Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Danny Buijs accepteert schorsing na tirade richting Joey Kooij

Laatste update:

Danny Buijs zit donderdag niet op de bank van FC Groningen tijdens het bekerduel met FC Utrecht. De trainer is voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het uitduel met ADO Den Haag van zaterdag. De straf komt overeen met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, dat door Groningen en de trainer is aanvaard.

Assistent-trainer Adrie Poldervaart zal donderdag in het Hitachi Capital Mobility Stadion de honneurs waarnemen. Buijs mag zich niet begeven in de kleedkamer of technische zone en mag evenmin contact hebben met het team voor en tijdens de wedstrijd. Bovendien mag hij na afloop van de wedstrijd geen persconferentie geven.

Buijs werd tegen ADO (1-1) tien minuten voor tijd naar de tribune verwezen door scheidsrechter Joey Kooij. Hij werd 'het bewust verlaten van de instructiezone om ontevredenheid te tonen en/of in discussie te gaan met een wedstrijdofficial' ten laste gelegd. Buijs was onder meer boos over een rode kaart van Deyovaisio Zeefuik, na een vermeende elleboogstoot aan Aaron Meijers.

De aanklager betaald voetbal heeft Buijs uiteindelijk gelijkgegeven wat betreft de rode kaart, want maandag werd al besloten om de prent voor Zeefuik te seponeren. Men is tot de conclusie gekomen dat dat het besluit ‘niet wettig en overtuigend is bewezen’. Het betekent dat Zeefuik 'gewoon' mee kan doen in de laatste duels van het kalenderjaar.

Vind je de schorsing voor Danny Buijs terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, 1 wedstrijd hier klopt wel, want hij begaat de overtreding wel. Het is alleen soms zo lastig om jezelf te beheersen wanneer je je zo ontzettend benadeeld voelt door een scheidsrechter.

16 december 2019 om 14:37

In dit gevalt mag je 'voelt' wel weglaten want een kansloze scheidsrechter is dit zeg ongelofelijk toch?

16 december 2019 om 15:04

Buijs gedroeg langs de lijn als een verongelijkte kleine kleuter, volgens mij is het een volwassen man, die mag z'n emoties toch wel enigszins onder controle hebben?

16 december 2019 om 15:15

gedeeltelijk met je eens maar hij wordt voor de zoveelste keer genaaid door dezelfde scheidsrechter...hij zou zeker beter moeten weten maar soms is het genoeg. Danny Buijs staat ook niet bekend dat hij goed kan relatieveren in het heetst van de strijd...

16 december 2019 om 17:01

Henk, het valt mij wel op dat Buijs altijd problemen heeft met alle scheidsrechters. Hij probeert zijn team zelf alle trucjes uit te laten halen in het kader van spelbederf en tijdrekken, maar voelt zich altijd benadeeld als er iets tegen wordt gedaan of het niet in zijn voordeel valt.. In zekere zin vond ik zijn hele tirade in de rust alleen al een schorsing van twee wedstrijden waard, hoe slecht de scheidsrechter in kwestie ook is kan je iemand alsnog normaal behandelen. Vervolgens de actie waarvoor hij wordt weggestuurd had Buijs het ook nog eens fout, gezien de bal helemaal niet uit was. Nu zal ik hier niet staan te verkondigen dat ik letterlijk elke wedstrijd van Groningen 100% live zit te kijken, want het voetbal ziet er met regelmaat absoluut niet uit dus zonder persoonlijke belangen ga je dan lekker iets anders doen, maar nagenoeg elke minuut die ik zie staat hij wel buiten de dug-out ruzie te zoeken met de vierde man en scheidsrechter. Elk besluit wat een scheidsrechter neemt (vooral wanneer het voetbal niet loopt en hij zelf de tactiek ogenschijnlijk niet op orde lijkt te hebben) moet hij aanvechten. Elke keer na de wedstrijd na een slecht resultaat noemt hij heel kort dat Groningen zelf de zaken niet op orde had (want zichzelf de schuld geven zit er vaak ook niet in), maar dit wordt al snel een voetnoot in een tirade over beslissingen binnen de wedstrijd waar hij het niet mee eens was.

16 december 2019 om 15:13

Maakt niet uit hoe je word benadeeld als trainer mag je je nooit zo als een kleine baby gedragen wat heeft die vent staan janken 65 minuten lang zeg.

Niet nodig om zo te reageren, maar wel begrijpelijk. Met het seponeren van de schorsing van Zeefuik heeft hij zijn gelijk wel gekregen. Kooij mag zichzelf wel even in de spiegel kijken. Zijn Interview na de wedstrijd was het dieptepunt van zijn weekend.

16 december 2019 om 15:52

Ach die rode kaart was denk ik niet alleen de oorzaak. Memisevic geel geven voor een schwalbe terwijl die gewoon een trap kreeg. Een speler van ADO geeft ook een elleboog (wat geen rood is maar precies dezelfde redenatie is) en dan is het geen rood. Spelers van ADO die een bal wegtrappen wat mag, maar als Zeefuik de bal wegtrapt dan wordt er wel weer geel gegeven. Die andere wedstrijden dan nog niet meegerekend. Kooij heeft Buijs gewoon 7 punten gekost, Twente thuis was Groningen de betere tot die rode kaarte, met penalty van Heerenveen was het 1 -2 en Groningen had met 11 man makkelijk van ADO gewonnen.

En hoelang wordt deze scheidsrechter geschorst? Week in week uit is het drama met die vent. De trainer een schorsing, prima, terecht ook. Maar die scheids mogen ze ook wel een op fris cursus van 2 weken geven!

16 december 2019 om 15:16

Je hebt hem toch nog wel hoog zitten dat hij in twee weken opgefrist is :D

Uiteindelijk is het voor Groningen voordelig uitgepakt, want Zeefuik had voor die actie echt wel een gele kaart verdiend. dat was dan zijn tweede geweest, waarmee hij er ook uit had gemoeten en geschorst zou zijn voor de volgende competitiewedstrijd tegen Emmen. Nu heeft hij geen schorsing, omdat de rode kaart wordt geseponeerd.

En welke straf heeft Kooij gekregen van Van Egmond? Deze straf begrijp ik wel trouwens, ook al was de reactie van Buijs ook te begrijpen

Belachelijk. Wanneer gaan we Joey Kooij eens schorsen? In het Limburgs noemen we iemand als hem een "koetnaas". Kleine te jonge betweter zonder (levens)ervaring.

Het beste zou zijn dat Kooij voorlopig Groningen niet meer fluit. Maar dat is niet eerlijk want dan fluit hij andere clubs om vervolgens daar er een puinhoop van te maken. Eigenlijk triest dat er een Joey Kooij op Nederlandse velden rondloopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren