Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Daley Blind bood excuses aan bij Oranje: ‘Hij klopte na middernacht op de deur’

Laatste update:

Voor Daley Blind was het geen uitgemaakte zaak dat hij bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zou zitten voor de finaleronde van de Nations League, zo vertelt hij in zijn eigen podcast Football is Life. Ook blikt hij in de podcast samen met zijn vader Danny Blind terug op de momenten dat ze samen bij Oranje zaten. Zo klopte zoon Blind een keer na middernacht op de hotelkamerdeur om zijn excuses aan te bieden.

Blind was er niet zeker van dat hij door Ronald Koeman zou worden opgeroepen voor de komende interlandperiode. "Of ik hem had zien aankomen? Nou ja, het is moeilijk ja zeggen", aldus Blind. "Want je speelt nul minuten. Of in ieder geval weinig, dus dat is moeilijk. Maar ja, je hoopt ergens wel dat je met je staat van dienst de trainer kan overtuigen dat je een bepaalde rol hebt in het elftal. Ik hoop dat hij dat ziet in mij en ik hoop dat ik hem dat ook kan teruggeven als ik bij de selectie zit."

Bij Blind overheerst nog altijd de trots dat hij deel uit mag maken van de selectie van het Nederlands elftal. De verdediger annex middenvelder staat inmiddels op 101 interlands. "Het is extra leuk omdat de finales van de Nations League in Nederland zijn. Dat is toch mooi meegenomen. Ik ben er blij mee", zegt Blind, die het nieuws over zijn selectie tegelijk met de rest van Nederland te horen kreeg. "Hij heeft mij niet van tevoren gebeld. Dus ik was wel gespannen."

Ook blikt Blind in de podcast terug op de tijd dat hij samen met zijn vader actief was bij Oranje. Zo bood hij na de met 3-0 verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije zijn excuses aan. "Toen werd er na middernacht geklopt op mijn deur", aldus Danny Blind. "Het was Daley, om min of meer zijn excuses aan te bieden. Toen heb ik gezegd: ‘Of je komt naar binnen en we drinken een fles wijn op met z’n tweeën en het is klaar, of je gaat heel snel naar je bed.' Want dat wil je helemaal niet horen van je zoon."

Danny Blind is van mening dat zijn zoon altijd onderdeel is van het team. "Zo heb ik dat ook met de mooie momenten", aldus de voormalig bondscoach. "Ik sta er nuchter in, je hebt gewoon een rol. Volgens mij is er geen speler die mij kan verwijten dat ik anders naar Daley kijk dan naar hem. Je bent eigenlijk nog objectiever dan objectief. Ik kan zeggen dat ik het op een natuurlijke manier denk in te vullen. Toen hij scoorde tegen Amerika, was ik eigenlijk alweer met wat anders bezig.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben nog objectiever dan objectief. Ja Sure…

4 juni 2023 om 19:40

Hij heeft ook andere jongens uitgenodigd om een fles wijn te komen drinken op de kamer. Maar toen moest Danny bij HR komen.

4 juni 2023 om 19:53

Was daley toen niet ook (reserve)aanvoerder? Totaal objectief aangewezen natuurlijk

4 juni 2023 om 20:19

Haha, het ligt er zo dik bovenop joh. Is Blind goed genoeg voor het Nederlands elftal? Ja. Verdient hij een basisplaats? In veel gevallen niet, meestal was er wel een betere spelers beschikbaar.

Zonder papa was Daley Blind echt never nooit op 101 interlands uitgekomen.

4 juni 2023 om 22:57

Als je Daley Blind wil bashen klinkt het leuk maar het is complete onzin. Alle bondscoaches na zijn vader selecteerde hem ook en gaven hem ook consequent basisplaatsen. Ook met andere bondscoaches met een beetje voetbalverstand had hij 100 interlands gespeeld. Zeker de laatste jaren geen absolute top en met beperkingen maar gewoon een goede voetballer. En in zijn periode waren er geen betere alternatieven.

Je gaat bijna twijfelen of danny en daley vader en zoon zijn. Je zou bijna zeggen dat het 2 broers zijn. Er komen steeds meer van dit soort idiote verhalen naar voren. Samen een fles wijn drinken tijden een interland periode.... Man man man.

Dit verhaal is een maandje geleden toch ook al voorbij gekomen? Al met al bezopen dat is die geselecteerd is. 0 energie heeft hij nog. Zijn befaamde paasing is ook meer in de voeten van de tegenstander dan bij een medespeler. Je hebt echt nog 0 argumentatie over waarom hij er nog bij zou zitten. Alleen de wedstrijd waarin hij zijn enige 90 minuten voor Bayern heeft gespeeld zou al genoeg moeten zeggen waarom hij er niet meer thuishoort.

Toch wel crisis hoor dat een speler die 0 minuten de afgelopen maanden nog steeds wordt opgeroepen alleen door vriendjespolitiek bij Koeman. Je moet langzaam doorselecteren naar het EK volgend seizoen en daar horen jongens zoals Blind en Wijnaldum er niet meer bij. Ervaring heb je zat genoeg dus had liever spelers zoals Bakker en Gravenberch gezien...

4 juni 2023 om 20:24

Helemaal mee eens, het is bizar en mensen zoals Ronald Koeman zijn een gevaar voor de toekomst van ons voetbal.

5 juni 2023 om 15:01

Een gevaar…

Jij bent altijd zo melodramatisch

Je mag eigenlijk niet zeggen dat Daley wordt opgeroepen door vriendjespolitiek en de connecties van zijn vader maar daar begint het toch steeds meer op te lijken.

5 juni 2023 om 11:53

maar is de vader van Wijnaldum dan ook een assistent trainer bij Oranje ? Misschien is het juist wel Koeman die graag deze ervaren spelers erbij heeft (ik zeg niet dat het terecht is).

Dit soort fratsen werkt toch demotiverend richting de spelers die r net tegen aan hangen.

Bureaucratie 1e klasse . Iemand die amper speelt opgeroepen word.
Dat is zeker de nieuwe vuist regel.

Ik vind het nogal een misleidende titel voor een podcast waar het enkel over Daley Blind gaat, het lezen van deze artikelen prikkelt mij in ieder geval niet om de podcast te gaan beluisteren. De reactie hierboven van Hijniet! is in heel andere woorden ongeveer dezelfde strekking.

Komkommeravond? Nieuws uit een podcast van afgelopen woensdag ja?

Daley in Oranje? Ik schaam ervoor!

5 juni 2023 om 11:55

Het is de vraag of hij zal spelen. Maar wie had je er dan neer willen zetten Malacia ? Los van Ake ben ik van niemand echt overtuigd. Waarbij ik Ake nog het liefste centraal zie staan.

Blind gaat vast naar Antwerp. Kan je CL spelen en op dat niveau kan ie wellicht nog mee. Maar dat is het dan ook wel. Dat Koeman hem heeft opgeroepen is ronduit een giller.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren