Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dani Olmo grote held van finalist Leipzig op dramatische avond voor Flekken

Laatste update:

RB Leipzig is nog maar een duel verwijderd van prolongatie van de Duitse beker. Die Roten Bullen waren dinsdagavond in de halve finale van de DFB-Pokal veel te sterk voor het SC Freiburg van Mark Flekken: 1-5. Dani Olmo was met een doelpunt en maar liefst drie assists de absolute uitblinker aan de kant van Leipzig. Het wachten is nu op de andere finalist: VfB Stuttgart en Eintracht Frankfurt ontmoeten elkaar woensdagavond.

Na ruim tien minuten spelen brak Leipzig de ban. Een afgemeten voorzet vanaf links werd op fraaie wijze binnengekopt door de alerte Olmo: 0-1. Kort daarna gaf de Spanjaard de bal precies op tijd mee de zestien in richting Benjamin Henrichs, die de bal vervolgens beheerst in de rechterbenedenhoek schoot: 0-2. Leipzig was niet meer te stoppen en tilde de stand nog voor het rustsignaal richting 0-4. De uitblinkende Olmo gaf in de 37ste minuut een steekballetje richting Dominik Szoboszlai, die in de linkerhoek raak schoot. De vierde Leipzig-treffer viel in de slotminuut van de eenzijdige eerste helft: Olmo vond ditmaal Christopher Nkunku en wat volgde was een knal langs de kansloze Flekken.

Voor Leipzig was de buit dus al snel binnen, al was er nog wel een domper in de tweede helft. Verdediger Josko Gvardiol hield de ingevallen en doorgebroken Roland Sallai even vast net buiten de zestien en na een check bij de VAR volgde een directe rode kaart. Sallai was een kwartier voor het einde weer belangrijk voor Freiburg met de assist op de kopgoal van Michael Gregoritsch. Het was echter veel te laat voor de thuisploeg, dat ook nog de 1-5 incasseerde ver in blessuretijd. Mohamed Simakan werd in de zestien onderuitgehaald en het was Szoboszlai die geen fout maakte vanaf elf meter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vandaag 25 jaar geleden is Kaiserslautern als promovendi kampioen geworden van de Bundesliga, een van de meest onwaarschijnlijke gebeurtenissen in het Duitse voetbal, 25 jaar later is er een club op koers om de 2e beker in “clubhistorie” te winnen die 25 jaar geleden nog 11 jaar niet zou bestaan. Tradition vereine tevens giganten als Schalke, HSV, FC Kaiserslautern etc. Worden weggevaagd door support en inhoudloze ploegen als Hoppenheim en Red Bull. Als liefhebber is dat ontzettend pijnlijk en hopelijk blijven de kurve’s actie voeren tegen dit soort clubs zodat er geen acceptatie komt. Ook clubs als Man City die op treble koers is. Vervelende onwikkeling.

2 mei 2023 om 22:56

Schalke, HSV en Kaiserslautern zijn niet weggevaagd door RB en Hoffenheim, maar door hun eigen falen. Wel eens dat traditionsverein altijd mooier is dan een nieuwe door geld gemaakte club.

2 mei 2023 om 23:06

Er zitten 2 a 3 clubs met Leipzig, Hoffenheim en Wolfsburg die met geld groot zijn geworden.Clubs als Schalke, Brenen, HSV, Stuttgart, Kaiserslautern hebben er zelf jarenlang een potje van gemaakt. Kijk hoe kleine clubs als Freiburg en Union het doen.

2 mei 2023 om 23:12

Ik snap niet zo wat het probleem van dit soort clubs is. Ja, ze geven geld uit. Maar clubs als Barcelona, Real, Chelsea, Arsenal, Bayern geven meer uit dan een Leipzig en die komen er dan mee weg omdat het traditioneel goede ploegen waren? En nu zit iedereen weer met een stijve plasser te kijken naar zo'n Wrexham omdat ze het zo goed doen, ook al is dat puur en alleen door het geld dat erin is gepompt.
Clubs als City hebben echt niet zoveel hogere netto uitgaven als andere topploegen. Wat mij betreft een voorbeeldclub qua beleid voeren, Leipzig idem dito. En ze spelen ook nog eens mooi voetbal, dus als een neutrale liefhebber van het spelletje vindt ik het wel mooi zo.

3 mei 2023 om 00:37

Komt ook bij dat het in principe gewoon gatekeepen is. Clubs tellen alleen als ze geschiedenis hebben. Maar die moet toch ergens beginnen. Dat vind ik het scheve er altijd aan. Niet dat ik nou fan ben van alles opkopen, maar nieuwe of traditioneel onsuccesvolle clubs worden altijd meteen een beetje weg gezet.

3 mei 2023 om 01:47

Het zit hem mij voornamelijk in de beleving. Hoeveel waarde je daar aan hecht kan verschillen.

Wij waren een weekendje Leipzig en hebben daar op één van de korte zijdes de wedstrijd gezien. Sfeer was heel gemoedelijk, liep één of andere koekenbakker over het veld om het publiek op te hitsen, tijdens de wedstrijd nog wat heren met megafoons om het publiek te laten zingen. Eigenlijk allemaal wel mooi, maar twee dingen die mij opvielen. Ondanks al die mooie liedjes was er geen applaus wanneer de spelers het veld op of af liepen en de leegloop (bij 3-0) begon al in de 80e (!) minuut.

Al met al voelde het publiek niet als voetbalpubliek, maar meer als opvulling voor de camera's.


Nogmaals, welke waarde je er aan hecht is aan jou en natuurlijk groeien er nu allemaal kinderen op die met hart en ziel fan zijn, maar het zal nog wel een jaar of 30 duren voor die in de meerderheid zijn in dat stadion.

2 mei 2023 om 23:14

Sentiment helpt niet om in de bundesliga te blijven anders moet je de regels zo opstellen dat die clubs die je zo roemt niet kunnen degraderen. Uiteindelijk gaat het erom of je succes verdient en al die mensen bij die koopclubs werken net zo hard of misschien nog wel harder dan bij andere clubs.
Succes komt helaas niet aanwaaien je kunt de spelers kopen maar dat zegt nog niets. Kijk maar naar Chelsea en PSG

3 mei 2023 om 09:25

Tjonge, wat dramatisch zeg haha
Schalke heeft er de laatste jaren een potje van gemaakt ja, maar het is toch niet zover afgegleden als Kaiserslautern, 1.FC Nurnberg, HSV, ja een jaartje 2.bundesliga gespeeld, en met een beetje geluk handhaven we misschien nog wel, maar jaren 2. Bundesliga , 3.liga...

Plaats Schalke maar in het rijtje met Stuttgart, Werder Bremen.. Sukkelen onderin..

Zo zonder dat Leipzig nauwelijks het seizoen met Nkunku, Olmo en Szoboszlai samen heeft kunnen spelen. Dan waren ze fluitend kampioen geworden dit seizoen.

2 mei 2023 om 23:49

Daar geloof ik ook wel in. Je ziet het nu met Olmo en Nkunku die er weer bij zijn dat het echt top loopt. Hopelijk winnen ze aankomend weekend weer van Freiburg, want ze horen in de CL thuis.

3 mei 2023 om 09:10

Snap helemaal wat je bedoeld, maar fluitend kampioen? Daar geloof ik niet in!

Zo hou je 3 keer achter elkaar de nul en nu krijg je er 5 om je oren. Desondanks beleven Freiburg en Flekken natuurlijk een geweldig seizoen! Flekken genomineerd voor een team of the season plek in de Bundesliga. Wat moet hij meer doen om ipv Cillissen onder de lat te staan bij Oranje?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren