Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Daley Blind keek ogen uit: ‘Hij bleef maar gaan, ik ben heel blij voor hem’

Laatste update:

Daley Blind vindt de 1-2 zege van het Nederlands elftal op Engeland ‘ontzettend belangrijk’ voor de selectie. De centrale verdediger, die de aanvoerdersband overnam van de geblesseerde Wesley Sneijder, benadrukte na afloop dat de spelers er heel veel kracht en werklust in stopten. “Dat werd uitbetaald. Dat is heel fijn voor de groep.”

/

Blind oordeelde dat Oranje op Wembley niet veel kansen heeft weggegeven. “Wij kregen een paar kleine mogelijkheden en in de tweede helft viel het allemaal net onze kant op. Dat hebben we zelf afgedwongen”, zo gaf de zoon van bondscoach Danny Blind in gesprek met SBS 6 aan. “We hebben laten zien een echt team te zijn. Engeland is natuurlijk ook een topland.”

Vincent Janssen was met een doelpunt vanaf elf meter en de assist bij de 1-2 van Luciano Narsingh zeer belangrijk. Blind keek zijn ogen uit. “Hij bleef maar gaan. Ik denk dat de verdedigers van de tegenstander niet blij met hem waren. Hij was heel gretig. Hij schiet de penalty in de kruising en dat zegt wel iets over zijn zelfvertrouwen. Ik ben ontzettend blij voor hem.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De klasse druipt er bij Janssen vanaf op het gebied van karakter en doorzettingsvermogen. Dat is ook een extra gave, dat vergeten mensen nogal eens. Hij is een beetje een mix tussen Kuyt en Van Nistelrooy. Meer techniek dan Kuyt en meer power dan Van Nistelrooij. Voetbalt gewoon heel goed mee voor zo'n bonkige spits en maakt het verdedigers tenminste lastig. Passé voor De Jong en ik denk dat Huntelaar echt weer zijn oude vorm moet hervinden om eerste spits te worden (blijven?) en zich anders zorgen moet maken en straks tweede viool speelt.

Janssen is nog bizar jong en kan een hele grote worden in dit Oranje.

1 minpunt: Hij is best traag op de eerste meters. Zou hij sneller zijn geweest, dan was hij nu al een best complete spits geweest. Positief: Dat compenseert hij door goed te timen waardoor hij soms sneller lijkt dan hij is.

30 maart 2016 om 00:34

Het enige is misschien wel dat van Nistelrooy in zijn topjaren nog wel een stukkie sneller was dan Janssen nu. Maar goed Janssen compenseert een hoop met zijn werklust en fysieke kracht. Ook dat volledig tweebenig zijn is echt een pluspunt.

30 maart 2016 om 00:49

Die rush vanaf het middenveld bij Manchester staat nog op mijn beeldvlies Pieterpost Je verkijkt je erop inderdaad, die Ruud was vrij snel en behendig hoor. Janssen is wat lomper en zwaarder in zijn bewegingen. Tweebenig zijn is voor een spits eigenlijk een absolute must maar gek genoeg zijn dat er maar weinig. Dus absoluut een dikke pluspunt!

30 maart 2016 om 01:26

Ja idd die rush ik zie hem ook voor me! Echt snel was Ruud toen nog!

30 maart 2016 om 09:06

Snel was Ruud misschien wel, maar om er als de donder bij te zijn in de 16 meter om de bal in te kunnen tikken. Janssen is langzamer, maar compenseerd dat met techniek en tweebenigheid (hij kan bovendien scoren buiten de 16).

Ik was gister blij te zien dat er weer hoop gloort aan de Nederlandse horizon.

30 maart 2016 om 00:36

Denk idd dat je met een Janssen in vorm (al heeft hij die strijdlust altijd) op dit moment beter in de 4-3-3 speelt dan met een de Jong of Dost. Oranje is momenteel niet goed genoeg om het spel te maken en uit te spelen tot er een panklare voorzet in de zestien verschijnt, dan kan je beter een Janssen hebben die zelf z'n kansen maakt of afdwingt, of z'n medespelers bedient.

30 maart 2016 om 00:53

Klopt. En wat mij betreft maken we hem eerste spits. Geef de jeugd de kans toch? Zo kan hij lekker doorgroeien en vooral groeien in zijn rol.

30 maart 2016 om 07:47

Pff wat een opportunisme! "de klasse druipt er bij Janssen vanaf" - "janssen kan een hele grote worden". Gast, dit was pas 1 nietszeggende vriendschappelijke interland. Natuurlijk heeft Janssen het goed gedaan, maar overdrijven is ook een vak, zo blijkt maar weer eens. Het was een mooie avond voor hem en hij heeft denk ik veel mensen verbaasd, maar zie het ook in verhouding. Kijkend naar zijn rendement, jankt hij er een penalty in (doorgaans een grote kans om te scoren) en hij leverde een assist (knap gedaan), maar daar ging een overtreding aan vooraf. Als hij echt zo'n topper is als jij beweert, dan had hij de kans voorafgaand aan de handsbal wel verzilverd.

30 maart 2016 om 08:43

Laten we inderdaad niet overdrijven. Het was een oefenwedstrijd waarin hij het prima maar laten we nu niet net doen alsof t Zlatan is. Dat hij door velen onderschat werd roep ik al weken maar laten we niet doorslaan de andere kant op.

30 maart 2016 om 12:19

Maar het is toch duidelijk te zien dat deze jongen over een portie karakter beschikt waarmee hij me sterk doet denken aan Kuyt en Van Nistelrooij? Zoiets kan je niet spelen. Deze jongen trekt, sleurt, tackelt, als verdediger ben je er niet blij mee.

"de klasse druipt er bij Janssen vanaf": Ik heb het hier over zijn karakter hé...

30 maart 2016 om 13:54

Het lijkt me inderdaad het type "'ideale schoonzoon". De uitdrukking "de klasse druipt er van af" wordt doorgaans gebruikt om iemands pure voetbaltalent te beschrijven. Misschien dat dit me triggerde . Hij heeft inderdaad een perfecte mentaliteit lijkt het en dat kan hem wellicht net zo ver brengen als Kuijt.

30 maart 2016 om 09:40

Wat zou Derksen vrijdag gaan zeggen over Jansen, zeker dat Engeland niets voorstelde :D

30 maart 2016 om 09:58

Ik vind Vincent Janssen het na de winterstop geweldig doen. Voor de winterstop was hij in de Europese wedstrijden nog wat wild. Je ziet bij hem dat hij groeit in zijn rol als spits. Ik vind het vergelijken van Janssen met Kuyt en Van Nistelrooij nog niet opgaan. Die twee hebben in Engeland zich bewezen en met name Van Nistelrooij ook nog eens in de CL. Gezien de leeftijd van Janssen mogen we alleen maar hopen dat hij het niveau van Ruud gaat evenaren. We zijn zo goed om mensen na één wedstrijd de hemel in te prijzen, maar ze daarna ook hard de grond in te stampen. Daarbij vergeten we al weer snel hoe goed onze voormalige internationals waren. Laten we lekker met de voeten op de grond blijven staan.

30 maart 2016 om 12:04

Voor de winter deed hij het ook uitstekend alleen scoorde hij minder. Qua spel was hij echter wel belangrijk.

Ik vind het nog steeds onzin dat Blind hier de voorkeur krijgt over van Dijk, en dan ook nog eens aanvoerder is. Maarja, zo blijkt ook maar weer hoe slecht onze bondscoach zijn persoonlijke voorkeur kan weerstaan.

30 maart 2016 om 00:27

Wat een lulkoek. Statistisch gezien zijn Blind en van Dijk aan elkaar gewaagd. Gezien het feit dat Blind bij een grotere club speelt, is dit gewoon een logische keuze. Word ook een beetje doodmoe van al dat haten op Blind Jr. Stelletje papagaaien hier..

30 maart 2016 om 00:30

Dat iemand bij een grotere club speelt wil niet per sé zeggen dat hij dan een betere speler is. Ik ben van mening dat van Dijk beter is dan Blind, en ook in de toekomst van grotere waarde zal zijn. Dan hoor je van Dijk in een oefenwedstrijd gewoon op te stellen.

30 maart 2016 om 00:33

Zo werkt dat helaas niet.
Anders zou Blind gewoon Fosu Mensah op moeten roepen want die is in de toekomst beter dan Blind en van Dijk bij elkaar

30 maart 2016 om 00:43

Van dijk is niet beter als blind op dit moment, dus blind erin is geen verassing, puur gebrek aan beter. Ook dat hij aanvoerder is is natuurlijk diep triest misschien maar wie anders?

30 maart 2016 om 00:53

Van Dijk is op dit moment in de Premier League beter dan Blind. Maar Blind doet het ook niet onaardig dit seizoen bij Manchester United (bij United is er meer gebrek aan scorend vermogen en creativiteit). Blind doet het bij Oranje niet heel slecht en ik vond hem vandaag samen met Bruma echt goed staan, want die tegengoal viel hem niks te verwijten. Maar Van Dijk speelt bij het Nederlands elftal niet heel sterk en ik vind dat raar. Bij Southampton staat hij samen met Fonte als een huis en weet echt heel veel aanvallers af te stoppen.

Maar ik zie toch in de toekomst De Vrij en Van Dijk als de twee centrale verdedigers (één voetballend sterk en de ander een breker) en deze twee die we vandaag zagen als back-up (ook één voetballend sterk en de ander een breker).

30 maart 2016 om 00:57

Blind speelt wel wekelijks in de basis van MU. Dus kan dat best, al heeft hij wel een echte verdediger met snelheid naast zich nodig. Dus met Bruma samen kan het best.

30 maart 2016 om 01:08

Statistisch gezien hahahaha, letten we even op? Gemiddeld per wedstrijd:

Van Dijk: 2 tackles, 2.9 intercepties, 1 overtreding, 0.4 buitenspelvallen, 8 clearances, 0.2 dribbles tegen, 0.7 blocks, 3 goals. Gemiddeld cijfer: 7,67
Blind: 2.5 tackles, 2,2 intercepties, 0.9 overtredingen, 0.5 buitenspelvallen, 3,3 clearances, 0.7 dribbles tegen, 0,4 blocks, 1 goal, 2 assists. Gemiddeld cijfer: 7.07

Van Dijk is absoluut de betere verdediger. Ruimt meer op, is sterker in de lucht, en wordt minder vaak voorbijgedribbeld en is veel sterker. Blind tackelt alleen vaker.

30 maart 2016 om 02:04

Blind zal altijd zijn zoon opstellen zolang hij BC is

30 maart 2016 om 05:37

Misschien moet je eerst wedstrijden gaan kijken in plaats van alleen de statistieken volgen, volgens statistieken was di Maria dan vorig seizoen ook een van de beste aanvallers in de PL en Smalling zowat de beste verdider ter wereld.

30 maart 2016 om 00:46

Is van Dijk eigenlijk linksbenig?

30 maart 2016 om 09:42

Blind speelt bij Man utd dat hoger staat dan Southamptan en doet het daar naar behoren. Het is uiteindelijk de bondscoach die zal kiezen tussen beide. Maar dat van Dijk veel beter is dat is onzin.

30 maart 2016 om 10:43

Van Dijk is niet veel beter, maar wel beter. Ik bedoel dat Blind van Dijk nooit de voorkeur zal geven omdat Blind jr. bij zijn vader gewoon een stapje voor heeft.

Als ik coach zou zijn, dan zou ik alleen maar spelers selecteren die tweebenig zijn. Tot de keeper aan toe. Dan speel je met 11 extra benen :D

30 maart 2016 om 02:11

Cruijff theorie maestro.

30 maart 2016 om 12:21

Is dat zo?

30 maart 2016 om 09:44

Over Cruijf gesproken, de 14e minuut was wel een lachwekkende vertoning (op het veld, publiek was magistraal) steeds balverlies, ipv rustig de bal heen en weer tikken was er veel paniek.

Ajax haal gewoon die vincent jansen dan heb je 2 soorten spitsen met milik en mocht milik naar het ek verkocht worden staat jansen al klaar

30 maart 2016 om 10:14

Wil Ajax niet betalen, kost minimaal 8 miljoen denk ik zo. Voor Ajax wel een goede spits, alleen is de vraag of hij bij Ajax wel rendeert. Alle spitsen gaan na de klote, PSV is beter voor hem , hij is al beter dan de Jong.

Ja bondscoach dat ie er me er een die Janssen , je keek je ogen uit.
Het probleem spits is nu opgelost voor de komende jaren.
Mits Janssen fit blijft en zich blijf ontwikkelen dan wordt hij alleen maar beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren