich uit in nette termen. Je mag commentaar geven op de scheidsrechter, de aanvoerder mag zelfs ietsje meer, en als de scheids het te erg vindt, trekt hij wel een kaart. Misschien kwam Kuijt wel elke keer met hele goede adviezen aan of opbouwende kritiek en was Van Boekel juist blij ermee, weet jij veel?

31 oktober 2015 om 13:02

Dan doe je dat in de wedstrijd toch? Na de wedstrijd heeft het namelijk niet zo veel zin om commentaar op de scheidsrechter te geven.
Het is uiteindelijk de scheidsrechter die de grens bepaalt, en er is geen rode kaart gevallen, dus blijkbaar is iedereen binnen de door van Boekel gestelde grenzen gebleven. Dat er harde tackles over en weer vielen klopt, maar het past ook wel bij de wedstrijd, een bekerkraker tegen de rivaal. En laten we vooral blij zijn dat die rode kaarten niet zijn gevallen, tenminste voor de wedstrijd was het goed dat Elia, Younes, Bazoer en Vilhena bleven staan. Het was wat steviger dan anders, maar moeten we daar nou al helemaal van in de vlekken schieten? Nee toch? Kijk vanmiddag eens naar Chelsea - Liverpool, binnen een kwartier zullen er meer zware tackles vallen dan in de 90 minuten klassieker van woensdag.

31 oktober 2015 om 16:16

"misschien kwam Kuijt wel elke keer met hele goede adviezen aan of opbouwende kritiek en was Van Boekel juist blij ermee, weet jij veel?"
Doe niet zo dom aub
Hij ging meermaals als een bezetene tekeer, maar daar gaat het niet om.

Kaart vragen is matennaaien voor of na maakt geen flikker uit.
Je gaf zelf al aan waarschijnlijk niet objectief te zijn, nou idd dat lijk je niet te zijn.

In elke wedstrijd waar ook ter wereld je zo gaat staan schreeuwen tegen een scheids krijg je geel.
Net als een bal wegtrappen waar vd Hoorn ook terecht geel voor kreeg.

Overigens ook erg flauw om Bazoer te noemen, die beide situaties speelde zich af na die van Elia en Vilhena.
Zij zullen dus gedacht en gezien hebben dat je wel iemand vanachter mag neerhalen.
Overigens is niet iedereen die valt bezig met een schwalbe je ziet younes ook nergens om een pingel vragen.


Bazoer is nu geblesseerd, maar het had die jongen een jaar kunnen kosten, het was dan ook absoluut rood.

Ik ben overigens enorm fan van hard spel, alleen is er een giga verschil tussen hard fair en gemeen.

31 oktober 2015 om 16:56

Ja prima albertino, er zit inderdaad een verschil tussen hard en gemeen, goed punt stip je daar aan, ik heb je er een duimpje omhoog voor gegeven.

Maar wat je niet lijkt te beseffen is het feit dat de scheidsrechter bepaalt. Van Boekel trok geen geel voor commentaar, dus hij zal het wel niet zo erg hebben gevonden. Van Boekel heeft in het verleden namelijk wel degelijk kaarten getrokken voor commentaar op zijn leiding, maar blijkbaar bleef Kuijt in de door hem bepaalde (!!!) kaders. Ik leg het je uit. Commentaar op de leiding is niet verboden, de scheidsrechter bepaalt daarin de grens, als hij geen kaart trekt dan heeft het commentaar zich dus binnen de grenzen die van Boekel heeft gesteld afgespeeld. Daarbij is het misschien goed voor jou om te beseffen dat Kuijt de aanvoerder is, als aanvoerder mag je iets meer zeggen. Ik vond het er zelf ook wel fel uitzien, maar blijkbaar bleef Kuijt heel beschaafd en vroeg hij niet om kaarten, anders had hij wel geel gehad namelijk. Het is uiteindelijk niet zo moeilijk.

De chronologie van de gebeurtenissen maakt natuurlijk geen snars uit, Bazoer en Younes kwamen beide goed weg, net als Elia en Vilhena. Een rode kaart is een rode kaart, of je de overtreding nou in de 20ste of in de 60ste minuut maakt. Lullig dat Bazoer geblesseerd is, maar ik had begrepen dat het wel meeviel uiteindelijk. Vilhena en hij zijn vrienden, dus dat is voor beiden prettig dat de blessure niet al te heftig is. Hopelijk is hij er volgende week weer bij want het waren mooie duels die hij uitvocht met Vilhena.

Het was af en toe een pittige klassieker, maar ik vond het ook weer niet enorm gemeen. In de jaren 90 heb ik aanzienlijk heftigere confrontaties gezien, daar moesten ze na afloop bij de tunnel elkaar controleren of alle ledematen er nog aan zaten, dat was nu niet het geval. Ik zie ook dat het harde vooral Feyenoord wordt toegeschreven, maar dan wil ik toch aanstippen dat Ajax meer overtredingen heeft gemaakt (27 om 13) en ook meer duels won dan Feyenoord. Ik denk dat Feyenoord gewoon wat volwassener met de situatie omging, ze hadden voetballend een collectieve off-day, maar wisten de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. Dat hebben ze echt niet gedaan met louter vliegende tackles, dat deden ze door wat slimmer te spelen dan Ajax. Ik snap heel goed dat aan Ajax kant de druiven zuur zijn, ze speelden enorm goed (denk beste helft dit seizoen) maar konden er toch niet doorkomen en kregen uiteindelijk de deksel op de neus. Maar om nou drie dagen na dato nog steeds verongelijkt met de beschuldigende vinger naar Feyenoord te wijzen, nee dat vind ik toch niet helemaal eerlijk. Het is de scheidsrechter die bepaalt, en de grensrechters, en de vierde official, en als zij iets missen, dan pakt de aanklager het op. Als al die mensen nou oordelen dat er niet veel aan de hand was, dan zal het toch wel meevallen? Het zijn professionals, zij zijn opgeleid om overtredingen te beoordelen, dus als zij het al niets vinden, wie zijn wij dan om daaraan te twijfelen?

2 november 2015 om 10:08

Met die beargumentatie was het gemekker van Veltman dus ook prima.

31 oktober 2015 om 13:01

Met die matennaaierij probeer je in feite de scheids te misleiden. Vervolgens mag die dan weer publiekelijk uitleggen hoe hij het zag (terwijl half NL al tig herhalingen heeft gezien). Ik wimpel liever een kaartvrager af dan een valsspeler die je probeert te misleiden.

31 oktober 2015 om 16:21

@jansen Joenite

Valspeler?
Dus als jij op of in je gezicht word geraakt en dit meld speel je vals ?
Das bijzonder ?
Of ga jij ook zeggen dat Kramer hem niet raakte net als dat hij vd Pavert "slechts" duwde.

@maximus007

Nee dat heb ik idd niet gezien, en als hij dit gedaan heeft is ook hij een matennaaier
Maar volgens mij gaf ik dat al aan.

31 oktober 2015 om 13:14

Veltman vroeg ook om gele kaarten, maar dat wil je niet zien natuurlijk

31 oktober 2015 om 13:14

Ik wacht nog steeds op een scheidsrechter die iedereen die commentaar heeft gewoon geel geeft. Was belachelijk de uitbarsting van Kuyt. Maar hij deed het ook omdat hij wist dat ie toch geen geel zou krijgen.

Stel je voor als er een scheidsrechter komt die dat daadwerkelijk doet. Volgens mij fluit de scheidsrechter week daarna, met zijn reputatie als geel-gevende-scheids-op-praters een heerlijk en stille wedstrijd. Zou een verademing zijn. Volgens mij is het dan ook gelijk afgelopen.

Ik ben trouwens voorstander om net als bij rugby alleen met je captains te communiceren. Dat gaat in het rugby bijna altijd rustig en met ontzettend veel respect.

31 oktober 2015 om 13:37

Helemaal mee eens zou erg veel schelen als scheidsrechters gewoon meteen geel geven bij commentaar. Ik denk dat je inderdaad veel minder gezeik van de spelers krijgt.

Ik snap heel goed waarom er zoveel afkeer is tegen Joël Veltman, hij komt ontzettend vaak in het nieuws met dit soort dingen. Terwijl als ik hem in een interview zie, niet te dicht op de wedstrijd, dan komt hij verstandig over, lijkt me niet eens een verkeerde kerel. Zie ik hem echter woensdag weer voor die camera blaten dan denk je bijna 'hopelijk was ie goed raak van Kramer, galbak', heel gek hoe iemand zichzelf ineens zo ontzettend onuitstaanbaar kan presteren. Het heeft misschien ook met zijn stijl te maken, Veltman oogt natuurlijk niet echt als een mannelijke verdediger, een beetje bleu, paar verdwaalde haartjes op de kaaklijn en fysiek weinig imponerend. Daarentegen af en toe wel tackles die minimaal op het randje zijn en dan is hij de eerste om glimmend van trots te verklaren dat het zo lekker mannelijk was. Dat steekt de meeste voetbalfans denk ik, dat totale gebrek aan zelfreflectie. Wat dat betreft komt zo'n Tete of vd Hoorn een stuk oprechter over, die gaan er ook hard in maar spelen niet zo vaak de stervende zwaan als Veltman. Uiteindelijk kan zoiets zich toch tegen hem gaan keren, hij zou een voorbeeld aan De Vrij moeten nemen. Die oogt misschien ook niet enorm imponerend, maar klaagt niet over overtredingen van anderen en presenteert zich niet zo gefrustreerd voor de camera. Nou weet ik ook wel dat het verschil De Vrij en Veltman qua kwaliteit aanzienlijk is, maar het gaat me nu meer om het gedrag. Ook daarin kan Veltman nog een hoop leren van zijn jongere collega.

31 oktober 2015 om 12:49

Ik denk dat het meer aan jou ligt dat je hem onuitstaanbaar vindt op dat soort momenten. Verder zet je je eigen interpretatie van Veltman's presentatie als absolute waarheid neer. Best apart.

De Vrij klaagt niet omdat hij nog nooit een klap heeft gekregen van iemand die ook nog eens een recidivist is. Kramer heeft een geschiedenis van idioot gedrag en moet zijn armen gewoon thuis houden.

Je kunt inderdaad betogen dat Veltman zich 'mannelijk' moet gedragen en het niet moet aankaarten. Je kan ook zeggen dat ongeoorloofd spel benoemt moet worden om het spel fair te houden, zeker als je daarmee regen de, die avond, twijfelachtige autoriteit van de scheids ingaat, dat tweede getuigd van meer moed dan het eerste... Dus wat is dan 'mannelijk'?

31 oktober 2015 om 12:57

Ik weet niet of je weleens Serie A kijkt, maar daar heeft De Vrij al meer te verwerken gekregen van allerlei spitsen, die wapenen zich allemaal nog wel wat meer dan Kramer. Edoch heb ik De Vrij daar nooit over horen klagen, sterker, je ziet dat het hem juist alleen maar beter maakt als verdediger.

Uiteraard is het mijn mening, maar ik hoor veel mensen uit de voetballerij hun walging uitspreken over Veltman. En ik kan dat ook wel begrijpen. Dat is wat ik beschrijf hierboven, mijn begrip voor de ergernis die Veltman bij veel mensen uit de voetballerij oproept. Dat is geen feit of zo, ik weet niet waarom je het zo interpreteert.

De voetballerij heeft het gewoon niet op matennaaiers en op geweeklaag, spelers die om kaarten vragen of geen zelfreflectie hebben worden altijd verguisd. Kijk naar Leonardo vroeger, of kijk naar Suarez, dat soort spelers roept altijd weerstand op, behalve bij fans van de eigen club.

31 oktober 2015 om 13:33

Nog een voorbeeld: Een Kuyt die van 30 meter komt aansprinten om de tegen scheidsrechter te gillen dat Youness een gele kaart moet krijgen. Lekker selectief ben je weer in je oordeel, Baardgrasmus.

31 oktober 2015 om 13:38

Dat gebeurt in de wedstrijd, en de scheidsrechter laat het gebeuren. Commentaar geven op de scheidsrechter is niet verboden bij voetbal (bij rugby wel bijvoorbeeld) en het is aan de scheidsrechter om daarin de grens te bepalen. Kuijt heeft geen kaart gekregen voor zijn commentaar, ergo hij ging niet te ver.

31 oktober 2015 om 13:48

Dus als de scheidsrechter het maar laat gebeuren, is het geen matennaaier?

31 oktober 2015 om 13:49

We spelen nou eenmaal niet in de serie A, dus wat de Vrij daar overkomt vind ik voor dit verhaal niet zo relevant.

"maar ik hoor veel mensen uit de voetballerij hun walging uitspreken over Veltman."

In zowel de aantallen als de definitie overdrijf je nu. Een paar personen (voornamelijk pro-Feyenoord of Anti-Ajax) geven hun bevooroordeelde mening en direct zijn het 'veel mensen' geworden? Daarnaast moet je hun woorden wel heel erg oprekken om tot walging te komen. Ik heb ze hun afkeur over de reactie van Veltman horen uitspreken, maar dat is wat anders dan walgen over Veltman zelf. Een mens is nou eenmaal meer dan 1 ding.

31 oktober 2015 om 13:50

Iemand een gele proberen aan te smeren is net zo goed matennaaien.

31 oktober 2015 om 14:00

Kom op zeg, de Vrij heeft amper status in de Serie A. Bovendien is geniepig spel wat anders dan mensen een klap verkopen. Hij heeft in de eredivisie ook nooit een vervelend moment gehad. Je moet vuil spel gewoon benoemen, nou ben je een idiote actie van Kramer aan het goedpraten. Als de autoriteiten er niets aan doen en iedereen gehoorzaam zijn mond erover houdt krijg je Kafkaëske situaties. Dat is niet de bedoeling.

Ik heb alleen Feyenoord gerelateerde mensen hun walging horen uitspreken over Veltman, veelal mensen die zelf ook niet bepaald als sportief te boek stonden. Hoe bedoel je hypocriet?!

Veltman heeft nooit om een kaart gevraagd, de enige die dat bijzonder opzichtig deed was Kuyt. Van Boekel floot gewoon zeer slap en anders dan hij normaal doet (zoals is aangegeven door bijv. Jol) en Feyenoord maakte daar uitstekend gebruik van. Dat hij wat elastischer met de regels omsprong kan gebeuren, maar spelers hebben alle recht om dat na de wedstrijd aan te kaarten.

Als er iemand is die zelfreflectie vertoond is het Veltman. Het is heel simpel om van een matennaaier te spreken als hij zijn terecht verbazing uitspreekt over die actie. Als Veltman een matennaaier is, wat is Kramer dan wel niet? Een klap is nog lager dan laag en een ontzettende blijk van onvermogen.

Wat je over Leonardo en Suarez geldt uiteraard ook voor Kramer...

31 oktober 2015 om 14:04

Misschien is walging wat dik aangezet inderdaad, maar ik hoor toch wel een hoop mensen die zich behoorlijk aan Veltman storen en ik snap die reacties en heb daar ook begrip voor.

Ik schreef over de Serie A omdat Tesla zei dat De Vrij nooit een klap heeft gehad, wat natuurlijk onzin is, dat is in Italië namelijk schering en inslag en heb je je tegen te wapenen.

Ik schreef al eerder dat als je Veltman rustig een interview ziet geven dat hij als een prima kerel overkomt, maar zo vlak na de wedstrijd kan hij beter de camera's mijden denk ik, dan lijkt het wel een volledig ander persoon te worden. Zoals je zegt, een mens is nou eenmaal meer dan 1 ding, en sommigen hebben meerdere gezichten blijkbaar. Laten we het erop houden dat we woensdag een heel lelijk gezicht te zien krijgen van een Veltman die helemaal niet zo'n naar persoon is volgens mij.

31 oktober 2015 om 14:14

Amper status? Eigenlijk kon ik toen wel stoppen met lezen. Verkozen in de beste 11 van de Serie A, in zijn debuutseizoen, na een lang WK, waarin hij werd verkozen tot de beste verdediger van dat toernooi en derde van de wereld werd. Als je dan al geen status hebt dan heeft alleen de paus status in Italië. En dat hij nooit een vervelend moment heeft, voor zover dat al klopt, kan je dat ook zien als een verdienste. Waarom heeft Veltman zo vaak herrie en De Vrij, die tegen veel betere spelers speelt in een veel betere en hardere competitie niet? Stof tot nadenken dunkt mij.

Veltman zegt letterlijk: " Twee jaar geleden tegen Graziano Pelle was er ook een. Ik hoop dat het wordt teruggekeken.”
En als er door de aanklager betaald voetbal om een verklaring wordt gevraagd? ,,bij Pelle zei ik dat zijn hand daar zat en daar niet hoorde, klaar. Dit was een zelfde moment. Ik probeerde hem te blokken en hij ging met zijn hand omhoog. Volgens mij was het gewoon een rode kaart.”

Dat lijkt me toch wel duidelijk. Het is zijn goed recht hoor om dit soort dingen te zeggen, maar wat ik vooral wil aangeven is dat ik dan ook alle begrip heb voor de mensen die zeggen dat Veltman zich aanstelt en een slecht verliezer is bovendien. Ik hoor een Tete, vd Hoorn, Bruma, Van Beek en ga zo maar even door nooit zo veel klagen voor de camera over de tegenstander. Zijn zij dan de gedweeë volgelingen uit jouw Kafka-vergelijking, of zoeken zij gewoon minder vaak de fout bij een ander? Zeg het maar.

31 oktober 2015 om 14:56

@baardgrasmus

Ik verwees naar het interview na de wedstrijd Feyenoord-Ajax (1-2) waarin Veltman het gewoon opneemt voor Pelle. Google maar: Veltman breekt lans voor Pelle

Zoals ik al zei, Veltman was na deze editie gewoon gefrustreerd. Geeft geen domme interviews en probeert normaalgesproken ook niemand een schorsing aan te praten. Je zit dus compleet onzin te praten aangezien je alles basseert op op één interview en aannames.

31 oktober 2015 om 15:30

Ja, maar dat heeft hij dus niet voor de tuchtcommissie gedaan, zoals hij hier zelf zegt "bij Pelle zei ik dat zijn hand daar zat en daar niet hoorde, klaar. Dit was een zelfde moment. Ik probeerde hem te blokken en hij ging met zijn hand omhoog. Volgens mij was het gewoon een rode kaart. "

Daarmee impliceer je dus (zie woordje ook) dat je het toen dus wel degelijk rood vond.

Maar ik zal het nogmaals uitleggen, terwijl het er volgens mij heel duidelijk staat, ik heb begrip voor de mensen die Veltman een zeurpiet vinden. Ik heb nergens gezegd dat hij te pas en te onpas interviews geeft om te zeuren, mocht dit wel zo zijn, laat me maar zien. Hij komt daarentegen zelf wel vaak in het nieuws, het zij voor een aantal doldrieste overtredingen, hetzij toen met Pelle, nu weer met Kramer, waar hij trouwens meerdere interviews over heeft gegeven, of het wordt alleszins in veel verschillende media in verschillende bewoordingen overgenomen. Hij heeft zelf natuurlijk een beetje het stempel slappe verdediger, wat ik niet eens terecht vindt, en misschien dat hij daardoor wat vaker voor de camera verschijnt of dat hij vaker wordt gevraagd te reageren op dit soort uitlatingen of op bepaalde tackles.

Dus om het even voor eens en voor altijd duidelijk te maken voor je Kralingen!. Ik heb begrip voor mensen die hem een zeurpiet, een aansteller, een matennaaier of weet ik veel wat vinden, en waarom ik dat heb heb ik onderbouwd. Begrip hebben voor de mening van bepaalde mensen betekent nog niet dat je de mening ook aanhangt. Ik heb begrip voor mensen die de zondagsrust hoog hebben zitten vanwege hun geloofsovertuiging, maar daarmee ben ik zelf nog niet voor de zondagsrust, sterker ik vind dat elke winkelier het zelf moet kunnen bepalen, maar toch heb ik begrip voor het andere standpunt. Hopelijk is het zo iets duidelijker voor je.

Typisch dat je op een forum leest dat iemand (in dit geval Fraser) zich moet bemoeien met zijn eigen team ipv reageren op anderen. En wat doen wij hier? De hele dag, week in week uit, reageren op wat er gebeurt. En ja, daar is een forum voor. Maar dus ook; ja dat mag fraser vinden. En al helemaal als hem om zijn mening wordt gevraagd. Hij kwetst niemand hij geeft een mening.

Bij opstootjes, akkefietjes, overtredingen al dan niet gegeven etc, heeft iedereen toch gewoon een club bril op? Als je verliest dan vind je t schandalig, als je t wint dan is t goed dat je een beetje een klootzak in je team hebt en moet de ander niet zeuren. Zo werkt t toch. Pas als de emotie rond een wedstrijd weg zijn kunnen we vaak pas objectiever oordelen.

Dat Veltman een rode kaart aan probeert aan te naaien tijdens de wedstrijden is nog tot daar aan toe maar na afloop gaan jammeren is erg kinderachtig en oncollegiaal. Het zegt veel over de persoon Veltman dat hij voor de tv zo zielig doet over een akkefietje waar hij zelf de aanstichter van is.

Wat een gezeur ajaxfans vinden Feyenoordspelers eng/vervelend etc. En andersom is het ook zo. Wat ik vervelender vind is dat dit soort berichten iedere keer verschijnen. Daar krijg je alleen maar meer ellende van en dus meer haat richting voetballers/trainers en watchers Als alles precies andersom was geweest hadden alle Feyenoorders Veltman te gek gevonden en van Beek een eikel. Ik snap die haat nooit zo

Maar ff voor de duidelijkheid was het niet Veltman die zonder bal in de buurt Kramer blokt/aanvalt daarna volgt er een reactie van kramer en dan gaat meneer veltman na de wedstrijd roepen om vervolging. En dan willen mensen kuyt zijn gedrag erbij halen hahaha wat op het veld gebeurd moet je daar laten. MAAR mocht er dus een onderzoek ingesteld worden naar kramer wat dus niet het geval is en veltman had als getuige zijn zegje gedaan dan was er niks aan de hand maar dit was ordinair na de wedstrijd iemand proberen een kaart aan te naaien

31 oktober 2015 om 13:09

Het is inderdaad redelijk ongebruikelijk om dit te doen en ook geen teken van sportiviteit. Nu zal een ander aanvoeren dat slaan ook niet sportief is, maar ik heb geen klap gezien en de aanklager start geen onderzoek, dus het zal wel niets zijn geweest. Ze zijn dit seizoen namelijk helemaal niet te beroerd wel een onderzoek te starten naar een Feyenoorder.

Maar misschien moeten we ook een beetje begrip voor Veltman hebben. Het is nou niet bepaald de meest getalenteerde speler, hij heeft al een hele compilatie dvd aan slippertjes bij elkaar gespeeld in drie seizoenen en zelfs als hij een goede pot speelt zoals tegen Feyenoord, dan nog is hij de schlemiel uiteindelijk. Ik denk dat zoiets ook wel knaagt aan een speler, je ziet dat hij er onder gebukt gaat als hij zijn frustraties laat lopen voor de camera. Ik zou niet graag in zijn schoenen staan, en wie weet zou ik dan ook wel lukraak naar anderen gaan wijzen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen immers.

31 oktober 2015 om 13:29

Veltman speelt tot nu toe toch een sterk seizoen. En wat dat gezeik over dat hij Kramer opvangt, is dat een vrijbrief om (alweer) een klap uit te delen? Voor de rest vind ik voetbal een contactsport en vond ik de 2e helft echt heerlijk om te zien. 1 puntje, dat doorhalen van Elia vlak voor de neus van de 4e man was minstens geel waard. Het werd niet eens beschouwd als overtreding. Absurd gewoon.

31 oktober 2015 om 13:44

Ach absurd is wat overtrokken, maar ja ik vond het ook geel. Maar hij spaarde ook Younes bij de swalbe. Dat was bepaald niet slim van hem. Hij bedacht zich tijdens zijn swalbe waardoor het wat onschuldig leek maar hij kwam goed weg.

31 oktober 2015 om 13:48

Ik heb die klap van Kramer niet gezien, ook niet in slowmotion. Maar het was een hele rare actie, ik snap nog steeds niet goed wat Veltman nou precies probeerde, was het obstructie, zocht hij een opstootje of lette hij gewoon niet goed op? Hij loopt zonder bal in de buurt een onlogische lijn richting de spits. Natuurlijk allerminst een vrijbrief om maar te slaan, maar nogmaals, ik heb de klap niet gezien.

31 oktober 2015 om 13:52

Hahaha.. Jij kan op de beelden niet zien dat de arm van Kramer richting het hoofd van Veltman slaat nadat Veldkamp hem opving? Ik zie dat je er nogal een halszaak van maakt om deze Kramer actie te verdedigen en in de reacties tot nu toe ging dat alleszins redelijk, maar nu kan ik je helaas niet meer serieus nemen.

31 oktober 2015 om 13:55

Nee dat kan ik niet zien, en ik bevind me in goed gezelschap, de aanklager gaat het namelijk ook niet onderzoeken. Als het een klap was dan verdient hij zonder meer een schorsing, maar ik zie het niet, de scheidsrechter, de vierde officials en beide grensrechters zien het niet en de aanklager ziet het ook niet na het bestuderen van de beelden.

Het was inderdaad erg zielig hoe Veltman Kramer een rode kaart / schorsing probeerde aan te naaien. Eerst met een schwalbe tijdens de wedstrijd. Vervolgens na de wedstrijd op basis van die schwalbe nogmaals.
Als je graag uitdeelt (zoals tegen PSV tot 3 keer toe met twee gestrekte benen op een tegenstander inkomen), dan moet je ook kunnen incasseren. En in dit geval was er nog eens niets aan de hand, maar was het een pure schwalbe van Veltman.
Karma dat hij juist dat eigen doelpunt maakte.

31 oktober 2015 om 21:45

Alleen jammer dat Feyenoord 94 minuten lang onbestraft mocht uitdelen en dat Ajax maar alles moest incasseren, omdat de scheidsrechter niets deed.

Ooh en nog iets. Jij hebt het regelmatig over een schwalbe. Maar wat bedoel je nu eigenlijk? Heb jij het nu over dat slaan/duwen in het gezicht van Veltman of bedoel je dat eigen doelpunt? Dat eerste was zeker een overtreding van Kramer, want je hoort je armen gewoon thuis te houden en dat tweede was gewoon verkeerd verdedigd door Veltman en dus ook geen sprake van een schwalbe.

1 november 2015 om 13:44

Veltman ving Kramer op en ging toen zelf theatraal naar de grond. Puur om Kramer een rode kaart aan te smeren. Suarez gedrag. Gelukkig beoordeelde de scheidsrechter het juist.
Jammeren over de scheidsrechter is echt verliezersgedrag. Erg zielig. De scheidsrechter floot een prima wedstrijd. Het enige wat hij misschien beter had kunnen doen was geel geven voor de schwalbes.

Die Veltman is idd een jankertje, een jonge knul ipv n kerel. Durf te wedden dat hij nog geen schaamhaar heeft. En dat was een international. Voetbal is strijd, passie, gras in je haar, modder op je gezicht en je knieen open. Vanavond Nieuw Zeeland - Australie, kijken kerels!

Het wordt tijd dat de tuchtcommissie een naar Veltman gaat kijken. Zijn gedrag is tijdens en na de wedstrijd zeer onsportief en brengt op deze manier veel negativiteit met zich mee naar de wedstrijd van volgende week. Een beetje het vuurtje opstoken zeg maar, heeft niets met voetbal meer te maken dit. Een wedstrijdje schorsing zou hem misschien wel eens goed doen.

Tja ik vind Kramer,elia,kazim ook verschrikkelijk walgelijke kerels maarja iedereen heeft wel wat mindere kanten nietwaar. Veltman kan ook wel een klein kind zijn hoor daar niet van maar het gezeik over Veltman is erg overdreven.

31 oktober 2015 om 15:19

Net als het gezeik over Kramer. Die feyenoord - ajax topics zijn zo lachwekkend en voorspelbaar. En bij ieder topic begint het weer van voor af aan:

Kuijt matennaaier, Veltman klein kind, Van Boekel angstig in De Kuip.... etc. Dat mensen het er na drie dagen nog over hebben geeft al aan hoe spannend het leven wel niet is...

Veltman laatst nog de complimenten gegeven na die harde (maar in mijn ogen faire) tackle op Brenet, vond ik volwassen en mannelijk voetbal. Wat valt me het nu dan tegen dat ie zo zit te zeiken als een klein kind die niet tegen zijn verlies kan. Als je wilt uitdelen moet je ook incasseren.

Iedereen die gek op voetbal is stoort zich aan een Veltman. Wat een jammer figuur is dat zeg. Beetje kaarten aannaaien omdat Kramer een makkelijk doelwit is. Veltman zelf stond in de weg toen kramer bij hem wegliep. En dat Veltman dan van suiker is gemaakt en naar de grond gaat of Badr Hari hem heeft geslagen. Kom op zeg ga voetballen en wees een vent.

31 oktober 2015 om 18:30

Oohhh... en jullie stanbeeld Dirk Kuijt liep zeker niet te bedelen bij de scheids om een tweede kaart voor Younes. Hou toch op man. Van beide kanten werd donderdag gezeurt om kaarten. Bijzonder onsportief vind ik dat. En voor jullie gelijk de botte bijl willen hanteren: ook Veltman had zich niet als een klein kind moeten opstellen door te zaniken over Kramer. De scheids doet er in de wedstrijd wat aan of niet. Daarna is het klaar.

31 oktober 2015 om 19:11

Klopt. Maar dit artikel gaat toch over Veltman? Niet over Dirk Kuijt.

31 oktober 2015 om 19:58

Raza geeft aan dat Veltman alleen maar bezig was Feyenoorders een kaart aan te smeren. Ik geef aan dat dat aan beide kanten gedaan werd.

Ik stoor me een beetje aan het gejammer van Fraser. Laat hij liever zorgen dat hij zijn ploeg in de Eredivisie houdt met leuk voetbal. Veltman had niet moeten zeuren na de wedstrijd, maar dat gejammer van mensen die er helemaal niets mee te maken hadden word ik ook spuugzat...

Dat gejammer vind ik nog altijd minder erg dan dat er een speler al meerdere keren onbestraft kan voorbereiden op de volgende wedstrijd van zijn club.

Duwen, slaan of uitgedaagd worden waardoor je je laat provoceren......... het is en blijft misselijke acties die Kramer verricht.

1 november 2015 om 13:41

Het gaat hier over het misselijkmakend gedrag van Veltman. Gelieve ontopic te blijven.
Veltmans gedrag is erg zielig. Zelf graag uitdelen, maar zelf totaal niets kunnen hebben. Dan ook nog schwalbes maken om een ander een rode kaart aan te smeren. Hij doet me een beetje denken aan Suarez.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren