Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Daley Blind lacht om suggestie: ‘Dat kan alleen maar in Nederland’

Laatste update:

Daley Blind is verheugd met de kwalificatie voor het EK. Het Nederlands elftal speelde zaterdag met 0-0 gelijk tegen Noord-Ierland, waardoor een ticket naar het eindtoernooi is veiliggesteld. Blind erkent dat de wedstrijd geen schoonheidsprijs verdient, maar benadrukt dat het behalen van een gunstig resultaat het belangrijkste was in Belfast.

“Het was misschien geen wedstrijd om na afloop de slingers op te hangen. Maar we mogen best blij zijn, zeker als je kijkt naar waar we vandaan komen. Plaatsing voor het EK was het grote doel. Dat is gelukt, met aan aantal goede wedstrijden. We zijn wel weer een ploeg die moeilijk te verslaan is”, zegt de verdediger van Ajax na afloop in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Oranje start volgend jaar zomer het EK met drie thuiswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA, de thuishaven van Blind. “Dat lijkt me een voordeel", zegt verdediger. “Wel weer jammer dat Duitsland nu in eigen hand heeft dat het onze poule wint. Dat levert wellicht een eenvoudige loting op voor ze”, aldus Blind, die aangeeft dat Oranje niet zomaar de EK-titel pakt.

Het Nederlands elftal wist in de voorbije maanden van onder meer Duitsland, Frankrijk en Engeland te winnen, waardoor sommigen wellicht verwachten dat Oranje nu ook tot de favorieten behoord. “Dat kan alleen maar in Nederland", lacht de ervaren verdediger. “Eerst missen we een EK en WK en nu zijn we weer favoriet.”

Behoort Oranje tot de vier grootste favorieten voor de EK-titel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij de wedkantoren (en die zijn niet Nederlands) staat Nederland samen met België achter Engeland en Frankrijk op de derde plaats. En dus is die "favorietenrol" niet iets wat "alleen maar in Nederland" kan.

17 november 2019 om 08:49

@oelie Wapper: Engeland zie ik persoonlijk niet als favoriet, die hebben in de recente historie echt niets gepresteerd. Nederland, Belgie en Portugal zie ik net als Engeland als outsiders. Duitsland, Frankrijk en Italiie zijn voor mij de grootste favorieten.

17 november 2019 om 08:55

Het is ook niet mijn persoonlijke mening, maar die van de wedkantoren (tenminste, degene waar ik heb gekeken ). Daar staat Frankrijk op 5, Engeland op 5,5, Nederland en België op 8, Spanje op 9 en Duitsland op 10. Portugal en Italie staan op 15. En dan alleen Kroatië nog op 26, de rest op "kansloos" met 67 of hoger.

17 november 2019 om 08:55

Ik zie Engeland ook niet echt als grote favoriet. Ik ben niet echt onder de indruk van hun middenveld, en ik ben er dan ook niet helemaal van overtuigd of ze kunnen winnen van grote landen. Echter is de verdediging en aanval van Engeland wel van absolute wereldklasse.

17 november 2019 om 09:17

@oelie Wapper: I weet dat je de wedkantoren bedoelde hoor, gaf gewoon mijn eigen mening erop

17 november 2019 om 09:38

Welke verdedigers zijn wereldklasse dan

17 november 2019 om 09:47

het speelt ook mee dat Engeland al zijn groepswedstrijden thuis speelt en dat de halve finale en finale ook op Wembley zijn

17 november 2019 om 10:09

Trent Alexander Arnold, Walker, Wan-Bissaka, Trippier, en Chilwell zijn gewoon hele goeie verdedigers. Smalling doet het ook verrassend goed bij AS Roma. Alleen vind ik Stones en Maguire echt tien keer niks, ook al spelen ze respectievelijk bij United en City. Doe dan maar Joe Gomez dan daarnaast of als Mings zo doorvoetbalt bij Villa, naast Smalling. Een middenveld met Rice, Maddison en Alli, ook al steekt de laatste in een magere vorm, is best wel een aardig middenveld. Loopvermogen, duelkracht, lengte en creativiteit. Maar zo gaat Southgate nooit spelen en zet hij als Henderson of Winks, waarvan Winks echt wat stappen moet maken in rendement. Voetballen kan hij wel, maar passing beslissingen die hij maakt zijn echt slecht.

17 november 2019 om 10:31

@4Ever4Ajax waarom zie jij Italië als grote favoriet? Ze hebben een goed elftal maar toch niet beter dan een Duitsland of Engeland? Ben benieuwd waarom je dat vindt.

17 november 2019 om 10:38

@klasseschone: Ik vind persoonlijk Italie altijd favoriet, omdat zij tijdens toernooien altijd iets extra's lijken te kunnen geven. Italianen zijn zo trots op hun nationale elftal wat dan gepaard gaat met nog meer inzet dan normaal. Kwalitatief zijn ze zeker niet beter dan Duitsland of Frankrijk (vind ze juist minder dan deze 2). Engeland vind ik lastiger in te schatten, ze hebben wel leuke spelers nu, maar moet er maar wel uit kunnen komen en dat is de afgelopen 20 jaar jaar niet voorgekomen.

17 november 2019 om 12:01

@4Ever4Ajax thanks voor je reactie. Ik kan me hier ook wel in vinden. Als je die Italianen alleen al dat volkslied ziet zingen, geweldig! Wat betreft Engeland, die hebben inderdaad heel veel potentie en we zullen de aankomende tijd zien of het er uit komt. We gaan in ieder geval een heel leuk EK tegemoet!

17 november 2019 om 08:52

De back-positie is inderdaad niet optimaal ingevuld, maar dat komt gewoon vanwege te weinig kwaliteit die Koeman kan selecteren. Maar je ziet ook met het uitvallen van Depay, we nu terug moeten vallen op Berghuis, wat natuurlijk ook verre van het niveau is dat je wil nastreven, net als met De Roon.

17 november 2019 om 09:07

Van Aanholt en Dumfries zijn veel betere keuzes. Simpelweg omdat ze aanvallend veel meer brengen. En dat heb je nodig in deze speelstijl.

17 november 2019 om 09:15

Haha, weinig opties? Hateboer, Dumfries, Van Aanholt, Janmaat. Alleen betere spelers. Allen meer kwaliteit. Maar dan blijf je aanmodderen met Blind en Veltman. Dan doe je het toch echt zelf als bondscoach

17 november 2019 om 09:18

@lanjouwer: Alle namen die jij opnoemt, zullen zeker niet ineens veel beter zijn (maar zou je prima kunnen inpassen). Dan nog blijven de backposities een stuk minder dan de rest.

17 november 2019 om 09:22

Het zijn backs. Mooiere spelers. Aanvallend. Veltman en Blind zijn gewoon middelmaat. Zeker Veltman. Centraal een 5,5, maar that's it. Blind vind ik centraal wel een goede speler, maar een afschuwelijke linksback. En als je dan Van Aanholt, Hateboer, Janmaat en zelfs Willema hebt, is het mijn inziens onbegrijpelijk dat je met deze clowns komt aankakken. Blind hoort zeker in de selectie, maar dan als extra verdediger of verdedigende middenvelder. Veltman hoort hier van alle spelers natuurlijk het minst thuis. Samen met Jeroen Zoet

17 november 2019 om 12:12

Met Aké en Dumfries sta je er stukken beter op dan met Blind en Veldman op de back positie. Nee het is geen wereldtop, maar het is wel een verbetering.

17 november 2019 om 09:03

Nee met backs als bijvoorbeeld dumfries wel?
Is zonde dat Dest voor USA gekozen heeft, want dat is de beste optie op de rechtsbackpositie.

17 november 2019 om 09:17

Ik kijk wel eens naar Atalanta en daar is Hateboer gewoon heel aardig. Net als Van Aanholt in Engeland. Dat zouden meer dan prima onze backs kunnen zijn. Aanzienlijk beter dan Veltman en Blind in ieder geval

17 november 2019 om 09:59

Bedoel je blind die vorig jaar bijna in de finale van de cl stond?
Dat je veldman zegt ok,maar blind is gewoon een zeer bruikbare speler.

17 november 2019 om 10:15

Ik vind Blind centraal een goede speler, maar op de linksback is hij gewoon te matig. Ik zou graag eens zien dat Van Aanholt een kans zou krijgen. Doet het echt goed in de Premier League, en is ook nog eens zeer aanvallend ingesteld.

17 november 2019 om 14:24

Wat een dom argument. Blind is alleen goed als centrale verdediger, als back is hij een ramp. Deze hele kwalificatiereeks is hij telkens betrokken bij tegendoelpunten. Met jouw logica zou ik ook een dergelijk argument kunnen gebruiken om niet zo positief over hem te zijn: "bedoel je Blind die niet eens een basisplaats kan afdwingen bij het huidige Manchester United?".

Het is ook niet onlogisch dat je als één van de favorieten wordt gezien als je in de finale van de Nations League hebt gespeeld door Frankrijk en Duitsland uit te schakelen. Al denk ik niet dat Oranje een grote kanshebber is. We missen nog gewoon wat spelers. We hebben namelijk een matige keeper en een matige rechtsback. Daarnaast maakt Koeman vaak rare keuzes op linksback en op de vleugels.

17 november 2019 om 08:56

Ik zag Willems goed voetballen bij Newcastle, slingerde de ballen er weer heerlijk in. Die jongen mag wel weer eens een kans krijgen. We hebben nog een jaar, dat is ook een voordeel met sommige jonge jongens.

17 november 2019 om 10:38

Denk dat het Ek nog te vroeg is voor succes, veel goede talenten zijn nig niet echt rijp. Ik denk dat het WK van 2022 en het EK van 2024 de ploeg op zijn best is, met talenten als Ihatarren, Malen, Stengs, Boadu en topspelers als F. De Jong, Depay, Van Dijk, De Ligt, Wijnaldum. En hopelijk nog enkele spelers die stappen gaan zetten zoals Bizot, Wijndal, Hoever, Unuvar, etc.

17 november 2019 om 14:26

De twee backs zijn sowieso een zwaktebod, maar voorin vind ik het vaak wel logisch en het pakt bijna altijd wel goed uit. Bovendien vind ik De Roon overbodig. De Jong is al een voetballende controleur en we hebben een uitstekende centrale verdediging.

Jantje huilt Jantje lacht. Maar dat is niet alleen in Nederland hoor, ook in Engeland bijvoorbeeld kunnen ze dat erg goed.

Ik heb niet het idee dat Oranje favoriet is , ze moeten het eerst maar eens waar zien te maken. Voorlopig is het allemaal berekend en weinig sexy, maar ok we gaan weer naar een EK . Eens zien hoe ze het daar doen ....nieuw EK nieuwe kansen ...

17 november 2019 om 08:55

Het voetbal in 1988 was echt verre van sexy. Dat was van en broos en soms op geluk gepasseerd. Maar het leverde wel een prijs op. In 2014 was het ook verre van sexy, maar werden we wel 3e. Als we met berekenend voetbal kampioen worden, dan teken ik daarvoor. Sexy voetbal heeft ons tot op heden toe nog niets tastbaars opgeleverd.

17 november 2019 om 09:22

In 1988 hadden we van Basten met fabuleuze goals (die tegen Rusland zal ik nooit vergeten). We verschillen van mening over dat team, want ze speelden gewoon goed voetbal. 2014 idd, niet sexy, wel 3e, met zeker 1 memorabele pot...(we speelden redelijk voetbal met de 5-3-2 van v. Gaal) we hoeven dan ook geen sexy voetbal te zien maar ik zou graag wat meer actie zien, meer voetbal, maar dat krijgen we niet door de behouden keuzes van Koeman qua selectie en spel opvatting. Wel blij dat w er weer bijzijn!

17 november 2019 om 09:47

We verschillen in deze inderdaad van mening en dat is ook niet erg. Nederland was tegen bijvoorbeeld Engeland uiterst effectief(Marco's gram zullen we maar zeggen) tegen de Ieren was het echt niet best net als de eerste wedstrijd tegen de USSR. De wedstrijd tegen Duitsland is historisch vanwege de winst. Twee momenten bepaalde de wedstrijd. Het spel was degelijk, maar verre van sexy (wat mij betreft prima he, begrijp me goed). De finale kan ik niet beoordelen op goed voetbal, want het draait gewoon op winnen. Van Basten wilde die bal niet aannemen en dan krijg je zo'n doelpunt (fijn dat hij op dat moment lui was). 2014 was het simpel: compact spelen en alle ballen op Robben. 2010 was ook alles behalve goed. Ik heb Oranje op twee toernooien echt super zien voetballen: 1998 en 2000. Euro 2004 was geweldig gezien de resultaten tegen Italië en Frankrijk, maar met het nodige geluk (dwing je soms ook af). Voor nu is het wederom behoudend voetbal. De sleutel ligt op het middenveld, daar moet het spel zo snel gaan en dat gaat het nu niet.

17 november 2019 om 14:15

Het was misschien niet sexy , maar je had spelers als van Basten , Gullit , van Persie, Snijder van der Vaart noem ze maar op . Nu zijn er wel goede spelers zeker in de verdediging, maar voorin heb je niet echte toppers rond lopen . Misschien dat ik het daarom niet zo sexy vind dan vroeger .....Ik ben misschien wel een ouwe ....met vroeger was het beter

17 november 2019 om 09:04

3 thuismatches ? vreemd dan,zoveel thuisvoordeel. leuk voor het thuispubliek,maar neemt wel een beetje de sjeu weg van een EK.

17 november 2019 om 09:13

Dit haalt de sjeu weg van een EK? Euro 2000 was echt super. Heerlijk man die thuis wedstrijden en die grote oranje massa in Amsterdam en destijds ook in Rotterdam.

17 november 2019 om 09:18

Het EK gaat wel de charme missen van een toernooi dat in 1 land wordt gespeeld. Het zijn nu losse wedstrijden in veel verschillende landen waar veel landen ook nog telkens het thuisvoordeel krijgt. Niet echt een groot voetbalfeest in een land met veel supporters enz.

17 november 2019 om 09:34

Wat merk jij er als televisiekijker nou van? Echt 0,0 hoor. Als supporter die erbij aanwezig is zal het anders zijn en voor de sporters wellicht ook. Maar op een regulier EK moet je ook vaak reizen en zo heel groot zijn de afstanden in Europa niet.

17 november 2019 om 12:41

Tuurlijk is het geen favoriet. Daarvoor lopen er nog teveel matige spelers rond. Frankrijk is torenhoog favoriet. België is nooit favoriet. Die vallen altijd heel erg tegen op het toernooi zelf en die missen toch echt die vechtersmentaliteit vind ik altijd. Naast Frankrijk heb je gewoon een hoop landen die gelijkwaardig aan elkaar zijn. En dan hangt het gewoon af van de vorm van de dag en het beetje geluk dat je altijd moet hebben.

17 november 2019 om 14:32

Frankrijk, Spanje en Belgie zijn echt wel de drie grootste favorieten met daarachter Nederland, Duitsland, Engeland en Italie naar mijn mening.

18 november 2019 om 11:55

Waarom België? Die hebben al heel lang een goede lichting en eigenlijk helemaal niks laten zien op de toernooien. Daarnaast is hun verdediging ook totaal niet in vorm.

17 november 2019 om 14:30

De kwalificatiereeksen zijn eigenlijk nooit aantrekkelijk geweest bij Oranje, terwijl men op een eindronde alleen beoordeeld word op het resultaat.

17 november 2019 om 16:14

Daar heb je wel een punt

Als je niet van noord Ierland kan winnen in Belfast Ben je never nooit favoriet......plaatsing leuk maar de eerste plek weer weggeven op crusiale moment zest alweer genoeg.

17 november 2019 om 09:52

Frankrijk sleept er thuis tegen Moldavië net een zwaarbevochten 2-1 uit. Die zijn daardoor ook geen favoriet meer, toch? Thuis zo nipt winnen van de nummer 175 van de wereld is immers een slechter resultaat dan 0-0 uit bij Noord Ierland (nummer 34 van de wereld).

17 november 2019 om 14:37

Speelde Frankrijk niet met 0-0 gelijk thuis tegen Luxemburg (de nummer 96 van de wereldranglijst) in aanloop naar het WK van 2018? Jouw argument klopt dus al van geen kanten...

Ik lees overal dat we al zeker zijn van 3 thuiswedstrijden, maar Roemenië kan zich toch ook nog gewoon plaatsen via de play-offs?

17 november 2019 om 09:11

Klopt, maar ik begreep dat ze alleen zouden loten voor de wedstrijd Nederland-Roemenie of ze in Amsterdam of Boekarest gaan spelen als beide landen zich direct wisten te plaatsen via de kwalificatie. Nu is dat alleen Nederland gelukt en Roemenie niet. Roemenie kan zich nog wel kwalificeren via de Nations league en zullen ze ook in de poule komen bij Nederland, maar zal Nederland-Roemenie in Amsterdam plaatsvinden

Na de wedstrijd van gister zien er nog maar weinig je als favoriet, maar na dinsdag kan alles weer anders zijn. Verder is Nederland zeker geen favoriet, daar hebben andere landen toch meer kwaliteit in hef elftal. Wel is Nederland een gevaarlijke outsider wat het grote landen lastig kan maken, maar dan moeten ze wel op hun toppen van hun kunnen presteren op het veld.

17 november 2019 om 09:41

Yes, eindelijk een keer wereldkampioen worden moet ons doel zijn en met al het talent wat eraan komt zou dat zo maar eens kunnen.

ik vind Engeland en Belgie qua spelersmateriaal echt een klasse beter dan dit Oranje. Frankrijk, Portugal en Duitsland eigenlijk ook. Oranje vind ik wel een outsider voor het EK maar zeker geen favoriet.het is niet onmogelijk dat we winnen maar ik zie landen met selecties waar ik meer van onder de indruk ben

17 november 2019 om 14:41

Engeland is tactisch altijd zwak en laten het eigenlijk altijd afweten tegen sterke tegenstanders, Duitsland zit ook in een overgangsperiode, terwijl ik Portugal niet zozeer beter vind. Die hebben ook een aantal matige spelers in de basis staan en bijna alles draait om Ronaldo. Belgie, Frankrijk en Spanje zijn in mijn ogen de grootste favorieten.

17 november 2019 om 14:58

@sirius nieuwe spelers bij Engeland, nieuwe spelers bij de tegenstanders en het is weer een nieuw toernooi dus dat Engeland op vorige toernooien heeft gefaald zegt mij niks over de actutaliteit. met dit materiaal kunnen ze gewoon het EK winnen imo en daarom zijn ze voor mij samen met Belgie favoriet voor de EK winst want ze voetballen ook nog een prima. Portugal heeft niet de allerbeste spelers maar vind ik verdedigend een stuk stabieler als Oranje. wij spelen met 4 centrumverdedigers achterin zonder backs en dat word een groot probleem verwacht ik. dat zagen we gisteren ook weer. ik en van de selectie van Spanje niet heel erg onder de indruk. ze hebben goede spelers maar niet zoals vroeger meer heel veel spelers die bepalend zijn in de Europese top. Frankrijk heeft een topselectie maar die spelen zo laf dat ik me niet kan voorstellen dat ze met dat type voetbal twee keer op rij een eindtoernooi gaan winnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren